הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מנוחה ביום ללא אימון

• פותח/ת השרשור Massa
  • פורסם בתאריך

Massa

משתמש מתחיל
225
0
נק' מוניטין:
180
225
0
מה ההגדרה של מנוחה ביום ללא אימון שצריך להתאושש?
זאת אומרת מנוחה של לא לעשות פעילות מאומצת כמו לשחק כדורסל או משהו כזה?

אפשר לעשות מנוחה אקטיבית. הכוונה ב"מנוחה אקטיבית" היא לעשות פעילות שאינה בעצימות גבוהה, כמו הליכה, ריצה קלה, גם משחק כדורסל. אני, למשל, הולך בבוקר לתחנת הרכבת, הליכה של כ- 20 דקות ואני מרגיש בפירוש שזה עוזר להתאוששות שלי, בפרט שאני לא ישן מספיק.
חשוב שתשים לב שהפעילות לא פוגעת ביכולות שלך באימון ביום שאחר כך; אם כן, תוריד הילוך 😃

אני אחזק את מה שכבר נאמר פה.
כשאני מרגיש ממש תפוס, לשכב על המיטה לא ממש עוזר. לפעמים אחרי אימון ממש קשה אתה מרגיש קצת בדאון. בכל זאת יש השפעה על מערכת העצבים (על היום שלמחרת הכוונה).
הליכה, או פעילות אירובית אחרת כמו שחיה בהחלט יכולה לעזור יותר מאשר לשבת כל היום.

השאיפה היא להתאוששות אופטימאלית כך שתוכל להתקדם באופן ליניארי ללא גורמים מעכבים.
במהלך ימי המנוחה תוכל לבצע פעילות גופנית קלה (גם אם מדובר בהליכה לרכבת,כפי שנאמר) רק שלא תתיש את עצמך.
העניין שחלק ממתאמנים המתחילים,לא יודעים לווסת תחושת מאמץ סובייקטיבי (RPE),לכן תדע לשים לעצמך גבולות.

• פותח/ת השרשור
בקיצור מה שאתם אומרים זה אפשר ואולי אפילו עדיף לעשות פעילות קלה
באמת יום אחרי אימון אני מרגיש תמיד תפוס זה ממש מציק ><

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית