הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך אתם מתמודדים

IronStone

משתמש מתחיל
114
45
נק' מוניטין:
34
114
45
איך אתם מתמודדים עם המצב המחורבן הזה? אני בקושי אוכל, לא מסוגל להתאמן. מראות מזעזעים. חברה טובה של אישתי נרצחה. משתדל להשאר חזק בישביל המשפחה.

אישית מרגיש בעיקר חוסר אונים , ואני מרגיש כאילו ה"ביטחון האישי" שהרגשנו היה בעצם אשלייה.
בעיקר דואג למשפחה והחברים , מדברים הרבה... חלקם בוכים , חלקם כועסים.. חלקם על כדורי הרגעה...
מנסה לשמור על "סוג" של שגרה , כרגע עובד מהבית בגלל המצב , בשבוע הקרוב נראה לי שאני אתאמן בבית ולא במכון (מרגיש לי מוזר להתאמן במכון בתקופה כזאת)
ולצערי יש לי תחושה שהרע עוד לפנינו , אנחנו עומדים לפני מלחמה קשה בדרום ובצפון.

תשארו חזקים
גם כל שאר המילואימניקים
אישית מתמודד עם כל המצב נשאר פשוט קר או שאנן למצב ומנסה להיות בפול פוקוס
אם ישלחו אותי בקרוב לאבטח מקומות מסוימים אז הכרחי הדבר הזה ומקווה לטוב
לא אתנגד לתרומות של חטיפי חלבון האמתי במקום הטונה המגעילה מהמנות קרב... פאקינג 4 טונות היום שברביעי כמעט הקאתי
נורא

• פותח/ת השרשור
הצורה שהדבר הנוראי הזה קרה, עוד יותר מייאש. לא ברור איך הבהמות האלה עברו את הגבול כל כך בקלות. נכנסו לישובים וטווחו במשפחות שלמות. אני כאבא לתינוק בן 3 שנים פשוט מרוסק. ואני שואל איפה היה המודיעין?? הממשלה? השבכ? איך לעזאזל אף אחד לא ידע???? גם אני חושב, כמו דארק סול, שזו טעימה לפני מה שעומד לבוא מהצפון.

כולנו שואלים את עצמנו איך מחדל כזה יכול לקרות???!
עלק הצבא הכי חזק בעולם!! ממשלה זבל!!
כישלון מוחלט גם בניהול המצב עכשיו... שום טיפול, שום התארגנות בסיוע למשפחות החטופים.
עדיין יש מחבלים בתוך שטחי המדינה!! איפה 'מר ביטחון'? איפה 'שר הפיתות' שילך לפתוח לשכה בדרום??
אתמול יצא לי לדבר עם בנאדם מבוגר יחסית שנלחם במלחמת יום כיפור.. הוא אמר בקול שבור שמה שקורה עכשיו זה הרבה יותר גרוע מיום כיפור,
והסביר שביום כיפור הם נלחמו מול צבאות מוסדרים ומאורגנים.. במקרה עכשיו אירגון טרור מביך הצליח להוריד אותנו לברכיים ולשבור לנו את הצורה!

כולנו שואלים את עצמנו איך מחדל כזה יכול לקרות???!
עלק הצבא הכי חזק בעולם!! ממשלה זבל!!
כישלון מוחלט גם בניהול המצב עכשיו... שום טיפול, שום התארגנות בסיוע למשפחות החטופים.
עדיין יש מחבלים בתוך שטחי המדינה!! איפה 'מר ביטחון'? איפה 'שר הפיתות' שילך לפתוח לשכה בדרום??
אתמול יצא לי לדבר עם בנאדם מבוגר יחסית שנלחם במלחמת יום כיפור.. הוא אמר בקול שבור שמה שקורה עכשיו זה הרבה יותר גרוע מיום כיפור,
והסביר שביום כיפור הם נלחמו מול צבאות מוסדרים ומאורגנים.. במקרה עכשיו אירגון טרור מביך הצליח להוריד אותנו לברכיים ולשבור לנו את הצורה!
אחי צה"ל פה בבלגן
אני ועוד מאוד מילואימניקים בחיסרון של מים, אוכל חם ציוד וכו'
צה"ל בונה על התרומות של האזרחים. זה בושה..
אני נמצא בבסיס, לא בשטח ומקבל מנות קרב במקום מנות חמות.. לפחות מינימום? ואני מתלונן בצדק, אני לא חזרתי לטירונות, אני יכול לחיות על מנות קרב אבל יכול לעשות את זה במקרה ונכנס לצפון/דרום ללחימה..
במזל קיבלנו תרומות של שתייה, אוכל וכו' למרות שהשתייה נגמרת מהר מאוד

• פותח/ת השרשור
אחי צה"ל פה בבלגן
אני ועוד מאוד מילואימניקים בחיסרון של מים, אוכל חם ציוד וכו'
צה"ל בונה על התרומות של האזרחים. זה בושה..
אני נמצא בבסיס, לא בשטח ומקבל מנות קרב במקום מנות חמות.. לפחות מינימום? ואני מתלונן בצדק, אני לא חזרתי לטירונות, אני יכול לחיות על מנות קרב אבל יכול לעשות את זה במקרה ונכנס לצפון/דרום ללחימה..
במזל קיבלנו תרומות של שתייה, אוכל וכו' למרות שהשתייה נגמרת מהר מאוד
תשמור על עצמך! זה פשוט הזוי אין לי מה להגיד. מצדיע לך ולכל הלוחמים. תודה רבה לכם!

אני מתבייש במדינה!
אין לי מילים... איזה מחדל.. איזה זוועות...
בושה של ממשלה!!
ממשלה רקובה , אינטרסנטית ואימפוטנתית. עכשיו מגלים מה 'מר ביטחון' והשרים שלו באמת שווים..

אפילו ממשלת חירום עוד לא הקימו??! מנהלים לי מגעים.. יש להם זמן.

• פותח/ת השרשור
בדיחה אחת גדולה. 2023 ולא מוכנים למלחמה בשיט. מי ישמע נלחמים מול מדינה ענקית. כולה פאקינג חמאס. הורידו את הממשלה על הברכיים. לא רוצה לדעת מה היה קורה אם מדינה כלשהי עם נשק הרבה יותר מתקדם הייתה תוקפת אותנו...

בדיחה אחת גדולה. 2023 ולא מוכנים למלחמה בשיט. מי ישמע נלחמים מול מדינה ענקית. כולה פאקינג חמאס. הורידו את הממשלה על הברכיים. לא רוצה לדעת מה היה קורה אם מדינה כלשהי עם נשק הרבה יותר מתקדם הייתה תוקפת אותנו...
חכה... חיזבאללה עוד לא נכנס לתמונה.

תודה למי שפתח את הפוסט..
אני בהתקף חרדה רציני מהצהריים.
שהולך ומתעצם
אין לי שליטה,כל רעש קטן,כל הפרעה לריכוז שלי,ואני מאבד את זה.
זיעה/כאבי בטן/בחילה/דופק מואץ

"האני" הזה מפחיד אותי
תודה על השיתוף

תודה למי שפתח את הפוסט..
שהולך ומתעצם

"האני" הזה מפחיד אותי
תודה על השיתוף

אחי הכל טבעי ומובן.
במידה וזה בלתי נסבל תבקש מרשם מהרופא משפחה לקלונקס.

מצרף לפה משהו שיכול לעזור.. שווה לך לנסות.

קישור לצפייה: https://youtu.be/tVHIZsM63co?si=I4Ss8jVoLdMO3rIb
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

למי שצריך:

*קו הסיוע של נט”ל* עומד לרשות נפגעי טראומה על רקע מלחמה וטרור. הקו מציע עזרה נפשית טלפונית או באמצעות שיחות צ’אט, לטווח הקצר ולטווח הארוך – בהתאם לצורך 24/7.
קו הסיוע בטלפון: 1-800-363-363
קישור לצ׳אט-

*ער"ן*- עזרה ראשונה נפשית בטלפון ובאינטרנט לאנשים הזקוקים לאוזן קשבת. שירותי העמותה ניתנים באופן אנונימי ומידי לכלל הציבור הישראלי. מאויש 24 שעות ביממה בכל ימות השנה. מספר הטלפון הארצי הוא 1201

שירותי בריאות כללית: כללית פותחת מוקד תמיכה וסיוע ראשוני להתמודדות עם לחץ וחרדה בטלפון שמספרו 03-7472010. המענה ניתן ע״י עובדים סוציאליים ופסיכולוגים של כללית. המוקד פתוח 24/7 עד להודעה חדשה.

מכבי שירותי בריאות: מכבי מפעילה קו סיוע מיוחד לתמיכה נפשית למען חברות וחברי מכבי, המאויש ע״י עובדות ועובדים סוציאליים. המוקד פעיל היום (יום ד') עד השעה 22:00 ומחר בין השעות 08:00-20:00 וזמין במספר הטלפון הייעודי 0768173631 או דרך מוקד מכבי ללא הפסקה 3555*.
נוסף על כך, באפשרות חברי מכבי לקבל גם טיפול ממוקד לסיוע בהתמודדות נפשית עם המשבר באמצעות שלוש שיחות עם פסיכותרפיסטים תוך 24 שעות דרך 3028*

קופת חולים לאומית: על רקע האירועים העכשוויים ניתן לקבל סיוע, ייעוץ והכוונה רגשיים על ידי פנייה למוקד השירות: 507*. ניתן גם לקבל טיפול לסיוע בהתמודדות נפשית עם פסיכותרפיסטים תוך 24 שעות בטלפון: 072-2000272.

קופת חולים מאוחדת: מאוחדת מפעילה מוקד תמיכה וסיוע נפשי ראשוני, שמאויש על ידי עובדים סוציאליים ופסיכולוגים, ופעיל 24/7 בטלפון 3833.

נערך לאחרונה:
@Dark Soul Omega
תודה רבה רבה
בהחלט אשתמש בזה

אחי שתדע שאיך שאתה מרגיש זה טבעי ונורמלי.
וחרדה לא מסוכנת.. זאת רק תחושה זמנית לא נעימה.
חשוב שתדבר עם חברים ומשפחה ולא תישאר לבד עם החששות שלך.

• פותח/ת השרשור
תודה למי שפתח את הפוסט..
שהולך ומתעצם

"האני" הזה מפחיד אותי
תודה על השיתוף

תמשיך לחלוק אח יקר. בישביל זה פתחתי את הפוסט. אם יש לך עוד מה לשתף, אל תהסס לרגע.

בגדול אני כרגע חלק מכוחות הביטחון ונראה לי שהשגרה הזאת עוזרת להישאר שפוי דווקא (אני לא בדרום ולא נאלץ לראות גופות סביר שזה לא מזוהה לדרומים)
בורח לחלוטין מכל תיעוד שהוא מפורט מידי ובכלל מנסה לא לחשוב על כל החרא למרות שזה עולה מן הסתם. בורח מהסטרס ומתעסק בעיקר במקום שלי ובתפקידי.
ברור לי שבהתחשב בזה שאני לא מהדרום ולא משרת בדרום עוזר לשמירה על השפיות אבל כן הייתי ממליץ לנסות להתמקד באיפה אני ב"מערך" גם אם זה סתם אזרח שיכול פשוט לתרום או לסייע לכלכלה לעבוד הכל מבורך בעיני.

• פותח/ת השרשור
לי אין אינסטה ולא טיקטוק. רק פייס. הבעיה שגם כל הפייס מלא בזוועות. אין לאן לברוח מזה. היום נהרג בן של זוג שהמשפחה שלי מכירה שנים. ילד בן 19. פשוט זוועה. כמה אפשר להכיל עוד כוס עמק.

לי אין אינסטה ולא טיקטוק. רק פייס. הבעיה שגם כל הפייס מלא בזוועות. אין לאן לברוח מזה. היום נהרג בן של זוג שהמשפחה שלי מכירה שנים. ילד בן 19. פשוט זוועה. כמה אפשר להכיל עוד כוס עמק.
בטלגרם הסרטונים היותר גרועים.. להימנע מהרשתות החברתיות לפי דעתי הכי טוב.
בשבת ראיתי סרטונים מתוך הבסיסים וזעזע אותי לגמרי כי אני יכלתי להיות במצב הזה לפני כמה שנים. יודע מה זה השאננות הזאת במוצבים וכו'..
לא קל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית