הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אמבטיות קרח - תוכלו להעשיר אותי בנושא?

rombillet

משתמש קבוע
1,114
176
נק' מוניטין:
273
1,114
176
האם אפקטיבי על פי מחקרים? על פי הספרות? על פי ניסיון? לשם מה? מי שיכול להעשיר בכל דבר אשמח. תודה

אין בזה שום תועלת, רק נזק.

• פותח/ת השרשור
הפוך מאפקטיבי כשמדברים בהקשר של בניית מסת שריר (למיטב ידיעתי לפחות) אבל זה כיף.

אין בזה שום תועלת, רק נזק.

תודה רבה לשניכם.
מה לגבי אחרי אירובי? האם עוזר לגוף "להחלים" מהר יותר מהאימון?

• פותח/ת השרשור
יש לזה התייחסות בקישור ששלחתי.
לא באמת, גם בסרטון הוא לא מדבר על התאוששות אלא על בניית מסת שריר, והתגובות בפוסט לא מגובות. וגם הרגל נמצאת בקור 20 דקות, שזה פי שניים מהזמן המומלץ, ולא בטוח שבנו את זה בהדרגה.

תודה על עניין הבניית מסת שריר, חידשת לי, לא הכרתי.

לגבי התאוששות לאחר אירובי אשמח לשמוע אם מישהו יוכל להוסיף. תודה.

הבנתי של"התאוששות מהירה" בצורה חד פעמית לצורך העניין אתלטים שמתחריל ב100 מטר ויום אחרי 200 נגיד יכול להיות להם יתרון אקוטי.
לא יודע אם זה מבוסס.

• פותח/ת השרשור
הבנתי של"התאוששות מהירה" בצורה חד פעמית לצורך העניין אתלטים שמתחריל ב100 מטר ויום אחרי 200 נגיד יכול להיות להם יתרון אקוטי.
לא יודע אם זה מבוסס.
אני ראיתי מחקר שמראה לגבי אותו יום כשיש שמש בחוץ.

מחקר - 5 דקות של אבטיית קרח (14 מעלות) מאיצה התאוששות. בין סשנים של רכיבה על אופניים. קבוצה א' נחה 5 דקות באמבטיית קרח + 10 דקות בשמש.
קבוצה ב' נחה 15 דקות בשמש.

בסשן 2 קבוצה א' שנחה בתוך אמבטיית הקרח עשתה תוצאות טובות יותר מקבוצה ב'.

אני ראיתי מחקר שמראה לגבי אותו יום כשיש שמש בחוץ.

מחקר - 5 דקות של אבטיית קרח (14 מעלות) מאיצה התאוששות. בין סשנים של רכיבה על אופניים. קבוצה א' נחה 5 דקות באמבטיית קרח + 10 דקות בשמש.
קבוצה ב' נחה 15 דקות בשמש.

בסשן 2 קבוצה א' שנחה בתוך אמבטיית הקרח עשתה תוצאות טובות יותר מקבוצה ב'.
זאת "התאוששות" בין סשנים של רכיבה על אופניים , להחלמה ותיקון השרירים קור ייכול רק לפגוע , צ'רי פיקינג גרוע חבר.

• פותח/ת השרשור
זאת "התאוששות" בין סשנים של רכיבה על אופניים , להחלמה ותיקון השרירים קור ייכול רק לפגוע , צ'רי פיקינג גרוע חבר.
תשמע אני לא מחפש להצדיק את האמבטיות, רק מחפש ללמוד. אבל עצם זה שזה פה נותן איזה פוש להתאוששות זאת אומרת שיש לזה יתרונות מסוימים וחסרונות מסוימים (החסרונות הם כנראה פגיעה בייצור שריר? ויש מיתוס של החלמה מהירה - עוד לא הבנתי בדיוק, ויש פה איזה יתרון להתאוששות בין סשנים באותו יום שגם לא הבנתי עדיין לעומק) אני אשמח לקישורים למחקרים למי שיש.

לא נשמע לי סביר שבמקומות כמו NBA עושים אמבטיות קרח אם אין לך יתרונות בכלל, בטח האמריקאים שבקיעים במחקר ובטח ברמות הגבוהות. יכול להיות שכן, אבל מבחינתי עדיין אין לי מספיק מידע אמין ואני בטח לא מייחס הרבה חשיבות לתגובות פה על בולשיט אינסטגרם.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

תודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית