הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גיינר שהזמנתי וראיתי עכשיו משהו לגבי כשרות

• פותח/ת השרשור Elfom
  • פורסם בתאריך

Elfom

משתמש מתחיל
267
38
נק' מוניטין:
41
267
38
הזמנתי גיינר מאייהרב. תיארתי לעצמי שאין לו חותמת כשרות אבל אמרתי לעצמי שבסדר לא נורא החותמת, כל עוד המוצר עצמו בלי דברים אסורים..

גם מישהו בתגובות שאל אם זה כשר ומישהו אחר ענה לו שכן משום מה..

על כל פנים במקרה ראיתי את הכיתוב הבא במוצר (אחרי שהזמנתי וזה נשלח)

Processed in a facility that also processes peanuts, tree nuts, fish/crustacean/shellfish and wheat ingredients.

ובעברית
מעובד במתקן המעבד גם בוטנים, אגוזי עץ, דגים/סרטנים/רכיכות וחומרי חיטה.

מה דעתכם על זה? זה אומר שיכול להיות שמשהו זה נכנס לאבקה?

קישור לאבקה
MuscleTech‏, Mass-Tech, גיינר למסה בהשבחה מדעית, עוגיות ושמנת, 3.18 ק"ג (7.00 ליברות)

הבנתי את זה, זה עדיין "להכשיל". ובנוסף צחקתי
אי אפשר לדעת איתך אם אתה צוחק או לא לאחרונה...
זה אחד מה613 מצוות, "לפני עוור לא תיתן מכשול".
אסור להכשיל אדם אחר גם כאשר הוא מבקש, אם בלעדיך הוא לא היה יכול להיכשל ספציפית באותו הדבר.
זאת אומרת שאסור למכור מוצר לא כשר ליהודי שלא מקפיד על כשרות.

אבל כל הדיון תאורתי ובהומור.
אה?

אי אפשר לדעת איתך אם אתה צוחק או לא לאחרונה...
אחת מן מעלותיי!

ממה שאני יודע, לפי היהדות אסור למכור מוצר לא כשר גם לאדם שלא מקפיד על כשרות "קלה כבחמורה".
אני גם צוחק, כי אני לא חי קרוב ללקיים דבר כזה.

עדכון
דיברתי עם הצאט שלהם,
חוץ מזה שיש רק להתמוגג מרמת השירות,
אמרו לי שפשוט לא אאסוף את החבילה, היא לא תחזור אליהם למחסנים של אייהרב, אלא תועבר למחסן של השליח ושם החבילה תושמד.
ואני אקבל החזר כמחווה חד פעמית.
שירות מדהים.
זה שקר החבילה חוזרת אליהם לא היית צריך לדבר איתם
זה אחד מה613 מצוות, "לפני עוור לא תיתן מכשול".
אסור להכשיל אדם אחר גם כאשר הוא מבקש, אם בלעדיך הוא לא היה יכול להיכשל ספציפית באותו הדבר.
זאת אומרת שאסור למכור מוצר לא כשר ליהודי שלא מקפיד על כשרות.

אבל כל הדיון תאורתי ובהומור.
אבל אם הוא קונה בכל מקרה אז איפה המכשול פה? הוא יקנה פשוט מהם במקום ממך

אבל אם הוא קונה בכל מקרה אז איפה המכשול פה? הוא יקנה פשוט מהם במקום ממך
יש כזה מושג של "הלעיטהו לרשע וימות", שאומר שאם הוא רוצה את זה, שיהנה, אני לא מתערב.
זה נאמר על אדם שאופן ההשגה של הדבר היא על ידי איסור, לדוגמה אדם שגונב ממני מאכל לא כשר, ואני יודע שהוא גנב, אין לי ציווי להזהיר אותו על זה, אלא אני אומר שהוא רשע כבר, שיחטא אני לא דואג לו.

אבל כשהאדם שאני אמכור לו את הגיינר הלא כשר לא היה משיג את זה ממני, גם אם הוא יכול לקנות את זה בעצמו, אין לי היתר לעזור לו לעשות את החטא, כי האופן בה הוא מבקש לקנות ממני את האבקה, היא בלי איסור.

דוגמה שהגמרא נותנת היא למכור יין לגוי, שאני יודע שהוא קונה בשביל להשתמש בה כפולחן דתי מסוים שנופל תחת ההגדרה של עבודת אלילים. גם שהוא יעשה את זה בין כה וכה, וגם שהוא לא יהודי, וגם שהוא ישיג את זה ממקום אחר, אסור לי למכור לו שיחטא בעזרתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית