הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בן 26 מתאמן המון שנים התייעצות לגבי התחלת חומרים

• פותח/ת השרשור Lps1
  • פורסם בתאריך

Lps1

משתמש מתחיל
19
0
נק' מוניטין:
0
19
0
היי חברים שלום לכולם אני בן 26 מתאמן המון שנים
גיל 16-19 סתם מתאמן בחדר כושר בלי יותר מידי ידע מתאתמן פשוט ואוכל הכל
מגיל 20 בערך קצת התחלתי יותר לחקור על תוכניות אימונים תזונה והכל היו תקופות שהקפדתי על תזונה והיו תקופות פחות
גיל 23 בערך התחלתי חיטוב פעם ראשונה ועשיתי שינוי רציני באמת לאכול נכון ולהקפיד שקלתי 79 26 אחוז שומן ירדתי ל12 אחוז שומן על משקל 63 ראיתי תוצאות מאוד יפות ועדיין לא הגעתי לקוביות ועדיין היה שומן עיקש בבטן בקטנה כזה לא הגעתי לתוצאה שרציתי זהו שמרתי על התוצאה איזה שנה ככה ואז שוב השמנתי רזיתי השמנתי רזיתי
לפני חודשיים התחלתי חיטוב שוב גם מאוד רציני הפעם הגעתי כבר לתוצאות מאוד יפות מבסוט על הגוף באמת די חטוב אבל הבטן לא משנה מה אני עושה אוכל לפי הספר מתאמן הכל ולא רואה קוביות! אני לקראת סוף החיטוב אבל עדיין לא רואה קוביות בבטן במצב רפוי רק שאני מפעיל שרירים
הבנתי שוינסטרול / אנאבר עושה את העבודה ופשוט חותך שומן וגורם לקוביות לצאת השאלה שלי אם להתחיל לקחת את הכדורים האלה ומה צריך לבדוק לפני ?
מבחינת תופעת לווי פוגע בציר? גורם להקרחה? אשמח לתשובות

מה?

אדם שהוסמך הוא לגמרי בן אדם שראוי שיקרא מאמן.
אם הוא מאמן טוב או לא זה כבר נושא אחר.
הייתי מעדיף אדם שלא הוסמך שיודע לקדם אותי על פני הסמכה בלי ידע.

• פותח/ת השרשור
אחי יש לך קוביות, הטיקטוק מראה לך מראה עקומה.
איך שאצלך יראו הקוביות זה לא איך שהשרדד עם ה4 מיליון עוקבים יראה.
כמו כן ומיותר לחזור על זה יש לך עוד הרבה איפה להשתפר, בקיצור אם הקוביות שיש לך עכשיו לא מספק אותך רד עוד כ2-4 קילו עם אימוני כוח ואתה אמור להיות מרוצה.
זה באמת קייס מושלם של מאמן ולא חומרים.
בלי להעליב יש לך מלא להתקדם טבעי ואני הכי בעד סטרואידים אבל זה לא הקייס פה בכלל...שלא תבין לא נכון יש לך גוף אסתטי ועם מאמן טוב מהר מאוד תגיע לקוביות כמו שאתה רוצה כי בסיס טוב יש...

אני לא נעלב אני רוצה להישאר ככה לא הבנתם אותי.. לא רוצה לגדול בגוף עוד מבסוט מאיך שהגוף נראה הכוונה שלי שהקוביות אני רואה אותם רק שאני מפעיל שריר ובמצב רפוי בכלל לא

זאת בדיוק הטענה שלי, מה ההגדרה ל "הוסמך"
הוסמך זה קיבל תעודה ממוסד מוכר שמכשיר מאמני כושר.
לצורך העניין כדי לבטח את עצמך ומתאמנים שלך אתה חייב הסמכה,
קורסים של TRX או אנאערף מה ממציאים זה לא הסמכה ואף אחד לא יבטח אותך על דבר כזה.

לצורך העניין-
לפני ההרשמה לקורס חשוב לוודא כי התעודה המתקבלת בקורס מאושרת על ידי מנהל הספורט בישראל. בארץ אין מוסדות לימוד רבים ללימוד קורס הדרכת כושר, ומומלץ להרשם לאחד ממוסדות הלימוד המובילים.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

הייתי מעדיף אדם שלא הוסמך שיודע לקדם אותי על פני הסמכה בלי ידע.
לא נכנס למה עדיף, אני מתייחס להגדרה.

כמו שמי שעבר מבחני לשכה מוגדר כ"עורך דין", מי שעבר סטאז' ומבחנים נקרא "רופא",
מי שעבר תואר בתזונה נקרא "תזונאי" ומי שעבר קורס טיס נקרא "טייס".
(לא להיכנס לקטנות אני לא באמת סגור על איזו הסמכה צריך לכל מקצוע)

• פותח/ת השרשור
בשביל לראות את הקוביות במצב רפוי צריך לסבול, בגלל זה אני אומר שהאינסטגרם השפיע עליך מציגים את זה כמשהו של יאללה גירעון קלורי...
אוקי מזה לסבול? אני כבר די חטוב רואים ממש את הקוביות שאני מפעיל שרירים כמו בתמונה שצירפתי אבל במצב רפוי זה לא קרוב אפילו .. כמה עוד להמשיך בחיטוב ? אני כבר רזה מאוד.. אם אמשיך בחיטוב גם אאבד מסת שריר שבוקשי יש

הוסמך זה קיבל תעודה ממוסד מוכר שמכשיר מאמני כושר.
לצורך העניין כדי לבטח את עצמך ומתאמנים שלך אתה חייב הסמכה,
קורסים של TRX או אנאערף מה ממציאים זה לא הסמכה ואף אחד לא יבטח אותך על דבר כזה.
נשאל את זה אחרת, אני עכשיו רוצה להתאמן עם מאמן, למה לקחת אותך ולא מדריך רגיל בחד"כ למרות שהוא (אני מניח) יותר זול?

אוקי מזה לסבול? אני כבר די חטוב רואים ממש את הקוביות שאני מפעיל שרירים כמו בתמונה שצירפתי אבל במצב רפוי זה לא קרוב אפילו .. כמה עוד להמשיך בחיטוב ? אני כבר רזה מאוד.. אם אמשיך בחיטוב גם אאבד מסת שריר שבוקשי יש
עוד חרטא, *לאבד מסת שריר*
אסביר... מסת שריר יורדת בחיטוב לאחוז חד ספרתי אין ספק, אבל אם יש לך מספיק שריר תיהיה אשלייה שבכלל גדלת, והחרדה הזו של לאבד מסת שריר היא פשוט מיותרץ כי היא לא רלוונטית.

למקרה שלך לגמרי הייתי ממליץ לעשות מסה קודם. אבל אם כל מה שבא לך זה קוביות אז פשוט תמשחך לרדת במשקל

• פותח/ת השרשור
עוד חרטא, *לאבד מסת שריר*
אסביר... מסת שריר יורדת בחיטוב לאחוז חד ספרתי אין ספק, אבל אם יש לך מספיק שריר תיהיה אשלייה שבכלל גדלת, והחרדה הזו של לאבד מסת שריר היא פשוט מיותרץ כי היא לא רלוונטית.

למקרה שלך לגמרי הייתי ממליץ לעשות מסה קודם. אבל אם כל מה שבא לך זה קוביות אז פשוט תמשחך לרדת במשקל
האמת שכן מבסוט על הגוף חוץ מהבטן .. אתה אומר פשוט להמשיך להיות בגרעון ולהתאמן וזה פשוט יגיע ? כי זה נראה לי ומרגיש כאילו בחיים לא אראה קוביות במצב רפוי כמה אפשר להמשיך כבר להיות בגרעון קלורי אני על 2000 קלוריות גרעון של 200-300 גג + אימונים 4 פעמים בשבוע

נשאל את זה אחרת, אני עכשיו רוצה להתאמן עם מאמן, למה לקחת אותך ולא מדריך רגיל בחד"כ למרות שהוא (אני מניח) יותר זול?
הייתי מחלק את התשובה שלי ל2, סיבות רציונליות וסיבות לא רציונליות.

מבחינת סיבות רציונליות,
-יש לי יותר ניסיון עם מתאמנים שעברו אצלי תהליך לאורך זמן
-אני מניח שיש לי יותר ידע מסביב לאימונים שיכול לקדם אותך מאשר למאמן חד"כ ממוצע

מבחינת סיבות קצת פחות רציונליות,
-הישגים, אני מניח שהשגתי יותר ממנו ב"פיתוח גוף" ובהנחה ואתה מחפש לפתח גוף אתה תלך למישהו שהוא הכי טוב בזה ועם אסמכתאות.
-נראות, בסופו של מי שימשוך אותך יותר זה מי שנראה ש"מצליח" יותר בתחומו, וזה נכון לכל דבר בחיים.
-תימחור, אין מה לעשות בסופו של יום שאנחנו רואים מוצר יקר אנחנו בהכרח חושבים שהוא יותר טוב, למרות שרוב הפעמים מתברר אחרת.

בכללי הסיבה שאני חושב שהיא אולי הכי חשובה בהנחה והמאמן שלך לא דרעק זה האינטרקציה בינכם.

בכל מקרה הייתי אומר לך שאם אתה מחפש לחסוך כסף אז תתחיל סקר שוק מהזול ביותר ותחפש את האחד שמתאים לך,
פשוט זה יקח קצת יותר זמן ויכול להיות שתפספס משהו שיכל להיות יותר טוב גם אם היה עולה קצת יותר יקר.

כל דבר בחיים וזה לא משנה אם אתה מבוסס או לא הוא עניין של עלות-תועלת.
יכול להגיע אליי מישהו מבוסס לליווי ולשים פס על התהליך, לא למצוא בו שום תועלת ובשבילו זה לא יהיה שווה את הכסף.
באותה מידה יכולה להגיע אליי מישהי עם פחות כסף שהיא בהשמנה מסכנת חיים / דיכאון / הפרעות אכילה / ללא וסת ובשבילה
התועלת שהיא יכולה להשיג מהתהליך הזה שווה לה גם כפול מהכסף.
(אני לא מתייחס פה למקרי קיצון)

-יש לי יותר ניסיון עם מתאמנים שעברו אצלי תהליך לאורך זמן
-אני מניח שיש לי יותר ידע מסביב לאימונים שיכול לקדם אותך מאשר למאמן חד"כ ממוצע
אלו שני דברים שאני ממש לא בטוח שיש לרוב המאמנים שיוצאים מוינגיייט....
לרשום 3 על 12 לתרגיל "פשוט" ו 8-10 לתרגיל "מורכב" זה לא ידע וזה שעשית את זה להרבה פראיירים לפני לא הופך אותך לבעל ניסיון.
לעומת זאת כאשר מאמן מסתכל על תכנית במבט של נפח/עימות/תדירות וכו' אז גם יש לו ידע רלוונטי וגם ככל שהוא מאמן יותר הוא צובר ניסיון ויכולת להתאים תכנית בצורה יותר טובה למתאמן הבא.
אתה לא מסכים?

s
דיברתי נטו על עצמי
לרשום 3 על 12 לתרגיל "פשוט" ו 8-10 לתרגיל "מורכב" זה לא ידע וזה שעשית את זה להרבה פראיירים לפני לא הופך אותך לבעל ניסיון.
אני חושב שאתה קצת מגזים עם ה"פראיירים" אבל אולי יש לך איזשהו ניסיון עבר לא טוב,
לא שופט אבל אני חושב שאתה מכליל פה ללא סיבה.
אף בעל מקצוע שמסיים הסמכה לא יוצא מקצוען ומתחיל בקטן, תוך כדי תנועה אתה מרחיב את ארגז הכלים שלך.
לעומת זאת כאשר מאמן מסתכל על תכנית במבט של נפח/עימות/תדירות וכו' אז גם יש לו ידע רלוונטי וגם ככל שהוא מאמן יותר הוא צובר ניסיון ויכולת להתאים תכנית בצורה יותר טובה למתאמן הבא.
אני מסכים שאפשר תמיד להיכנס יותר למיקרו וכן הרבה פעמים זה יכול להועיל.

בכללי אגיד שזה לא "כמה שיותר מפורט יותר טוב", אני אדם שפחות אוהב לעבוד עם פריודריזציה בתוכניות אימון,
בטח למטרות היפרטרופיה.
עם זאת אני יודע שהרבה מאמנים עובדים ככה וזה מתקבל מבחוץ כמשהו יותר "מפורט" או "מקצועי", אני רואה בזה לרוב משהו מיותר.
זה לא משהו שאני נגדו, פשוט פחות משתמש בו.
לדעת לנהל העלאת עומסים והתאוששות בהתאם למטרה אפשר גם בלי פריודריזציה ואני חושב שזה הדבר אולי הכי חשוב בתוכנית אימון.

תוך כדי תנועה אתה מרחיב את ארגז הכלים שלך.
אף אחד לא צריך לצאת אחרי קורס מאמנים לואי סימונס, אבל לפחות ממה שלי יצא לחוות, מאמנים שמסיימים את הקורס באים להיות גננות בחדר"כ וזה מתבטא בזה שהוא לא "מרחיב" את ארגז הכלים והוא בטוח שהוא כבר יודע הכל, ובהתאם לזה לחבריו הוא יתייחס ולמי שלא הוא יתעלם הוא יעיף מבט ויאמר "מצויין".
גם כאשר תשכור אותו בתור מאמן אישי לא תקבל יותר מאשר תכנית גנרית שכוללת תרגילים במכונות או סקוואט ל20 חזרות.
*אין לי שום דבר כנגד אדם שלומד, מתפתח ורוצה באמת לעזור* הבעיה היא שרוב המאמנים בחד"כ (או בצה"ל) הם לא כאלה

האמת שכן מבסוט על הגוף חוץ מהבטן .. אתה אומר פשוט להמשיך להיות בגרעון ולהתאמן וזה פשוט יגיע ? כי זה נראה לי ומרגיש כאילו בחיים לא אראה קוביות במצב רפוי כמה אפשר להמשיך כבר להיות בגרעון קלורי אני על 2000 קלוריות גרעון של 200-300 גג + אימונים 4 פעמים בשבוע
בגדול כן, ממליץ להעלות פעילות כי לרדת בקלוריות עוד זה כבר שוחק מוות. אני עם בטן מאוד לא אסטטית (בפני עצמה לא בהכרח אחוז שומן) וגם יחסית ריכוז אחוז שומן בבטן (בכלל לא בפער) ותוכל לראות תמונה שהעלתי רפוי לחלוטין (לא ראו קוביות אבל מספיק ואני מתנשף או כל דבר שסביר שאעשה בלי חולצה סוג של רואים) ומה גם לא הייתי על א"ש מאוד נמוך, הערכתי כ11-12 (ביקשתי שיעריכו עבורי אבל רק 2 ענו על זה ויצא ממוצע של 11 נראה לי 😂)

אתה לא מסכים?
בוא אגלה לך סוד קטן... זה בכל מקצוע בחיים בו ניסיון תופס.

נראה יותר כמו 15+-
אתה רוצה קוביות שקופצות תמיד בלי פלקס עם פלקס ? זה רק מ10 אחוז ומטה(לאדם הממוצע)
תרד עוד באחוזי שומן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית