הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הבדל בין multi וsingle joint exercise

Liam1238

משתמש מתחיל
22
1
נק' מוניטין:
1
22
1
Multi joint exercise היי אשמח לדעת אילו מהתרגילים ששלחתי נחשבים, תודה לעונים

קבצים מצורפים

• 35B61029-EF6A-43B0-8A75-6C73A09BB1B6.jpeg
    35B61029-EF6A-43B0-8A75-6C73A09BB1B6.jpeg
    KB 34.5 · צפיות: 25
  • AEF68DAA-FC32-4497-A6F8-4A34F2EAE716.jpeg
    AEF68DAA-FC32-4497-A6F8-4A34F2EAE716.jpeg
    KB 17.1 · צפיות: 22
  • A2D5BFE9-0A8A-4B8E-80C6-8A3E14A7E268.jpeg
    A2D5BFE9-0A8A-4B8E-80C6-8A3E14A7E268.jpeg
    KB 21.5 · צפיות: 21
  • 8E1130B6-2371-41A1-B409-A3F56C78BB79.jpeg
    8E1130B6-2371-41A1-B409-A3F56C78BB79.jpeg
    KB 12 · צפיות: 26
  • D3F5F30E-51E0-4C27-87BB-C43C175706FA.jpeg
    D3F5F30E-51E0-4C27-87BB-C43C175706FA.jpeg
    KB 20.4 · צפיות: 21
  • פותח/ת השרשור
למה לא לנסות להבין מה ההבדל בין חד מפרקי לרב מפרקי ולהסיק לבד את המסקנות?
זה נושא לא מסובך בכלל.
מובן אבל אני נגיד רואה אנשים שאומרים גם שהרמות תאומים נחשב או לג אקסטנשיין אז אולי אני לא מבין נכון
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

מובן אבל אני נגיד רואה אנשים שאומרים גם שהרמות תאומים נחשב או לג אקסטנשיין אז אולי אני לא מבין נכון
אשמח אם תוכל להסביר לי בצורה טובה יותר 😃

אנשים יכולים להמשיך להגיד, זה לא הופך אותם לצודקים.
אתה יכול לאמת אותם מול זה בשאלה פשוטה - "למה?"

בלג אקסטנשיין יש תזוזה של מפרק אחד - הברך

• פותח/ת השרשור
אנשים יכולים להמשיך להגיד, זה לא הופך אותם לצודקים.
אתה יכול לאמת אותם מול זה בשאלה פשוטה - "למה?"

בלג אקסטנשיין יש תזוזה של מפרק אחד - הברך
כן זה היה נשמע לי הרבה יותר הגיוני, לג פרס סקוואט משין פרס יותר נשמעים לי הגיוניים כמולטי ג׳וינט, פספסתי משהו ממה ששלחתי?

כן זה היה נשמע לי הרבה יותר הגיוני, לג פרס סקוואט משין פרס יותר נשמעים לי הגיוניים כמולטי ג׳וינט, פספסתי משהו ממה ששלחתי?
אולי אפילו RDL או סוג של ROW לא סגור על זה אבל

אשמח אם תוכל להסביר לי בצורה טובה יותר 😃
הכי פשוט, מפרק אחד זז- חד מפרקי.
2 מפרקים או יותר זזים - רב מפרקי.

דוגמא -
כפיפת / פשיטת מרפק - רק המרפק זז, חד-מפרקי.
סקוואט - יש לך פשיטה במפרק הברך, פשיטה במפרק הירך, ומפרק הקרסול - רב מפרקי.

וכך הלאה.
פשוט לעשות ניתוח תנועתי לתרגיל ולהבין.

רק למה זה רלוונטי?

כן, הפיספוס הגדול שלך שאתה מחפש מה הגיוני לך במקום להבין את הלוגיקה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הכי פשוט, מפרק אחד זז- חד מפרקי.
2 מפרקים או יותר זזים - רב מפרקי.

דוגמא -
כפיפת / פשיטת מרפק - רק המפרק זז, חד-מפרקי.
סקוואט - יש לך פשיטה במפרק הברך, פשיטה במפרק הירך, ומפרק הקרסול - רב מפרקי.

וכך הלאה.
פשוט לעשות ניתוח תנועתי לתרגיל ולהבין.

רק למה זה רלוונטי?

כן, הפיספוס הגדול שלך שאתה מחפש מה הגיוני לך במקום להבין את הלוגיקה.
זה רלוונטי לתוכנית חדשה שאני מתחיל שכחלק ממנה יש RPE שאני צריך לבצע על סמך אם זה תרגיל מולטי או סינגל ג׳וינט שבמוצאי אבצע RPE קצת יותר נמוך מהסינגל

זה רלוונטי לתוכנית חדשה שאני מתחיל שכחלק ממנה יש RPE שאני צריך לבצע על סמך אם זה תרגיל מולטי או סינגל ג׳וינט שבמוצאי אבצע RPE קצת יותר נמוך מהסינגל
אוקיי נשמע סבבה לגמרי, בתוכנית לא אומרים לך איזה תרגילים הם מורכבים ואיזה מבודדים?
או שאתה בנית את התוכנית?

בנו לי והתאמתי את זה לי וכעיקרון לא רשום שם
אוקיי אנסה לסכם ותיקח את זה לאן שתחשוב,
1. אם מישהו בנה לך מחובתו לתת לך את התשובה בהנחה והוא רוצה לקבוע עצימות לפי מספר המפרקים המופעלים.
2. אני אישית לא רואה סיבה הגיונית לחלק בצורה דיכוטמית עצימות בתרגילים בהתבסס על אם הם חד / רב מפרקיים.
3. הייתי ממליץ לך בכללי לנסות להבין מה עומד מאחורי ואיך בכלל לזהות אם התרגיל חד / רב מפרקי ולא לעבוד כמו תוכי.

שיהיה לך המון בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אוקיי אנסה לסכם ותיקח את זה לאן שתחשוב,
1. אם מישהו בנה לך מחובתו לתת לך את התשובה בהנחה והוא רוצה לקבוע עצימות לפי מספר המפרקים המופעלים.
2. אני אישית לא רואה סיבה הגיונית לחלק בצורה דיכוטמית עצימות בתרגילים בהתבסס על אם הם חד / רב מפרקיים.
3. הייתי ממליץ לך בכללי לנסות להבין מה עומד מאחורי ואיך בכלל לזהות אם התרגיל חד / רב מפרקי ולא לעבוד כמו תוכי.

שיהיה לך המון בהצלחה.
תודה רבה, בנוגע לדבר הראשון אני אדבר איתו על זה ובנוגע לדבר השני ה4 שבועות הראשונים של התוכנית מתבססים יותר על כוח בשביל ה6 שבועות האחרים של ההיפרתרופיה והוא רוצה שאגיע קרוב לכשל ב4 שבועות הראשונים בתרגילים של המולטי ג׳וינט ולא לכשל לצורך ה6 שבועות הנוספים בעצם שבהם אדחוף יותר לכשל, בגלל זה התרגילי סינגל ג׳וינט ניתנים ברפי יותר גבוה כי פחות נורא להגיע בהם לכשל לצורך שבועות הכוח. אשמח שתגיד לי מה אתה חושב על זה

תודה רבה, בנוגע לדבר הראשון אני אדבר איתו על זה ובנוגע לדבר השני ה4 שבועות הראשונים של התוכנית מתבססים יותר על כוח בשביל ה6 שבועות האחרים של ההיפרתרופיה והוא רוצה שאגיע קרוב לכשל ב4 שבועות הראשונים בתרגילים של המולטי ג׳וינט ולא לכשל לצורך ה6 שבועות הנוספים בעצם שבהם אדחוף יותר לכשל, בגלל זה התרגילי סינגל ג׳וינט ניתנים ברפי יותר גבוה כי פחות נורא להגיע בהם לכשל לצורך שבועות הכוח. אשמח שתגיד לי מה אתה חושב על זה
יכול לעבוד, בכל מקרה אמרתי לך אני לא הייתי מחלק לפי מס' מפרקים אלא לפי קושי סובייקטיבי / עומס על מערכת העצבים.
לאחד יהיה קשה סקוואט, לאחר יהיה קשה OHP, ולשלישי יהיה קשה בכלל תרגיל של פשיטת מרפק מאחורי הראש.
אין באמת דרך אחת נכונה ובגלל זה אני חושב שזה בעיקר סובייקטיבי.

אני לא יודע בדיוק מה המטרות שהגדרתם יחדיו אבל כן יש היגיון בלעשות בלוקים נפרדים של נפח ועצימות למי שרוצה להתחזק.

• פותח/ת השרשור
יכול לעבוד, בכל מקרה אמרתי לך אני לא הייתי מחלק לפי מס' מפרקים אלא לפי קושי סובייקטיבי / עומס על מערכת העצבים.
לאחד יהיה קשה סקוואט, לאחר יהיה קשה OHP, ולשלישי יהיה קשה בכלל תרגיל של פשיטת מרפק מאחורי הראש.
אין באמת דרך אחת נכונה ובגלל זה אני חושב שזה בעיקר סובייקטיבי.

אני לא יודע בדיוק מה המטרות שהגדרתם יחדיו אבל כן יש היגיון בלעשות בלוקים נפרדים של נפח ועצימות למי שרוצה להתחזק.
תודה רבה אחי, לגבי מה שרשמת בסוף זו תוכנית עם דגש היפרתרופיה יותר מלהתחזק אם התכוונת במונח של כוח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית