הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם המסת שריר יורדת ?

aviel95

משתמש מתחיל
235
16
נק' מוניטין:
16
235
16
שלום
אם לצורך העניין אני נמצא בגרעון קלורי ושומר על חלבון מספיק, אבל באימונים נשאר על אותם משקלי עבודה סטים וחזרות ואותם התרגילים, אני מאבד מסת שריר ?
או שהשריר נשמר ואחוזי שומן יורדים ?

תשובה נבחרת
לא עברתי פה על כל ההודעות או מה הויכוח מלכתחילה, אבל משה = מייק (שיניתי את השם כי כשגרתי בארה"ב לא ידעו לבטא נכון את השם "משה" וכך זה נשאר).

וכן בפורטל יש מאמרים שחלקם לא הכי מעודכנים או שהם פשוט מציגים פילוסופיה מעט שונה ממה שנהוג לחשוב כיום.

צריך להבין שמחקרים בתחום מדעי האימון הם ממש גרועים בדיוק כמו במדעי התזונה. הם גרועים מהרבה סיבות שאני לא אכנס עליהם כאן בהרחבה, אבל זה שמחקר כזה או אחר מצא משהו בתחום האימון זה לא אומר הרבה וצריך להסתכל על טרנד מחקרי ועדיף כמה שיותר ממנו. לרוב, לא יהיו הרבה מחקרים שעבדו לפי אותה השיטה/קו/שיטות מדידה/ספירה וכאן מתחילה הבעיתיות: הטרוגניות חסרת תקדים בין מחקרים יוצרות תוצאות זבל (שמכניסים אחרי זה גם למטא-אנליזות וסקירות ואז אומרים "הינה זה מה יש").

בכל מקרה, צריך להיות מאוד יצירתי כדי לאבד מסת...
לא באמת קראתי את הדיון ביניכם, אבל ביקשת לראות מישהו שעשה שליש מהנפח ושימר מסת שריר
אני עשיתי את זה. כשהייתי טבעי. אני בטוח שלא איבדתי גרם של שריר, ועשיתי חיטוב במשך 4 חודשים בלי העמסות בכלל.
גם לא איבדתי כוח, בכלל. המשקלים נשארו אותו דבר לגמרי. בחלק אפילו התחזקתי.
אח אני באמת מעריך אותך אבל דיון אי אפשר לנהל ככה,
בוא נשחרר מזה הבנו שאתה עשית חיטוב על 1,200 קל' ל4 חודשים בלי העמסות והעלת משקלים ומסת שריר.

אני באמת מבקש שתשאיר את הדיון למי שרוצה לדון,
ה"לי זה עבד" לא משכנע בלשון המעטה.

אח אני באמת מעריך אותך אבל דיון אי אפשר לנהל ככה,
בוא נשחרר מזה הבנו שאתה עשית חיטוב על 1,200 קל' ל4 חודשים בלי העמסות והעלת משקלים ומסת שריר.

אני באמת מבקש שתשאיר את הדיון למי שרוצה לדון,
ה"לי זה עבד" לא משכנע בלשון המעטה.
קודם כל, החיטוב הזה היה חיטוב רגיל קלאסי והיה בתוכו חלבון פחמימה שומן
הוא לא היה ud2
דבר שני, אתה ביקשת דוגמה למתאמן מתקדם שעשה חיטוב שבו הוא חתך 2/3 מהנפח ולא איבד שריר. אני חתכתי באותו זמן מ127 ל105, והייתי בשיא שלי מבחינת כוח.
אז כשאני נותן דוגמה על עצמי זה לא תופס? לא מבין את הראש שלך. על מי אתה רוצה דוגמה? על מישהו שזה לא עבד לו?

אז כשאני נותן דוגמה על עצמי זה לא תופס? לא מבין את הראש שלך. על מי אתה רוצה דוגמה? על מישהו שזה לא עבד לו?
אחי אתה לא דוגמא, תשחרר.
אין לך אפילו מעקב היקפים אתה נשען על השערות ואתה מעייף אותי.

אמרתי לך אתה מקרה מיוחד.
כל המפתחי גוף האיכותיים שאני מכיר מקרוב (מעל 50 במספר) לא הצליחו,
אבל WHITEBOY מפורום LBS שבר את הסטטיסטיקה, שאפו.

יום אחד בUD2, יום אחר היית בחיטוב עם פחמימה ושומן, יום אחר כבר היית טבעי,
ויומיים אחרי זה עלית על סייקל, עלית במשקלי עבודה, ולא איבדת מסת שריר אפילו בגרם, כל זה - בגדר השערה.

אמרת שאתה לא רוצה לנהל דיון בגלל הPCT,
אז למה לדחוף בכוח את הדעה שלך?

אם עשית 18 סטים בתקופת המסה אתה לגמרי יכול לעשות גם 18 סטים בתקופת החיטוב,
עם משקלים אולי יותר נמוכים / אולי מניפולציות כאלה ואחרות, אין שום סיבה שחיטוב (לא קיצוני לדבריך)
יביא לפגיעה כמו שאתה מתאר בביצועים / בהתאוששות
עצם השימוש במשקלים יותר נמוכים אומר פגיעה בביצועים והתאוששות
או יוביל לפציעה לצורך העניין,
אבל חוסר בהתאוששות יוביל בצורה חד משמעית לסיכון לפציעה, הרי אם הגוף לא יוכל לספק לאיברים את מה שהם זקוקים מבחינת מזון (מספיק קלוריות לדוגמא) אז סביר להניח שהם לא יוכלו לעמוד באותם עומסים שהם עמדו בעבר לפני החיטוב. כמו רופא בלי ציוד רפואי, לגוף לא יהיה איך לטפל באיברים שלו שנמצאים תחת עומס.
שמייק עושה שליש מהסטים בתקופת החיטוב
אני לא אמרתי שהוא עושה את זה בפועל. פשוט בעקבות נקודה שהועלתה פה מקודם זה גרם לי לחשוב שאולי הmv זה הכמות סטים הנכונה לחיטוב. אין לי מושג מה דעתו של מייק בנושא הזה, אני רק יודע שהוא טוען שהmav לחזה זה 12-20 סטים בשבוע אבל הmv הוא 8 בלבד, זאת אומרת שבשביל לשמר את השריר שכבר יש לך אתה לא צריך לעשות הרבה ביחס לפיתוח השריר הזה. מה גם שמייק כנראה לא טבעי אז לא רלוונטי מה הוא עושה בעצמו אלא מה הוא ממליץ למתאמנים הטבעיים שלו.
שמתאמן טבעי ישמר מסת שריר כמו מישהו על גיר, אי אפשר להגיד שאין שוני בין המצבים
אני לא מדבר על מתאמן מוזרק כי פה אין ספק שהוא ישמור על הרבה יותר שריר.
שוב,
מעריך אותו בתור איש מקצוע, אבל להתעלם מהטונאז' זה קצת תמוה
אני לא חושב שזה כל כך תמוה, כי בסך הכל גם הדרך שלו מובילה לשיפור בטונאז. אם בתחילת בלוק אתה בmev ובסוף הבלוק אתה בmrv, בסך הכל הוספת עם הבלוק סטים, ז"א שהוספת טונאז. מה גם שאם אתה מתחיל את הבלוק עם rpe של בערך 3-4 בכל התרגילים וסיימת ב0-1, זה אומר שהוספת חזרות ו/או משקל, שזה אומר שהוספת טונאז. בצורה שלו בסך הכל אתה מגדיר את הגבולות גזרה של הסטים, חזרות ורמת מאמץ בצורה יותר ברורה, ועל הדרך הטונאז בכל מקרה יעלה. ובלי קשר, להסתמך על טונאז זה יכול להיות קצת בעייתי. אם יש לי טונאז גבוה מאוד, אבל הוא מורכב גם מסטים קלים? להוסיף סט אחד זה לא מאוד קשה, לעומת להוסיף חזרה אחת, אבל לטונאז זה לא אכפת. לעשות בנץ פרס טאצ' אנד גו ולעשות בנץ פרס עם עצירה על החזה נספר אותו דבר מבחינת הטונאז, אבל בפועל הם שני דברים מאוד שונים. ככה שטונאז זה דבר בעייתי, לעומת לקבוע mev, mav וmrv, טווחי חזרות לכל סט, ורמת מאמץ לכל סט, וזה גם נותן שיפור בטונאז בעקיפין וגם נותן גבולות גזרה ברורים מאוד שעונים על הבעיות שציינתי עם טונאז.
על זה שהעלאת נפח = פוטנציאל להעלות מסת שריר אנחנו מסכימים?
אז למה שימור נפח =/ פוטנציאל לשימור מסת שריר?
כי לפתח שריר ולשמר שריר אלה שני דברים שונים. הגוף לא ימהר כל כך לפתח מסת שריר, מצד שני ואולי גם מאותה סיבה הוא גם לא ימהר כל כך לוותר על המסת שריר שכבר יש לו. ככה שבשביל לפתח מסת שריר דרוש הרבה נפח ביחס, מצד שני ברגע שכבר יש לך את המסה הזאת דרושה הרבה פחות עבודה בשביל לשמר את זה. ובחיטוב גם ככה יש לך פחות אנרגיה אז אתה רוצה לתעל אותה לאיפה שהכי חשוב ולא לבזבז אותה איפה שלא צריך.
את הסרטון אראה יותר מאוחר.
הוא לא מאוד חשוב לנושא, בסך הכל מייק מציג שם את הmv, mev, mav, mrv, הטווחי חזרות ודברים כאלה, הוא לא מדבר בכלל על חיטוב.

אחי אתה לא דוגמא, תשחרר.
אין לך אפילו מעקב היקפים אתה נשען על השערות ואתה מעייף אותי רצח.

אמרתי לך אתה מקרה מיוחד.
כל המפתחי גוף האיכותיים שאני מכיר (מעל 50 במספר) לא הצליחו,
אבל WHITEBOY מפורום LBS שבר את הסטטיסטיקה, שאפו.
אני לא דוגמא? למה? אתה טוב יותר ממני?
בן אדם שאיבד שריר רואה שאיבד שריר, בטח כשהוא עם נוזלים, שזה יכול לבלבל ולהטעות ולחשוב שמדובר באיבוד מסה.
אני עשיתי את החיטוב, ירדתי 22 קילו ב4 חודשים, התאמנתי לפי המאמר שצירפתי בהתחלה (חתכתי בהתחלה חצי מהנפח ואז התקדמתי וחתכתי 2/3), החזרות והמשקלים נשארו אותו דבר. לא איבדתי כוח (עובדה) ולא שריר, כך לפי מראה. לא עשיתי בדיקות מקיפות, אבל כך נראה
מפתחי הגוף שלך ניסו לעשות את השיטה הזו ולא הצליחו? חבל. לי זה עבד. מכיר אנשים במרכז ובדרום שהתאמנו איתי בחד"כ והצעתי להם את זה, הלכו על זה ושמרו על שריר.
הייתי מאבד שריר תמיד כשהייתי בחיטוב ויורד במשקלי העבודה. כשהתחלתי לחתוך סטים במקום, שמתי לב שאין איבוד שריר.
יש לי ניסיון, אני השוויתי בין חיטובים קודמים לאותו חיטוב, ותמיד, כשאני עושה ככה (ושומר על שאר התנאים כמו חלבון שינה וכו') אני משמר את המסה. (מדבר על הזמן שהייתי טבעי)
אתה רוצה שאמדוד לך שאין ירידה בהיקף היד, החזה והגב? תמיד תהיה. כי יש שם גם שומן.
וחוץ מזה, קיבלת מאמר מפורט שיש בתוכו רפרנסים חזקים.
אני לא באתי והמצאתי את השיטה הזו, כמו שאתה מנסה להציג אותי.
אבל עזוב, זה נראה שאתה רק מנסה לצאת "צודק", אני חושב שבאמת לא אכפת לך אם זה עובד או לא, אלא אכפת לך איך תצא בפורום בעיני אחרים.
לא רוצה לדבר איתי? סבבה, תמשיכו בדיון שלכם.
לא מתערב.

נערך לאחרונה:
עצם השימוש במשקלים יותר נמוכים אומר פגיעה בביצועים והתאוששות
על זה היה הדיון, אם להוריד סטים או משקל עבודה.
ובכל מקרה אפשר להוסיף מניפולציה קטנה / מעט חזרות זה כבר התעסקות בזוטות.
אבל חוסר בהתאוששות יוביל בצורה חד משמעית לסיכון לפציעה, הרי אם הגוף לא יוכל לספק לאיברים את מה שהם זקוקים מבחינת מזון (מספיק קלוריות לדוגמא) אז סביר להניח שהם לא יוכלו לעמוד באותם עומסים שהם עמדו בעבר לפני החיטוב. כמו רופא בלי ציוד רפואי, לגוף לא יהיה איך לטפל באיברים שלו שנמצאים תחת עומס.
נכון, ניהול של העומסים והתאוששות שלך הוא חלק בלתי נפרד.
אם אתה יודע לתעל את הקלוריות שלך אז ה"פגיעה" הרצינית יכולה להיות במשקלי עבודה,
בגלל זה אני לא מסכים עם הטענה של לשמר בכל מחיר משקל עבודה.
אני לא אמרתי שהוא עושה את זה בפועל. פשוט בעקבות נקודה שהועלתה פה מקודם זה גרם לי לחשוב שאולי הmv זה הכמות סטים הנכונה לחיטוב. אין לי מושג מה דעתו של מייק בנושא הזה, אני רק יודע שהוא טוען שהmav לחזה זה 12-20 סטים בשבוע אבל הmv הוא 8 בלבד, זאת אומרת שבשביל לשמר את השריר שכבר יש לך אתה לא צריך לעשות הרבה ביחס לפיתוח השריר הזה. מה גם שמייק כנראה לא טבעי אז לא רלוונטי מה הוא עושה בעצמו אלא מה הוא ממליץ למתאמנים הטבעיים שלו.
אמרתי לך יש עבודה אחת שאני מכיר שבדקה את העניין, אני לא מסכים עם זה ואני עוד יותר לא מסכים עם מספרים אבסולוטיים.
כל אחד יגיב אחרת וכל אחד יתמודד עם עומסים בצורה שונה, אני חושב (וכמעט בטוח) שמתאמן טבעי שיחתוך 2/3 מהסטים שלו באימון יאבד מסת שריר לאורך זמן.
אני לא חושב שזה כל כך תמוה, כי בסך הכל גם הדרך שלו מובילה לשיפור בטונאז. אם בתחילת בלוק אתה בmev ובסוף הבלוק אתה בmrv, בסך הכל הוספת עם הבלוק סטים, ז"א שהוספת טונאז. מה גם שאם אתה מתחיל את הבלוק עם rpe של בערך 3-4 בכל התרגילים וסיימת ב0-1, זה אומר שהוספת חזרות ו/או משקל, שזה אומר שהוספת טונאז. בצורה שלו בסך הכל אתה מגדיר את הגבולות גזרה של הסטים, חזרות ורמת מאמץ בצורה יותר ברורה, ועל הדרך הטונאז בכל מקרה יעלה. ובלי קשר, להסתמך על טונאז זה יכול להיות קצת בעייתי. אם יש לי טונאז גבוה מאוד, אבל הוא מורכב גם מסטים קלים? להוסיף סט אחד זה לא מאוד קשה, לעומת להוסיף חזרה אחת, אבל לטונאז זה לא אכפת. לעשות בנץ פרס טאצ' אנד גו ולעשות בנץ פרס עם עצירה על החזה נספר אותו דבר מבחינת הטונאז, אבל בפועל הם שני דברים מאוד שונים. ככה שטונאז זה דבר בעייתי, לעומת לקבוע mev, mav וmrv, טווחי חזרות לכל סט, ורמת מאמץ לכל סט, וזה גם נותן שיפור בטונאז בעקיפין וגם נותן גבולות גזרה ברורים מאוד שעונים על הבעיות שציינתי עם טונאז.
שמתייחסים לטונאז' מתייחסים לסטים לכשל, בכל מקרה זה לא רלוונטי זו לא תורה מסיני.
אין דרך אחת נכונה וזו פשוט דרך כללית שמקלה על התבוננות על נפח אימון.

בגלל זה שאלתי, איך אתה יכול להמליץ על לחתוך 2/3 מהסטים שלך באימון ברגע שאתה מתחיל חיטוב?
כי לפתח שריר ולשמר שריר אלה שני דברים שונים. הגוף לא ימהר כל כך לפתח מסת שריר, מצד שני ואולי גם מאותה סיבה הוא גם לא ימהר כל כך לוותר על המסת שריר שכבר יש לו. ככה שבשביל לפתח מסת שריר דרוש הרבה נפח ביחס, מצד שני ברגע שכבר יש לך את המסה הזאת דרושה הרבה פחות עבודה בשביל לשמר את זה. ובחיטוב גם ככה יש לך פחות אנרגיה אז אתה רוצה לתעל אותה לאיפה שהכי חשוב ולא לבזבז אותה איפה שלא צריך.
תלוי מאוד ברמתך, זו קביעה חד משמעית מידי וכמובן שלא תעבוד על כל חתך האוכלוסיה,
אולי למתאמנים בתחילת דרכם זה יעבוד, וגם בזה אני לא בטוח.

לא עברתי פה על כל ההודעות או מה הויכוח מלכתחילה, אבל משה = מייק (שיניתי את השם כי כשגרתי בארה"ב לא ידעו לבטא נכון את השם "משה" וכך זה נשאר).

וכן בפורטל יש מאמרים שחלקם לא הכי מעודכנים או שהם פשוט מציגים פילוסופיה מעט שונה ממה שנהוג לחשוב כיום.

צריך להבין שמחקרים בתחום מדעי האימון הם ממש גרועים בדיוק כמו במדעי התזונה. הם גרועים מהרבה סיבות שאני לא אכנס עליהם כאן בהרחבה, אבל זה שמחקר כזה או אחר מצא משהו בתחום האימון זה לא אומר הרבה וצריך להסתכל על טרנד מחקרי ועדיף כמה שיותר ממנו. לרוב, לא יהיו הרבה מחקרים שעבדו לפי אותה השיטה/קו/שיטות מדידה/ספירה וכאן מתחילה הבעיתיות: הטרוגניות חסרת תקדים בין מחקרים יוצרות תוצאות זבל (שמכניסים אחרי זה גם למטא-אנליזות וסקירות ואז אומרים "הינה זה מה יש").

בכל מקרה, צריך להיות מאוד יצירתי כדי לאבד מסת שריר בירידה באחוזי שומן/חיטוב. זו לא פונקציה גם של אימון (ז"א הויכוח בין עצימות לנפח כאן הוא דיי חסר משמעות) אלא יותר פונקציה של סך הגירעון הקלורי וסך צריכת החלבון (כתלות באחוז השומן). רוב האנשים שטוענים שהם איבדו מסת שריר בירידה באחוזי שומן, תוך כדי שביצעו אימוני כוח, לרוב לא הייתה להם מסת שריר גבוהה מלכתחילה ולכן קצת "חיים בסרט" שאיבדו מסת שריר, כשבפועל איבדו כנראה הרבה נוזלים ושומן ורואים כעת את ה"גודל האמיתי".

האם כדאי עצימות על נפח אימון בהקשר של עלייה במסת השריר – לזה עדיין אין תשובה וכנראה שעם שיטות המדידה שיש לנו כיום גם לא תהיה לנו תשובה לכך בקרוב בעיקר בגלל השונות האינדבידואלית במחקר בהקשר של עליה במסת השריר (וחוסר פרסום נתונים אינדבידואלים ע" החוקרים שזו גם אחת הסיבות מדוע הרבה מהמחקרים הם פשוט "גרועים", בלי קשר לשיטות המדידה, אורך המחקר וסך המשתתפים בו).

תשובה נבחרת

בכל מקרה, צריך להיות מאוד יצירתי כדי לאבד מסת שריר בירידה באחוזי שומן/חיטוב. זו לא פונקציה גם של אימון (ז"א הויכוח בין עצימות לנפח כאן הוא דיי חסר משמעות) אלא יותר פונקציה של סך הגירעון הקלורי וסך צריכת החלבון (כתלות באחוז השומן). רוב האנשים שטוענים שהם איבדו מסת שריר בירידה באחוזי שומן, תוך כדי שביצעו אימוני כוח, לרוב לא הייתה להם מסת שריר גבוהה מלכתחילה ולכן קצת "חיים בסרט" שאיבדו מסת שריר, כשבפועל איבדו כנראה הרבה נוזלים ושומן ורואים כעת את ה"גודל האמיתי".

האם כדאי עצימות על נפח אימון בהקשר של עלייה במסת השריר – לזה עדיין אין תשובה וכנראה שעם שיטות המדידה שיש לנו כיום גם לא תהיה לנו תשובה לכך בקרוב בעיקר בגלל השונות האינדבידואלית במחקר בהקשר של עליה במסת השריר (וחוסר פרסום נתונים אינדבידואלים ע" החוקרים שזו גם אחת הסיבות מדוע הרבה מהמחקרים הם פשוט "גרועים", בלי קשר לשיטות המדידה, אורך המחקר וסך המשתתפים בו).
תשובה מסכמת ומעולה.
תודה מייק.

על זה היה הדיון, אם להוריד סטים או משקל עבודה.
ובכל מקרה אפשר להוסיף מניפולציה קטנה / מעט חזרות זה כבר התעסקות בזוטות
כן, אבל יש הבדל בין מראש לחתוך נפח לבין לחתוך משקלים כי אתה לא מצליח להרים את המשקלים שהרמת בעבר. המקרה השני הוא תוצאה שלילית, המקרה הראשון הוא להקדים תרופה למכה (הדיון הוא אם כבר על איכות התרופה הזאת).
מספרים אבסולוטיים
כשאומרים לצורך העניין 8 לא באמת מתכוונים ל8. מתכוונים לאיזור ה8.

אין לי יותר טענות להוסיף לדיון, העלתי את הרעיונות שלי לפה. אם יהיה לך מה להוסיף אשמח לשמוע:)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית