הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אבקות חלבון אמינות

• פותח/ת השרשור
אתה יודע לחפש בגוגל ולכתוב באנגלית?

מה עם להוריד את כל הבשר המתועש והדגים? והפירות והירקות המרוססים?
בשר אדום לא אוכל כי אני לא אוהב, אני אוכל בעיקר כרעיים או חזה עוף\שניצל או כנפיים....
דגים-לא רלוונטי גם לא אוכל, חוץ מטונה בשימורים. בעיקר דגנים/קטניות ,חלב, ביצים, קטוג' בוטנים+אגוזים וכו'
פירות אוהב אבל לא אוכל הרבה
וירקות בכלל לא כל כך אוהב ולכמעט לא אוכל, אבל מתחיל ללמוד לאכול- ברגע שאעבור לכמויות גדולות יותר, מי יודע אולי אפסיק לקנות את המרוססים ואעבור לאורגני מוחלט בניצת הדובדבן וכאלה מקומות.....יותר יקר אבל שווה. לבנתיים אפשר להסתפק

בשר אדום לא אוכל כי אני לא אוהב, אני אוכל בעיקר כרעיים או חזה עוף\שניצל או כנפיים....
דגים-לא רלוונטי גם לא אוכל, חוץ מטונה בשימורים. בעיקר דגנים/קטניות ,חלב, ביצים, קטוג' בוטנים+אגוזים וכו'
פירות אוהב אבל לא אוכל הרבה
וירקות בכלל לא כל כך אוהב ולכמעט לא אוכל, אבל מתחיל ללמוד לאכול- ברגע שאעבור לכמויות גדולות יותר, אפסיק לקנות את המרוססים ואעבור לאורגני מוחלט בניצת הדובדבן וכאלה מקומות.....

כל עוד אתה קונה את המזון שלך בסופר ולא חי על ליקוט ו road kill אתה מכניס לגוף שלך דברים לא בריאים בפער עצום מאשר אבקת חלבון. לכן האובבסיה שלך לבטיחות דווקא של אבקות חלבון מלכתחילה משעשעת.

• פותח/ת השרשור
@גוהן

המילה מתכות קצת מרתיעה. יש הרבה סוגי מתכות ורובן לא מזיקות לבריאות האדם.
אלה שכן מזיקות (מתכות כבדות), נמצאות במינונים נמוכים באופן טבעי במזונות כחלק מהגידול שלהם.
באבקות חלבון שמקורן מהצומח כמו סויה או אפונה למשל, סביר להניח שריכוז המתכות בו יהיה גבוה יותר מאשר חלבונים מן החי מפני שהם גדלים באדמה.

עם זאת, צריך להבין מהו נזק.
נזק ממתכות כבדות הוא נזק מצטבר. כלומר, לא יכולה להיות הרעלה מצריכות בודדות.
יש תקן מסוים של נוכחות רעלנים במזון שארגוני הבריאות מאפשרים, לצורך הדוגמה עד X מ"ג של עופרת,
ובאבקת חלבון המינון שנמצא הוא נמוך מאוד וגם הסיכון לרעילות מצריכה מוגברת הוא אפסי.

אבקת חלבון אינה מהווה סיכון מוגבר לבריאות האדם:
A human health risk assessment of heavy metal ingestion among consumers of protein powder supplements
תודה, מן הסתם התכוונתי למתכות כבדות כגון: עופרת, ארסן, קדמיום,כספית וכו' ולא למתכת שלא מזיקה לבריאות האדם(כמו ברזל שבמקרה שלי אפילו מומלץ ),
סתם שאלה המחקר שאתה שלחת לי האם הם מבדילים בין סוגי אבקות חלבון? כלומר בין חברה myproetin לחברה אחרת... כי נראה לי שמדובר בכללי...
כל עוד אתה קונה את המזון שלך בסופר ולא חי על ליקוט ו road kill אתה מכניס לגוף שלך דברים לא בריאים בפער עצום מאשר אבקת חלבון. לכן האובבסיה שלך לבטיחות דווקא של אבקות חלבון מלכתחילה משעשעת.
למה אתה כל כך בטוח שהדברים בסופר הם בפער עצום יותר מאבקת חלבון שמהונדסת?
אני בטוח שלא התחלת לקחת דברים מהסופר לבדיקות מעבדה ולהשוות חח

למה אתה כל כך בטוח שהדברים בסופר הם בפער עצום יותר מאבקת חלבון שמהונדסת?
אני בטוח שלא התחלת לקחת דברים מהסופר לבדיקות מעבדה ולהשוות חח
אם תעזוב את האובבסיה הלא רציונלית שלך למי גבינה שעברו בפס יצור ונארזו בשקיות ותתחיל לבדוק מה שאמרתי לך 2 עמודים אחורה אולי תבין. בדגש על אולי.

רגע...
ומי עושה בדיקות מעבדה למוצרים האורגניים??
אתה באמת חושב שכל מה שרשום עליו אורגני..
הוא אורגני?! 🤣 🤣
אוי התמימות!

• פותח/ת השרשור
אם תעזוב את האובבסיה הלא רציונלית שלך למי גבינה שעברו בפס יצור ונארזו בשקיות ותתחיל לבדוק מה שאמרתי לך 2 עמודים אחורה אולי תבין. בדגש על אולי.
אתה יכול להפנות אותי לרפרנסים שמשווים בין מתכות כבדות/כימיקלים באבקת חלבון למוצרים מן החי ?
אגב קצת השתחררתי כי היום נכנעתי למה שאתה קורא "אובססיה" ולקחתי סקופ אחד של אבקת חלבון של myproetin...

• פותח/ת השרשור
רגע...
ומי עושה בדיקות מעבדה למוצרים האורגניים??
אתה באמת חושב שכל מה שרשום עליו אורגני..
הוא אורגני?! 🤣 🤣
אוי התמימות!
אחי, איך אתה מתייחס לכתבה כזאת? עדיין חושב שאני פרנואיד?

רעיל: תחקיר שנערך לאחרונה מצא חומרים מסוכנים לבריאות באבקות חלבון שרבים צורכים על בסיס יומיומי
Protein Powder Without Heavy Metals

Heavy metals found in 40 percent of protein powders tested

• פותח/ת השרשור
תחקיר של Hebrew news!
אני מספיק לאכול הכל עכשיו! 😆
א' -מה הבעיה בhebrew news?
ב'-אין לי ארותורקסיה נרבוזה, יש לי מחסור של ברזל ואחרי שניסיתי לטפל בזה באופן עצמאי המון זמן הבנתי שאין מנוס מלקחת מולטיויטמין למרות שאני לא רוצה תוסף תזונה, הבנתי שזה עדיף מאשר להמשיך לנסות לטפל בזה ולהסתכן בהמשך חוסרים בברזל שעלול לגרום ליותר נזק-כלומר אני לא עד כדי כך אטום.אני פשוט קצת קשוח ולא קל. ולוקח לי המון זמן ומחקר עד שאני מוכן להגיע להחלטה.

שווה לתחקיר של מנחם ותחיה הורביץ..
1111.jpg

מצטער אתה פרנואיד מאוד מאוד, עברתי על השרשור הזה כמו על שרשורים קודמים זהים שפתחת בעבר (בחלקם עניתי לך בפירוט בעצמי) ונראה שאתה עדיין עוסק בנושא באופן אובססיבי.

תחושתי היא שכל עוד האנשים פה ימשיכו ״לשתף פעולה״ עם העניין הזה שלך זה לא ייפסק לעולם. זה ניכר בכל תגובה אחרת שלך.

אני חושב שמיצינו את העניין עד תום. ולדעתי עדיף שלא יענו לך יותר בעניין הזה. אם יש לך עוד תהיות, תעבור על תגובות שכבר קיבלת
מזל טוב על הסקופ הראשון שלך, ושיהיה לבריאות ובהצלחה

• פותח/ת השרשור
מצטער אתה פרנואיד מאוד מאוד, עברתי על השרשור הזה כמו על שרשורים קודמים זהים שפתחת בעבר (בחלקם עניתי לך בפירוט בעצמי) ונראה שאתה עדיין עוסק בנושא באופן אובססיבי.

תחושתי היא שכל עוד האנשים פה ימשיכו ״לשתף פעולה״ עם העניין הזה שלך זה לא ייפסק לעולם. זה ניכר בכל תגובה אחרת שלך.

אני חושב שמיצינו את העניין עד תום. ולדעתי עדיף שלא יענו לך יותר בעניין הזה. אם יש לך עוד תהיות, תעבור על תגובות שכבר קיבלת
מזל טוב על הסקופ הראשון שלך, ושיהיה לבריאות ובהצלחה
אתה יודע מה, גם אם יש לי אובססיה בנושא ואתה צודק, אני לא מבין למה אתה מעדף אשכרה להתווכח איתי בנושא הזה מיליארד פעם ,מאשר פשוט להראות לי מחקרים/ בדיקות מעבדה כמו שאני רוצה ולסגור את הנושא ב-4/5 הודעות של מחקרים עם בדיקות מעבדה. הרי אמרת שאבקת חלבון זה הכי נבדק ובטוח מכל התוספים. אז זה לא אמור להיות כזה קשה להוכיח לי את זה במחקרים ובתוצאות מעבדה שעשו לזה. אבל לא יודע למה אנשים פשוט מעדיפים להתווכח איתי ולהגיד לי שאני טועה בלי שום עובדות.
גם בדיונים קודמים זה התנהל אותו דבר,
אני פתחתי גם את הדיון הזה וגם את הקודם רק בשביל שתביאו לי תוצאות מעבדה לאבקות חלבון/ דברים שמאמתים שזה תקין/לא תקין ומה המספרים של החומרים שיש או אין...
למה אנשים מעדיפים להיסחף לשיחות על האנטיביוטיקה העופות -לך תבין...
אשכרה זה כבר שני דיונים שפתחתי בנושא הזה מהיום שהגעתי לאתר ובמקום להפנות אותי למקורות מידע מוסמכים כמו בדיקות מעבדה/מחקרים , כמו שאני מההתחלה ביקשתי ומדעיים, אנשים מעדיפים להיכנס איתי לאנטיביוטיקה בעופות ובריסוס בפירות וירקות...

• פותח/ת השרשור
שלא תקבל סרטן מהמולטי ויטמין...
יש מחקר..
Vitamin supplements can increase risk of cancer and heart disease
אחי אני לא סומך על מילים,
אני לא רוצה מילים, אני מספיק קראתי כתבות....
אני מחפש מספרים...
כמה כספית יש כמה ארסן יש כמה קדמיום יש או אין
רגע?? זה לא מפריע לך!
זה גם מחקר, ואתה משתמש במולטי ויטמין....
על הזין שלי מה הם כותבים, לא רוצה מילים רוצה בדיקות מעבדה ומספרים... כל אחד מפליץ מילים אחרות כל כתבה משהו אחר
אני מתמטיקאי בתחום שלי אני מאמין למספרים, לא למילים.
כמו שכתוב בחזה עוף יש 25 גרם חלבון ב 100 גרם,
וכתוב עוד שלל ערכים
אני רוצה לראות מספרים לגבי מתכות באבקת חלבון של בדיקות מעבדה\מחקרים שבדקו את האיכות של זה ...

• פותח/ת השרשור
כל
אחי... אני באמת מאחל לך בריאות נפשית.
לך תאכל מספרים 😆
זה לא קשור לבריאות נפשית, שים לב לכמה מידע כתוב יש וכמה מיתוסים וכמה דברים יש שסותרים אח את השני- כל כתבה ואפילו מחקרים לפעמים זה פענוח ופרשנויות של אנשים שהם עושים לנתונים.
לא סתם יש דבר כזה מחקרים שסותרים אחד את השני, כי כל חוקר מפרש את הדברים בדרך שלו.
הכל טוב ונחמד אבל אני לא רוצה לקרוא פרשנויות של אחרים. אני רוצה את המידע הטהור ביותר- וזה מספרים ונתונים טכניים... מכאן אני יכול לפרש בעצמי ולהיעזר בפרשנויות של אחרים.
נכון גם בנתונים טכניים ומספריים תמיד יש סטייה של ה"אמצעי מדידה" , אין מה לעשות... אבל אני מנסה להגיע לבסיס....

הבסיס זה מספרים ונתונים טכניים, כל השאר הכתוב זה פרשנויות והסברים..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית