הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בקע ספורטאים

Question

משתמש מתחיל
248
28
נק' מוניטין:
35
248
28
לפני בערך חצי שנה שמתי לב לבליטה קטנה בחיבור בין הירך למפשעה (מיקום של בקע ירך דווקא ולא מפשעה) זה בא אחרי תקופה של כאבים הולכים ובאים של לחץ באזור הזה, בעיקר אחרי אימוני רגליים שכוללים סקוואטים ודדליפט.
פניתי לרופא, שלח אותי לאולטרסאונד מפשעות ורקמות רכות, הטכנאי עבר על כל אזור האגן והמיקום של הכאב והבליטה והתוצאות מהרופא שעבר על האולטרסאונד היו שהכל נראה תקין לגמרי ואין פגיעה בשום דבר. אולם אני עדיין מרגיש לחץ באזור שהולך ובא (הורדתי מהעומס על הרגליים) אחרי ימים של רגליים, והבנתי מהסבר של מנתח שמתמחה בבקעי ספורטאים שכאב שהולך ובא זה נורה אדומה לבקע ספורטאים. הרופא משפחה אמר להמשיך רגיל עם האימונים כל עוד אני לא פוגע בעצמי.
השאלה היא אם אני אמשיך ואתייעץ עם כירורג על זה עוד יחסית הרבה זמן יכולה להיות איזה בעיה? הבנתי שבקע ספורטאים הוא יותר בקע שמגביל באימונים עצמם ואין סכנה כמו בקע רגיל כי זה יותר פגיעה עצבית ואשמח לשמוע על אנשים שחוו דבר דומה מה הם עשו וכו

תפעיל ביטוח, לך לייעוץ אצל רופא מומחה לפציעות ספורט.
הם גם יודעים להפנות לרופאים מומחים של בדיקות אולטראסונד לספורטאים
לי היה נסיון מצוין עם רופאים ב-בית - מדיקס

• פותח/ת השרשור
תפעיל ביטוח, לך לייעוץ אצל רופא מומחה לפציעות ספורט.
הם גם יודעים להפנות לרופאים מומחים של בדיקות אולטראסונד לספורטאים
לי היה נסיון מצוין עם רופאים ב-בית - מדיקס
אני פחות בקיא בדברים האלה, איך זה הולך עם הביטוח ואיך אני יודע אם הם יממנו יחלק מזה? כי בטח זאת הוצאה נכבדת

אם יש לך ביטוח פרטי (שאתה עשית, או מטעם מקום העבודה) - כמעט בטוח שמגיע לך כיסוי ל-X ייעוצים רפואיים בשנה, ועוד כיסוי ל-Y בדיקות/סריקות בשנה.
כיסוי אומר לרוב שעד סכום מסוים אתה לא משלם שקל, ותוספת מעל הסכום הזה אתה משלם - או שעד סכום מסוים אתה משלם אחוז קטן, ואחריו את כל השאר.
לרוב גובה הכיסוי הוא סכומים של 800-1200 ש"ח לפגישת ייעוץ, ובין 1500-2000 ש"ח לבדיקה/סריקה.
יש גם עניין של רופאים בהסדר עם הביטוח, או לא בהסדר, אבל איך שלא תסובב את זה מדובר במחיר נמוך מאד לתשלום מבחינתך, אם בכלל אפילו תשלם שקל.

אם אין לך ביטוח פרטי, אבל יש לך ביטוח משלים מהקופה (כמו "מכבי שלי") - אז גם יש לך כיסוי מלא ל-3 התייעצויות בשנה, אבל אם אני זוכר נכון אתה מחיוב לבחור מתוך רופאים שעובדים עם מכבי.
לא יודע מה הכיסוי של קופות לסריקות/בדיקות.

אם אין לך לא ביטוח פרטי וגם לא ביטוח משלים - you're fucked.

אם אין לך ביטוח פרטי - תעשה אחד ומהר. זה מסוג הדברים שעד שאין לך צורך בו אתה לא חושב עליו, אבל ביום, שאמן ולא יגיע, שתצטרך טיפול איכותי, כל מה שתוכל לחשוב עליו זה למה לא עשית ביטוח פרטי לפני.

זה עושה את ההבדל בין לקבל תור מהיום להיום אצל פרופסור, להיות מנותח ע"י מנהל מחלקה, לישון בחדר פרטי באסותא ולא לשלם שקל על כל העסק - לבין להיות מנותח ע"י רופא שאתמול סיים התלמדות ואח"כ לישון במסדרון בבית חולים ציבורי.

זה ההבדל, בלי להגזים, בין חיים וסכנה של מוות.

• פותח/ת השרשור
אם יש לך ביטוח פרטי (שאתה עשית, או מטעם מקום העבודה) - כמעט בטוח שמגיע לך כיסוי ל-X ייעוצים רפואיים בשנה, ועוד כיסוי ל-Y בדיקות/סריקות בשנה.
כיסוי אומר לרוב שעד סכום מסוים אתה לא משלם שקל, ותוספת מעל הסכום הזה אתה משלם - או שעד סכום מסוים אתה משלם אחוז קטן, ואחריו את כל השאר.
לרוב גובה הכיסוי הוא סכומים של 800-1200 ש"ח לפגישת ייעוץ, ובין 1500-2000 ש"ח לבדיקה/סריקה.
יש גם עניין של רופאים בהסדר עם הביטוח, או לא בהסדר, אבל איך שלא תסובב את זה מדובר במחיר נמוך מאד לתשלום מבחינתך, אם בכלל אפילו תשלם שקל.

אם אין לך ביטוח פרטי, אבל יש לך ביטוח משלים מהקופה (כמו "מכבי שלי") - אז גם יש לך כיסוי מלא ל-3 התייעצויות בשנה, אבל אם אני זוכר נכון אתה מחיוב לבחור מתוך רופאים שעובדים עם מכבי.
לא יודע מה הכיסוי של קופות לסריקות/בדיקות.

אם אין לך לא ביטוח פרטי וגם לא ביטוח משלים - you're fucked.

אם אין לך ביטוח פרטי - תעשה אחד ומהר. זה מסוג הדברים שעד שאין לך צורך בו אתה לא חושב עליו, אבל ביום, שאמן ולא יגיע, שתצטרך טיפול איכותי, כל מה שתוכל לחשוב עליו זה למה לא עשית ביטוח פרטי לפני.

זה עושה את ההבדל בין לקבל תור מהיום להיום אצל פרופסור, להיות מנותח ע"י מנהל מחלקה, לישון בחדר פרטי באסותא ולא לשלם שקל על כל העסק - לבין להיות מנותח ע"י רופא שאתמול סיים התלמדות ואח"כ לישון במסדרון בבית חולים ציבורי.

זה ההבדל, בלי להגזים, בין חיים וסכנה של מוות.
בקופת חולים יש לי מכבי שלי וביטוח פרטי יש לי בהראל, נכנסתי לאזור האישי, כתוב נגיד התייעצות לפי תנאי הפוליסה אבל לא כתוב מהם התנאים

בקופת חולים יש לי מכבי שלי וביטוח פרטי יש לי בהראל, נכנסתי לאזור האישי, כתוב נגיד התייעצות לפי תנאי הפוליסה אבל לא כתוב מהם התנאים

אם ככה מצבך טוב מאד.
חפש בהראל את הפוליסה - יש בטוח דרך לראות אותה דרך האתר/אזור אישי שם - ותבדוק מה התנאים לכיסויים של יעוצים רפואיים ובדיקות/סריקות.
זה יהיה דומה מאד למה תיארתי בתחילת התגובה שלי מעל.

ההפעלה של הביטוח מאד מאד קלה - הם גם לא עושים בעיות - גם הרופאים יודעים בדיוק איזה מסמכים להוציא לך בסוף הביקור אצלם.
יש להראל שירות לקוחות -תתקשר ותוודא מה הפרוצדורה מבחינתך ולך על זה.

• פותח/ת השרשור
אם ככה מצבך טוב מאד.
חפש בהראל את הפוליסה - יש בטוח דרך לראות אותה דרך האתר/אזור אישי שם - ותבדוק מה התנאים לכיסויים של יעוצים רפואיים ובדיקות/סריקות.
זה יהיה דומה מאד למה תיארתי בתחילת התגובה שלי מעל.

ההפעלה של הביטוח מאד מאד קלה - הם גם לא עושים בעיות - גם הרופאים יודעים בדיוק איזה מסמכים להוציא לך בסוף הביקור אצלם.
יש להראל שירות לקוחות -תתקשר ותוודא מה הפרוצדורה מבחינתך ולך על זה.
כן מצאתי את התנאים כתוב שזה כולל ייעוץ רפואי מיוחד, אז איך בעצם מומלץ לגשת אל זה? לקבוע פגישה עם כירורג או עם רופא ספורט במדימקס?
כי ראיתי שיש כירורג ממש מעולה עם ניסיון ממש טוב בבקע ספורטאים שמנתח כדורגלנים וכו

דבר עם שירות לקוחות של הראל, תיסגר על הפרוצדורה של הפעלת הביטוח, ואז אתה פשוט קובע תור עם איזה מומחה שבא לך.
אם יש כירורג מומחה שמתאים לך, זו אופצייה מצוינת.

• פותח/ת השרשור
דבר עם שירות לקוחות של הראל, תיסגר על הפרוצדורה של הפעלת הביטוח, ואז אתה פשוט קובע תור עם איזה מומחה שבא לך.
אם יש כירורג מומחה שמתאים לך, זו אופצייה מצוינת.
תודה רבה לך

כן מצאתי את התנאים כתוב שזה כולל ייעוץ רפואי מיוחד, אז איך בעצם מומלץ לגשת אל זה? לקבוע פגישה עם כירורג או עם רופא ספורט במדימקס?
כי ראיתי שיש כירורג ממש מעולה עם ניסיון ממש טוב בבקע ספורטאים שמנתח כדורגלנים וכו
כירורג ״ממש מעולה״ , פרופסור משה דודאי …
עברתי אצלו ניתוח בקע ספורטאים , הייתי ספורטאי בעבר בליגת על , הכאב חלף לתקופה וחזר ואף החריף אחי , פשוט טעות שעלתה לי ביוקר מפזיזות ״לפתור את הבעיה״.
כנראה שיש אנשים שכסף בא על חשבון בריאות המטופלים .
תקרא את מקרה מאור מליקסון שבגלל הניתוח נאלץ לפרוש ולא רק שנאלץ לפרוש כמעט איבד את החיים שלו .
מלא שחקנים שעברו את הניתוח אצל דודאי הולכים אחרי זה לתקן את זה בגרמניה אצל ד"ר אורליך ובכללי שחקנים בליגת על כבר לא מתנתחים בארץ בגלל מקרים שציינתי למעלה בפציעה הזאת .
ויש כאלה שעשו ואף חזרו אחרי דודאי , לא מלכלך, שוב שופך הכל מנסיון אישי אני סובל מזה ומכיר הרבה מקרים כאלה , לא שווה לקחת את הסיכון .
אם תקרא קצת תבין שכבר לא משתמשים במושג הזה כי זה לא נכון להגדיר את זה כבקע כי זה לא בקע זה פשוט חולשה ודלקת בדופן הבטן …
ממליץ לך בחום באמת בתור אחד שסובל מזה כיום , והיה פזיז .ללכת לנסות פיזיותרפיה במקום איכותי שמתמחה בספורטאים ולעבור שיקום איכותי לא להיות פזיז ולעשות דברים על דעת עצמך , אם לא עוזר מרפאת כאב זריקת קורטיזון וכו , מאמין שמקום איכותי יכוון אותך גם , יש מקום שנקרא פזיופרו בכפר סבא בין המכונים הכי איכותים שיצא לי להתקל .
תשמע את עמיר סולד בין הכירורגים הבכירים בארץ
מה הוא אומר בנושא , תשמע מדקה 34 . :
עושים הכל כולל הכל לפני שעוברים ניתוחים , ישנם מקרים שאין ברירה וחייב להתנתח אבל זה לא המקרה בטח שבטח שההדמיות שלך אומרות שאין לך כלום.
ואם באמת תראה שאין התקדמות וכלום לא עוזר תפנה לכירורג ותראה איך אתה מתקדם .
רפואה שלמה ותעשה את הבחירות בצד הטוב ביותר בריאות זה הכי חשוב.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כירורג ״ממש מעולה״ , פרופסור משה דודאי …
עברתי אצלו ניתוח בקע ספורטאים , הייתי ספורטאי בעבר בליגת על , הכאב חלף לתקופה וחזר ואף החריף אחי , פשוט טעות שעלתה לי ביוקר מפזיזות ״לפתור את הבעיה״.
כנראה שיש אנשים שכסף בא על חשבון בריאות המטופלים .
תקרא את מקרה מאור מליקסון שבגלל הניתוח נאלץ לפרוש ולא רק שנאלץ לפרוש כמעט איבד את החיים שלו .
מלא שחקנים שעברו את הניתוח אצל דודאי הולכים אחרי זה לתקן את זה בגרמניה אצל ד"ר אורליך ובכללי שחקנים בליגת על כבר לא מתנתחים בארץ בגלל מקרים שציינתי למעלה בפציעה הזאת .
ויש כאלה שעשו ואף חזרו אחרי דודאי , לא מלכלך, שוב שופך הכל מנסיון אישי אני סובל מזה ומכיר הרבה מקרים כאלה , לא שווה לקחת את הסיכון .
אם תקרא קצת תבין שכבר לא משתמשים במושג הזה כי זה לא נכון להגדיר את זה כבקע כי זה לא בקע זה פשוט חולשה ודלקת בדופן הבטן …
ממליץ לך בחום באמת בתור אחד שסובל מזה כיום , והיה פזיז .ללכת לנסות פיזיותרפיה במקום איכותי שמתמחה בספורטאים ולעבור שיקום איכותי לא להיות פזיז ולעשות דברים על דעת עצמך , אם לא עוזר מרפאת כאב זריקת קורטיזון וכו , מאמין שמקום איכותי יכוון אותך גם , יש מקום שנקרא פזיופרו בכפר סבא בין המכונים הכי איכותים שיצא לי להתקל .
תשמע את עמיר סולד בין הכירורגים הבכירים בארץ
מה הוא אומר בנושא , תשמע מדקה 34 . :
עושים הכל כולל הכל לפני שעוברים ניתוחים , ישנם מקרים שאין ברירה וחייב להתנתח אבל זה לא המקרה בטח שבטח שההדמיות שלך אומרות שאין לך כלום.
ואם באמת תראה שאין התקדמות וכלום לא עוזר תפנה לכירורג ותראה איך אתה מתקדם .
רפואה שלמה ותעשה את הבחירות בצד הטוב ביותר בריאות זה הכי חשוב.

ואוו תודה רבה לך!
אני כבר ממש הייתי נעול עליו, בגלל הפרסום המסיבי עליו וכל הניסיון שיש לו ואיך שהוא מתאר את זה כפציעה שבאה והולכת, מה שבאמת קורה לי (שהוא הביא שיטה מסוימת וכדורגלנים עברו אצלו ניתוחים וכו)
כרגע אין לי ממש זמן לטפל בזה, הרופא משפחה שלי פשוט אמר לי לקבוע תור לכירורג למרות שבאולטרסאונד עברו על כל האזור ולא מצאו כלום
אני ממשיך בינתיים עם האימונים ויש אימונים שממש לא מרגיש כלום הכל רגיל ויש אימונים שפתאום אתה מרגיש את הכאב של הלחץ וממש רואה את הבליטה
המקום הזה שציינת נראה ממש אחלה, ידוע לך אם מקבלים על זה החזר מהביטוח או שזה אך ורק פרטי?

נערך לאחרונה:
ואוו תודה רבה לך!
אני כבר ממש הייתי נעול עליו, בגלל הפרסום המסיבי עליו וכל הניסיון שיש לו ואיך שהוא מתאר את זה כפציעה שבאה והולכת, מה שבאמת קורה לי (שהוא הביא שיטה מסוימת וכדורגלנים עברו אצלו ניתוחים וכו)
כרגע אין לי ממש זמן לטפל בזה, הרופא משפחה שלי פשוט אמר לי לקבוע תור לכירורג למרות שבאולטרסאונד עברו על כל האזור ולא מצאו כלום
אני ממשיך בינתיים עם האימונים ויש אימונים שממש לא מרגיש כלום הכל רגיל ויש אימונים שפתאום אתה מרגיש את הכאב של הלחץ וממש רואה את הבליטה
המקום הזה שציינת נראה ממש אחלה, ידוע לך אם מקבלים על זה החזר מהביטוח או שזה אך ורק פרטי?
שמח לעזור אחי
ברור גם אני הייתי בעבר נעול עליו וניסיתי לפתור כמה שיותר מהר ונותחתי וכן עזר לתקופה אבל בזמן מאמץ יתר זה חזר ואפילו החמיר , אז זה לא שווה כלום חוץ מזה שיש לי רשת בתוך הגוף … , חבל בדיעבד שלא הייתי חכם וניסיתי וחקרתי את הנושא.
ותלמד כלל בחיים רופא בכיר ששמו הולך לפניו ,לא צריך לשלם כסף כדי שיפרסמו אותו באתר one או להיות ראשון בממומן על ידי גוגל .
רופא טוב תשמע עליו מאנשים או היום יש קבוצות בפייסבוק של המלצות וכו ׳ .
אם אתה בכללית או מכבי תבדוק איתם , אני בכללית ומקבלים החזר של 100 שקל לטיפול , בנוסף יש לי ביטוח פרטי בפמי פרמיום אז יוצא מצב שאני לא משלם על טיפול כלל , מקבל החזר על הכל.
אני אישית טופלתי גם על ידי יותם פרי וגם רובי טולדו , באמת מקצוענים תקרא עליהם היו פיזיותרפיסטים של מכבי תל אביב שנים .
ובכללי סתם המלצה בתור אחד שעבר פציעות , עדיף לפעמים להיות בתוכנית מסודרת שבעל מקצוע מכין לך לפי הבדיקה שלו , מאשר להמשיך באותה דרך , כי אתה לא פותר בשום צורה את הבעיה , אתה חוזר פעם אחרי פעם והכאב יופיע .
רפואה שלמה אחי , ובריאות לפני הכל (כסף עבודה וכו ) , מה שאתה צריך תשלח הודעה בפרטי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית