הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רזה שמן

• פותח/ת השרשור n0body
  • פורסם בתאריך

n0body

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
אהלן, צריך את עצתכם
נרשמתי השבוע לחדרכ, הייתי שם שלושה פעמיים ואני די משתגע מזה שאין לי תוכנית להמשך
המצב הוא כזה - אני בן 21 עם אחוז שומן גבוה בבטן (כרס שנופלת) ובחזה אך מאוד רזה בידיים / רגליים.
שוקל 70kg ואני 1.83 והאחוז שומן בערך בין 20-25, נע יותר לכיוון של 25.
המטרה שלי למספר החודשים הקרובים היא להוריד את האחוז שומן הגבוה שיש לי בחזה ובבטן ולכן כרגע אני מתלבט האם להתחיל מסה או לעשות חיטוב.
חשבתי על חיטוב בעיקר בגלל שאני מעדיף להראות רזה יותר ואז להתחיל מסה נקיה וארוכה עד לחיטוב הבא אך אני לא יודע אם זה אפשרי מאחר ואני שוקל 70 קילו.
חשבתי גם על מסה נקיה כבר מעכשיו, מאחר ואני מתאמן מתחיל - הגוף יקבל צורה טובה יותר ממה שקיים עכשיו ואמנם אעלה באחוז השומן, אך לפחות תהיה מסה שאוכל לעשות עליה חיטוב לאחר מכן. השאלה היא, האם חצי שנה של מסה תספיק? האם המראה שלי ישתנה לטובה או לרעה?
בנוסף, שמעתי על ריקומפ - זה משהו שמומלץ לבדוק למתאמן מתחיל?
מצטער על החפירה, תודה

קבצים מצורפים

• test.jpg
    test.jpg
    KB 100.9 · צפיות: 267
תעלה תמונה , לפחות שנדע איפה אתה עומד מבחינת מסת השריר.
אני לא הייתי רץ לעשות חיטוב.. הייתי הולך לכיוון הריקומפ

שלוש* פעמים

תהיה במאזן קלורי חיובי עם דגש על הרכב התזונה +3/4 אימוני כוח

אם אין לך את הידע הנדרש אז הייתי הולך על יעוץ, lbs אופציה טובה

דבר ראשון המצב שלך לא כל כך רע כמו ההרגשה שאתה מעלה פה.
באופן כללי, כמתאמן מתחיל, אתה תגיב באופן יחסי יותר טוב למצב שלך בהמשך. כלומר, יהיה לך יחסית שיפור מהיר באיך שאתה נראה. לכן, סביר מאוד שתצליח לייצר היפרטרופיה (כמובן) שבעודף קלורי, במאזן ניטרלי ואפילו בגירעון קלורי. עם זאת, ככל שתהיה בפלוס קלורי יותר גבוה, ההיפרטרופיה שלך תהיה יעילה יותר.
לגבי איך לתכנן את ההמשך, זה תלוי בכמה זמן יש לך ועל מה אתה יותר מוכן לוותר. אם אתה רוצה תוצאות יחסית מהירות (תוך כ-3 חודשים), הייתי הולך על חיטוב. אתה כנראה תצליח לפתח קצת שרירים תוך כדי חיטוב. הייתי ממליץ על חיטוב מתון יחסית כדי שכן תוכל לצבור קצת שרירים.
אם אתה מוכן להיות סבלני ולקבוע לך יעד של כשנה, אתה יכול להתחיל במסה כדי להתפתח בצורה יעילה יותר. לדוגמה, מסה של 8 חודשים בקצב עלייה של 0.5% חודשי, יביא אותך למשקל של כ76 ק"ג. זה ייתן לך מספיק זמן לפני הקיץ הבא להתחטב. לדוגמה, חיטוב יחסית אגרסיבי של קצב ירידה 1% חודשי יביא אותך אחרי 3 חודשים למשקל של 67 ק"ג. ככה אתה תראה בקיץ הבא הרבה יותר טוב, אבל זה דורש ממך סבלנות ולדחות קצת את היעד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית