הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם זה נחשב טסט נמוך?

chickenlittle

מושעה
7
2
נק' מוניטין:
0
7
2
קצת פרטים - בן 22, מ"ג 65.5 ק"ג, גובה 170 ס"מ
אני רוצה לציין שאני מקפיד על שינה גם כמותית (לפחות 6 שעות, כמעט תמיד 7 ומדי פעם מתפרע ומגיע ל-8) וגם איכותית (משתדל לא לבהות במסכים לפני השינה, מקרר את החדר לפני השינה וכו')
מתאמן בצורה סדירה בשנה וחצי האחרונות מאז השחרור 3-4 פעמים בשבוע בחדר הכושר
השתחררתי בערך באיזור ה-75 קילו, די שמנמן וללא הרבה מסת שריר.
ירדתי במשקל די מהר, ואז ניסיתי לעשות מסה, הצלחתי להשיג מעט שריר, חיטבתי שוב עד שהגעתי למצב שבפעם הראשונה בחיי - יש לי קוביות, מאז הבנתי שקוביות זה לא מספיק ואני מנסה לגדול ולעשות מסה כמה שיותר נקייה.
עוקב אחרי הקלוריות שלי בצורה שאפשר להגדיר אפילו כאובססיבית, שוקל כל דבר שנכנס לי לגוף, נמנע מאוכל מעובד וממתקים ושאר הזבל.
לא מעשן שום דבר, אפילו אלכוהול אני לא שותה (בעיקר כי הבטחתי לעצמי לא לשתות בכלל ב-2022)
מקפיד כמה שאפשר על micronutrients בנוסף ל-macros
מתסף ויטמין D משום שיוצא לי לעבוד במשמרות לילה מדי פעם (כמובן לא מתסף על עיוור אלא עוקב אחרי בדיקות דם)
בכל אופן משתדל להקפיד על בדיקות דם סדירות (לפחות אחת לחצי שנה), לפני שבוע ביצעתי אחת וכל הערכים נמצאים בטווח הנורמה מלבד חומצה פולית שהייתה על הקשקש 🙄
כרגע נמצא במסה נקייה ככל האפשר כבר כ-שלושה חודשים (300 קלוריות מעל ה-TDEE שיוצא אגב באיזור ה-2800-2900 קלוריות ביום, כן העבודה דורשת ממני להיות די אקטיבי ואני משתדל גם ללכת ברגל מדי פעם במקום להתסמך על הרכב 😇)
בכל מקרה לנושא - קראתי קצת על תסמיני טסט נמוך באינטרנט והבנתי שיש סיכוי שאני סובל מחלק מהתסמינים (לדוגמה לא זוכר מתי פעם אחרונה התעוררתי עם זקפת בוקר, הזקפות שלי לא הכי rock solid מה שנקרא, בכללי מרגיש די לתרגי ועייף ביום יום, בחיטובים זה בכלל מוקצן)
ביקשתי מרופאת המשפחה שלי אחרי קצת פשפוש באינטרנט בדיקות וגם זה היה אחרי התעקשות מצידי כי מי רוצה לתת בדיקת טסט למישהו בן 22
(קיבלתי טסט כללי + LH + FSH וניסיתי לקבל גם טסט חופשי, E2 ו-SHBG ובכללי ביקשתי פרופיל הורמונלי שלם אבל הצלחתי לשכנע לקבל לפחות את שלושת אלה)
בכל מקרה להלן התוצאות, בדיקת הדם נעשתה בבוקר כשעה וחצי לאחר יקיצה
43444.jpg

על פניו מעבר לעובדה שהכל לכאורה נחשב בטווח התקין, הבנתי ש-10.3 nmol/l יוצא בערך 297 ng/dL וממה שהבנתי בחלק מהמקומות הטווח הוא בכלל בין 300 ל-1000
אז רציתי לשאול ולוודא פשוט, האם הערכים תקינים?

לא מבין למה הייתי צריך להתעקש כל כך בשביל לקבל בדיקה כל כך פשוטה ואני לא בטוח גם מה אני יכול לעשות על מנת לשפר את המצב.

השאלה המרכזית, האם זה נחשב טסט נמוך? האם יש משהו שאני יכול לעשות בשביל לשפר את זה? סתם רציתי לפרוק ולשמוע מה יש לכם להגיד בנושא.

לגבי למה היית צריך להתעקש זה כי בדיקות כאלה בדר"כ עולות הרבה כסף לקופה, במקרה הזה שזה כולה טסט כללי, LH וFSH זה בדיקות שעולות גרושים

לגבי למה היית צריך להתעקש זה כי בדיקות כאלה בדר"כ עולות הרבה כסף לקופה, במקרה הזה שזה כולה טסט כללי, LH וFSH זה בדיקות שעולות גרושים
העיקר קופות החולים בוזזות אותנו כספית כול חודש וכשצריך בדיקות קשה להוציא...גם אצלי נלחמתי ברופא וקיבלתי כולה 3 כמו אצל הבחור שפתח את האשכול ואני עוד בסייקל חייב מעקב...בכול אופן, לפותח הפוסט, כול עוד אתה בטווח הנורמה זה לא משנה...הטסט שלך תקין

העיקר קופות החולים בוזזות אותנו כספית כול חודש וכשצריך בדיקות קשה להוציא...גם אצלי נלחמתי ברופא וקיבלתי כולה 3 כמו אצל הבחור שפתח את האשכול ואני עוד בסייקל חייב מעקב...בכול אופן, לפותח הפוסט, כול עוד אתה בטווח הנורמה זה לא משנה...הטסט שלך תקין
שטויות הכסף שמשלמים להם כל חודש בצורה ישירה, שלא נתחיל לדבר על הכמויות המטורפות שמשלמים על ביטוח בריאות בחודש במיוחד כשהמשכורת מתחילה להצפין, ואז אתה מוצא את עצמך בנקודה של "למה לעזאזל אני משלם כל כך הרבה כסף על ביטוח בריאות דרך המשכורת אבל מקבל רופאים שרלטנים שרק מנפנפים אותי? אני צריך גם לשלם לרפואה פרטית בנוסף למשכורת החודשית שאני משלם להם?"

• פותח/ת השרשור

זה הגיוני בכלל שהטווח יתחיל מ-6.5 nmol/l?
זה יוצא 188 ng/dL ואני כמעט בטוח שאין מצב שזה תקין

לכל אחד בהתאם לאורח החיים, משקל גוף, שינויים גנטיים יהיה כמות אידאלית שונה מכל בדיקה, ולכן יש טווח ולא מספר ספציפי.

הבעיה בבדיקות דם שהם לא מדע מדויק במיוחד כשהם בתוך טווח הנורמה, לכן יש מה שנקרא "אובר אבחון", זה כשאנשים עושים בדיקות ומגלים כביכול בעיות שאולי תאורתית נותנים הסבר למה שהם סובלים או משערים, ומטפלים במה שגילו למרות שזה לא השורש של הבעיה. והנה אדם על תרופות מסוכנות או ניתוחים מיותרים שיוצרות בעיות חדשות.

לכן על פי רוב גם בדיקות דם "רעות" לא יותר משמעותיים מסימפטומים. ובדיקות טובות לא באמת עוזרות לו בנוכחות סימפטומים.

נשמע שאתה מאוד דואג לבריאות שלך, אני במקום הרופא לא הייתי נותן לך לבדוק כנראה רק כדי למנוע ממך לאכול תסביכים שבאותו רגע שבדקת הבדיקה יצאה מעט נמוכה. הרי אין סיבה לחשוד שיש לך בעיה הורמונלית. מה גם שהבדיקה תהיה שונה בהתאם ליום ולשעה שנבדקת.

הייתי תולה את המצב המיני שלך למבנה הרגשי והפסיכולוגי שלך ולא הפיזי. לסוגי אנשים שונים יש רמת חשק מיני שונה, וזה לא פגם אם יש לך עודף או חוסר חשק כל עוד אתה מתפקד.

דרוש פרופיל מלא...
תגיע עד למנהל של המרפאה!
אני חושב ש10 זה לא להיט לגילך...

תבוא לרופא תגיד לו שהטיל לא עובד כמו פעם..
זיקפה חלשה.. אין חשק.. בעיות שינה..
תדגיש שזה פוגם לך באיכות חיים!

לכל אחד בהתאם לאורח החיים, משקל גוף, שינויים גנטיים יהיה כמות אידאלית שונה מכל בדיקה, ולכן יש טווח ולא מספר ספציפי.

הבעיה בבדיקות דם שהם לא מדע מדויק במיוחד כשהם בתוך טווח הנורמה, לכן יש מה שנקרא "אובר אבחון", זה כשאנשים עושים בדיקות ומגלים כביכול בעיות שאולי תאורתית נותנים הסבר למה שהם סובלים או משערים, ומטפלים במה שגילו למרות שזה לא השורש של הבעיה. והנה אדם על תרופות מסוכנות או ניתוחים מיותרים שיוצרות בעיות חדשות.

לכן על פי רוב גם בדיקות דם "רעות" לא יותר משמעותיים מסימפטומים. ובדיקות טובות לא באמת עוזרות לו בנוכחות סימפטומים.

נשמע שאתה מאוד דואג לבריאות שלך, אני במקום הרופא לא הייתי נותן לך לבדוק כנראה רק כדי למנוע ממך לאכול תסביכים שבאותו רגע שבדקת הבדיקה יצאה מעט נמוכה. הרי אין סיבה לחשוד שיש לך בעיה הורמונלית. מה גם שהבדיקה תהיה שונה בהתאם ליום ולשעה שנבדקת.

הייתי תולה את המצב המיני שלך למבנה הרגשי והפסיכולוגי שלך ולא הפיזי. לסוגי אנשים שונים יש רמת חשק מיני שונה, וזה לא פגם אם יש לך עודף או חוסר חשק כל עוד אתה מתפקד.
אתה קצת רושם שטויות.. הבדיקות מדוייקות אבל מן הסתם יש להן סטייה סטטסיטית וכמובן שרמות הטסט' בדם זה בא כפונקציה של מס' פרמטרים אבל בסופו של דבר הרמות שלו נמוכות, במיוחד לגיל שלו.. אם כבר הייתי ממליץ לו להמשיך לעקוב אחרי הרמות טסט' שלו בדם כי אם ייצא בממוצע את אותו הערך שקיבל כאן אז אלו הרמות טסט' בסבירות מאוד גבוהה.

אני אפילו לו אכנס למה שאמרת כי זה פשוט שטויות.

לפותח האשכול, תבקש פרופיל מלא כולל אסטרוגן, SHBG וטסט חופשי ואחרי זה תדע באמת מה המצב שלך ואם אתה יכול לייחס בעיות שיש לך לפן הורמנלי.

טסט טוטאל הוא מדד למשהו?
הבדיקה שצריך זה טסט חופשי לא?

@Dark Soul Omega @Stark
כן זה בהחלט מדד. כמובן שיש מקרי קיצון בהם הshbg, אחד הפקטורים המשמועתיים להפיכת הטסט' בדם לטסט' בפועל שבו הגוף משתמש הוא או נמוך או גבוה אבל ברוב המקרים הוא בנורמה אז אפשר להסיק גם מהטסט' הטוטאל ובמקרים כמו של הבחור כאן אפשר לתת לו טסט' פרי בשביל לראות מה המצב באמת.

אני אפילו לו אכנס למה שאמרת כי זה פשוט שטויות
אתה קצת רושם שטויות
לא ציפיתי לפחות מאנשים שחיים על המחט.
הכוונה שלי שבדיקות הם לא מדע מדויק, שלא מאבחנים מחלה דרך בדיקות דם בלבד. בדרך כלל רופא טוב ירצה לשמוע על סימפטומים ובדיקת גופנית וכנראה בדיקות נוספות לאבחן מחלה שדורשת תרופה.

לא הייתי מציע למישהו נוסף לחיות על המחט בגלל שהטסט היה מעט נמוך בבדיקה. בדיקות כמו הורמונים יכולים לתת תוצאות מעט שונות בהתאם לזמן ביום נעשה הבדיקה וכמה זמן היית ער לפני. רופא טוב אמור להיות הכתובת ולא צוות הרוקחים של lbs.

אני לא רופא..
אבל אני חושב שכן כל הכבוד למרקר טסט טוטאל,חשוב לבדוק גם האם,"המערכת עובדת"..
כלומר האם האשכים עובדים כראוי ?
האם הם מקבלים "אות" מהבלוטה לייצר?
האם יש המרה גבוהה לאסטרוגן?

חשוב לדעת שטיפול trt הוא לא סייקל
אתה בעצם לוקח "איבר" בגוף,מכבה אותו.
ומפעיל אותו מכנית.
יש צורך במעקב מרקרים עם המשך הטיפול.

לא ציפיתי לפחות מאנשים שחיים על המחט.
אני מאוד מכבד אותך ואת רמת הידע שלך באימונים ובמיוחד את הביצועים שאתה נותן בחדכ אבל ההערה הזו ממש לא מוסיפה לך, ואפילו מורידה לך וילדותית.

רופא טוב אמור להיות הכתובת ולא צוות הרוקחים של lbs.
אני במקום הרופא לא הייתי נותן לך לבדוק כנראה רק כדי למנוע ממך לאכול תסביכים שבאותו רגע שבדקת הבדיקה יצאה מעט נמוכה.
יש לך הכשרה md ? כי אם לא אז למה אתה סותר את עצמך ?
לא הייתי מציע למישהו נוסף לחיות על המחט בגלל שהטסט היה מעט נמוך בבדיקה
ראית אותי כאן רושם או את @אבי תפודים רושם משהו לגבי פתרון או מחט? זה אתה רשמת.

בדיקות כמו הורמונים יכולים לתת תוצאות מעט שונות בהתאם לזמן ביום נעשה הבדיקה
ניכר שלא קראת את התגובה שלי.

לא הייתי מציע למישהו נוסף לחיות על המחט בגלל שהטסט היה מעט נמוך בבדיקה
אלחנן, אף אחד לא אמר לו לעשות את זה...
אתה באמת רשמת שטויות בתגובות ואין קשר בכלל לאנשים שהכניסו כבר מחט לגוף שלהם.

יש לך הכשרה md ? כי אם לא אז למה אתה סותר את עצמך ?
לא סתרתי, רשמתי שיש דברים שנראה לי שאולי רופא טוב יותר היה עושה אחרת. ורופא טוב הוא תמיד הכתובת בנושאים רפואיים.
ראית אותי כאן רושם או את @אבי תפודים רושם משהו לגבי פתרון או מחט? זה אתה רשמת.
לדעתי יש בפורום הרבה יותר מידי אנשים ששמחים להזריק, ואם למישהו יש הסימפטום הכי קל, ישר פותרים את זה עם, לכן הקדמתי ורשמתי שלא צריך לראות את הבעיה הזאת בהסתכלות כזאת.

לא סתרתי, רשמתי שיש דברים שנראה לי שאולי רופא טוב יותר היה עושה אחרת. ורופא טוב הוא תמיד הכתובת בנושאים רפואיים
אתה ליטרלי רשמת מה אתה היית עושה במקום הרופא ועוד סותר את הרופא משפחה שלו.

לדעתי יש בפורום הרבה יותר מידי אנשים ששמחים להזריק, ואם למישהו יש הסימפטום הכי קל, ישר פותרים את זה עם, לכן הקדמתי ורשמתי שלא צריך לראות את הבעיה הזאת בהסתכלות כזאת.
לא ניתקלתי פעם אחת בפורום כאן מישהו שבא ואמר שיש לו סימפטום של טסט' נמוך וישר אמרו לו ללכת על זריקות ואם כן אשמח שתפנה אותי לפוסט האחרון בו נאמר דבר כזה כי "יש יותר מידי אנשים ששמחים להזריק".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית