הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רגישות ללקטוז וספיגת חלבון

• פותח/ת השרשור Grobe
  • פורסם בתאריך

Grobe

משתמש משקיע
3,792
1,255
נק' מוניטין:
2,946
3,792
1,255
היי, מפרסם בשביל חבר:

לאחרונה גיליתי שאני רגיש ללקטוז ואני לא בטוח מה זה אומר:
1) האם חלבון שמקורו בחלב לא נספג או נספג פחות טוב בגוף שלי?
2) האם זה תקף גם לאבקת חלבון על בסיס מי גבינה?
בתוצאות של הבדיקה הערך הסופי היה 26 אם זה רלוונטי פה למשהו

תודה מראש 😃

תשובה נבחרת
תקרא קודם: אי־סבילות ללקטוז | שירותי בריאות כללית

אם לא הבנת משהו תשאל.

לשאלתך:
לא אמורה להיות לך בעיה עם חלבון ממקור חלב ללא לקטוז (לדוגמה אבקות חלבון מי גבינה איזולייט, או יוגורטים ומוצרי חלב דלי לקטוז).
לא אמורה להיות לך בעיה עם מקורות חלבון אחרים שלא ממקור לחלב (טופו, דגים, בשר, ביצים, אבקות על בסיס סויה או אפונה ועוד).
כן עלול להיות לא נעים (תופעות לוואי מצוינות בקישור) אם תצרוך חלבוני חלב שבאים יחד עם לקטוז, למשל, דרך גבינה לבנה, אבקות חלבון מי גבינה רגילות (לא איזולייט), חלב וכד'.

כמה החלבון ייספג במקרה שבו תצרוך איתו לקטוז? לא יודע, מניח שייספג לפחות חלקית כי הבעיה מתחילה במעי הגס. אבל, זה לא משנה כי אני מניח שחבר שלך...
תקרא קודם: אי־סבילות ללקטוז | שירותי בריאות כללית

אם לא הבנת משהו תשאל.

לשאלתך:
לא אמורה להיות לך בעיה עם חלבון ממקור חלב ללא לקטוז (לדוגמה אבקות חלבון מי גבינה איזולייט, או יוגורטים ומוצרי חלב דלי לקטוז).
לא אמורה להיות לך בעיה עם מקורות חלבון אחרים שלא ממקור לחלב (טופו, דגים, בשר, ביצים, אבקות על בסיס סויה או אפונה ועוד).
כן עלול להיות לא נעים (תופעות לוואי מצוינות בקישור) אם תצרוך חלבוני חלב שבאים יחד עם לקטוז, למשל, דרך גבינה לבנה, אבקות חלבון מי גבינה רגילות (לא איזולייט), חלב וכד'.

כמה החלבון ייספג במקרה שבו תצרוך איתו לקטוז? לא יודע, מניח שייספג לפחות חלקית כי הבעיה מתחילה במעי הגס. אבל, זה לא משנה כי אני מניח שחבר שלך לא מעוניין לשלשל בכל מקרה.

2) האם זה תקף גם לאבקת חלבון על בסיס מי גבינה?
אם היא איזולייט אמור להתקבל טוב, אם לא איזולייט - תנסה ותדע, יש מצב שיהיה לא נעים.

*אני כותב פה בהנחה שאובחנת ע"י רופא, לאבחן אותך באינטרנט ע"ס "26" ללא שם בדיקה מדויק ויחידות אי אפשר, וגם לא כדאי.

תשובה נבחרת
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית