הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעיה בבלוטת התריס

• פותח/ת השרשור NC92
  • פורסם בתאריך

NC92

משתמש מתחיל
21
1
נק' מוניטין:
1
21
1
שלום לכולם,
בשנים האחרונות חל אצלי שינוי בבלוטת התריס.
אני כבר כמה שנים בתקופה מאוד לחוצה בגלל לימודים, פציעה שהייתה לי ובכללי שיגרה לחוצה.
עד לפני שבוע הייתי צורך כל מיני תוספי תזונה כמו מולטי ויטמין, לארגינין, ביוטין, יוד ועכשיו הפסקתי עם הכל.
את היוד לקחתי כי קראתי שזה יכול לעזור עם בלוטת התריס. בין הבדיקות האחרונות שהיו בהפרש של שבוע צרכתי יותר יוד והערך של ה-TSH עלה.
לאחר מכן קראתי שבמקרים מסויימים מופרש עודף של יוד והתוסף יכול רק להזיק.
הרופאה(אנדוקרינולוגית) התקשרה אליי ואמרה לי שאני צריך לקחת תרופות בדחיפות כי גם הערך של הפרולקטין שלי היה גבוה(עשיתי בדיקה מיד אחרי שקמתי ולבדיקה הזאת צריך להיות ערים לפחות שעתיים, צירפתי בדיקה תקינה שעשיתי), אמרתי לה שהערך תקין והיא אמרה אה אבל אתה בכל מקרה צריך לקחת לכל החיים, לא נראה שהיה אכפת לה יותר מדי חוץ מלנסות שאקח תרופה, למרות שהערך של t4 שלי תקין ואין לי שום תופעות לוואי, אני מרגיש מעולה.

אני צריך את עזרתכם, אני לא רוצה לקחת תרופות עכשיו, בטח לא לכל החיים.
מה אפשר לעשות?
תודה לעוזרים!

קבצים מצורפים

• Screenshot_20220904-140815.jpg
    Screenshot_20220904-140815.jpg
    KB 43.8 · צפיות: 106
  • Screenshot_20220904-140540.jpg
    Screenshot_20220904-140540.jpg
    KB 71 · צפיות: 77
  • Screenshot_20220826-223234.jpg
    Screenshot_20220826-223234.jpg
    KB 67.6 · צפיות: 79
  • Screenshot_20220826-223057.jpg
    Screenshot_20220826-223057.jpg
    KB 60.4 · צפיות: 73
תבקש מרשם לT3 במקום T4 אפילו רק ל סייקל קצר לאזן את הtsh
ויש כזה דבר t3 למרות שכל הרופאים חושבים שאין כי הם לא יודעים, אבל יש ויש לזה מרשם גם, זה פשוט מיובא מחול, חותם לך.
בנוסף תעשה אולטרסאונד צוואר להיות בטוח שלא מסתובב שם משהו מאוד חשוב אל תיקח שם ריזיקות
או שחודשיים אל תיקח כלום לא יוד ולא כלום תעשה תזונה בריאה ותראה בבדיקות דם שוב אם הסתדר לך קצת

פה כל הסיפור שלך ידידי היקר. הרופאה שלך יודעת שאתה לוקח ביוטין?
אין לך שום בעיה בבלוטת התריס. ביוטין ידוע בתור משבש בדיקות דם (ספציפית תוצאות של בלוטת התריס) ובגלל זה אין לך סימפטומים.
Effect of High-dose Biotin on Thyroid Function Tests: Case Report and Literature Review
תריץ חיפוש על biotin and thyroid results, תבין כמה זמן צריך להפסיק לקחת עד הבדיקה, ותחזור על הבדיקה שוב. בהצלחה

ויש כזה דבר t3 למרות שכל הרופאים חושבים שאין כי הם לא יודעים, אבל יש ויש לזה מרשם גם, זה פשוט מיובא מחול, חותם לך.
בנוסף תעשה אולטרסאונד צוואר להיות בטוח שלא מסתובב שם משהו מאוד חשוב אל תיקח שם ריזיקות
או שחודשיים אל תיקח כלום לא יוד ולא כלום תעשה תזונה בריאה ותראה בבדיקות דם שוב אם הסתדר לך קצת
אתה מבין שברגע שהוא יפסיק את הסייקל הקצר זה יחזור להיות גבוה ? זו לא תרופה שנותנים וזבנג.. סיימנו. חוץ מזה שאתה לא יודע מה ערך הt3 שלו, כי אם זה תקין, אז הtsh לא שווה יותר מידי.

אתה מבין שברגע שהוא יפסיק את הסייקל הקצר זה יחזור להיות גבוה ? זו לא תרופה שנותנים וזבנג.. סיימנו. חוץ מזה שאתה לא יודע מה ערך הt3 שלו, כי אם זה תקין, אז הtsh לא שווה יותר מידי.
אם תציף את הt3 ערך הtsh יירד
אין צורך לבדוק ערך של t3 כדי לדעת שזה יקרה ו סביר להניח שהt3 לא מעל הנורמה אלא בתוכה או קרוב לקצה הנמוך אחרת הtsh לא היה גבוה
יש משוב
לקחת t4 יומר לt3 שיגרום במשוב להורדת הערך tsh
אז למה לא לקחת ישר t3 הרי הtsh גורם לגוף לייצר t4 שיוצר לt3 שאם יש מספיק t3 הtsh יירד כי כבר לא צריך לייצר t4 שיומר לt3 לכם עדיף לקחת ישירות t3
בנוסף לכך שיש עדויות לכך שצריכה של t4 במקום t3 באופן סינתטי עלולה לגרום לתופעות כמו מחלות ממאירות
לגבי הציר.. ובכן
בלוטת התריס זה הציר שמשתקם הכי מהר

כמובן שכדאי שיהיה רופא שילווה אותו בתהליך רק אומר שאם מעלים אותו על t4 שיבקש t3 במקום ולא בשום שלב מציע לו לעלות על סייקל של t4 או t3

בכלל ההמלצה שלי היא לנסות להוציא את היוד או כל תוסף אחר שעלול לגרום לכך מהמשוואה לנסות קצת תזונה בריאה הרבה ירקות הרבה פרות חלבון מים ומינימום עד אפס אוכל סינתטי לחודש חודשיים ואז לעשות בדיקות דם לראות איפה הוא עומד

ואם אפשר אז כדאי גם לעשות us לצוואר לראות שה tsh הגבוה זה לא בגלל בעיה רפואית אחרת שדורשת התייחסות

• פותח/ת השרשור
הפסקתי עם תוספי התזונה.
פה כל הסיפור שלך ידידי היקר. הרופאה שלך יודעת שאתה לוקח ביוטין?
אין לך שום בעיה בבלוטת התריס. ביוטין ידוע בתור משבש בדיקות דם (ספציפית תוצאות של בלוטת התריס) ובגלל זה אין לך סימפטומים.
Effect of High-dose Biotin on Thyroid Function Tests: Case Report and Literature Review
תריץ חיפוש על biotin and thyroid results, תבין כמה זמן צריך להפסיק לקחת עד הבדיקה, ותחזור על הבדיקה שוב. בהצלחה
כן, בדיוק קראתי אתמול שזה יכול להשפיע. הבעיה שאצלי זה כבר בערך שנתיים ככה. ערך ה-tsh. נע בין 5.5 ובבדיקות האחרונות זה נושק ל-11. את הביוטין אני לוקח בערך חצי שנה..אני לא רוצה להגיע למצב שאני לוקח כדורים לכל החיים אלא לנסות לטפל בזה באופן טבעי.

יש משהו נוסף שאוכל לעשות?
אין צורך לבדוק ערך של t3 כדי לדעת שזה יקרה ו סביר להניח שהt3 לא מעל הנורמה אלא בתוכה או קרוב לקצה הנמוך אחרת הtsh לא היה גבוה
יש משוב
אז למה לא לקחת ישר t3 הרי הtsh גורם לגוף לייצר t4 שיוצר לt3 שאם יש מספיק t3 הtsh יירד כי כבר לא צריך לייצר t4 שיומר לt3 לכם עדיף לקחת ישירות t3
בנוסף לכך שיש עדויות לכך שצריכה של t4 במקום t3 באופן סינתטי עלולה לגרום לתופעות כמו מחלות ממאירות
לגבי הציר.. ובכן

כמובן שכדאי שיהיה רופא שילווה אותו בתהליך רק אומר שאם מעלים אותו על t4 שיבקש t3 במקום ולא בשום שלב מציע לו לעלות על סייקל של t4 או t3

בכלל ההמלצה שלי היא לנסות להוציא את היוד או כל תוסף אחר שעלול לגרום לכך מהמשוואה לנסות קצת תזונה בריאה הרבה ירקות הרבה פרות חלבון מים ומינימום עד אפס אוכל סינתטי לחודש חודשיים ואז לעשות בדיקות דם לראות איפה הוא עומד

ואם אפשר אז כדאי גם לעשות us לצוואר לראות שה tsh הגבוה זה לא בגלל בעיה רפואית אחרת שדורשת התייחסות

אני מקפיד יותר על ירקות, יש משהו ספציפי שכדאי לי להוסיף? והאם להפסיק גם עם האבקת חלבון?

יש משוב
לגבי הציר.. ובכן

כל מה שרשמת ובעצם כלום... לקחת t3 יוריד את הtsh זמנית.. הוא יפסיק ואז מה ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית