שיטות אפקטיביות להגדיל את הNEAT

ShaharTur

משתמש מתחיל
33
6
נק' מוניטין:
6
33
6
מהם השיטות הכי יעילות וקלות שעזרו לכם להגדיל את הNEAT בצורה טובה?
נמצא בחיטוב ולא באלי לאכול פחות ,מעדיף אולי להתמקד בלהגדיל את הneat ואולי ככה לאכול אותו דבר ולרדת במשקל .
אני כן יורד במשקל אבל ישנה האטה קצת משבוע לשבוע ולדעתי 200-300 גרם בשבוע לרדת זה דיי איטי במיוחד בתחילת החיטוב (תקנו אותי אם אני טועה).

חשוב לציין שאני סטודנט שלומד יחסית הרבה ונמצא מול המחשב הרבה ובכלל האורח חיים שלי לא פעיל במיוחד אם לא מחשיבים את האימונים(3 פעמים בשבוע) .
אולי אשמע פה משהו שכבר לא שמעתי בעבר ?
תודה !

אתה יכול לנסות לעלות במדרגות במקום במעלית, לצאת לטיולים בחוץ מדי פעם, לעשות שיחות טלפון בהליכה, להגיע לעבודה באופניים אם זה מתאפשר לך מבלי להידרס, אם יש לך כלב תפרגן לו ביותר טיולים, כשאתה עושה קניות תסחב הכל ברגל, צא לקורס נגב במילואים (סתם, אל! טעות חיי). רק זורק דוגמאות.
אבל אני מניח שהבנת את הנקודה.

___

עכשיו לתשובה שאולי תהיה נחוצה יותר
תקרא את זה קודם: The XY Problem

לפי אותו עקרון:
-אתה רוצה להתחטב מבלי להיות רעב
-אתה חושב שתתחטב מבלי להיות רעב אם ההוצאה הקלורית שלך תגדל ע"י הגברת NEAT
-אתה שואל איך מגבירים NEAT
-אתה לא מבין שהגברת פעילות גופנית בלבד לא תשרת אותך בחיטוב.

במילים אחרות, לדעתי יותר נכון שתשאל 'איך מנהלים חיטוב מבלי רעב מוגבר במיוחד?' ותראה מה עונים.
למה שתשאל את השאלה הזו?
יכול להיות שהגברת הפעילות הגופנית (מכוונת או לא... הגוף לא מבדיל, החלוקה בין NEAT - פעילות גופנית שאינה אימון, לבין פעילות גופנית שהינה אימון היא חלוקה סמנטית) תביא להגברת הרעב, יכול להיות גם שלא.
סביר להניח שאיבוד המשקל יביא לירידה בסך ההוצאה הקלורית (כן, גם ב-NEAT). ההוצאה הקלורית היא דינמית ומגיבה לשינויים בצריכה הקלורית.

התשובה שאתה כנראה צריך לקרוא -
הגברת פעילות גופנית היא עניין חשוב, גם מבחינה בריאותית, אל תוותר על זה. אבל הפתרון בשורה התחתונה להמשך ירידה במשקל הוא לבחור במזונות בעלי דחיסות קלורית נמוכה, ע"י כך להגיע לצריכה קלורית נמוכה יותר ולרדת במשקל. מכיוון ששאלת מה הקצב הרצוי - בערך ירידה 0.5%-1% ממשקל גופך בשבוע. כמובן בשילוב כמות חלבון נאותה ואימוני כוח, מניח שאתה יודע.

אם עולות לך עוד שאלות לגבי מה שציינתי מוזמן לשאול ואענה בשמחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית