הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משקל לא זז חיטוב

Yossi Vahba

משתמש מתחיל
37
1
נק' מוניטין:
1
37
1
קריה ח"א
היי לכל העוזרים,
התחלתי חיטוב לפניי שבועיים אני בן 29 שוקל 97 ובגובה 1.80
אוכל בסביבות ה1900-2000ֶ קלוריות ליום ועושה 3 אימוני כוח בשבוע בסופש אני זז קצת מהתפריט
לפניי שנתיים ירדתי 15 קילו והעלתי אותפ שוב אבל תמיד ראיתי ירידה במשקל גם שהתאמנתי וגם שלא
וכרגע לא רואה ירידה כבר שבועיים כל מה שאני אוכל אני כותב בmyfitnesspal וככה יש לי מעקב לרוב אני לא מסיים את האוכל ומגיע באמת ל1900-2000 קלוריות ותמיד נשאר לי 400 קלוריות בערך בסוף היום שאלה אני אומר לעצמי יתקזזו בסופש(אלכוהול ואוכל של אמא)
מישהו יכול לתת לי הכוונה למה זה נתקע יש מצב שבגלל שהתחלתי להתאמן רציני פעם ראשונה בחיים בערך אולי עליתי קצת במסה? המשקלי עבודה בחדר כושר רק עולים אני לא יורד בכלום ביינתים ובהרגשה שלי אני נראה יותר חטוב גם לפי אנשים שרואים אותי

אם אתה לא יורד במשקל, אתה לא בגרעון קלורי.
זה הכל.

תיכף יקפוץ כאן מישהו ויגיד שאולי אתה עושה recomp, כלומר מוריד שומן ומעלה שריר וככה נשאר בול במשקל - אבל זה בבל"ת. כלומר תיאורטית אולי זה נכון, מעשית אין שום סיכוי.

תפחית מהיעד הקלורי היומי שלך עוד 300 קלוריות, תמשיך לתעד את הקלוריות של כל דבר שאתה אוכל, להישקל כל יום, ולאחר שבוע תבדוק את המשקל הממוצע השבועי שלך.
Rinse and repeat עד שתראה שאתה מוריד משקל באופן עקבי, בקצב הקבוע שקבעת לעצמך.

שים דגש על ספירת קלוריות. כל דבר, אבל ממש כל דבר, שנכנס לפה שלך צריך להיות מתועד אחרת אין משמעות לספירת הקלוריות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה הקטע שאני מתעד הכל
הקטע הלא הגיוני זה שהקלוריות תחזוקה שלי אמורות להיות באזור ה2700 ירדתי בתפריט כבר ל2000 וגם את זה אני לא מסיים לדעתי אני יומי בגרעון של 1000 בגלל זה משהו פה לא הגיוני לי
הגיוני שאדם ששוקל 97 יעשה תפריט של 1700 קלוריות?
ואם כן מאיפה אני יוריד בהמשך?

אתה פשוט לא בגרעון קלורי. זה התער של אוקהם על סטירואידים.

כאמור, תפחית עוד 300 קלוריות מהיומית שלך, תמשיך להיות נאצי במדידות ואחרי שבוע תבדוק את הממוצע הרב יומי שלך וחשב מסלול מחדש בהתאם.

היי לכל העוזרים,
התחלתי חיטוב לפניי שבועיים אני בן 29 שוקל 97 ובגובה 1.80
אוכל בסביבות ה1900-2000ֶ קלוריות ליום ועושה 3 אימוני כוח בשבוע בסופש אני זז קצת מהתפריט
לפניי שנתיים ירדתי 15 קילו והעלתי אותפ שוב אבל תמיד ראיתי ירידה במשקל גם שהתאמנתי וגם שלא
וכרגע לא רואה ירידה כבר שבועיים כל מה שאני אוכל אני כותב בmyfitnesspal וככה יש לי מעקב לרוב אני לא מסיים את האוכל ומגיע באמת ל1900-2000 קלוריות ותמיד נשאר לי 400 קלוריות בערך בסוף היום שאלה אני אומר לעצמי יתקזזו בסופש(אלכוהול ואוכל של אמא)
מישהו יכול לתת לי הכוונה למה זה נתקע יש מצב שבגלל שהתחלתי להתאמן רציני פעם ראשונה בחיים בערך אולי עליתי קצת במסה? המשקלי עבודה בחדר כושר רק עולים אני לא יורד בכלום ביינתים ובהרגשה שלי אני נראה יותר חטוב גם לפי אנשים שרואים אותי

אם שבועיים אתה לא יורד כבר, אתה לא בגירעון. כנראה בסופ״ש אתה אוכל יותר קלוריות ממה שנראה לך.

אם אתה לא יורד במשקל, אתה לא בגרעון קלורי.
זה הכל.

תיכף יקפוץ כאן מישהו ויגיד שאולי אתה עושה recomp, כלומר מוריד שומן ומעלה שריר וככה נשאר בול במשקל - אבל זה בבל"ת. כלומר תיאורטית אולי זה נכון, מעשית אין שום סיכוי.

תפחית מהיעד הקלורי היומי שלך עוד 300 קלוריות, תמשיך לתעד את הקלוריות של כל דבר שאתה אוכל, להישקל כל יום, ולאחר שבוע תבדוק את המשקל הממוצע השבועי שלך.
Rinse and repeat עד שתראה שאתה מוריד משקל באופן עקבי, בקצב הקבוע שקבעת לעצמך.

שים דגש על ספירת קלוריות. כל דבר, אבל ממש כל דבר, שנכנס לפה שלך צריך להיות מתועד אחרת אין משמעות לספירת הקלוריות.
למה מעשית אין שום סיכוי של ריקומפ?
ולמה שתגיד לאדם שאוכל 1,900 קל׳ לקצץ 300 וכך הלאה עד שירד? ועוד לאדם השוקל 97 ק״ג.
עצה חסרת אחריות וכמובן שתעשה יותר נזק מתועלת.

לנושא, הבעיה שלך כנראה ברובה בסופ״שים כי גם בשביל ריקומפ צריך לאכול קרוב לניטרלי ולהערכתי הניטרלי שלך הרבה מעל 1,900 קל׳, בכל מקרה יכול להיות שגם זה חלק קטן מהעניין.

ולמה שתגיד לאדם שאוכל 1,900 קל׳ לקצץ 300 וכך הלאה עד שירד? ועוד לאדם השוקל 97 ק״ג.עצה חסרת אחריות וכמובן שתעשה יותר נזק מתועלת......

.....לנושא, הבעיה שלך כנראה ברובה בסופ״שים ......
.

"אוכל 1900 קלוריות" - פה קבור הכלב. הבחור שוקל 97 קילו על 1.80, ושבועיים לא יורד במשקל. הווה אומר, הוא לא בגרעון קלורי.
זאת עובדה. בלתי אפשרי לצרוך פחות אנרגיה ממה שמוצאים ולא לאבד מסה.
הוא ממש לא צורך רק 1900 קלוריות (בבמוצע) ליום. הוא חושב שכן, אבל בברור זה לא המצב.
הוא צורך יותר קלוריות ממה שהוא חושב.

בנוסף - ההנחה שלך שהבעיה "כנראה ברובה בסופ״שים" היא בבל"ת.
זאת אומרת, יכול להיות שכל השבוע הבן אדם בול על הקלוריה של התפריט ורק בסופ"ש הוא מגזים מדי, אבל ממש אין סיבה לחשוב כך.
רוב הסיכויים, שכמו 90 אחוז מכל שאר האנשים שלא מבינים למה הם לא יורדים המשקל, הוא פשוט לא מודד/סופר בצורה מדויקת את הצריכה הקלורית שלו גם בכל שאר הזמן.

מה עושים? אפשר לנסות ולחפש איפה טעות המדידה ולדייק אותה - או שפתרון קל הרבה יותר - הוא ממשיך למדוד כפי שעשה עד היום ומפחיתים 200-300 קלוריות בבמוצע ליום, ואחרי שבוע מחשבים מסלול מחדש בהתאם לתוצאה.
ולזה אתה קורא חוסר אחריות? לא ברור מאיפה שלפת את זה.

"ולמה מעשית אין שום סיכוי של ריקומפ?" - כי לפגוע בול בצריכה היומית הממוצעת ולהישאר ניטרלי לאורך זמן זו משימה בלתי אפשרית לכולם חוץ מהמתאמנים הכי מקוצענים שיש, וגם להם זה אפשרי רק עם הפיכת הרגלי האכילה למדע מדויק. ואם קראת את הפוסט של פות"ש ברור לכל בר דעת שזה לא המקרה כאן בוודאות מוחלטת.
אז כאמור, בהקשר הזה חוזר על הטיעון הראשוני שלי :

נערך לאחרונה:
"אוכל 1900 קלוריות" - פה קבור הכלב. הבחור שוקל 97 קילו על 1.80, ושבועיים לא יורד במשקל. הווה אומר, הוא לא בגרעון קלורי.
זאת עובדה. בלתי אפשרי לצרוך פחות אנרגיה ממה שמוצאים ולא לאבד מסה.
הוא ממש לא צורך רק 1900 קלוריות (בבמוצע) ליום. הוא חושב שכן, אבל בברור זה לא המצב.
הוא צורך יותר קלוריות ממה שהוא חושב.

בנוסף - ההנחה שלך שהבעיה "כנראה ברובה בסופ״שים" היא בבל"ת.
זאת אומרת, יכול להיות שכל השבוע הבן אדם בול על הקלוריה של התפריט ורק בסופ"ש הוא מגזים מדי, אבל ממש אין סיבה לחשוב כך.
רוב הסיכויים, שכמו 90 אחוז מכל שאר האנשים שלא מבינים למה הם לא יורדים המשקל, הוא פשוט לא מודד/סופר בצורה מדויקת את הצריכה הקלורית שלו גם בכל שאר הזמן.

מה עושים? אפשר לנסות ולחפש איפה טעות המדידה ולדייק אותה - או שפתרון קל הרבה יותר - הוא ממשיך למדוד כפי שעשה עד היום ומפחיתים 200-300 קלוריות בבמוצע ליום, ואחרי שבוע מחשבים מסלול מחדש בהתאם לתוצאה.
ולזה אתה קורא חוסר אחריות? לא ברור מאיפה שלפת את זה.

"ולמה מעשית אין שום סיכוי של ריקומפ?" - כי לפגוע בול בצריכה היומית הממוצעת ולהישאר ניטרלי לאורך זמן זו משימה בלתי אפשרית לכולם חוץ מהמתאמנים הכי מקוצענים שיש, וגם להם זה אפשרי רק עם הפיכת הרגלי האכילה למדע מדויק. ואם קראת את הפוסט של פות"ש ברור לכל בר דעת שזה לא המקרה כאן בוודאות מוחלטת.
אז כאמור, בהקשר הזה חוזר על הטיעון הראשוני שלי :
שמע אתה מקשקש בקצב פסיכי פשוט.
ואם הוא אוכל יותר בסופש, זו סיבה להגיע לפחות מ1,600 קלוריות ביום יום בחיטוב?
ולקבל מספיק מארקו ומיקרו נוטריאנטים?
והאנרגיה? ואם הוא לא יודע לחשב אז המטרה להגיד לו תמשיך לקצץ עד שתרד במשקל?

וריקומפ ממש לא דורש קליעה במאזן הניטרלי, ולא דורש שום דיוק מלבד חלבון גבוה, גירעון לא גדול ואימוני כוח.
ריקומפ הרבה יותר סביר שיקרה אצל מתאמן מתחיל מאשר ״מתאמן הכי מקצועי שיש״.

בקיצור, אל תיתן המלצות תזונתיות נטולות ביסוס ובלי שום היגיון. בן אדם אוכל 1,900 ולא יורד.

במקום לנסות לבדוק מה הוא אוכל / אולי כן עובר ריקומפ (מדדים נוספים?) הפיתרון שלך הוא ״תקצץ עד שיורד״ ו״אין סיכוי שעובר ריקומפ״, שתי הטענות שלך לא מבוססות.

• פותח/ת השרשור
שמע אתה מקשקש בקצב פסיכי פשוט.
והאנרגיה? ואם הוא לא יודע לחשב אז המטרה להגיד לו תמשיך לקצץ עד שתרד במשקל?

וריקומפ ממש לא דורש קליעה במאזן הניטרלי, ולא דורש שום דיוק מלבד חלבון גבוה, גירעון לא גדול ואימוני כוח.
ריקומפ הרבה יותר סביר שיקרה אצל מתאמן מתחיל מאשר ״מתאמן הכי מקצועי שיש״.

בקיצור, אל תיתן המלצות תזונתיות נטולות ביסוס ובלי שום היגיון. בן אדם אוכל 1,900 ולא יורד.

במקום לנסות לבדוק מה הוא אוכל / אולי כן עובר ריקומפ (מדדים נוספים?) הפיתרון שלך הוא ״תקצץ עד שיורד״ ו״אין סיכוי שעובר ריקומפ״, שתי הטענות שלך לא מבוססות.
איך אתה ממליץ לי להמשיך?

....ריקומפ ממש לא דורש קליעה במאזן הניטרלי, ולא דורש שום דיוק מלבד חלבון גבוה, גירעון לא גדול ואימוני כוח...

גרעון חיובי == מסה == עלייה במשקל.
גרעון שלילי == איבוד מסה == ירידה במשקל.
גרעון אפס ==שמירה על המשקל.
המעל נכון מכורח חוק שימור האנרגיה.

Recomp "פורמלי", שבו שומרים על המשקל ורק משנים את הרכב הגוף מחייב להישאר על ניטרלי לאורך זמן.כלומר גרעון ממוצע == 0.

אני שם בצד מאקרו - כי על אלה צריך להשגיח בכל תוכנית אכילה.
אבל לגבי מיקרו - זה ממש לא מצב של לדאוג לערכים תזונתיים - הוא לא במצב של הרעבה אלא להפך. הוא אפילו לא בדיאטה.
ה-TDEE שלו אמור להיות (בשכונה של) לפחות 2500 קלוריות ליום בממוצע.
ככה שהוא אוכל הרבה מעל 1900 קלוריות בממוצע ליום כדי לא לרדת במשקל.

בן אדם אוכל 1,900 ולא יורד.
.

שוב - פה קבור הכלב.
הוא אוכל יותר ממה שהוא חושב שהוא אוכל.

נערך לאחרונה:
גרעון חיובי == מסה == עלייה במשקל.
גרעון שלילי == איבוד מסה == ירידה במשקל.
גרעון אפס ==שמירה על המשקל.
המעל נכון מכורח חוק שימור האנרגיה.

Recomp "פורמלי", שבו שומרים על המשקל ורק משנים את הרכב הגוף מחייב להישאר על ניטרלי לאורך זמן.כלומר גרעון ממוצע == 0.
אין כזה דבר גירעון חיובי / שלילי,
גירעון יהיה שלילי תמיד זה קודם כל.

דבר שני, אין לך מושג מה זה ריקומפ, (בלי להעליב)
תקרא ותחזור לפה.
אין כזה דבר ריקומפוזיציה מבלי להיות בגירעון קלורי (על מנת לאבד שומן)
אני שם בצד מאקרו - כי על אלה צריך להשגיח בכל תוכנית אכילה.
אבל לגבי מיקרו - זה ממש לא מצב של לדאוג לערכים תזונתיים - הוא לא במצב של הרעבה אלא להפך. הוא אפילו לא בדיאטה.
ה-TDEE שלו אמור להיות (בשכונה של) לפחות 2500 קלוריות ליום בממוצע.
ככה שהוא אוכל הרבה מעל 1900 קלוריות בממוצע ליום כדי לא לרדת במשקל.
או, שהוא מפצה בסופש כמו שטענתי קודם.
ואז להוריד קלוריות מאמצע השבוע בגלל סופש מוגזם יפגע בצריכת המיקרו ומאקרו נוטריאנטים.
והמשפט של ״לא צריך במצבו לדאוג למאזן המיקרו״ זה שטויות במיץ.
גם עם צריכה של 5,000 קלוריות יכולים להיות חוסרים של מיקרו נוטריאנטים.

אין לך מושג מה זה ריקומפ, (בלי להעליב)
תקרא ותחזור לפה.
אין כזה דבר ריקומפוזיציה מבלי להיות בגירעון קלורי (על מנת לאבד שומן)

ראשית recomp - ההגדרה הפורמלית זה נסיון לבנות שריר וגם להוריד שומן באותו הזמן, מבלי להוסיף אנרגיה לתצרוכת היומית, תוך שמירה על המשקל.

מספר ציטוטים.

A ‘body recomposition’ is the process of maintaining your current body weight while simultaneously losing fat and building muscle.

Body recomposition is the process of building muscle and losing fat at the same time.
Over the months, if the body weight stays roughly the same, but the body fat percentage goes down, and gains muscle and strength, this would be successfully done a recomp.

A true recomp would involve eating right around your maintenance calories. With this, you’d be losing fat and gaining muscle at a similar rate and, therefore, staying at the same body weight.

שנית - אתה שוב ושוב חוזר על ערכים תזונתיים כאילו מדובר כאן בבחור שעובר הרעבה.
עזוב את המספרים שהוא מצהיר עליהם.
הוא שוקל 97 קילו ולא יורד במשקל.
הוא חד משמעית, בלי צל של ספק, אוכל הרבה הרבה יותר ממה שהוא חושב. ורוב הסיכויים שזה לא רק בגלל "אוכל של אמא ואלכוהול" בסופ"ש.
אז כאמור - מאקרו בצד כי על אלו צריך להשגיח בכל מקרה - הוא צריך לקצץ את היומית הממוצעת שלו.
הוא יכול לבחור לעשות את זה איך שבא לו.
לקצץ יותר במהלך השבוע ו"להנות" יותר בסופ"ש, לאזן כל השבוע כולל הסופ"ש, זה פחות משנה כל עוד הוא פוגע במאקרו שלו.

גם עם צריכה של 5,000 קלוריות יכולים להיות חוסרים של מיקרו נוטריאנטים.

בדיוק בגלל זה זה לא רלוונטי לדיון כאן - צריך לאכול בריא לא משנה אם במסה או בחיטוב.
כל עוד הוא פוגע במאקרו, פוגע ביעד הקלורי הממוצע השבועי ואוכל פחות או יותר בריא (לא רק טוינקיז ובמבה) הוא בסדר.
הגוף זו לא קופה רושמת שסוגרת ספירה בערב, ומתאפסת בבוקר.

נערך לאחרונה:
ראשית recomp - ההגדרה הפורמלית זה נסיון לבנות שריר וגם להוריד שומן באותו הזמן, מבלי להוסיף אנרגיה לתצרוכת היומית, תוך שמירה על המשקל.

מספר ציטוטים.

A ‘body recomposition’ is the process of maintaining your current body weight while simultaneously losing fat and building muscle.

Body recomposition is the process of building muscle and losing fat at the same time.
Over the months, if the body weight stays roughly the same, but the body fat percentage goes down, and gains muscle and strength, this would be successfully done a recomp.

A true recomp would involve eating right around your maintenance calories. With this, you’d be losing fat and gaining muscle at a similar rate and, therefore, staying at the same body weight.

הוא חד משמעית, בלי צל של ספק, אוכל הרבה הרבה יותר ממה שהוא חושב. ורוב הסיכויים שזה לא רק בגלל "אוכל של אמא ואלכוהול" בסופ"ש.
אז כאמור - מאקרו בצד כי על אלו צריך להשגיח בכל מקרה - הוא צריך לקצץ את היומית הממוצעת שלו.
לקצץ יותר במהלך השבוע ו"להנות" יותר בסופ"ש, לאזן כל השבוע כולל הסופ"ש, זה פחות משנה כל עוד הוא פוגע במאקרו שלו.

בדיוק בגלל זה זה לא רלוונטי לדיון כאן - צריך לאכול בריא לא משנה אם במסה או בחיטוב.
כל עוד הוא פוגע במאקרו, פוגע ביעד הקלורי הממוצע השבועי ואוכל פחות או יותר בריא (לא רק טוינקיז ובמבה) הוא בסדר.

מסכים מאוד עם כל ההודעה הזאת אבל אחי, סבבה ההגדרה לריקומפ כולנו מכירים.. אבל חייב להיות בגירעון קלורי מסוים בשביל זה

שוב, בלי גירעון קלורי אין ריקומפ כי לא מאבדים שומן,
אתה יכול להמשיך לצטט דברים לא קשורים עד מחר.

מהמקור השני שציטטת-
You need to create a moderate caloric deficit - taking in fewer calories than your body is burning.
Step 1: Eat at a slight caloric deficit
In order to successfully build muscle and lose fat simultaneously, the first step Is to eat at a slight caloric deficit. Higher deficits will maximize more fat loss but will counteract muscle gain as a consequence.

Therefore, you need to set up your caloric deficit so that you’re able to lose some fat while enabling muscle gain. One 2011 study by Garthe and colleagues showed that even elite trained athletes were able to gain muscle while losing fat over a 9 week period. They achieved this by performing a slow cut, meaning that they aimed to lose a maximum of 0.7% of their bodyweight per week.
כל המחקרים שנעשו מלבד 1 או 2 של חוזה אנטוניו (עניין העודף הקלורי במחקר מוטל בספק אגב) הראו שצריך גירעון קלורי כדי ליצור ריקומפוזיציה
(אין מה לעשות, שומן לא ירד בלי גירעון קלורי)

קח גם פוסט של טל בן משה בנושא-
‎Tal Ben Moshe טל בן משה‎ on Instagram‎: "@team_evb #כושר #כושרגופני #כושרישראל #אימוניםאישיים #אימונים #שרירים #ספורט #חיטוב #חיטובהגוף"‎
לקצץ יותר במהלך השבוע ו"להנות" יותר בסופ"ש, לאזן כל השבוע כולל הסופ"ש, זה פחות משנה כל עוד הוא פוגע במאקרו של
מה זה קשור להרעבה?
בן אדם שצורך 1,500 קלוריות ביום ואז 8,000 בסופ"ש, מבחינתך זה בסדר שהוא ימשיך לקצץ קלוריות באמצע שבוע?
וזה מאוד משנה, תנסה פעם להיות על 1,200 קלוריות ליום.
ותנסה לסגור את המאקרו והמיקרו נוטריאנטים שלך בתזונה כזו, תגיד לי איך היה.
אני בטוח שאין לך מושג אפילו לכמה מיקרו אתה אוכל נכון להיום אז בטח שלא להעיד על מישהו זר עם תזונה לא מסודרת.
לא מסכים,
תנסה לאכול מעט במהלך היום ויותר בסופ"ש, קח חודש ותגיד לי איך היה לנהל את הערכים התזונתיים שלך.
הגוף שלך צריך פחמימה תמיד (בהנחה ואתה לא בקיטוזיס), צריך חלבון תמיד וצריך שומן תמיד.
אם ביום יום בן אדם לא מגיע להרבה חלבון, שומן ופחמימה ולא צורך מספיק מינרלים וויטמנים ובסופ"ש נופל על פי 6 יותר קלוריות
אני בטוח ב99.9% שהתזונה שלו לא מאוזנת.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית