הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגבי חזרות ועומסים

Gilad8887

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
אחרי הפסקה של קרוב לשנתיים מאימונים חזרתי להתאמן מבצע כרגע רק תרגילים מורכבים באזור ה5-8 חזרות לסט. מתכוון להמשיך ככה בנתיים עד שאתקדם ולהתמקד בלעלות במשקלים. בהבדל מבודיבילדינג אני יודע שעובדים עם המשקל בסטים לפי אחוזים מהסינגל שלך וכל פעם צריך לשנות את המשקל ואימונים יותר כבדים ואימונים פחות. מישהו יכול להסביר לי איך עובד הבסיס של השיטה אני עד עכשיו הייתי עושה פשוט משקל תואם 3-5 חזרות וכל אימון אותו דבר. תודה לעוזרים

אין ממש שיטה ואין מי שיצליח להסביר לך עליה בכמה משפטים בפורום.

במקומך הייתי קונה במיידי איזה ספר אינטרנטי ברמה בסיסית וקורא אותו 2-3 פעמים עד שדברים מתחילים להסתדר.

Muscle and strength pyramid של אריק הלמס דיי טוב בקטע הזה.

לא חייב דווקא אחוזים, ולא חייב דווקא יום קל יום כבד. יש הרבה שיטות ולכל אחד מהן סיבות אליה, קשה להסביר את כולן על רגל אחת.
בגדול:
  • בשביל להשתפר במשהו תצטרך לתרגל אותו בצורה הכי דומה אליו. לדוגמא: אתה רוצה לשפר את הסקוואט התחרותי (תחרותי זאת אומרת בתחרות פאוורליפטינג או תחת התנאים שלה). אז תצטרך לתרגל סינגלים של סקוואט תחרותי, כי בזה אתה רוצה להשתפר.
  • מצד שני לעשות סינגלים מקסימליים של סקוואט זה יהרוג אותך, כי זה דורש מהגוף כל כך הרבה. אז תרצה לשלב דברים כמו: הוספה של חזרות או סטים כי זה יכריח אותך להשתמש במשקל קל יותר (כי המשקל המקסימלי שלך לסינגל לא יוכל לשמש אותך בדאבל מן הסתם), או להשתמש במשקלים כמעט מקסימליים, או שילוב שלהם.
  • לפעמים בכלל תרצה לשפר דברים יותר נקודתיים, כמו למשל הוספה של מסת שריר בשרירים הפעילים בתרגיל. ואז תרצה להשתמש למשל ב8 חזרות (סתם דוגמא) כי בממש קצת חזרות יש פחות היפרטרופיה.
  • לפעמים תרצה רק לתרגל את התרגיל בשביל טכניקה מודעת שלך או הרגל עצבי של הגוף, ואז אתה יכול גם להשתמש בטווח חזרות גבוה יותר או עצימות (עצימות הכוונה כמה משקל אתה שם ביחס למקסימום שלך לכמות חזרות הנתונה) קלה יותר.
ואני עוד לא מדבר בכלל על שימוש בואריאציות שונות של התרגיל או בכלל בתרגילי עזר כי זה עוד עולם בפני עצמו.

בנוגע לשיטות של קביעת המשקל לסט: זה לא באמת משנה. אתה יכול לקבוע לפי אחוזים מהמקסימום לסינגל, לפי רמת מאמץ סובייקטיבי לסט, לפי התקדמות מאימונים קודמים, או כל שיטה אחרת שעובדת לך. בסוף אם בחרת בחירה הגיונית בכל דרך אתה תגיע לפחות או יותר אותו משקל.

• פותח/ת השרשור
לא חייב דווקא אחוזים, ולא חייב דווקא יום קל יום כבד. יש הרבה שיטות ולכל אחד מהן סיבות אליה, קשה להסביר את כולן על רגל אחת.
בגדול:
  • בשביל להשתפר במשהו תצטרך לתרגל אותו בצורה הכי דומה אליו. לדוגמא: אתה רוצה לשפר את הסקוואט התחרותי (תחרותי זאת אומרת בתחרות פאוורליפטינג או תחת התנאים שלה). אז תצטרך לתרגל סינגלים של סקוואט תחרותי, כי בזה אתה רוצה להשתפר.
  • מצד שני לעשות סינגלים מקסימליים של סקוואט זה יהרוג אותך, כי זה דורש מהגוף כל כך הרבה. אז תרצה לשלב דברים כמו: הוספה של חזרות או סטים כי זה יכריח אותך להשתמש במשקל קל יותר (כי המשקל המקסימלי שלך לסינגל לא יוכל לשמש אותך בדאבל מן הסתם), או להשתמש במשקלים כמעט מקסימליים, או שילוב שלהם.
  • לפעמים בכלל תרצה לשפר דברים יותר נקודתיים, כמו למשל הוספה של מסת שריר בשרירים הפעילים בתרגיל. ואז תרצה להשתמש למשל ב8 חזרות (סתם דוגמא) כי בממש קצת חזרות יש פחות היפרטרופיה.
  • לפעמים תרצה רק לתרגל את התרגיל בשביל טכניקה מודעת שלך או הרגל עצבי של הגוף, ואז אתה יכול גם להשתמש בטווח חזרות גבוה יותר או עצימות (עצימות הכוונה כמה משקל אתה שם ביחס למקסימום שלך לכמות חזרות הנתונה) קלה יותר.
ואני עוד לא מדבר בכלל על שימוש בואריאציות שונות של התרגיל או בכלל בתרגילי עזר כי זה עוד עולם בפני עצמו.

בנוגע לשיטות של קביעת המשקל לסט: זה לא באמת משנה. אתה יכול לקבוע לפי אחוזים מהמקסימום לסינגל, לפי רמת מאמץ סובייקטיבי לסט, לפי התקדמות מאימונים קודמים, או כל שיטה אחרת שעובדת לך. בסוף אם בחרת בחירה הגיונית בכל דרך אתה תגיע לפחות או יותר אותו משקל.

תודה על המענה. יש לך המלצה אם בכל זאת צריך להיות סדר מסוים? לדוגמא אימון סינגלים ואחריו אימון התאוששות או שזה בעיקר לפי תחושה ופשוט משחקים עם זה

תודה על המענה. יש לך המלצה אם בכל זאת צריך להיות סדר מסוים? לדוגמא אימון סינגלים ואחריו אימון התאוששות או שזה בעיקר לפי תחושה ופשוט משחקים עם זה
תחשוב על זה שאם עשית אימון סינגלים לאחריו אימון התאוששות אז אחריו יבוא עוד אימון סינגלים וכן הלאה. הגוף לא יודע אם התאמנת בתחילת שבוע או בסוף שבוע, הוא רק יודע אם עבר מספיק זמן מהאימון הקודם להתאושש.
איך בדיוק לבנות את זה? זה מה שמאמנים טובים לומדים כל החיים שלהם.
יש כל כך הרבה אופציות וכולן יכולות להיות טובות.

מה התרגילים שאתה שואף להשתפר בהם?

• פותח/ת השרשור
תחשוב על זה שאם עשית אימון סינגלים לאחריו אימון התאוששות אז אחריו יבוא עוד אימון סינגלים וכן הלאה. הגוף לא יודע אם התאמנת בתחילת שבוע או בסוף שבוע, הוא רק יודע אם עבר מספיק זמן מהאימון הקודם להתאושש.
איך בדיוק לבנות את זה? זה מה שמאמנים טובים לומדים כל החיים שלהם.
יש כל כך הרבה אופציות וכולן יכולות להיות טובות.

מה התרגילים שאתה שואף להשתפר בהם?

כרגע בעיקר סקוואט ובבנץ עיקרי. ובמתח/בנט אובר ודחיקת כתפיים

כרגע בעיקר סקוואט ובבנץ עיקרי. ובמתח/בנט אובר ודחיקת כתפיים
אז הייתי עושה משהו כזה:

סקוואט
בנץ
מתח
דחיקת כתפיים
בנט אובר

הכל ל4 סטים של 5 חזרות, 3 פעמים בשבוע. מתקדם בכל אימון במשקל, מן הסתם שדי מהר תגלה שתרגילים מסויימים יתקדמו בקפיצות גדולות יותר כמו 5 קילו וחלק ב2.5 קילו וזה בסדר. מן הסתם גם תיתקע בתרגילים מסויימים לפני תרגילים אחרים, וזה גם בסדר, פשוט כשאתה נתקע בתרגיל מסויים ל3 אימונים רצוף בערך תעשה לו ריסט ותמשיך בו, תקרא על מה זה ריסט בפורום בנושאים ישנים. כשכל התרגילים נתקעים ביחד אז תתחיל תכנון יותר מתקדם, בינתיים לא צריך לסבך דברים.

וכמו שאמרו לך כבר, לקרוא ספרים/ לראות סרטונים ביוטיוב/ לשמוע פודקאסטים. לוודא מן הסתם לפני שהמקור רלוונטי ולא סתם לראות אושייות רשת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית