הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסת שריר

aviel95

משתמש מתחיל
235
16
נק' מוניטין:
16
235
16
שאלה שמסקרנת אותי קצת:
אם אני נשאר באותם משקלי עבודה ולא עולה משקלים השריר נשמר איך שהוא ולא יורד ועולה ? כמובן ונניח שאני באותו משקל גוף.

שאלה שמסקרנת אותי קצת:
אם אני נשאר באותם משקלי עבודה ולא עולה משקלים השריר נשמר איך שהוא ולא יורד ועולה ? כמובן ונניח שאני באותו משקל גוף.
קשה להגיד, אני מניח שאחרי כמה זמן תהיה איזושהי התכנסות לממוצע ושם תישאר בהנחה וכל המסביב גם כן יהיה זהה.

איש חכם אמר פעם-

אי שפיות: לעשות אותו דבר שוב ושוב ולצפות לתוצאות שונות.​

קשה להגיד, אני מניח שאחרי כמה זמן תהיה איזושהי התכנסות לממוצע ושם תישאר בהנחה וכל המסביב גם כן יהיה זהה.

איש חכם אמר פעם-
תגדיר התכנסות לממוצע

אני מניח שאולי תיהיה ירידה קטנה (נראה לי משהוא זניח) או ממש בקטנה
כי מערכת העצבים תתחזק והתנועה תתיעל והשריר יעצמו יוכל לעבוד פחות

תגדיר התכנסות לממוצע

אני מניח שאולי תיהיה ירידה קטנה (נראה לי משהוא זניח) או ממש בקטנה
כי מערכת העצבים תתחזק והתנועה תתיעל והשריר יעצמו יוכל לעבוד פחות
ממוצע יחסית אליו, זאת אומרת שאם הוא יפסיק להתקדם ויעבוד ב"שימור"
בסופו של דבר הגוף יגיע לאיזו נקודה ששם השימור יהיה וישאר לדעתי.
עם הזמן סביר להניח שיהיו תנודות קטנות לכאן ולכאן אבל הגוף מבחינת מסת שריר ישאר באיזשהו טווח קבוע.

לא מכיר טיעון כזה לגבי מערכת העצבים, סביר להניח שהגוף ידע לגייס יותר טוב סיבי שריר
לעבודה עם הזמן אבל עניין של "התייעלות" וכתוצאה מכך ירידה בגיוס היחידות המוטוריות לא ידוע לי.

ממוצע יחסית אליו, זאת אומרת שאם הוא יפסיק להתקדם ויעבוד ב"שימור"
בסופו של דבר הגוף יגיע לאיזו נקודה ששם השימור יהיה וישאר לדעתי.
עם הזמן סביר להניח שיהיו תנודות קטנות לכאן ולכאן אבל הגוף מבחינת מסת שריר ישאר באיזשהו טווח קבוע.

לא מכיר טיעון כזה לגבי מערכת העצבים, סביר להניח שהגוף ידע לגייס יותר טוב סיבי שריר
לעבודה עם הזמן אבל עניין של "התייעלות" וכתוצאה מכך ירידה בגיוס היחידות המוטוריות לא ידוע לי.
לגבי מערכת העצבים כיוון שאתה בהתחלה כן תמשיך לפתח שריר וכוח נערכת העצבים תתחזק

לגבי התייעלות אתה מסכים שיש התיעלות של התנועה

אז מערכת עצבים חזקה יותר תגרום למשקל להרגיש קל יותר הוגף צריך פחות שריר להרים אותו משקל כנל הייעלות

אז נשמע הגיוני לי שלגוף לא תיהיה סיבה להחזיק אוה כמות שריר שהוא היה צריך (בכל מקרב=ה אני חושב שזה זניח)

לגבי מערכת העצבים כיוון שאתה בהתחלה כן תמשיך לפתח שריר וכוח נערכת העצבים תתחזק
מה המשמעות של זה בפרקטיקה?
לגבי התייעלות אתה מסכים שיש התיעלות של התנועה
אוקיי ומה זה אומר? וזה מאוד תלוי בנקודת פתיחה,
בסופו של דבר גם ללכת אתה לומד, זה לא אומר שבגיל 50 יהיה לך יותר קל ללכת מאשר בגיל 30.
אז מערכת עצבים חזקה יותר תגרום למשקל להרגיש קל יותר הוגף צריך פחות שריר להרים אותו משקל כנל הייעלות
ואם הוא ממשיך לעבוד לכשל איך זה משנה?
אז נשמע הגיוני לי שלגוף לא תיהיה סיבה להחזיק אוה כמות שריר שהוא היה צריך (בכל מקרב=ה אני חושב שזה זניח)
שוב זה מאוד תלוי בנקודה בה הוא החליט "לעצור" את ההתקדמות.
בהנחה והבחור עובד לפי איזה סולם מאמצים / קרבה לכשל אני לא רואה סיבה שכל התייעלות מסוג שהו
תפגע בשימור מסת השריר של המתאמן.

מה המשמעות של זה בפרקטיקה?

אוקיי ומה זה אומר? וזה מאוד תלוי בנקודת פתיחה,
בסופו של דבר גם ללכת אתה לומד, זה לא אומר שבגיל 50 יהיה לך יותר קל ללכת מאשר בגיל 30.

ואם הוא ממשיך לעבוד לכשל איך זה משנה?

שוב זה מאוד תלוי בנקודה בה הוא החליט "לעצור" את ההתקדמות.
בהנחה והבחור עובד לפי איזה סולם מאמצים / קרבה לכשל אני לא רואה סיבה שכל התייעלות מסוג שהו
תפגע בשימור מסת השריר של המתאמן.
אבל הוא מפסיק לעבוד לפי סולם מאמצים/קרבה לכשל

אני אומר שאם עם X מסת שריר Y מערכת עצבים וZ יעילות אתה מרים K משקל אם Z וY עולים אתה צריך פחות X כדי להרים את אותו K

אבל הוא מפסיק לעבוד לפי סולם מאמצים/קרבה לכשל
הוא לא רשם את זה, אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שהוא ירים את אותו X
ולא יפעל לפי הסולם מאמצים סביר להניח שתהיה הסתגלות.
להגיד לך שתהיה משמעות מהותית מבחינת מסת שריר? אני בספק...
שוב, אני מאמין שהרבה תלוי בנקודת הפתיחה שלו.
אני אומר שאם עם X מסת שריר Y מערכת עצבים וZ יעילות אתה מרים K משקל אם Z וY עולים אתה צריך פחות X כדי להרים את אותו K
העניין הוא קרבה לכשל,
אם הבחור ישאר באותם משקלים ויצליח להשתפר ברמת הגיוס יח' מוטוריות אז יכול להיות שהRIR / RPE יגדלו.
מסת שריר לא אומרת בהכרח להרים יותר, אפשר גם במשקלים הרבה יותר נמוכים לקבל היפרטרופיה / שימור איכותי.
לטעמי ולפי מה שאני יודע מה שיכריע בסופו של דבר בהנחה והנפח נשמר זה העצימות והקרבה לכשל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית