הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אתגר 100 שכיבות סמיכה כל יום למשך חודש

• פותח/ת השרשור Elfom
  • פורסם בתאריך

Elfom

משתמש מתחיל
267
38
נק' מוניטין:
41
267
38
אם אני מסתכל שבועית זה 700 שכיבות סמיכה.
בתכנית "רגילה" יש נניח 10-12 סטים לחזה בשבוע, כל אחד נניח 8 חזרות, זה ביחד פחות מ 100.
אז 700 חזרות בשבוע בעצימות נמוכה לעומת 100 חזקות בשבוע בעצימות גבוהה.

למה בהכרח צוחקים על "אתגר" כזה?

בתכנית "רגילה" יש נניח 10-12 סטים לחזה בשבוע, כל אחד נניח 8 חזרות, זה ביחד פחות מ 100.
קודם כל חשוב להבין שהעומס שאפשר להשיג מאימון במכון כושר מבחינת זוויות וגיוון הוא בהרבה יותר מכל שכיבות סמיכה שהן.
שנית, יש את עניין רמת המתאמן והמטרה שלו, יש כאלו שיוכלו לעבוד עם זה וזה יספק אותם, לרוב הגדול זה כנראה לא יספיק לאורך זמן.
שלישית, 100 חזרות באימון מגוון עם מכשירים מגוונים כמעט בהכרח יהיה בעומס יותר גדול ומגוון מאשר שכיבות סמיכה.

איפה ראית שבהכרח צוחקים על זה?
אם המטרה שלי היא רק טיפונת לעצב את הפלג גוף העליון ולא התאמנתי בחיים זה יכול להיות אתגר נפלא.

שוב, הכל תלוי בבן אדם והמטרה שלו.

• פותח/ת השרשור
ראיתי כמה שאומרים שזה חרטא ןשהתמונות שיש באינטרנט של לפני ואחרי זה פוטושופ.. אני פשוט באמת תוהה אם שווה לנסות. נניח לוקחים רק לחיצת חזב מול רק שכיבות סמיכה. זה בחודש 3000 שכיבות סמיכה מול 400 לחיצות חזה במשקל גבוה. למה אתה ככ בטוח שהלחיצות חזה עדיפות? נניח זה הדבר היחיד שהבן אדם מבצע

ראיתי כמה שאומרים שזה חרטא ןשהתמונות שיש באינטרנט של לפני ואחרי זה פוטושופ.. אני פשוט באמת תוהה אם שווה לנסות. נניח לוקחים רק לחיצת חזב מול רק שכיבות סמיכה. זה בחודש 3000 שכיבות סמיכה מול 400 לחיצות חזה במשקל גבוה. למה אתה ככ בטוח שהלחיצות חזה עדיפות? נניח זה הדבר היחיד שהבן אדם מבצע

קישור לצפייה: https://www.instagram.com/p/CoCXSRUIimv/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

לגבי התמונות תוכל להעלות לפה ונוכל לתת דעה ספציפית.

• פותח/ת השרשור
1680015882593.png
למשל

קישור לצפייה: https://www.youtube.com/watch?v=euPXf2hqU3s

הבחור שהעלית לפה הוא יוטיובר, ורואים שהתמונה השמאלית ערוכה בצורה מאוד קפדנית.
אנשים אוהבים למכור חלומות כי ככה עושים כסף גדול.
האתגר עצמו לא יבנה לך גוף כמו בסרטונים, גם לא מכשירים למיניהם באליאקספרס שמושכים לך את השרירים או קוביות בבטן.
יש 2 דרכים להגיע לגוף, או לקחת משפרי ביצועים או להתאמן לבד. 1,000 שכיבות סמיכה לא יקדמו אותך לגוף יפה. רק למעט אסתטיקה זולה.

נפח זה תלוי עצימות, כלומר המשמעות של נפח זה בהתאם לעצימות שבה הוא נעשה, לא כל נפח שתיתן יהיה אפקטיבי, אם רק הנפח היה משנה אז במקום קורטה וסמולוב אנשים היו עושים 20X20X60=24000 ....
ולכן בתכנית "הרגילה" בחד"כ אנשים עובדים עם עצימות גבוהה יותר מהשכיבות סמיכה וגם אם תעשה 1400 שכיבות סמיכה זה לא יועיל כמו תכנית "רגילה".

• פותח/ת השרשור
נפח זה תלוי עצימות, כלומר המשמעות של נפח זה בהתאם לעצימות שבה הוא נעשה, לא כל נפח שתיתן יהיה אפקטיבי, אם רק הנפח היה משנה אז במקום קורטה וסמולוב אנשים היו עושים 20X20X60=24000 ....
ולכן בתכנית "הרגילה" בחד"כ אנשים עובדים עם עצימות גבוהה יותר מהשכיבות סמיכה וגם אם תעשה 1400 שכיבות סמיכה זה לא יועיל כמו תכנית "רגילה".
זאת יותר התשובה שחיפשתי..
אבל תאוריות חדשות אומרות שזה פחות משנה כמות החזרות בסט, אלא יותר הקרבה לכשל. כלומר שבשביל פיתוח שריר פחות משנה אם אני עושה 5 חזרות של משקל גבוה או 15 חזרות של משקל יותר נמוך, כל עוד בשניהם הגעתי קרוב באותה מידה לכשל. אז בשכיבות סמיכה זה פשוט להקצין את זה להרבה יותר חזרות אולי..

זאת יותר התשובה שחיפשתי..
אבל תאוריות חדשות אומרות שזה פחות משנה כמות החזרות בסט, אלא יותר הקרבה לכשל. כלומר שבשביל פיתוח שריר פחות משנה אם אני עושה 5 חזרות של משקל גבוה או 15 חזרות של משקל יותר נמוך, כל עוד בשניהם הגעתי קרוב באותה מידה לכשל. אז בשכיבות סמיכה זה פשוט להקצין את זה להרבה יותר חזרות אולי..
אז אני יכול לענות לך על פי התאוריה שלך ולומר שכשאתה עושה 100 חזרות את לא מגיע לכשל, ואני יכול לומר לך להתעלם מהתאוריות החדשות ולעשות מה שאנשים עשו עד עכשיו כדי להגיע למטרה שלהם...

• פותח/ת השרשור
אז אני יכול לענות לך על פי התאוריה שלך ולומר שכשאתה עושה 100 חזרות את לא מגיע לכשל, ואני יכול לומר לך להתעלם מהתאוריות החדשות ולעשות מה שאנשים עשו עד עכשיו כדי להגיע למטרה שלהם...
וחסר אנשים שבנו גוף מעבודה במשקלי גוף?

וחסר אנשים שבנו גוף מעבודה במשקלי גוף?
כדי "לבנות גוף" צריך ליישם progressive overload, במקרה של עבודה במשקלי גוף זה אומר לעשות תרגילים ברמת קושי גבוה יותר/להוסיף משקל לתרגילים.
ממספר גבוה מאוד של חזרות אתה "תבנה" יותר סיבולת ופחות גוף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית