הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אנדוקרינולוג מומלץ

הלוחם המקדוני7

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
שלום אני בן 17 מראשל"צ וחקרתי בזמן האחרון והבנתי שיש לי תסמינים רבים של טסטוסטרון נמוך. הבעיה שהרופאי משפחה שלי מזלזלים בי ואומרים שהכל בסדר(על סמך מה? גובה ומשקל? רופא אחד הסתכל לי השלונג וראה קצת שיערות והחליט שהמצב מזהיר). הם לא נותנים הפנייה לאנדוקרינולוג ולבדיקות דם. חשבתי לעשות פרטי את התהליך...

מישהו יודע מה המחיר של דבר כזה? כמה עולה בדיקת דם פרטית על פרופיל הורמונלי לדוגמה? והאם מישהו נכיר אנדוקרינולוג מהסביבה שיכול לעזור לי - שמעתי שגם הם מאוד מקשים - יש כאלה שלא נותנים ויש כאלה שנותנים מינונים הזוים כמו 85mg שתביא אותך לרמת טסט נמוכה(מחקרים מראים ש125 בשבוע מביא את הגוף לרמת טסט רגילה-נמוכה)

בקיצור תעזרו לי אני עובד עצות:Confused:

נתון מרכזי - הוא בן 17.
בגיל כזה אי אפשר להתעלם מתופעות לוואי של טסט חיצוני , בעיקר בנושא פוריות .

לפני שהייתי מטפל בטסט.
קודם כל בודק בעיות רפואיות אחרות,
במקביל הייתי בודק את מצב השינה, מקבל ייעוץ תזונתי ורצוי גם תוכנית אימונים נכונה ומותאמת אישית.

ומעל לכל, חשוב להבין שיש אנשים עם רמות טסט נמוכות באופן טבעי והם מסתדרים עם זה מצוין
ואם אין מצבים ״קריטיים״ אפשר ללמוד לנהל את הסימפטומים ע״י שינה טובה יותר, התאמה של אימונים ובכלל הבנה של הסיטואציה.

לא צריך להתייחס לטסט כמו לתרופה אלא יותר כמו פרוטזה

למזלו הרופאים בארץ לא קלים בנוגע לטיפול כזה, על אחת כמה וכמה אם הוא בן 17.
אני מניח שיעבור את כל הסאגה שציינת (זאת ועוד) לפני שרופא יתחיל איתו את התכל׳ס.
זאת אומרת שאחרי שעבר את השלבים האלה בלווי מקצועי, הוא בכל אופן יצטרך ללחוץ ולכוון לזה אחרת זה פשוט לא יקרה.

אני אומר את זה דווקא בגלל הנתון המרכזי. אין שום סיבה שבשנים כאלה ירגיש כמו עם פרוטזה. הייתי מתחיל את כל התהליך כבר עכשיו עם אנשי מקצוע, שלא יחשוב שהוא ממצה את התחומים האלה בעצמו. זה ברור.

לגבי פוריות, למרות שהסיכון קיים, למיטב ידעתי אפשר לסדר את העניין כשירצה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית