הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא עולה במשקל 2

• פותח/ת השרשור AvivO
  • פורסם בתאריך

AvivO

משתמש מתחיל
16
0
נק' מוניטין:
0
16
0
ערב טוב,

שוקל 64, גובה 1.74 אחוז שומן בערך 12%.
אני מתאמן בתוכנית AB הזאת:

80C15502-E062-474A-8030-36FA7503B3EA.jpeg

מאוד מרוצה ונהנה ממנה (תודה לטנק, נלקח מכאן).

הבעיה שאני לא עולה במסה,
אוכל ביום:
280 גרם אורז.
250 גרם חזה עוף + 3 כפיות שמן.
60 גרם שיבולת שועל + 2 סקופים של חלבון + בננה + יוגורט פרו.
חטיף חלבון - 20 גרם, בערך 210 קלוריות.
400 קלוריות של קרקרים/פריכיות שעל כל 5 פריכיות = 100 קלוריות.
4 ביצים + אבוקדו + גביע של קוטג 5%.
10 בוטנים + פרי + ירקות לאחר מכן.
כשאני מחשב יוצא לי לערך 2300 קלוריות - 2400.

משקלי עבודה -
חזה 17.5 כל צד.
יד קד 10 קילו כל יד.
מתח עם 10 קילו.
משיכה - פולי עליון (תרגיל שמשלב לסירוגין) - 60 קילו.
יד אחורית 15 קילו.
(ויש עוד, אך זאת אינדיקציה).
אחת לשבוע רץ 3.5 קילומטר בהליכון (חייב עקב מקום העבודה שאני עובד בו ודרישות לכשירות מסויימת).

וותק אימונים - 3 שנים, רובם על נטרלי (ירדתי 25 קילו בעברי), שנה שמנסה מסה נקייה.

הבעיה שאני לא עולה, נשאר קבוע על אותו משקל עם סטייה קטנה למעלה לפעמים (נוזלים כנראה). אני כן רואה שינוי בגוף, אבל מאוד קטן והאמת שנמאס לי להרגיש שאני מתאמן ולא צובר יותר שריר ומסה.

חשוב לי לציין, אני לא רוצה לטחון אוכל כמו מטורף ולצבור שומן, אני אסתמטי ואני דואג לשמור על אחוז שומן יחסית טוב על מנת שאוכל לרוץ בקלילות ולעמוד בכל הדרישות ממקום העבודה, אולי זה פחד מלעלות ולפגוע בנתוני ריצה שלי, אני נדרש לרוץ 2000 בזמן מסויים אחת לכמה חודשים.

אשמח לקבל עצות מה לעשות. על סמך מה שרשמתי,
חשוב לי לשמור על הכושר והריצה וכמובן לעלות מתח בקלילות (שזאת עוד דרישה שאני נדרש), אולי יש בי פחד שאם אצבור יותר משקל לא אצליח.
האם התזונה שלי טובה?
אני מנסה להוסיף עוד פחמימות וקלוריות.

תתחיל בלספור קלוריות ולהעלות 100/200,
תראה את התגובה של המשקל בהמשך השבוע/שבועיים הקרובים ואם תראה שאין תזוזה תוסיף עוד לאט לאט.

אחת לשבוע,
מתעד.
לא מספיק. תנודה יומית במשקל בגלל נוזלים (שיכולה להגיע גם ל-2 ק"ג) תהיה גדולה יותר מאשר קצב העלייה החודשי הרצוי שלך (300-600 גרם בחודש בהערכה גסה), יהיה לך די קשה לאתר מגמת עלייה ככה.
בקצב הנ"ל אני לא חושב שתהיה פגיעה משמעותית בבוחן כושר בעבודה שלך כל עוד אתה מתאמן על מה שאתה נבחן עליו באופן שגרתי (ולא רק שבועיים לפני הבוחן...).

אשקל פעמיים בשבוע, אך שוב, אין עלייה.
ככה זה עדיין יהיה קצת קשה להבחין בעלייה בטווח זמן של כמה שבועות, לכן עדיף להישקל כל יום ולבצע ממוצע לכל שבוע, אבל מה שנוח לך.

האם לפי התפריט שלי אני אכן עומד בנדרש?
אם אתה לא עולה במשקל כבר שנה ובאמת מקפיד על התפריט - בוודאות לא.
תוסיף 200 קלוריות ליום ותראה מה קורה.

בסופו של דבר אם אתה לא עולה אחרי שקילות יומיות וממוצע שבועי לאורך זמן - זה הזמן לעלות קלוריות.

אני לא רוצה לטחון אוכל כמו מטורף ולצבור שומן, אני אסתמטי
מי כמוני מבינה את הפחד, אבל לא תעלה 6 קילו במכה כמו שאי אפשר לרדת(לצערי) אם תעלה 100-200 קלוריות ליום. המקסימום נוזלים. פשוט תעקוב אחרי זה ואל תמהר להסיק מסקנות

ואם הבנתי נכון את הכוונה של להתחיל לטחון אוכל מבינת נפח ולהיות סביב זה - תוסיף מאכלים דחוסים שלא דורשים הכנה או תיכנון
(שומן!)

ערב טוב,

שוקל 64, גובה 1.74 אחוז שומן בערך 12%.
אני מתאמן בתוכנית AB הזאת:

צפה בקובץ המצורף 84536

מאוד מרוצה ונהנה ממנה (תודה לטנק, נלקח מכאן).

הבעיה שאני לא עולה במסה,
אוכל ביום:
280 גרם אורז.
250 גרם חזה עוף + 3 כפיות שמן.
60 גרם שיבולת שועל + 2 סקופים של חלבון + בננה + יוגורט פרו.
חטיף חלבון - 20 גרם, בערך 210 קלוריות.
400 קלוריות של קרקרים/פריכיות שעל כל 5 פריכיות = 100 קלוריות.
4 ביצים + אבוקדו + גביע של קוטג 5%.
10 בוטנים + פרי + ירקות לאחר מכן.
כשאני מחשב יוצא לי לערך 2300 קלוריות - 2400.

משקלי עבודה -
חזה 17.5 כל צד.
יד קד 10 קילו כל יד.
מתח עם 10 קילו.
משיכה - פולי עליון (תרגיל שמשלב לסירוגין) - 60 קילו.
יד אחורית 15 קילו.
(ויש עוד, אך זאת אינדיקציה).
אחת לשבוע רץ 3.5 קילומטר בהליכון (חייב עקב מקום העבודה שאני עובד בו ודרישות לכשירות מסויימת).

וותק אימונים - 3 שנים, רובם על נטרלי (ירדתי 25 קילו בעברי), שנה שמנסה מסה נקייה.

הבעיה שאני לא עולה, נשאר קבוע על אותו משקל עם סטייה קטנה למעלה לפעמים (נוזלים כנראה). אני כן רואה שינוי בגוף, אבל מאוד קטן והאמת שנמאס לי להרגיש שאני מתאמן ולא צובר יותר שריר ומסה.

חשוב לי לציין, אני לא רוצה לטחון אוכל כמו מטורף ולצבור שומן, אני אסתמטי ואני דואג לשמור על אחוז שומן יחסית טוב על מנת שאוכל לרוץ בקלילות ולעמוד בכל הדרישות ממקום העבודה, אולי זה פחד מלעלות ולפגוע בנתוני ריצה שלי, אני נדרש לרוץ 2000 בזמן מסויים אחת לכמה חודשים.

אשמח לקבל עצות מה לעשות. על סמך מה שרשמתי,
חשוב לי לשמור על הכושר והריצה וכמובן לעלות מתח בקלילות (שזאת עוד דרישה שאני נדרש), אולי יש בי פחד שאם אצבור יותר משקל לא אצליח.
האם התזונה שלי טובה?
אני מנסה להוסיף עוד פחמימות וקלוריות.

המטרה שלך היא לשפר את הכוח או דווקא עלייה במסת השריר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית