הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עודף ויטמין b6?

מצב
השרשור נעול

חמוץ

משתמש פעיל
568
59
נק' מוניטין:
81
568
59
חג שמח לכולם.

האם יש בעיה עם צריכה יומיומית של תוסף b6 של 100 מ"ג ביחד עם מגנזיום?

חג שמח לכולם.

האם יש בעיה עם צריכה יומיומית של תוסף b6 של 100 מ"ג ביחד עם מגנזיום?
באופן עקרוני לא אמורה להיות בעיה, חשוב שתתיעץ עם מישהו רפואי מוסמך לפני שאתה מתחיל לקחת משהו קבוע, כי יש מצב שאתה מקבל כבר מספיק B6 בתזונה שלך, מה שכן, קרה לי פעם שלקחתי עודף ויטמין B, וקיבלתי תגובה אלרגית שעברה די מהר, הפנים שלי נהיו אדומות, המרפקים גם, התחילה לי פריחה וגירודים שעברו תוך כמה שעות. לא סביר שיקרה לך מתוסף רגיל שאתה קונה בסופר פארם או לוקח את זה פעם ביום.

מצב של עודף בוויטמין B6 עלול לגרום לנזק עצבי בגפיים העליונות והתחתונות. בעיה זו נגרמת בעיקר עקב צריכה מוגזמת של ויטמין B6 מתוספי מזון, והיא לרוב נעלמת כאשר מפסיקים את נטילתם.

רמות צריכה מקסימאליות של ויטמין B6 ביום:

מהלידה עד גיל חצי שנה: טרם נקבעה, הצריכה של ויטמין B6 צריכה להיות באמצעות תזונה או פורמולה בלבד.

מגיל שנה עד שלוש שנים: 30 מ"ג ויטמין B6 ביום.

מגיל ארבע עד שמונה שנים: 40 ויטמין B6 ביום.

מגיל תשע עד 13 שנים: 60 מ"ג ויטמין B6 ביום.

מגיל 14 עד 50: 80 מ"ג ויטמין B6 ביום.

מגיל 51 ומעלה: 100מ"ג ויטמין B6 ביום.

קריאה נעימה:

בקיצור:

רק מהתוסף אתה מתקרב לגבול העליון המומלץ לצריכה (מצורף למטה), אם תתחשב בכמות ה-B6 שאתה משיג מהמזון - אתה כבר עובר את הגבול. לכן כדאי שתמצא תוסף אחר עם כמות מופחתת.

1686935691907.png

אם בא לך להיות יותר חכם, תשאל את עצמך למה אתה מוסיף B6 בכלל והאם יש סיכוי שחברת תוספים פשוט משקרת לך קצת כדי למכור.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית