הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ היי באר או לואו באר סקוואט

Alina187

משתמש מתחיל
48
10
נק' מוניטין:
10
48
10
היי,
אני כבר מתאמנת קרוב ל5 שנים בפאוורליפטינג וניסיתי את שתי הווריאציות המון פעמים ועדיין תוהה מה יותר מתאים לי בסקוואט היי באר או לואו באר.
מצד אחד, אני חזקה ב5 קילו + יותר בלואו באר
מצד שני, התנועה של ההיי באר מרגישה לי יותר טבעית.
כמו כן, אני עושה דדליפט קונבציונלי שמפעיל עומס על הזוקפים ובשילוב של לואו באר פעמיים בשבוע יש לי עומס מטורף על זוקפי הגב( וגם ככה יש לי בעיה ברצפת האגן)

עדין, מעט חזקה יותר בלואו באר אבל אולי לטווח הארוך היי באר עדיף?

מבולבלת ועושה את שני הוריצאיות כל שבוע אימונים 😃

אני לא חושב שאחד עדיף על השני, את יכולה לבחור באחד על סמך שיקולים שונים כמו פחות עומס על הגב בהיי באר, זה לא באמת קריטי.

מה שהייתי מציע, זה לעשות לפעמים היי באר, ולפעמים לואו באר, הגיוון הזה יכול להיות טוב לך.
או לעשות היי באר באוף סיזן, דהיינו רחוק מתחרות, וחודשיים לפני תחרות ככה להיכנס ללואו באר כי את חזקה יותר בו.

אני מעדיף לואו באר.
עם זאת, זה אידיאלי עבור כל אחד, ומה שמתאים לי פחות יתאים עבור אחר.
נוח לך בהיי באר? יופי, מעכשיו תעבדי רק בהיי-באר.
אמנם בלואו באר, יש פוטנציאל למשקל כבד יותר על המוט (באופן מינורי), אבל זה לא שווה את הנוחות.
מלבד זאת, לואו באר עלול להיות מסוכן, אם לא מתבצע נכון.

אולי עדיף יהיה היי באר. מכיר אנשים שנפצעו מלואו באר, וסבלו מכאבים בפרק כף היד ובעוד מקומות, ברגע שעברו להיי באר הפציעות הפסיקו, ונהיה להם קל יותר מבחינת נוחות
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

היי באר מונח יותר גבוה, ולכן מרכז המשקל יותר קדימה, והציר שעובד יותר ומתאמץ יותר זה הברכיים, זה נותן עבודה רבה יותר על הרגליים וספציפית השרירים הקידמיים של הרגליים. אם אני צריך לנחש, נגיד שציר הברכיים מקבל 80% מהעומס בזמן שציר האגן מקבל 20%.
לואו באר מונח יותר נמוך בגב וממילא מניח עומס רב יותר על ציר האגן, ויוצר חלוקה שווה יותר (אולי 50% 50%). כך שהעבודה לא מתרכזת ברגליים בלבד, אלא גם על הגב התחתון. זה נותן לך להרים משמעותית יותר משקל, כי אתה מצליח להכניס קבוצת שרירים חזקים בצורה יותר אפקטיבית.

נערך לאחרונה:
אולי עדיף יהיה היי באר. מכיר אנשים שנפצעו מלואו באר, וסבלו מכאבים בפרק כף היד ובעוד מקומות, ברגע שעברו להיי באר הפציעות הפסיקו, ונהיה להם קל יותר מבחינת נוחות

היי באר מונח יותר גבוה, ולכן מרכז המשקל יותר קדימה, והציר שעובד יותר ומתאמץ יותר זה הברכיים, זה נותן עבודה רבה יותר על הרגליים וספציפית השרירים הקידמיים של הרגליים. אם אני צריך לנחש, נגיד שציר הברכיים מקבל 80% מהעומס בזמן שציר האגן מקבל 20%.
לואו באר מונח יותר נמוך בגב וממילא מניח עומס רב יותר על ציר האגן, ויוצר חלוקה שווה יותר (אולי 50% 50%). כך שהעבודה לא מתרכזת ברגליים בלבד, אלא גם על הגב התחתון. זה נותן לך להרים משמעותית יותר משקל, כי אתה מצליח להכניס קבוצת שרירים חזקים בצורה יותר אפקטיבית.
אתה מרים יותר משקל בלאו באר כל עוד אין לך בעיה עם לאו/היי באר
וזה לא מינורי
זה משמעותי לפי דעתי ולא אומר את זה כאשר אני מסתכל על עצמי. חבר שעשה למשל 160 ל8 או 10 לאו באר, עשה בהיי באר 130 אולי פחות(חזרות אני לא זוכר אבל זה לא לסינגל מן הסתם 😃 ).

אז צריכים לתקן את איך שהם תופסים את המוט.
אני כבר המון שנים תפסתי בצורה מסוימת. לאחרונה שחזרתי לעשות לאו באר פתאום התחיל לי דלקת בביספס שהשפיע לי על המרפקים וישירות השפיע על הבנץ' פרס. אני עכשיו מחליף אחיזה והכאב פוחת.

מכיר אנשים שנפצעו מלואו באר, וסבלו מכאבים בפרק כף היד ובעוד מקומות, ברגע שעברו להיי באר הפציעות הפסיקו, ונהיה להם קל יותר מבחינת נוחות
כמו הסיפורים על כאבי גב מדדליפט.
נקודות העומס שונות בלואו באר והיי באר, אבל 200 ק"ג מעמיס 200 ק"ג לא משנה הווריאציה.
אזורים אחרים תחת עומס בכל ווריאציה, ולכן אם מגיע פציעה, אזור אחר עלול לסבול בהתאם לטכניקה.
נכון שלואו באר מעמיס יותר על הכתפיים, אבל היי באר מעמיס יותר על הטרפזים.
לואו באר מעמיס יותר על הגלוטאוס אולי, והיי באר מעמיס יותר על הברכיים.

אותה מחשבה שלואו באר פוצע כתפיים, היי באר פוצע ברכיים.

שיח על פציעות צריך להיות שמור בעיניי לתוכניות אימון והתאוששות אקטיבית, והרבה פחות לטכניקה.

שיח על פציעות צריך להיות שמור בעיניי לתוכניות אימון והתאוששות אקטיבית, והרבה פחות לטכניקה.
רק שכחת את הנקודה הקטנה, שבה ציינתי שזו יכולה להיות הסיבה להעדפה של אנשים ללואו באר ולא היי באר, כדי להתרחק מפציעות כמה שיותר, ולא שלואו באר הוא תרגיל שנועד לפצוע.
במבחן המציאות, אנשים נפצעים תחת LOW BAR יותר מאשר HIGH BAR. אני לא בא ואומר שלואו באר הוא תרגיל שנועד לפצוע כמו המיתוס שדדליפט פוגע בגב, אלא, שבמציאות, אנשים נפצעים תחת low bar יותר מאשר high bar. אני לא מאשים את הלואו באר בפציעות, אלא את הטכניקה של האנשים.
וכמו שציינת בדיוק:
אף אחד לא מדבר פה על האם לואו באר פוצע או לא פוצע, אלא למה אנשים מעדיפים יותר היי באר מאשר לואו באר. זה מה שיצא לי לראות ממתאמנים בחדרי כושר במשך שנים שאני מטייל ברחבי הארץ, ומסיפורים אישיים שאנשים סיפרו לי. אנשים נפצעים יותר מלואו באר.

אתה מרים יותר משקל בלאו באר כל עוד אין לך בעיה עם לאו/היי באר
וזה לא מינורי
זה משמעותי לפי דעתי ולא אומר את זה כאשר אני מסתכל על עצמי. חבר שעשה למשל 160 ל8 או 10 לאו באר, עשה בהיי באר 130 אולי פחות(חזרות אני לא זוכר אבל זה לא לסינגל מן הסתם 😃 ).
ודאי, אפשר להרים יותר תחת לואו באר.
אצלי האמת המשקל על המוט הוא לא גדול בהבדלים בין היי באר ללואו באר, אבל אולי זה קשור לעובדה שיש לי ארבע ראשי מאוד חזק ודומיננטי.
אז ממה שאנחנו רואים, יש הסכמה בינינו.
אז צריכים לתקן את איך שהם תופסים את המוט.
אני כבר המון שנים תפסתי בצורה מסוימת. לאחרונה שחזרתי לעשות לאו באר פתאום התחיל לי דלקת בביספס שהשפיע לי על המרפקים וישירות השפיע על הבנץ' פרס. אני עכשיו מחליף אחיזה והכאב פוחת.
נכון. לצערי, יוצא לי לראות המון מתאמנים בחדרי הכושר שעושים לואו באר עם טכניקה לא-טובה בעליל.
אני חושש שיש לי פציעה בפרק כף היד מלחיצה של 140 בנץ' (סתם PR לכיף, מה שצילמתי ללוג שלי בזמנו) כבר כמה זמן... לא מטפל בזה אפילו, צריך לעשות משהו.

רק שכחת את הנקודה הקטנה, שבה ציינתי שזו יכולה להיות הסיבה להעדפה של אנשים ללואו באר ולא היי באר, כדי להתרחק מפציעות כמה שיותר, ולא שלואו באר הוא תרגיל שנועד לפצוע.
במבחן המציאות, אנשים נפצעים תחת LOW BAR יותר מאשר HIGH BAR. אני לא בא ואומר שלואו באר הוא תרגיל שנועד לפצוע כמו המיתוס שדדליפט פוגע בגב, אלא, שבמציאות, אנשים נפצעים תחת low bar יותר מאשר high bar. אני לא מאשים את הלואו באר בפציעות, אלא את הטכניקה של האנשים.
אם לואו באר לא פוצע יותר מהיי באר, אין סיבה להעדיף היי באר בהקשר לפציעות, נכון?
ואם כפי שאתה אומר, לואו באר לא פוצע יותר, לא משנה הסיפורים, פציעות לא צריך להיות חלק מהשיקול.

הניסיון שלך ושלי שונה, היו לי מתאמנים שונים עם השנים שצצו להם כאבים בתרגילים שונים ובזמנים שונים, ובכלל לא ראיתי שלואו באר פוצע יותר. לפעמים יש למתאמן כאבי ברכיים בהיי באר וכשנעבור ללא באר אין כאב, אז תקופה נעשה לואו באר עד שהכאב יעבור ולפי שיקולים שונים נחליט אם לחזור להיי באר או לא.

ולפעמים למתאמן יש כאבי כתפיים ונשנה טיפה טכניקה ומרגיש יותר טוב עד שהכאב חולף.
כאב בטכניקה מסוימת לא אומרת שהטכניקה רעה, רק שלתקופה כדאי לחפש דרך לעבוד ללא כאב לפני שנחזור לטכניקה שלפי שיקולים שונים התחלנו מלכתחילה.

אני אשחק איתך את המשחק שאני משחק במכון כשמישהו מספר לי שמשהו גורם פציעות להרבה אנשים. זה הולך ככה, תן לי שמות ומספרי טלפון ונדבר איתם ונשמע את הסיפור והפרטים הקטנים. כמעט תמיד אתה תגלה שהכאב התחיל מספורט אחר או נפילה או מכה, לא עבד עם תוכנית בכלל וחי על פיארים.

לא אמין לזרוק לאוויר, הרבה נפצעים ממשהו בלי שמות ודרכים לבדוק את הטענה.
כמו שכתבתי, הניסיון שלי מראה אחרת, אני לא אבסס את האמת האבסולוטית על הניסיון שלי, אשמח לשמוע ניסיון של אנשים אחרים, אבל רק אנשים אמיתיים עם שמות ויכולת לספר לי את הסיפור שלהם.

אם לואו באר לא פוצע יותר מהיי באר, אין סיבה להעדיף היי באר בהקשר לפציעות, נכון?
ואם כפי שאתה אומר, לואו באר לא פוצע יותר, לא משנה הסיפורים, פציעות לא צריך להיות חלק מהשיקול.
לא כתבתי שלואו באר פוצע יותר, אלא שאנשים נפצעים יותר תחת לואו באר. יש הבדל משמעותי.
לגבי חוסר האמון שלך במתאמנים שאני מכיר, אני מכיר את ההיסטוריה של האנשים, של רובם, אם להיות כנים. בערך 90% מהם. חלקם אף התחילו לאמן רגליים כמה שנים אחרי שהתחילו להתאמן, ונפצעו תחת לואו באר.
קצת נסחפת עם מספרי הטלפון. בוא נהיה אמיתיים... אין לי מספרי טלפון של אנשים שהתאמנתי איתם בבת ים, תל אביב, או רחובות. למעשה, גם לא בקשר איתם מאז שכבר לא מתאמן שם.
לעומת זאת, פגשתי הרבה מתאמנים שעושים היי באר ומעולם לא נפצעו.
אני לא בא לעשות סטטיסטיקה מדויקת, אבל במבחן המציאות ניכר שאנשים נפצעים בלואו באר יותר מהיי באר, ושוב, לא בגלל שזה לואו באר, אלא בגלל הטכניקה שלהם.
אתה דן איתי על משהו אחד ואני על משהו אחר. אני חושש שאינך מבין שאני לא חושב שלואו באר הוא בעייתי או פוצע, אלא, שמבחינת מבחן המציאות, לאנשים קשה יותר לא להיפצע מלואו באר, בגלל טכניקה לקויה, שעם היי באר, יותר קל להשיג.

נערך לאחרונה:
אני לא בא לעשות סטטיסטיקה מדויקת, אבל במבחן המציאות ניכר שאנשים נפצעים בלואו באר יותר מהיי באר
איך אני אמור להתווכח איתך כשאתה טוען שמשהו הוא מציאות בלי אף ביסוס?
איך אתה היית מתווכח איתי אם הייתי אומר שהמציאות מראה שנפצעים יותר בהיי באר?
אני מתאפק וכותב בצורה מכבדת, ועם זאת אני חייב לציין שהטיעון שלך מגוכח להחריד.
קצת נסחפת עם מספרי הטלפון. בוא נהיה אמיתיים... אין לי מספרי טלפון של אנשים שהתאמנתי איתם בבת ים, תל אביב, או רחובות. למעשה, גם לא בקשר איתם מאז שכבר לא מתאמן שם.
לעומת זאת, פגשתי הרבה מתאמנים שעושים היי באר ומעולם לא נפצעו.
אני לא בא לעשות סטטיסטיקה מדויקת, אבל במבחן המציאות ניכר שאנשים נפצעים בלואו באר יותר מהיי באר
הסיבה שאני אומר שהייתי רוצה לדבר איתם, כי יש כאן הרבה פוטנציאל לטעויות מצידך. אולי כל ההיי באר שראית היו אנשים עם פחות מ150 ק"ג סקוואט לעומת אנשים שעשו לואו באר מכובד יותר. זה לא מוכיח שלואו באר פוצע יותר, זה מראה קשר בין אנשים חזקים מאוד שלא מתאמנים נכון נפצעים (מראה תאורתית, כי אני רק מביא דוגמה תאורתית).
אולי כל ההיי באר שראית היה רק 20% מהאנשים שעושים סקוואט שראית, אם כן, ברור שה80% שעושים לואו באר יהיו עם אחוז פציעות גבוה יותר, כי הם רוב הסקוואטרים שתראה.

אתה בכללי ממעט לבסס את הטענות שלך, ומתגונן כשמבקשים שתעשה את זה, ומסתתר מאחורי המילה מציאות כאילו שבזה נגמר הדיון.

אני לא מנסה לשכנע אותך, כי מתוך מה שאתה כותב שסטטיסטיקה והוכחות לא מה שמנחים את דעתך, אלא רק הצורה בה אתה רואה ומפרש את הדברים שאתה רואה, אין לאף אחד סיכוי לשנות את דעתך אחרי שגיבשת דעה.
הבעיה בהסתכלות שלך, שאם אתה לא מצליח להוכיח אותה לאף אחד אחר, כנראה שהבנת את הדברים לא נכון, והכל רק פרשנות ותירוץ שיצרת בראש שלך, וכשמבקשים ממך לבסס את זה, אין לך דרך יותר טובה מאשר לזרוק את המילה מציאות לחלל החדר.

לכן אני מכבד אותך, אבל לא כותב לך, אני כותב לשאר קוראי הפורום ומבהיר איך הטיעון שלך טעות בעיניי.

אני מתאפק וכותב בצורה מכבדת, ועם זאת אני חייב לציין שהטיעון שלך מגוכח להחריד.

די מותק, די 😃
אל תתעצבן, זה היצר הרע 😃))
לא שווה לי להכעיס מלאך כמוך, אלחנן... אז אני מוותר על המשך הדיון , למרות שיש לי מה לומר 😃
לילה טוב 😃

אל תתעצבן, זה היצר הרע 😃))
לא שווה לי להכעיס מלאך כמוך, אלחנן... אז אני מוותר על המשך הדיון , למרות שיש לי מה לומר 😃
לילה טוב 😃
חולה עליך 😘
אתה יודע להרגיע אותי בשניה❤

בתחרות צריך לעשות את הוריאציה שיותר נוחה לך.
רק אם הניצחון בתחרות נקבעת על פי נוחות, אחרת צריך לעשות את הווריאציה שמרימה יותר משקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית