הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית האימון שלי לביקורת וכמובן לקהל הרחב

Dark Muse

משתמש כבוד
1,300
14
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
1,562
1,300
14
שלום לכולם,
החלטתי לפרסם פה את תוכנית האימונים שבניתי לעצמי לפני כמה שנים כדי לקבל ביקורת עניינית וגם כמובן שתעמוד לרשות הקהל.

קצת רקע: התוכנית בגדול מבוססת על HLM (heavy light medium) והיא בנויה כך שהדגש יהיה להתחזק, עם קצת עבודת נפח. היא בנויה כדי להתאושש ממנה עקב גיל + שינה לא הכי טובה (הורים בכל זאת) והיא מבוססת על שלושה ימים בשבוע.התוכנית נועדה לעשייה לאחר תוכניות של מתחילים לרמות של מתאמן בינוני (intermediate).

אז התבנית של התוכנית היא כזאת:

יום ראשון: סקוואט בינוני, לחיצת חזה כבד, חתירות פנדלי (גב קל)
יום שלישי: סקוואט קל, חזה בינוני, דדליפט כבד (גב כבד)
יום חמישי: סקוואט כבד, פרס (חזה קל), דדליפט בינוני (גב בינוני)

פירוט התרגילים + סטים וחזרות:
ראשון
סקוואט: 4 סטים ל- 5 חזרות כשהמשקל הוא 10% מסטים העבודה של הסקוואט הכבד

לחיצות חזה: סט אחד כבד ל- 5 ולאחר מכן 4 סטים עם 10-12% פחות משקל מהסט הכבד ל- 5 חזרות. (אפשר גם את הסט הבודד לעשות ל-3 עם הזמן).

פנדלי: 4 סטים של 8 חזרות. אפשרי גם לעשות סייקל של שלושה שבועות שמתחיל מ-6 חזרות כל סט ומעלים כל שבוע עד שמצליחים 8 חזרות.

תרגילי כיף: מקבילים X סטים ל- 25 חזרות וכפיפות מרפקים עם משקולות/מוט 3X10

שלישי

פרונט סקוואט: 3 סטים ל-5 חזרות וסט אחד נוסף ל-8 חזרות עם 10-15% פחות משקל (Back off set). אפשר גם לעשות סט כבד אחד ל-3 חזרות ואז שני סטים עם 10% פחות ל-5 חזרות ואז את ה- back off לשמונה חזרות עם 10% פחות משני הסטים.

לחיצת חזה במשקולות בשיפוע: 4 סטים של 8 חזרות

דדליפט: סט אחד כבד לחמש חזרות (ואפשר להוריד חזרות ככל שמתחזקים ומתחילים להגיע למקס) כמובן לאחר 3-4 סטים של חימום.

תרגילי כיף: מתח X סטים ל- 25 חזרות ולחיצות חזה עם ידיים צמודות 3X10

חמישי

סקוואט: סט כבד אחד ל-5 חזרות (או 3) ואז 4 סטים עם 12% פחות משקל (4 סטים של העבודה שעל פיו מחשבים את הסקוואט של ראשון, ולא של הסט הכבד הבודד).

פרס: סט אחד כבד לשלוש חזרות ואז 3 סטים עם 5 קילו פחות משקל (יכול להשתנות בהתאם למשקל בסט הכבד) לחמש חזרות ואז back off set בהורדת עוד 5 קילו ל-8 חזרות. (אפשר גם פשוט לעשות 4 סטים של 5 ואז סט אחד ל-8 עם 10% פחות).

דדליפט (נפח): 4 סטים של 5 חזרות עם 15% פחות משקל מהדדליפט הכבד.

וזהו.

אשמח לשמוע רעיונות לשיפור, הכפשות, שבחים ושאר מרעין בישין.

אני גם אכתוב זאת בתצוגה מקוצרת כמובן:
Sunday
squat 4x5
bench press: 1x3/5 and then 4x5
pendly rows: 4x8
dips to 25
curls 3x10

Tuesday
front squat: 3x5 and then 1x8 or 1x3 and then 2x5 and then 1x8
incline dumbbells bench press: 4x8
heavy deadlift: 1x5
pull ups to 25
close grip bench press: 3x10

Thursday
Squat:1x5/3 and then 4x5
press: 1x3 and then 3x5 and then 1x8
deadlift: 4x5

נערך לאחרונה:
אין עם זה בעיה כל עוד זה עובד לך. זאת אומרת, זה פשוט HLM בסיסית עם סט כבד ואז נפח, שזה מעולה ומאוד יעיל ברוב המקרים ואישית אני משתמש בתצורה כזאת המון עם מתאמנים.

העניין ששום דבר לא יעבוד לנצח גם כי לאורך זמן תצטרך אולי יותר סטרס וגם כי כשעושים את אותו הדבר כל הזמן היעילות שלו יורדת לאט לאט, ככה שכן הייתי מידי פעם מנסה לשחק קצת עם ואריציות שונות של תרגילי בסיס, טווחי חזרות שונים, יותר ופחות נפח וכו'.

לא פירטת איך אתה בוחר את משקלי העבודה כל אימון אבל כן הייתי מכניס איזה סוג של אוטו-רגולציה אם זה בRPE או סתם עבודה בטווחי משקל מסויימים ולא משקל ספציפי שצריך להרים ויהי מה.

• פותח/ת השרשור
צודק אכן שכחתי. המשקלים מתחילים כמובן קלים יחסית והעלייה היא שבועית מאימון לאימון ב- 5 קילו בהתחלה, ואז 2.5 ובסוף מיקרו-לוד של קילו (במיוחד בכתפיים שמגיעות לזה ראשונות).תודה על תגובתך.

תוכנית סבבה, הולכת עם העקרונות של תוכניות טובות, אז היא צריכה לעבוד.

באופן אישי אני מעדיף יותר נפח ותדירות. זאת אומרת לעשות דדליפט סקוואט ובנץ' 3 פעמים בשבוע, ולנפח סטים הרבה יותר גבוה, אבל זו רק דעתי.

• פותח/ת השרשור
אתה מתכון לא לשנות וריאציות אלא לעשות פשוט את אותם תרגילים ויותר סטים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית