הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מאוד רזה

Mango562

משתמש מתחיל
44
8
נק' מוניטין:
8
44
8
אני מאוד מאוד רזה למרבה הצער , ומאוד קשה לי להשמין, כמעט בלתי אפשרי הייתי אומרת . אני התאמנתי תקופה וזה גרם לעלייה במשקל אבל כשהפסקתי ירדתי שוב במשקל, וזה נהיה מתסכל .
יש כאן כאלה שמתמודדים עם תופעה דומה לשלי ויכולים להגיד לי איך הם מתמודדים איתה ? והאם יש מאכלים שמסייעים לעיכול איטי יותר של האוכל אם זה בכלל מסייע למצב ?

הייתי ממליץ לך להתחיל לעקוב אחרי כמה את אוכלת ולעשות ממוצעים שבועיים ולוודא שיש עלייה משבוע לשבוע כי מאוד קל לרזים לחשוב שאכלת מלא אבל בעצם לא הגעת לפלוס קלורי

יכול להיות שזה שהתאמנת גרם לך להיות יותר רעבה והכנסת יותר קלוריות

עיכול איטי של האוכל רק יקשה עלייך כי את תהיי יותר שבעה מה שאומר שתכניסי פחות אוכל, תנסי לאכול מאכלים דחוסי קלוריות כמו חמאת בוטנים(של סקיפי זה אלוהי), שקדים, אגוזים, חלב, אולי להכין כל מיני גיינרים ביתיים משיבולת שועל, אבקת חלבון/יוגורט חלבון, חמאת בוטנים/שקדים/אגוזים/טחינה וכמה פירות

היה לי משהו דומה אבל שונה.
סבלתי ממחלת קרוהן וצנחתי מ90 ק"ג ל64 ק"ג ולא הצלחתי לעלות במשקל. וגם הייתי מאוד מוגבל באוכל.
היום אני 88 ק"ג, אז התקדמתי הרבה.

מה שעזר לי זה:
  1. לאכול לאט, ולהקדיש 15-30 דקות לארוחה.
  2. לאכול מסודר בשעות קבועות.
  3. להתעורר מוקדם כך שיש יום ארוך יותר ויותר רעב.
  4. להוסיף ירקות פותח לי את התיאבון.
  5. להתאמן.
  6. לאכול אוכל טעים.

דחיסות קלורית, לאכול יותר מאכלים שמכילים יותר קלוריות על אותו נפח. למשל במקום חזה עוף לאכול את אותו משקל של בשר אדום

אני התאמנתי תקופה וזה גרם לעלייה במשקל אבל כשהפסקתי ירדתי שוב במשקל,
לגבי הנקודה הזאת, אימונים לא גורמים לעליה במשקל, פלוס קלורי (לאכול יותר ממה שהגוף שורף) גורם לעליה במשקל. אם עלית במשקל כשהתאמנת זה אומר שאכלת יותר כשהתאמנת, וכשהפסקת ירד לך התיאבון ואת אוכלת פחות.
אז הפתרון הוא לאכול יותר כמובן, אם אימונים גרמו לך לתיאבון יותר מוגבר אז תתאמני, זה טוב גם למראה וגם להרגשה אז למה לא

לגבי הנקודה הזאת, אימונים לא גורמים לעליה במשקל, פלוס קלורי (לאכול יותר ממה שהגוף שורף) גורם לעליה במשקל. אם עלית במשקל כשהתאמנת זה אומר שאכלת יותר כשהתאמנת, וכשהפסקת ירד לך התיאבון ואת אוכלת פחות.
אז הפתרון הוא לאכול יותר כמובן, אם אימונים גרמו לך לתיאבון יותר מוגבר אז תתאמני, זה טוב גם למראה וגם להרגשה אז למה לא

בתור אחד שלפני 4 שנים שקל בסביבות ה60 ק״ג והיום 83 אני אגיד לך דבר כזה, ברגע שתמצאי לך את השיגרה והמאכלים שסבבה לך לאכול בשעות שנוח לך לאכול את תתרגלי לזה מהר מאוד ותראי את המ.ג עולה.

תאכלי דברים עם צפיפות קלורית כמו שקוצר אמר בשר אדום, פסטה, קורנפלקס (נוח מאוד למסה), הייתי מנסה להימנע מתפו״א / בטטה.

הרבה שומן, אם זה חמאת בוטנים, אגוזי מלך, שקדים ועוד.

והעצה בעצם הכי טובה שיכולה לעזור לך זה ״לדחוף״ אוכל בשעה מוקדמת שאת לא רגילה לאכול בה, גם אם זה מעדן עם משהו / קורנפלקס וזה כבר יפתח לך את התיאבון ותוכלי להכניס יותר אוכל במהלך היום גם מפאת זמן.

ואם את מעשנת אז לא קרוב לשעה שאת צריכה לאכול בה, עדיף גם להימנע מקפאין לפני שעת האוכל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית