הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סנאטץ' דדליפט: 205kg

Dissonant Harmony

משתמש פעיל
927
811
נק' מוניטין:
2,107
927
811
קצת רומנטיזציה:
כשהתחלתי להתאמן - סנאטץ' דדליפט (למרות שאז זה היה יותר מיקס מוזר בין סנאטץ' דדליפט לסטיףלג) היה הווריאציה הראשונה של הדדליפט ש"הסתדרה" לי. (דדליפט רגיל היה לי "אוקוורד", והייתי קרוב לוותר על התנועה הזו).

יותר מזה:
משיכות באחיזת סנאטץ' (לא משנה הווריאנט: סטיףלג, דדליפט, סנאטץ' דדליפט, סנאטץ' פול, סנאטץ' היי פול, עם דפיציט, בלי דפיציט, לפעמים אפילו פלוט) כל כך כיפיות לי שלאורך רוב "היסטוריית האימונים" שלי - נפח הרגלים שלי היה בעיקר משיכות. (ובסקוואט הייתי בעיקר מתרגל סינגלים).

לפני 3 שנים:
החלטתי שיום אחד אני אותה להצליח לעשות סנאטץ' דדליפט עם 200kg. בהתחלה זה היה נראה כמו מטרה יחסית קרובה, אבל איפשהו באזור ה-160kg (שלא לדבר על 180kg, ובפרט 190kg) הבנתי שהמטרה הזו, 200kg סנאטץ' דד, היא "המטרה האולטימטיבית שלי".

לפני כמה חודשים:
החלטתי שאני עולה על תכנית קשוחה, במסה, מסמן וי על המטרות הגדולות שלי, ואז יורד במשקל 25kg-30kg... ואולי לא משווה יותר את השיאים האלו בחיים. כלומר: זו ההזדמנות, אולי האחרונה שלי, להצליח לעשות את ה200kg המיוחלים.

לפני שבועיים (ולא בסוף התכנית), היה לי "יום טוב", והחלטתי לנסות את ה200kg (מקסימום לא יעלה):
ממש דמיינתי את הרגע הזה -
את הפייט, את האש בעיניים של "זה צ'אנס אחד האחרונים שלך", השיא האולטימטיבי, המטרה שאליה כל מה שעשיתי אמור היה להתנקז... ההתרגשות כשזה ננעל, ההפנמה, הפורקן...

קיצר, את כל הדרמה ואת כל הקטרזיס אפשר לדחוף לתחת:

קישור לצפייה: https://youtu.be/Y1n6QJn7RQk
זה פשוט עלה... וזהו!
איפה הדם? איפה הדמעות?
זה הדבר הזה שכל כך חיכיתי לו וקיוויתי לו?
ומה אני עושה עכשיו?

ובכן, בתור התחלה. - 205. 🙃

קישור לצפייה: https://youtu.be/T8_FYaHA6SI
-----

*לפני שהשאלה הזו מגיעה:
לא, אני לא יודע כמה אני עושה דדליפט קונבנציונלי, וגם לא מתכוון לאמן אותו כדי לבדוק, כי בניגוד למשיכות סנאטץ, שזה אולי הדבר הכי כיף בשבילי לעשות במכון, דדליפט רגיל זה תרגיל שאני מתעב בצורה מזעזעת. (אני מעדיף כבר לטבוע מתחת לפלוטינג דפיציט סנאטץ' דדליפט וטמפו פרונט סקוואט עם עצירות לחזרות מאשר לדדלפט קונבנציונלי. 🤢)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מאיפה כל ההייט?
אין לי קייס עליו ברמה האובייקטיבית.

יש לי פשוט חוויה רעה אתו ברמה הסובייקטיבית: הוא תמיד היה לי מסורבל, "לא נוח", לא "עובד", והוא גם לא "מתגמל" (כמו הדרך הארוכה שאתה עובר במשיכות ברוחב סנאטץ').

וגם אם החוויה שלי אתו לא הייתה כזו "מסריחה", אם אני עובר על המוט את הברך - אני בוודאות נועל. גם אם בפיפס שבין ה"עוד לא עבר" ל"עכשיו עברנו!" האט, נתקע, הפכתי לסימן שאלה אנושי... איכשהו דאגתי שהוא יעבור? - בום (!) למעלה.
בסנאטץ' דד - עד שהוא עובר את הברך יש דרך, יש "בשר", וכשהוא עבר - אתה רק צריך את המנטליות להמשיך למשוך והוא שלך. (אז עד לברך = "בשר"; אחרי הדרך = "פרס"). בדד רגיל? הדרך לברך היא קצרה, אין בה "בשר" כמו במשיכות באחיזה רחבה. זה פשוט להעמיס אקסטרה משקל והמבחן הוא אם הצלחת להביא את המוט האקסטרה כבד, דרך די קצרה, עד מעל לברך... ואז התרגיל גם נגמר מהר, כי גם ה"פרס" קצר.

אז כל האינטנסיביות נעוצה בחלק מאוד קצר שמרגיש לי די מגעיל, ועכשיו על זה תוסיף את כל האוקוורדנס שיש לי עם דדליפט מלכתחילה.

אולי אם יבוא איזה מאמן ויעשה לי את ה"הוקוס פוקוס" ש"יפתח לי את הצ'קארה" לגבי איך למשוך דדליפט - זה יהיה לי ממש סבבה.

אבל כפי שהמצב כרגע - יש פה את כל מה שפיכס ואין פה את כל מה שמתגמל.

אין לי קייס עליו ברמה האובייקטיבית.

יש לי פשוט חוויה רעה אתו ברמה הסובייקטיבית: הוא תמיד היה לי מסורבל, "לא נוח", לא "עובד", והוא גם לא "מתגמל" (כמו הדרך הארוכה שאתה עובר במשיכות ברוחב סנאטץ').

וגם אם החוויה שלי אתו לא הייתה כזו "מסריחה", אם אני עובר על המוט את הברך - אני בוודאות נועל. גם אם בפיפס שבין ה"עוד לא עבר" ל"עכשיו עברנו!" האט, נתקע, הפכתי לסימן שאלה אנושי... איכשהו דאגתי שהוא יעבור? - בום (!) למעלה.
בסנאטץ' דד - עד שהוא עובר את הברך יש דרך, יש "בשר", וכשהוא עבר - אתה רק צריך את המנטליות להמשיך למשוך והוא שלך. (אז עד לברך = "בשר"; אחרי הדרך = "פרס"). בדד רגיל? הדרך לברך היא קצרה, אין בה "בשר" כמו במשיכות באחיזה רחבה. זה פשוט להעמיס אקסטרה משקל והמבחן הוא אם הצלחת להביא את המוט האקסטרה כבד, דרך די קצרה, עד מעל לברך... ואז התרגיל גם נגמר מהר, כי גם ה"פרס" קצר.

אז כל האינטנסיביות נעוצה בחלק מאוד קצר שמרגיש לי די מגעיל, ועכשיו על זה תוסיף את כל האוקוורדנס שיש לי עם דדליפט מלכתחילה.

אולי אם יבוא איזה מאמן ויעשה לי את ה"הוקוס פוקוס" ש"יפתח לי את הצ'קארה" לגבי איך למשוך דדליפט - זה יהיה לי ממש סבבה.

אבל כפי שהמצב כרגע - יש פה את כל מה שפיכס ואין פה את כל מה שמתגמל.
דדליפט הוא תרגיל שנועד שישנאו אותו. אתה לא עושה דדליפט כי זה כיף כמו בנץ', אתה עושה את זה כי אתה יודע שאתה פסיכופת שמפתח אהבה לסבל, כדי שסבל יתקשה לפגוע בך בעתיד.
התחושה שכל הגוף עבר עינוי יפני ממוקד אחרי אימון דדליפט נשאר להרבה זמן, זה הסבל שאנחנו עוברים כדי להוכיח לעצמינו שאנחנו שווים בדיוק לכל מורידי החולצות, מפזרי הדאמבלים, חובבי הפוזינג וצועקי המכון שנמצאים סביבנו, מכיוון שכל באי המכון שווים אחד לשני 🥰🥰🥰

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
זה הסבל שאנחנו עוברים כדי להוכיח לעצמינו שאנחנו שווים יותר מכל מורידי החולצות, מפזרי הדאמבלים וצועקי המכון שנמצאים סביבנו.

אני לא ממורידי החולצות, אבל אלו המשפטים שגורמים לפילוג במדינה שלנו.
כפי שכבר אמרתי לך בעבר, חיה ותן לחיות, שכל אחד יעשה כראות עיניו, קשה לי להאמין שאתה שווה יותר ממורידי החולצות למינהם.

אני לא ממורידי החולצות, אבל אלו המשפטים שגורמים לפילוג במדינה שלנו.
כפי שכבר אמרתי לך בעבר, חיה ותן לחיות, שכל אחד יעשה כראות עיניו, קשה לי להאמין שאתה שווה יותר ממורידי החולצות למינהם.
אתה צודק ידידי היקר 😍, ערכתי את דבריי לאחר שלא יכולתי לישון בלילה עקב נקיפות מצפון 😩.
אני מתנצל מעומק ליבי. 😇

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אתה צודק ידידי היקר 😍, ערכתי את דבריי לאחר שלא יכולתי לישון בלילה עקב נקיפות מצפון 😩.
אני מתנצל מעומק ליבי. 😇
תודה רבה לך, מעריך זאת מאוד. נתראה במכון 😘

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
דדליפט הוא תרגיל שנועד שישנאו אותו. אתה לא עושה דדליפט כי זה כיף כמו בנץ', אתה עושה את זה כי אתה יודע שאתה פסיכופת שמפתח אהבה לסבל, כדי שסבל יתקשה לפגוע בך בעתיד.
התחושה שכל הגוף עבר עינוי יפני ממוקד אחרי אימון דדליפט נשאר להרבה זמן, זה הסבל שאנחנו עוברים כדי להוכיח לעצמינו שאנחנו שווים בדיוק לכל מורידי החולצות, מפזרי הדאמבלים, חובבי הפוזינג וצועקי המכון שנמצאים סביבנו, מכיוון שכל באי המכון שווים אחד לשני 🥰🥰🥰
אני חושב שאתה קצת לא "הוגן" אתי.
בסה"כ רוב עבודת הרגליים שלי נשענת על נפח גבוה מאוד של קלאסטרים של סינגלים למשיכות: משקלים שאין לי לשלשות ולא בטוח שיש לי לזוגות, אבל אני יכול לתת עוד אחד, ועוד אחד, ועוד אחד, ועוד אחד... ולצבור לאורך שעה וחצי - שעתיים. הרבה פעמים אני מבלה את מרבית הכניסות במשיכות שלוקחות 4-6 שניות.

אני עובד כבד, ומגעיל, ומזגזג בתקופות בין ווריאציות די "מקוללת": דפיציט / סטיףלגד עם מוט רחוק רחוק מהגוף.

אני לא חושב שחסרות לי "נקודות מאצ'ו".
משהו בדדליפט קונבנציונלי פשוט פיכס לי, ולא מהסוג ה"טוב".

*סורי על בדיליי. אני עובד על פרויקט סופר שוחק והדדליין הוא מצר. (בשבועיים האחרונים אני ער 30+ שעות, ישן 5, וחוזר חלילה... ברצף... ויוצא מהבית רק לקניות. גם לא התאמנתי).

איך זה שאתה יודע להקשית את הגב בסנאץ גריפ כדי שישאר ישר אבל בדדליפט אתה מעגל אותו?
זה רלוונטי לכל המשיכות הסופר-אינטנסיסיות. מתישהו אני אגיע למשקל שבו הטוסיק יעלה גבוה, ותהיה מלחמה על הפיפס שמתחת לברך, ואז כשהמוט יעבור את הברך אני אוכל להשלים את המשיכה.

איזה כיף שכולם מנומסים!
תמשיכו ככה
איזה מן כיף פספסתי? :(

זה רלוונטי לכל המשיכות הסופר-אינטנסיסיות. מתישהו אני אגיע למשקל שבו הטוסיק יעלה גבוה, ותהיה מלחמה על הפיפס שמתחת לברך, ואז כשהמוט יעבור את הברך אני אוכל להשלים את המשיכה.
זאת כבר בעיה של טכניקה...
הניתוק חייב להתרחש כשהישבן באותו גובה...

• פותח/ת השרשור
זאת כבר בעיה של טכניקה...
הניתוק חייב להתרחש כשהישבן באותו גובה...
הישבן במשיכת קלין / סנאטץ' מתחיל נמוך (אני מתחיל אפילו נמוך אקסטרה), ובחלק הראשונים של המשיכה הישבן והמוט עולים פחות או יותר ביחד.

אם אין לך את הכוח לזה - יכול להיות שהישבן יעלה, ואז זה כשל טכני (זה כבר משיכת קלין או סנאטץ', אלא משהו שיותר קרוב לדדליפט או לסטיףלגד דדליפט באחיזת קלין / סנאטץ').

במקרה קיצוני יותר אתה יכול למצוא את עצמך עם גב עגול.

הישבן במשיכת קלין / סנאטץ' מתחיל נמוך (אני מתחיל אפילו נמוך אקסטרה), ובחלק הראשונים של המשיכה הישבן והמוט עולים פחות או יותר ביחד.

אם אין לך את הכוח לזה - יכול להיות שהישבן יעלה, ואז זה כשל טכני (זה כבר משיכת קלין או סנאטץ', אלא משהו שיותר קרוב לדדליפט או לסטיףלגד דדליפט באחיזת קלין / סנאטץ').

במקרה קיצוני יותר אתה יכול למצוא את עצמך עם גב עגול.
אני נדבר על דדליפט...

אמת
בתור טבעי אני זוכר שעשיתי 10 סטים של דדליפט כבד בשבוע, יום אחרי סקוואט כבד של 5X5.
שנאתי את עצמי באימונים האלה, ועוד הייתי עושה את הדדליפט בלי מגנזיום על הידיים. פעם אחת בחדר כושר התחלתי לדמם מהיד באחד מהסטים, והפקידה רצתה לחבוש אותי. הסתפקתי בפלסטר, והמשכתי לעשות עוד סטים.
אחרי הדדליפט הייתי מותש ברמות קשות, כאילו עשיתי אימון ארוך וכבד של כמה שרירים ביחד, למרות שהייתי עושה את הדדליפט ראשון. ועוד אחרי זה היו לי עוד תרגילים לעשות
זה באמת סבל.
אבל הכוח שצברתי מהדדליפט הוא מטורף ברמות, ולמעשה, עד היום אני מרגיש את הכוח הזה (למרות שהיום אני לא עושה דדליפט וסקוואט עקב פציעה מהצבא, אמור לעבור ניתוח בקרוב), והדדליפט בנה לי גב רחב ועבה.
וההרגשה של אחרי אימון כבד, בידיעה שהצלחת לעשות את ה5X5 דדליפט כבד, היא תחושה מדהימה. במיוחד אם הצלחת להתקדם באותו אימון בדדליפט.

Dissonant Harmony

חזק מאוד. רואים את האש שלך בעיניים בכתיבה שלך. התיאורים שלך הכניסו אותי עמוק לאיפה אתה מרגיש מבחינת שבירת הPR הזה, וכמה זה היה חשוב לך.
כמו כן, רואים בסרטון את המבט שלך רגע אחרי שהנחת את המוט על הקרקע. נראית כמו תחושה של אושר עילאי. זה מזכיר לי את ה140 בנץ' שעשיתי לא מזמן (צרחתי מאושר במכון פשוט, פשוט צרחתי!)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית