הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אבקות חלבון אמינות

חומרים קרצינוגנים יש לך בכל דבר היום..
משחת שיניים, דאודורנט, סבוני רחצה, מזון, שתייה קלה..
ואתה נתפס 'לאבקת חלבון' כי זה תוסף תזונה?

אתה לא מבין אותי אחי, אני לא מתנגד שתתן לי מידע על העוף, הבשר ושאר הדברים.
גם בטונה לדוגמא יש כספית, והאמת שאני מחפש לדעת מה המספר המדוייק וכמה זה רחוק מה limit המומלץ היומי...

אבל הנושא של פתיחת האשכול הוא לא על מזון, אלא על תוספים.(אם תוכל למצוא לי את כמות הכספית בטונה לעומת הlimit זה דווקא אני אעריך מאוד) , אבל הנושא כאן הוא האם אתם יכולים לנווט אותי לבדיקות מעבדה שעושים לאבקות חלבון מלבד האתר labdoor ...(שבכנות מרגיש לי קצת ממומן מ myprotein)...

זה תמוהה בעיניי שכל כך הרבה אנשים משתמשים באבקות חלבון, והכל מבוסס על מוניטין ועל טעם/כסף ועל "להסתמך" על המילים של החברה אני לא מסתמך על מה שmyprotein אומרת. יש לי קשיי אימון, אני אני גם לא רוצה להאמין לכל מיני סיפורי סבתא שמספרים לי -אני רוצה לראות גופים שונים שעושים לזה בדיקות מעבדה\ מאמתים שאכן בסקופ אחד אני מקבל 20 חלבון ושאכן אין מתכות. ואם יש מתכות כמה מיליגרם זה וכמה זה רחוק מהצריכה המקסימלית שמותרת לכספית,ארסן, עופרת וכו'.
לגבי עופות ושאר הדברים- יכול להיות שאתה צודק, ואכן אני רוצה להתעניין בזה -אבל הנושא כרגע הוא אבקות חלבון שיש לי בזה מחסום ,אני מודה. ובכנות אני רוצה לשחרר אותו כבר...

אבקות חלבון whey זה 100% מי גבינה. בוא רגע נחשוב ביחד מה יכול להיות במי גבינה שהוא מסוכן בוא נגיד יותר מאקטימל או חלב או קומבינה בבורגראנץ'?

מה שהכי מצחיק, זה שאתה כל כך חרד לבריאות שלך ולמה שאתה מכניס לגוף שלך אבל אתה אובססיבי לדבר הכי זניח.
בלי קשר לכמה אבקת חלבון זה תוסף נחקר ובטוח, זה אחוז קטן מאוד ממה שאתה מכניס לגוף שלך ביום יום.
תתחיל לבדוק על המזון שאתה אוכל ביום יום, עופות פרות דגים ירקות פירות. אתה תופתע באיזה אשליה חיית עד כה.

• פותח/ת השרשור
חומרים קרצינוגנים יש לך בכל דבר היום..
משחת שיניים, דאודורנט, סבוני רחצה, מזון, שתייה קלה..
ואתה נתפס 'לאבקת חלבון' כי זה תוסף תזונה?
פעם שהיו צוחקים עליי\צוחקים הייתי אומר- זה בצחוק. היום אני מבין שבכל צחוק יש מעט אמת. ואין דבר כזה צחוק מוחלט, יש בזה תמיד מעט של אמת.
בכל סיפור על אבקת חלבון, זה לא הגיע סתם, יש אמת מסויימת. ייתכן והאמת הזו רלוונטית לשנות ה 80 ולא אלינו יותר, אבל חשוב לברר את האמת הזו.

(אגב אני באמת רציני לגבי מה שאמרתי לגבי הצחוק, לא אמרתי את זה סתם להבהיר נקודה, אני מאמין שבכל צחוק יש מעט אמת)

שמע, זה שונה. אתה משווה כאן בין אוכל שמגיע מהצומח\מהחי שהשתמשו בו עשרות אלפי שנים ועבר שינויים באופן תכוף ואומת פעם אחר פעם על ידי המציאות (נכון, העולם השתנה , אבל בכללי אני אומר שהאוכל תמיד היה על ספקרטום זמן רציף) , ותוסף מזון שנקרא אבקת חלבון- לפני כמה זמן זה התחיל? במיוחד עם כל ההנדסה והפיתוח שיש היום-מבחינה הגיונית, דווקא בגלל שהוא הונדס מלאכותית בקפידה הוא אמור להיות יותר טוב כי שמו על זה "דיוק" על כל פרט ופרט- ואכן אבקות חלבון באמת יותר טובות בספיגה... -אבל בכך שפעם אחר פעם מעלים את נושא המתכות, אי אפשר שלא לרצות לבדוק את זה ... ואני די מופתע שיש על זה מלא דיונים ובתאכלס כשאני מחפש תוצאות בדיקות מעבדה - כמעט אני לא מוצא חוץ מ labdoor
הקוסקוס זה המצאה שלי אין לך מה לחשוש
הנקודה שלי היא מה גורם לך לחשוב שאבקת חלבון מזיקה ? יש לך מקור לזה או שפלוני אלמוני בלבל לך את המוח כמו הסיפור של הקוסקוס?

• פותח/ת השרשור
אבקות חלבון whey זה 100% מי גבינה. בוא רגע נחשוב ביחד מה יכול להיות במי גבינה שהוא מסוכן בוא נגיד יותר מאקטימל או חלב או קומבינה בבורגראנץ'?

מה שהכי מצחיק, זה שאתה כל כך חרד לבריאות שלך ולמה שאתה מכניס לגוף שלך אבל אתה אובססיבי לדבר הכי זניח.
בלי קשר לכמה אבקת חלבון זה תוסף נחקר ובטוח, זה אחוז קטן מאוד ממה שאתה מכניס לגוף שלך ביום יום.
תתחיל לבדוק על המזון שאתה אוכל ביום יום, עופות פרות דגים ירקות פירות. אתה תופתע באיזה אשליה חיית עד כה.
במקרה שלי זה אחוז אפסי, אבל אני בודק אם כדאי להתחיל, אבל אני מכיר כאלו שצורכים אחוז קטן-סקופ אחד או שניים וגם כאלו שצורכים 3-4 ואפילו 5 ביום שזה כבר אחוז גדול יותר ....

גם לא מבין למה הרוב ממליצים על myprotein שבאינטרנט אומרים שמספר 1 זה BioSteel 100% Whey Protein.
הקוסקוס זה המצאה שלי אין לך מה לחשוש
הנקודה שלי היא מה גורם לך לחשוב שאבקת חלבון מזיקה ? יש לך מקור לזה או שפלוני אלמוני בלבל לך את המוח כמו הסיפור של הקוסקוס?
מלא בלבלו לי את המוח, ואמרו שזה טוב, וגם אמרו שזה גרוע ואני אהרוס לעצמי את הגוף. סיפור שזה עוזר ממש ומקדם את הגוף ממאמני כושר וסיפור מרופא משפחה שאמר לי שהוא מכיר אישית אדם שאיבד כליה לאחר שהתחיל להשתמש. כל אחד עם הדעה שלו.

וכמו שאמרתי בכל דבר יש מקור מסויים של אמת, סיבה מסויימת שבגללה כל המיתוס הזה התחיל. וכשאני מחפש בדיקות מעבדה ולא מוצא, זה אכן מחשיד שכל כך הרבה אנשים משתמשים ולמה אין באינטרנט תוצאות שניתן ממש לראות בפועל בעיניים גופים שונים שחוקרים אבקות...

מלא בלבלו לי את המוח, ואמרו שזה טוב, וגם אמרו שזה גרוע ואני אהרוס לעצמי את הגוף. סיפור שזה עוזר ממש ומקדם את הגוף ממאמני כושר וסיפור מרופא משפחה שאמר לי שהוא מכיר אישית אדם שאיבד כליה לאחר שהתחיל להשתמש. כל אחד עם הדעה שלו.

וכמו שאמרתי בכל דבר יש מקור מסויים של אמת, סיבה מסויימת שבגללה כל המיתוס הזה התחיל.
בקיצור אתה נאחז בכלום , בהצלחה עם התוצאות מעבדה

• פותח/ת השרשור
בקיצור אתה נאחז בכלום , בהצלחה עם התוצאות מעבדה
רגע, אני רוצה לשאול אותך משהו קטן- אתה באמת לא חושב שזה מוזר שאף אחד לא בודק את זה?
החברות האלו עושים מיליונים-מיליארדים בשנה, יש לזה מונופול רציני. אתה לא חושב שהמעט שצריך זה לדעת בפועל מה יש בתוך אבקת חלבון שנראת כמו אבקת כביסה

אין לי בעיה עם whey proetin אני לא טמבל ואני יודע את זה שאפילו במזון יש את זה, ואני לא חושב ש whey proetin זה מזיק, אבל אני חושב שבתהליך שזה מהונדס לאבקה ייתכן ונוסף לכך חומרים שאנחנו לא יודעים עליהם.
אם יש באבקה whey proetin טהור בלבד ושום דבר נוסף ברור לי שזה הדבר הכי מושלם שאפשר יותר מכל צריכת בשר או חזה עוף או כל דבר אחר, אבל מי קבע שזה טהור ואין בזה כימיקלים\דברים נוספים.בגלל זה אני רוצה לבדוק איזה בדיקות עשו לזה- כי גם אם זה לא טהור, העניין זה גם כמה זה לא טהור...

• פותח/ת השרשור
הרופא משפחה הפחיד אותו.. 🤣
חחח האמת שאני חושב שהוא טמבל, והוא לא צודק אבל זה כן גורם לי לתהות מאיפה זה מגיע...
שוב אין לי שום בעיה עם אבקת חלבון שיש שם whey proetin טהור בלבד ושום דבר נוסף, אבל באמת מאיפה לכם לדעת שזה מה שאתם מקבלים ואין שם דברים נוספים...

אבל אני חושב שבתהליך שזה מהונדס לאבקה ייתכן ונוסף לכך חומרים שאנחנו לא יודעים עליהם.
האבקה זה מה שנשאר אחרי שמוציאים את כל הנוזלים והמוצקים מהמי גבינה.
לזה מוספים חומרי טעם וריח.

אתה יכול לקנות את כל הרכיבים והמכונות ולעשות את זה לבד בבית.

• פותח/ת השרשור
האבקה זה מה שנשאר אחרי שמוציאים את כל הנוזלים והמוצקים מהמי גבינה.
לזה מוספים חומרי טעם וריח.
ואתה לא חושב שצריך לעשות בדיקה למוצר לבדוק מה יש בתוכו? -אתה פשוט מאמין לכל מה שאומרים לך איזשהי חברה מחול שיש לה כמובן אינטרס לטשטש אם יש שם איזשהו רעלים כדי לא לפגוע במכירות...כי היא פאקינג עושה מילארדים על חשבוננו המתאמנים כי היא פאקינג עושה מילארדים על חשבוננו המתאמנים.

זה לא היה מרגיע אותך בדיקת מעבדה שעושים לזה כל מיני חברות שונות וגופים פרטיים ועצמאיים שמראות לך באופן חד משמעי שהכל תקין. שקיפות מוחלטת של המוצר.

ואתה לא חושב שצריך לעשות בדיקה למוצר לבדוק מה יש בתוכו? -אתה פשוט מאמין לכל מה שאומרים לך איזשהי חברה מחול שיש לה כמובן אינטרס לטשטש אם יש שם איזשהו רעלים כדי לא לפגוע במכירות...
אבקת חלבון זה התוסף תזונה הכי נבדק ונחקר שיש בשוק תוספי המזון.

• פותח/ת השרשור
אבקת חלבון זה התוסף תזונה הכי נבדק ונחקר שיש בשוק תוספי המזון.
זה מה שכולם אומרים, אבל ברגע שאני רוצה לבדוק מי חקר, מה נבדק, איפה נבדק, מה התוצאות של בדיקות המעבדה?- לא מוצאים כלום חוץ מכתבות וטורי דעה...

ואתה לא חושב שצריך לעשות בדיקה למוצר לבדוק מה יש בתוכו? -אתה פשוט מאמין לכל מה שאומרים לך איזשהי חברה מחול שיש לה כמובן אינטרס לטשטש אם יש שם איזשהו רעלים כדי לא לפגוע במכירות...

למה רק לאבקת חלבון?
אולי תבדוק איזה חברת תרופות ממנת את הרופא משפחה שלך? ☝️

• פותח/ת השרשור
למה רק לאבקת חלבון?
אולי תבדוק איזה חברת תרופות ממנת את הרופא משפחה שלך? ☝️
אחי, אני לא לוקח שום כדור, שום אבקה, שום תוסף עד היום. גם כשאני חולה אני לרוב מחכה שזה יעבור לבד וזה חולף די מהר. אני לא מעשן, שותה מדי פעם,
ולאחרונה גם הורדתי לגמרי כל תוסף של מלח וסוכר לאוכל. וטונה אני צורך יום כן יום לא מחשש לכספית.

לשנות את זה, זה לא דבר קל...

• פותח/ת השרשור
וואו מי זה הבנאדם הבריא הזה!
ובכל זאת אתה מלא בפרנויה.. 🙄
אומרים לי "אבקת חלבון זה התוסף תזונה הכי נבדק ונחקר שיש בשוק תוספי המזון." וזה משפט שאני שומע הרבה, וכמו המשפט "אבקת חלבון הורסת כליות" אני מחפש תוצאות מדעיות ובדיקות מעבדה, כיוון שאני לא מוצא,-אז אני מטיל ספק, אם זה נחשב פרנוייה אז אני פרנאויד

אומרים לי "אבקת חלבון זה התוסף תזונה הכי נבדק ונחקר שיש בשוק תוספי המזון." וזה משפט שאני שומע הרבה, וכמו המשפט "אבקת חלבון הורסת כליות" אני מחפש תוצאות מדעיות ובדיקות מעבדה, כיוון שאני לא מוצא,-אז אני מטיל ספק, אם זה נחשב פרנוייה אז אני פרנאויד
אתה יודע לחפש בגוגל ולכתוב באנגלית?

ולאחרונה גם הורדתי לגמרי כל תוסף של מלח וסוכר לאוכל. וטונה אני צורך יום כן יום לא מחשש לכספית.
מה עם להוריד את כל הבשר המתועש והדגים? והפירות והירקות המרוססים?

• פותח/ת השרשור

במיוחד כשאני יודע שתוספי המזון לא מוגדרים כתרופה ולכן הפיקוח עליהם אינו קפדני כתרופה, וברוב המקרים מסתמכים על הצהרת החברה ברכיבי המוצר.

אני יודע לחפש בגוגל, אבל או שאין בדיקות מעבדה\תוצאות מדעיות בנושא או שאני כנראה לא יודע לחפש מספיק טוב. ולכן פניתי אליכם לכיוונים ולרפרנסים...

@גוהן

המילה מתכות קצת מרתיעה. יש הרבה סוגי מתכות ורובן לא מזיקות לבריאות האדם.
אלה שכן מזיקות (מתכות כבדות), נמצאות במינונים נמוכים באופן טבעי במזונות כחלק מהגידול שלהם.
באבקות חלבון שמקורן מהצומח כמו סויה או אפונה למשל, סביר להניח שריכוז המתכות בו יהיה גבוה יותר מאשר חלבונים מן החי מפני שהם גדלים באדמה.

עם זאת, צריך להבין מהו נזק.
נזק ממתכות כבדות הוא נזק מצטבר. כלומר, לא יכולה להיות הרעלה מצריכות בודדות.
יש תקן מסוים של נוכחות רעלנים במזון שארגוני הבריאות מאפשרים, לצורך הדוגמה עד X מ"ג של עופרת,
ובאבקת חלבון המינון שנמצא הוא נמוך מאוד וגם הסיכון לרעילות מצריכה מוגברת הוא אפסי.

אבקת חלבון אינה מהווה סיכון מוגבר לבריאות האדם:
A human health risk assessment of heavy metal ingestion among consumers of protein powder supplements

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית