מורידים חלבון לאורך חיטוב?

4mylgl6

משתמש מתחיל
14
1
נק' מוניטין:
1
14
1
היי,
כשעושים חיטוב, אמורים להוריד גם את כמות החלבון לאורך זמן, כך שהיחס בין משקל הגוף לחלבון יישאר קבוע?
משהו בזה מרגיש לא נכון, כי המטרה היא הרי לשמור על אותה כמות שריר כמו בתחילת התהליך (עד כמה שאפשר, כמובן), אז להוריד חלבון מרגיש לא אינטואיטיבי.
מצד שני, אם יורדים לצורך הדוגמא 10 ק"ג בחיטוב מבלי להנמיך את כמות החלבון בפרופורציה, היחס בסופו של דבר לגמרי מתעוות, וגם נראה לי שדי קשה לבנות תפריט ביחס כזה.

תודה

משהו בזה מרגיש לא נכון, כי המטרה היא הרי לשמור על אותה כמות שריר כמו בתחילת התהליך (עד כמה שאפשר, כמובן), אז להוריד חלבון מרגיש לא אינטואיטיבי.
יש היגיון לשמור על הרף העליון של החלבון כאשר עושים חיטוב,
בכל מקרה לא הייתי בונה שעוד 0.2 זה מה שיעשה את השינוי בשבילך.

מצד שני, אם יורדים לצורך הדוגמא 10 ק"ג בחיטוב מבלי להנמיך את כמות החלבון בפרופורציה, היחס בסופו של דבר לגמרי מתעוות, וגם נראה לי שדי קשה לבנות תפריט ביחס כזה.
"לגמרי מתעוות"

משקל 70 - 112-154 ג' חלבון
משקל 60 - 96-132 ג' חלבון

בכל מקרה ההמלצות הן בין 1.6-2.2 אז סביר להניח שתיפול בטווח המתאים.

• פותח/ת השרשור
הטווחים שרשמת הם נמוכים ממה שאני מכיר, אבל בכל מקרה אם מסתכלים על הרף העליון בנקודת ההתחלה והסיום, מדובר בהבדל של 22 ג' חלבון ביום, לי זה נשמע לא מעט. השאלה כאן היא עקרונית אם נכון להנמיך לאורך התהליך, פחות מתמקד במספרים הספציפיים.

הטווחים שרשמת הם נמוכים ממה שאני מכיר, אבל בכל מקרה אם מסתכלים על הרף העליון בנקודת ההתחלה והסיום, מדובר בהבדל של 22 ג' חלבון ביום, לי זה נשמע לא מעט. השאלה כאן היא עקרונית אם נכון להנמיך לאורך התהליך, פחות מתמקד במספרים הספציפיים.
אשמח לדעת מה אתה מכיר, כי מה שאני רשמתי זה מה שידוע היום ודי יש לגביו קונצנזוס.

בכל מקרה גם אם לא תהיה בטווח העליון ותהיה בטווח לא יהיה שוני כנראה מבחינת מסת השריר.
אם אתה רוצה להיות בטוח פשוט תגזור ממשקל הגוף כל פעם אבל שוב זה מינורי.

לצורך העניין קח את הרף הגבוה של שיא המשקל גוף שלך, תישאר עליו גם בחיטוב.
ככה גם לא יהיו לך תהיות מיותרות למרות שלטעמי זה התעסקות בשטויות.

• פותח/ת השרשור
מה שאני מכיר זה 2.6-3.3 ג' לק"ג (במקור 1.2-1.5g/lb).
אז לא כ"כ הבנתי מה אתה אומר:
"תגזור ממשקל הגוף כל פעם" - משמע כמות החלבון יורדת עם הזמן (כי משקל הגוף יורד עם הזמן).
"קח את הרף הגבוה של שיא המשקל גוף שלך, תישאר עליו גם בחיטוב" - משמע כמות החלבון נשארת זהה כל הזמן, והיחס שלה למשקל הגוף משתנה.

מה שאני מכיר זה 2.6-3.3 ג' לק"ג (במקור 1.2-1.5g/lb).
זה לא נכון, ההמלצה היא 1.6-2.2 ג׳/לק״ג משקל גוף.
אז לא כ"כ הבנתי מה אתה אומר:
"תגזור ממשקל הגוף כל פעם" - משמע כמות החלבון יורדת עם הזמן (כי משקל הגוף יורד עם הזמן).
"קח את הרף הגבוה של שיא המשקל גוף שלך, תישאר עליו גם בחיטוב" - משמע כמות החלבון נשארת זהה כל הזמן, והיחס שלה למשקל הגוף משתנה.
הכוונה היא שזה לא משנה ולא ישנה כלום בתוצאות שלך.
שאתה בחיטוב תשמור על הרף הגבוה,
גם אם תמשיך כרגיל עם 2.2 בלי לגזור כל פעם במשקל מקסימום תגיע לקצת יותר, לא יקרה כלום.

אתה יכול אבל זה יהיה ככל הנראה עניין של גרמים בודדים, לא משהו משמעותי
בכללי כל הנושא של חלבון ככ אוברייטד, הרבה יותר חשוב להקפיד על פעילות כללית
אם הייתי צריך לבחור בין לאכול 0.5 גרם חלבון לקילו בחיטוב ולהיות פעיל מאוד ולהזיז את הגוף, לבין לאכול 2.2 גרם חלבון לקילו וכל היום לשכב במיטה, בוודאות הייתי בוחר את האפשרות הראשונה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית