אנדוקרינולוג מומלץ

הלוחם המקדוני7

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
שלום אני בן 17 מראשל"צ וחקרתי בזמן האחרון והבנתי שיש לי תסמינים רבים של טסטוסטרון נמוך. הבעיה שהרופאי משפחה שלי מזלזלים בי ואומרים שהכל בסדר(על סמך מה? גובה ומשקל? רופא אחד הסתכל לי השלונג וראה קצת שיערות והחליט שהמצב מזהיר). הם לא נותנים הפנייה לאנדוקרינולוג ולבדיקות דם. חשבתי לעשות פרטי את התהליך...

מישהו יודע מה המחיר של דבר כזה? כמה עולה בדיקת דם פרטית על פרופיל הורמונלי לדוגמה? והאם מישהו נכיר אנדוקרינולוג מהסביבה שיכול לעזור לי - שמעתי שגם הם מאוד מקשים - יש כאלה שלא נותנים ויש כאלה שנותנים מינונים הזוים כמו 85mg שתביא אותך לרמת טסט נמוכה(מחקרים מראים ש125 בשבוע מביא את הגוף לרמת טסט רגילה-נמוכה)

בקיצור תעזרו לי אני עובד עצות:Confused:

תחפש בגוגל מעבדה פרטית או בדיקות דם פרטיות לא חסר
רק שאלה,למה אתה חושב שהטסט שלך נמוך?
למה אתה חושב שיש לך בטסטוסטרון נמוך?
איזה סימפטומים אתה מרגיש?
לא פייר לחצת פרסם תגובה שניה לפני

אתה בן 17
רוב הסיכויים שאם הטסט נמוך זה כי אתה לא מבסוט על עצמך סתם דיכי כי אתה לא עושה משהו שמעניק לך סיפוק כצח עבודה לימודים חברה והתזונה שלך פקקטה ולא שיש לך בעיה פרקטית, בעיקר התזונה וקצת אימונים
ובכל קופת חולים יש אנדו פשוט תקבע אליו תור דרך האתר של הקופה
אתה לחילופים יכול ללכת לרופא משפחה אחר ולבקש פרופיל הורמונלי

• פותח/ת השרשור
תסמינים לטסט נמוך:

1. עייפות, חוסר אנרגיה ומוטיבציה

2. חולשת שריר. מתאמן 5 שנים(באמת מתאמן - מקפיד להגיע קרוב לכשל, לשלב תרגילים מורכבים, לאכול כמות חלבון גדולה ולישון 8 שעות) ובניית שריר מועטה\כמעט אינה קיימת. לרוב האנשים בגילי תהיה מסת שריר יותר גדולה למרות שהם לא מתאמנים

3. התאוששות לא טובה מאימונים + פציעה - לוקח לי זמן רב ולפעמים אני מרגיש גמור מאימון שלא בעומס מטורף. בנוסף לקח לי זמן רב מהצפוי להתאושש בקרע חלקי בMCL

4. בעיות שינה - קשה לי להירדם ומרגיש עייף כשאני קם

5. תנודות במצב רוח - לפעמים משום מקום בלי שום סיבה מרגיש עצוב

6. אנמיה שהייתה לי - טסטוסטרון נמוך עשוי להוביל לאנמיה

7. מלזמה\היפרפיגמנטציה שיש לי נקשרה ע"י מחקרים לטסטוסטרון נמוך

8. מבנה פנים "לא גברי"

9. ליבידו לא גבוה

כמובן שאף אחד מהתסמינים שציינתי לעיל לבדם מוכיחים רמת טסטוסטרון נמוכה, אך השילוב מעורר חשד שכמובן יכול להיות שיתבדה. אך לדעתי חשוב מאוד לבדוק זאת

אל תזלזלו בי רק כי אני בן 17. אני לא טיפש ועשיתי את המחקר שלי. אם מישהו יכול לעזור לי עם מה שביקשתי אשמח - רופאי המשפחה שלי מסרבים לתת לי הפניה לבדיקה לאנדוקרינולוג

קודם תעשה בדיקת דם של טסטוסטרון טוטאל. זו בדיקת דם פשוטה יחסית ואין סיבה שלא ייתנו.

אם לא נותנים אז תחליף מרפאה או רופא משפחה אחר. אין טעם להגיע לאנדו בלי בדיקות לפני.

בדיקות דם פרטיות עולות כמה מאות שקלים פר בדיקה. לא שווה לך.

יש לי ידיים זריזות.. 🙄

6 שעות אימון כל יום, איך לא
תסמינים לטסט נמוך:

2. חולשת שריר. מתאמן 5 שנים(באמת מתאמן - מקפיד להגיע קרוב לכשל, לשלב תרגילים מורכבים, לאכול כמות חלבון גדולה ולישון 8 שעות) ובניית שריר מועטה\כמעט אינה קיימת. לרוב האנשים בגילי תהיה מסת שריר יותר גדולה למרות שהם לא מתאמנים

3. התאוששות לא טובה מאימונים + פציעה - לוקח לי זמן רב ולפעמים אני מרגיש גמור מאימון שלא בעומס מטורף. בנוסף לקח לי זמן רב מהצפוי להתאושש בקרע חלקי בMCL

8. מבנה פנים "לא גברי"

9. ליבידו לא גבוה

כמובן שאף אחד מהתסמינים שציינתי לעיל לבדם מוכיחים רמת טסטוסטרון נמוכה, אך השילוב מעורר חשד שכמובן יכול להיות שיתבדה. אך לדעתי חשוב מאוד לבדוק זאת

אל תזלזלו בי רק כי אני בן 17. אני לא טיפש ועשיתי את המחקר שלי. אם מישהו יכול לעזור לי עם מה שביקשתי אשמח - רופאי המשפחה שלי מסרבים לתת לי הפניה לבדיקה לאנדוקרינולוג

תציין זאת לרופא משפחה שלך ותבקש פרופיל הורמונלי, אם הוא לא נותן תעבור קופה

ואם גם זה לא הולך אז תשאל את גוגל על מעבדה פרטית, אבל זה לא זול

בדוק עם ההורים אולי יש לך ביטוח בריאות מורחב שיחזיר את רוב עלות הבדיקה.

תסמינים לטסט נמוך:

8. מבנה פנים "לא גברי"

9. ליבידו לא גבוה

רוב הסימפטומים שציינת מתאימים גם לדיכאון קל או דיכדוך.

מה הראו בדיקות דם רגילות?
המוגלובין תקין, מה רמות ההמוקריט?

ניסית להתייעץ עם תזונאי שמתמחה בספורט ו/או לעבוד עם מאמן?

טסט נמוך אם קיים הוא סימפטום, צריך להבין מה הגורם לבעיה או ללמוד לחיות במקביל אליה.
אין הצדקה לדעתי לטסט חיצוני בגיל 17 גם אם הרמה מתחת לנורמה

תסמינים לטסט נמוך:

8. מבנה פנים "לא גברי"

9. ליבידו לא גבוה

פשוט תגיד שאין לך חשק מיני בכלל ולא הצלחת להתניע עם אותה בחורה כמה וכמה פעמים, זה אמור לעבוד כדי לקבל בדיקה..

אבל בכל מקרה כמו שאמרו, גם אם יש לך בעיה בטסט - אתה לא תקבל ממקור חיצוני, וטוב שכך

בגילאים האלה הבסטה עוד לא נסגרה, ואם יש בעיות הם כנראה יפתרו מעצמן בעתיד/נובעות מדברים אחרים. לתת ממקור חיצוני זה סיכון מיותר בגילך שיבוצע רק במקרים חריגים ביותר.

התסמינים שנתת הם מאוד כלליים, ויכולים להיות קשורים להמון דברים - בייחוד שטענת שהייתה לך אנמיה.
אני במקומך חותר לבדיקת דם מקיפה בלי קשר לפרופיל הורמונלי. ברזל, ויטמין D, בלוטת התריס - ועוד
אם שם הכל יהיה תקין אז זה הזמן לריב עם הרופא.

עכשיו מעבר לזה, אני אגיב לכמה מהדברים שרשמת:
אם אתה מתאמן ולא מתאושש + לא מתקדם זה 99% תזונה לא נכונה/אימונים לא נכונים. גם אם הייתה לך בעיית טסט, תזונה ואימונים נכונים לאורך 5 שנים היו מביאים אותך לתוצאות משמעותיות ונראות לעין בכל זאת.
מה המשקל והגובה שלך? מה המטרות שלך? כמה חלבון אתה אוכל? כמה קלוריות בכללי?

מבנה פנים לא גברי: מה הכוונה? תדבר ת'כלס, גדל לך שיער על הפנים? אם כן אז המבנה כן גברי. אם הפנים קצת שמנות או משהו זה עניין של אחוזי שומן וגנטיקה/ספיחת נוזלים, לא מעבר.

תנודות במצבי רוח: זה הגיל אחינו. להתעלם

עכשיו בנימה אישית:
תשמע גם אני הייתי בגילך ואכלתי אותם תסביכים, הייתי ילד שמנמן שקורע את התחת במכון במשך שנים ולא מתקדם וככה נשארתי עד גיל 20. חיפשתי הרבה סיבות להרגשה וגם השגתי פרופיל הורמונלי וכל השטויות אחרי ריבים עם רופאי משפחה. היה לי עודף אסטרוגן וטסט קצת נמוך וזה מה שצפוי לפגוש מאדם עם אחוז שומן גבוה וזה לא בר טיפול.
אבל ברגע שהבנתי שזאת לא בעיה קלינית, אלא בעיה שיצרתי לעצמי. לקחתי צעדים
ברגע אחד עשיתי שינוי - נכנסתי לחיטוב די רציני, מהסוג שאתה מאבד בו לא מעט מסת שריר. ירדתי 30+ קילו בשנה. סיימתי שחיף מוות עור ועצמות, ומשם התחלתי מסה. והשאר הסטוריה. זאת לא בחירה טובה אגב, אבל זה עבד
לא אגיד לך שהיום אני שרירן או מישהו שהיית מסתכל עליו במכון בהערצה, אבל התקדמתי ואני מתקדם וחותר לשם תמיד. חסר לי הרבה מסת שריר ואני עובד על זה. פעם במשקל 95 היה לי קשה להרים 70. היום אני שוקל 70 ומרים 95 לחזרות.

בסוף אם יש דבר שהבנתי לגבי עצמי בן ה-17, זה שלא עשיתי נכון, ולא ניסיתי מספיק.
אגב, להיות שמן גרם לי להרגיש את כל מה שאתה רשמת כמעט ומהיום שהפסקתי להיות שמן עברו לי 90% מהתסמינים.

עכשיו שים לב למשהו, להיות שמן זה לא אומר להיות פיזית שמן. אדם שמן יכול להיות גם במשקל תקין ולהיות "רזה" ואפילו שחיף בעיני אחרים, פשוט עם מעט מסת שריר. וזה מעגל מאוד מתסכל, כי אתה לא שמן באופן ניכר לעין, ואתה מתאמן, ואתה לא מתקדם ולא מרגיש טוב.

זה איפה החשיבות של מאמן טוב או אפילו תזונאי טוב שילווה אותך נכנסת. הם ידעו להכווין אותך לאן אתה צריך ללכת. האם אתה צריך לחטב ולהתחיל מהתחלה, או שבכלל עדיף לך לעלות במסת שריר. ואם אתה לא מצליח - ידעו להגיד לך למה. זה לרוב מסתכם ב"אתה אוכל יותר מדי"/מעט מדי/לא מתאמן מספיק/מתאמן יותר מדי/לא מספיק חזק

אז אני ממליץ לך לארגן לעצמך מאמן טוב, לא תצטער.

אבל הוא סימפטומטי, אז אם זאת באמת הבעיה, אתה מציע שלא יטפל בזה?
נתון מרכזי - הוא בן 17.
בגיל כזה אי אפשר להתעלם מתופעות לוואי של טסט חיצוני , בעיקר בנושא פוריות .

לפני שהייתי מטפל בטסט.
קודם כל בודק בעיות רפואיות אחרות,
במקביל הייתי בודק את מצב השינה, מקבל ייעוץ תזונתי ורצוי גם תוכנית אימונים נכונה ומותאמת אישית.

ומעל לכל, חשוב להבין שיש אנשים עם רמות טסט נמוכות באופן טבעי והם מסתדרים עם זה מצוין
ואם אין מצבים ״קריטיים״ אפשר ללמוד לנהל את הסימפטומים ע״י שינה טובה יותר, התאמה של אימונים ובכלל הבנה של הסיטואציה.

לא צריך להתייחס לטסט כמו לתרופה אלא יותר כמו פרוטזה

נתון מרכזי - הוא בן 17.
בגיל כזה אי אפשר להתעלם מתופעות לוואי של טסט חיצוני , בעיקר בנושא פוריות .

לפני שהייתי מטפל בטסט.
קודם כל בודק בעיות רפואיות אחרות,
במקביל הייתי בודק את מצב השינה, מקבל ייעוץ תזונתי ורצוי גם תוכנית אימונים נכונה ומותאמת אישית.

ומעל לכל, חשוב להבין שיש אנשים עם רמות טסט נמוכות באופן טבעי והם מסתדרים עם זה מצוין
ואם אין מצבים ״קריטיים״ אפשר ללמוד לנהל את הסימפטומים ע״י שינה טובה יותר, התאמה של אימונים ובכלל הבנה של הסיטואציה.

לא צריך להתייחס לטסט כמו לתרופה אלא יותר כמו פרוטזה
מסכים איתך לגמרי לגבי בדיקה של בעיות אחרות, שינה וכו'.
לגבי אנשים שחיים "טוב" על טסט נמוך, לא מסכים בכלל.
אנשים שיש להם בעיה שלא ניתן לפתור ע"י שינה טובה יותר, תזונה, אימונים וכו' - חיים חרא וזה עובדה.
המון אנשים שעוברים טיפול trt או hrt לאחר שחייו בלי הטיפולים האלה, שיפרו את איכות החיים שלהם בכל בחינה וככה זה צריך להיות.

נערך לאחרונה:
אני מוכן לשים כסף שאם אתה מפרסם את האימון שלך נבין למה אין התקדמות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית