הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך מחשבים מאזן קלורי נטרלי בשביל שאכל להתחיל לספור לחיטוב

• פותח/ת השרשור JustMe
  • פורסם בתאריך

JustMe

משתמש מתחיל
56
5
נק' מוניטין:
8
56
5
אהלן אני רוצה לעשות חיטוב בעבר נסיתי אבל לא הצלחתי אמרתי הפעם אני אנסה לספור גם

אני שוקל 100 קילו
מטר 175

בעל מסת שריר יחסית גדולה משער שאני עומד על 20-25 אחוז שומן

מתאמן 4 פעמים בשבוע אימוני כוח בנוסף עובד בעבודה שעומדים בה הרבה על הרגליים

איך לחשב את הנטרלי שלי ?

אתה יכול לחשב את הBMR הרגיל ולהכפיל את התוצאה במשהו כמו 1.3 או 1.4, ולהוסיף לזה את כמות הקלוריות שאתה שורף מאימוני כוח (בסביבות ה200 קלוריות),
ובנוסף את כמות הצעדים שלך (היום בכל טלפון יש אפליקציה מובנת מראש שאפשר לראות שם הכל), ולחשב גם את כמות הקלוריות שאתה שורף מהקלוריות האלו, וזה יהיה הניטרלי שלך (בהערכה כמובן).
ואחרי זה פשוט תסיר 500 מהמספר שיצא לך ותאכל לפי הכמות הזאת, ותראה מה יהיה (תוודא שאתה יורד גג רק 0.5-0.75% ממשקל הגוף שלך בשבוע).
אם אתה יורד יותר מהכמות הזאת אז תוסיף עוד 100-200 קלוריות, ואם אתה יורד איטי יותר אז ההפך. (תוריד).

מחשבון לחישוב קלוריות שנשרפות מצעדים:

בהצלחה

אתה יכול לחשב את הBMR הרגיל ולהכפיל את התוצאה במשהו כמו 1.3 או 1.4, ולהוסיף לזה את כמות הקלוריות שאתה שורף מאימוני כוח (בסביבות ה200 קלוריות),
ובנוסף את כמות הצעדים שלך (היום בכל טלפון יש אפליקציה מובנת מראש שאפשר לראות שם הכל), ולחשב גם את כמות הקלוריות שאתה שורף מהקלוריות האלו, וזה יהיה הניטרלי שלך (בהערכה כמובן).
ואחרי זה פשוט תסיר 500 מהמספר שיצא לך ותאכל לפי הכמות הזאת, ותראה מה יהיה (תוודא שאתה יורד גג רק 0.5-0.75% ממשקל הגוף שלך בשבוע).
אם אתה יורד יותר מהכמות הזאת אז תוסיף עוד 100-200 קלוריות, ואם אתה יורד איטי יותר אז ההפך. (תוריד).

מחשבון לחישוב קלוריות שנשרפות מצעדים:

בהצלחה
או שפשוט תחשב במחשבון TDEE במקום כל הסמטוחה הנ"ל.

או שפשוט תחשב במחשבון TDEE במקום כל הסמטוחה הנ"ל.
אפשרי, אבל העדפתי להשקיע קצת בתשובה מאשר במקום לתת תשובה של שחור לבן, מה שגם הוא אמר שבעבודה שלו *עומדים* הרבה על הרגליים (עומדים, לא הולכים), ככה שאני לא יודע כמה צעדים הוא עושה ביום וכ'ו, ובמחשבוני TDEE זה לא משהו שאפשר לחשב איתו באופן יותר מדויק, ככה שתמיד עדיף לו לחשב את זה באופן יותר "סמטוחי" מאשר בדרך רגילה

אפשרי, אבל העדפתי להשקיע קצת בתשובה מאשר במקום לתת תשובה של שחור לבן, מה שגם הוא אמר שבעבודה שלו *עומדים* הרבה על הרגליים (עומדים, לא הולכים), ככה שאני לא יודע כמה צעדים הוא עושה ביום וכ'ו, ובמחשבוני TDEE זה לא משהו שאפשר לחשב איתו באופן יותר מדויק, ככה שתמיד עדיף לו לחשב את זה באופן יותר "סמטוחי" מאשר בדרך רגילה
בסך הכל סיבכת את התשובה, אין שחור-לבן יש דרך פשוטה שהיא לפתוח מחשבון ומשם לעשות התאמות לפי השקילות.
גם בדרך שלך ידרש אותו דבר פשוט אחרי הרבה מאוד עבודה עד מציאת המספר ההתחלתי.
ומה רלוונטי כמה צעדים הוא עושה ביום? אין טעם לחשב את זה אלא פשוט להתאים לפי השקילות.
מחשבון tdee לגמרי מפשט דברים והרוב הגדול של התזונאים / יועצי תזונה משתמשים בו ודי בהצלחה הייתי אומר.

בכל מקרה מעריך את הרצון לפשט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית