הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לעשות הרחקות לפני לחיצת כתפיים?

BadTimes

משתמש מתחיל
58
3
נק' מוניטין:
2
58
3
בגלל שפרס בעיקר עובד על הכתף הקדמית לא עדיף להתחיל את האימון עם הרחקות? מכיוון שזה התרגיל שיתן לכתף שלך מראה יותר גדול ויפה, ולא הבנתי למה בכלל לטרוח להתקדם במשקלי עבודה בפרס אם גם ככה הכתף הקדמית עובדת עם החזה? מה הטעם? זה יותר למטרה של פאוור ליפטינג ופחות בילדינג?

אם המטרה זה בניית כתף צידית אז פרס בכלל לא רלוונטית, כמו שאמרת זה תרגיל לכתף קדמית. זה לא שהשריר הזה לא עובד בו, פשוט כנראה שהוא לא יהיה השריר המגביל בתנועה, אלא הכתף קדמית/ יד אחורית.
לכתף צידית תתמקד בהנפות ומשיכות ללמעלה (לתפוס מוט בעמידה ולהרים את המרפקים והמוט).

• פותח/ת השרשור
אם המטרה זה בניית כתף צידית אז פרס בכלל לא רלוונטית, כמו שאמרת זה תרגיל לכתף קדמית. זה לא שהשריר הזה לא עובד בו, פשוט כנראה שהוא לא יהיה השריר המגביל בתנועה, אלא הכתף קדמית/ יד אחורית.
לכתף צידית תתמקד בהנפות ומשיכות ללמעלה (לתפוס מוט בעמידה ולהרים את המרפקים והמוט).

כן אבל הכוונה שלי היא שבשביל לבנות כתף יפה וגדולה לבילדינג הכתף הצידית היא מה שעושה את המראה הרחב לכתף, אבל רוב האנשים יתחילו עם פרס את האימון כתפיים, למה בעצם, כי עדיף להתקדם במשקלי עבודה בהרחקות

כן אבל הכוונה שלי היא שבשביל לבנות כתף יפה וגדולה לבילדינג הכתף הצידית היא מה שעושה את המראה הרחב לכתף, אבל רוב האנשים יתחילו עם פרס את האימון כתפיים, למה בעצם, כי עדיף להתקדם במשקלי עבודה בהרחקות
לחיצה תערב גם כתף אמצעית וגם קדמית.
הרחקה בעיקר אמצעית.
אז למה לא להתחיל במה שנוגע ביותר שרירים?

בכל מקרה אפשר גם להתחיל בהרחקות זה כנראה לא ישנה יותר מידי גם ככה.

לדעתי אתה צודק , עדיף לתת דגש לכתף הצידית קודם .
ובגלל זה אני עושה כתף קדמית ביחד עם חזה , וכתף צידית עם רגליים , לא מפריע אחד לשני בכלל .

אחרי 3 סטים של הרחקות לדוגמא..
לא תגיע לפרס "חלש" יותר?
כן זאת המטרה שלו, שהכתף הצידית שלו תהיה חלשה יותר ואז היא תהיה מה שיגביל את התנועה במקסימום יכולת בתרגיל. המטרה פה זה לא כוח אלא היפרטרופיה.

פרס עובד על כל הכתף, לא רק הקדמית, למרות שיש שם קצת יותר דגש.
בגדול לכל שריר עדיף להתרכז בהתחזקות בתרגיל המורכב יותר, ולדחוף נפח בתרגילים פשוטים/חד-מפרקיים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית