עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
lbs.co.il
הפוך מאפקטיבי כשמדברים בהקשר של בניית מסת שריר (למיטב ידיעתי לפחות) אבל זה כיף.
אין בזה שום תועלת, רק נזק.
![]()
מקלחות קרות הורסות את בניית השריר
מסתבר כי הקור מוריד את אספקת הדם ולכן ספיגת חומצות האמינו יורדת, אז אומנם זה אופנתי כיום לספורטאים להצטלם באמבטית קרח, זה לא טוב לגדילת שריר.lbs.co.il
לא באמת, גם בסרטון הוא לא מדבר על התאוששות אלא על בניית מסת שריר, והתגובות בפוסט לא מגובות. וגם הרגל נמצאת בקור 20 דקות, שזה פי שניים מהזמן המומלץ, ולא בטוח שבנו את זה בהדרגה.יש לזה התייחסות בקישור ששלחתי.
אני ראיתי מחקר שמראה לגבי אותו יום כשיש שמש בחוץ.הבנתי של"התאוששות מהירה" בצורה חד פעמית לצורך העניין אתלטים שמתחריל ב100 מטר ויום אחרי 200 נגיד יכול להיות להם יתרון אקוטי.
לא יודע אם זה מבוסס.
www.allohealth.care
זאת "התאוששות" בין סשנים של רכיבה על אופניים , להחלמה ותיקון השרירים קור ייכול רק לפגוע , צ'רי פיקינג גרוע חבר.אני ראיתי מחקר שמראה לגבי אותו יום כשיש שמש בחוץ.
![]()
Effect of a 5-min cold-water immersion recovery on exercise performance in the heat - PubMed
5-min cold-water immersion recovery significantly lowered rectal temperature and maintained endurance performance during subsequent high-intensity exercise. These data indicate that repeated exercise performance in heat may be improved when a short period of cold-water immersion is applied...pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
מחקר - 5 דקות של אבטיית קרח (14 מעלות) מאיצה התאוששות. בין סשנים של רכיבה על אופניים. קבוצה א' נחה 5 דקות באמבטיית קרח + 10 דקות בשמש.
קבוצה ב' נחה 15 דקות בשמש.
בסשן 2 קבוצה א' שנחה בתוך אמבטיית הקרח עשתה תוצאות טובות יותר מקבוצה ב'.
תשמע אני לא מחפש להצדיק את האמבטיות, רק מחפש ללמוד. אבל עצם זה שזה פה נותן איזה פוש להתאוששות זאת אומרת שיש לזה יתרונות מסוימים וחסרונות מסוימים (החסרונות הם כנראה פגיעה בייצור שריר? ויש מיתוס של החלמה מהירה - עוד לא הבנתי בדיוק, ויש פה איזה יתרון להתאוששות בין סשנים באותו יום שגם לא הבנתי עדיין לעומק) אני אשמח לקישורים למחקרים למי שיש.זאת "התאוששות" בין סשנים של רכיבה על אופניים , להחלמה ותיקון השרירים קור ייכול רק לפגוע , צ'רי פיקינג גרוע חבר.
תודה.![]()
The Effects of Regular Cold-Water Immersion Use on Training-Induced Changes in Strength and Endurance Performance: A Systematic Review with Meta-Analysis - Sports Medicine
Background Cold-water immersion (CWI) is one of the main recovery methods used in sports, and is commonly utilized as a means to expedite the recovery of performance during periods of exercise training. In recent decades, there have been indications that regular CWI use is potentially harmful to...link.springer.com