חוסר בחלבון בזמן חופשה בחול

Alina187

משתמש מתחיל
48
10
נק' מוניטין:
10
48
10
היי חברים ,
אני שבועיים בחול ולצערי כבר בשבוע הראשון אני רואה שאני לא צורכת מספיק חלבון - אולי כמשקל הגוף וזהו.
אני משתדלת כמה שיותר, אבל במקומות שאני נמצאת עם המשפחה אין בהכרח מספיק חטיפי חלבון/יוגורטים ורוב האוכל פחממתי פה ושם גבינות וביצים ( אני צמחונית כאמור)
אני אמורה לאבד מסת שריר כלשהי או כח בקצב הזה?
יודעת שבאופן מזערי מאוד אבל עדיין רוצה להיות בטוחה להשלכות שבדבר .

אם את מתאמנת, את בסיכוי טוב יותר לשמור על מסת שריר וכוח גם בלי תנאי חלבון אידיאלים.
חשוב גם לדעת שיותר קל לשמור על מסת שריר וכוח מאשר לבנות אותו, לא צריך הרבה חלבון ואימונים כדי לשמר.
בנוסף, לפעמים אפשר לעשות רק את המקסימום ולא מעבר, גם אם תרדי במסת שריר וכוח (שאני לא חושב שיקרה), זה יהיה כל כך מינורי שתחזירי את זה ביומיים.

לא יקרה לך כלום, יש לך זיכרון שריר שמשחק תפקיד ניכר. תסיימי את החופשה, שבועיים במכון ואת חוזרת לעצמך, רק אל תעמיסי על עצמך באימונים הראשונים 😃

• פותח/ת השרשור
הבעיה שגם להתאמן אין לי כל-כך זמן, אני תלויה בשאר חברי המשפחה שלי ואנחנו מטיילים ללא הפסקה מהבוקר עד הלילה. כשניסיתי להיכנס לחדר כושר שעובד 24/7 בחצות לא הצלחתי משום שביקשו להכניס מספר טלפון על מנת לקבל קוד חד פעמי אחרי התשלום והתברר שאי אפשר להכניס מספר ישראלי בכלל.
אם את מתאמנת, את בסיכוי טוב יותר לשמור על מסת שריר וכוח גם בלי תנאי חלבון אידיאלים.
חשוב גם לדעת שיותר קל לשמור על מסת שריר וכוח מאשר לבנות אותו, לא צריך הרבה חלבון ואימונים כדי לשמר.
בנוסף, לפעמים אפשר לעשות רק את המקסימום ולא מעבר, גם אם תרדי במסת שריר וכוח (שאני לא חושב שיקרה), זה יהיה כל כך מינורי שתחזירי את זה ביומיים.

שבועיים זו תקופה קצרה מדי בשביל לאבד מסת שריר, גם אם לא מתאמנים. תהני בטיול מבלי להטריד את עצמך בדברים האלה ופשוט תחזרי לשגרה כשתחזרי לארץ. כמו שאמרו מעליי, גם אם תהיה ירידה כלשהי, זה יהיה זניח מאוד ואת תחזרי לעצמך תוך כמה ימים.

אם את ממש רוצה ללכת על בטוח, אז תנסי להימנע מגירעון קלורי ותעשי פעם-פעמיים בשבוע תרגילי משקל גוף. הנפח הדרוש לשמירה על מסת השריר קטן הרבה יותר מהנפח הדרוש לפיתוח מסת שריר. מחקר מסוים אף הראה שאפשר להפחית את הנפח ב-90% (כלומר, לבצע עשירית מהנפח המקורי) ועדיין לשמור על מסת השריר.

הבעיה שגם להתאמן אין לי כל-כך זמן, אני תלויה בשאר חברי המשפחה שלי ואנחנו מטיילים ללא הפסקה מהבוקר עד הלילה. כשניסיתי להיכנס לחדר כושר שעובד 24/7 בחצות לא הצלחתי משום שביקשו להכניס מספר טלפון על מנת לקבל קוד חד פעמי אחרי התשלום והתברר שאי אפשר להכניס מספר ישראלי בכלל.
מבין את הקושי שלך, אני חווה את זה כשאני מטייל.

גם שהיה לי תחרות בארה"ב, הצלחתי להתאמן בקושי פעם בשבוע.
אני מגיע למכון מוקדם בבוקר ומסיים אימון יחסית מהיר.

אני מתכנן את הבלוק שלי לפני הטיול שיהיה לי עצימות גבוה בדרך כלל, ככה אני מגיע למכון, עושה 3 סינגלים כבדים בסקוואט, ואז גם בבנץ' ובדדליפט.
גם אימון מהיר, וגם אפקטיבי.

הסתבכתי גם כן עם הקו הישראלי בפעם האחרונה שלי, והיו מכונים שרק לקחו מזומן.
בסופו של דבר, כלום לא יקרה אם לא תצליחי להתאמן בחופשה שלך. אני סתם אוהב לבקר חדרי כושר בחו"ל ולהכיר אנשים, זאת חוויה, אבל רק אם זה מסתדר לך.

• פותח/ת השרשור
מעדכנת שאחרי שבועיים עם אימון 1-2 בשבוע ( אחד משקל גוף ואחד כוח)
היו כמה שינויים לצערי 🫣

לפני לכמה חזרות היה:

היי באר סקוואט-110
דדליפט-130
בנצ פרס-65

אחרי חופשה של שבועיים:

היי באר סקוואט-85
דדליפט -105
בנצ פרס-50

😬😬😬
מקווה שזה רק העבודה שלגוף יש כח אבל ל -CNS כבר אין הרגל לזה .ֶ

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית