הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחיטוב

ליאור531

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
היי חברה מה קורה?
אני נער בן 17 ואני נמצא כרגע בחיטוב .
ביצעתי בשנתיים האחרונות מסה מלווה על ידי דיאטן קליני, ובחמש וחצי החודשים האחרונים עברתי לחיטוב.
כשהייתי ילד קטן הייתי ילד שמנמן והחלום שלי היה להגיע לקוביות.
ואכן ירדתי במשקל (10 קילו פחות או יותר) וביחד עם זאת התפריט שלי הצטמצם ביחד.
בחודשיים האחרונים התפריט הגיע ל1700 קלוריות.
בתפריט היו לי 250 קלוריות פנויות למה שאני רוצה, ומן הסתם הייתי תמיד בוחר בגלידה או בשוקולד.
לפני שבועיים וחצי חוויתי מספר התקפי אכילה בלתי נשלטים עקב חשק חזק למתוק שהובילו לעלייה במשקל של כמעט 4 קילו ביום יומיים ולעצירות. לאחר התייעצות עם הדיאטן החלטתי שעדיף שאני אבחר במאכלים ב250 הקלוריות הפניות שלי שהם לא ממתקים, אלא מאכלים שהם יותר משביעים (לדוגמה בחרתי בטונה עם פריכיות), ובנוסף התחלתי להשתמש בתרופה נורמלקס נגד עצירות.
ומאז החשקים שלי למתוק נמצאים תחת שליטה אך משום מה אני לא מצליח לחזור למשקל הכי נמוך שהגעתי אליו ממש לפני התקפי האכילה.
משקל השיא שלי היה 80.5, אבל עכשיו אני נמצא ב81.7 בערך, ואני לא מצליח לרדת במשקל ואין לי שמץ למה.
ופה יש לי כמה שאלות אליכם.
1.האם התרופה נורמלקס נגד עצירות היא זאת שהובילה לעלייה קטנה של קליו במשקל שלי?
2. איך להתקדם מבחינת התזונה שלי.
מצד אחד המצב עצמו של גירעון קלורי מאוד מקשה עלי ביום יום ואני מתחיל לחשוב שאולי עדיף שאני אפסיק אם החיטוב ושאולי להיות בלי כרס זה מספיק.
ומצד שני אני לא רוצה לוותר לעצמי ואני רוצה להשיג את המטרה שלי של קוביות (אני בערך 15 אחוז שומן).

היי,
התקפי אכילה (בולמוסים) זה נפוץ בקרב מתאמנים, לכל אחד יש נפילות, השאלה כמה אתה מוכן להקריב כדי להגיע למטרה שלך?
מנסיון אישי שלי, כשהייתי במיניקאט ארוך היה לי יום צ'יט אחד שלם שבו הייתי אוכל מה שמתחשק לי, ו6 ימים אוכל 1,400 קלוריות.
לא הייתי מכניס מתוקים/מלוחים לפינוקים.
הייתי אוכל סלטים וחלבון, ופירות כדי לאזן (יש המון אפשרויות קלילות וטעימות).
כדי למנוע בולמוס לא רצוני, מציע לך לא לאכול פינוקים 6 ימים, וביום השביעי לאכול כמה שהנפש צריכה 😃
אחרי שבועיים של מיניקאט היה לי מאוד קל כי כל פעם הייתי מחכה ליום צ'יט.
בקשר לתרופה, תפנה לרופא משפחה שלך ותשאל אותו לגבי התרופה, הוא היחיד שיכול לתת לך דעה מקצועית בנושא תרופות.

משקל השיא שלי היה 80.5, אבל עכשיו אני נמצא ב81.7 בערך, ואני לא מצליח לרדת במשקל ואין לי שמץ למה.
היי, איך אתה עוקב אחר המשקל? מה תדירות השקילות? והאם אתה עדיין מלווה על ידי הדיאטן שהזכרת?

1.האם התרופה נורמלקס נגד עצירות היא זאת שהובילה לעלייה קטנה של קליו במשקל שלי?
לא

2. איך להתקדם מבחינת התזונה שלי.
מצד אחד המצב עצמו של גירעון קלורי מאוד מקשה עלי ביום יום ואני מתחיל לחשוב שאולי עדיף שאני אפסיק אם החיטוב ושאולי להיות בלי כרס זה מספיק.
ומצד שני אני לא רוצה לוותר לעצמי ואני רוצה להשיג את המטרה שלי של קוביות (אני בערך 15 אחוז שומן).
זו שאלה שרק אתה יכול לענות עליה. קודם כל צריך לבדוק האם ההתנהלות התזונתית שלך היא "אופטימלית", כי יכול להיות שאפשר לשפר אותה ובכך להקל עליך במהלך התהליך. יכול להיות שאתה בגירעון קלורי גדול מדי, יכול להיות שאתה עושה יותר מדי פעילות גופנית, אולי צריך לשפר את בחירת המזונות שלך. אני זורק פה כל מיני אופציות, אני לא באמת יכול לדעת מה נכון והאם בכלל צריך לשנות משהו.

גם מאוד יכול להיות שנשחקת ואולי שווה לקחת הפסקה מהגירעון הקלורי ולעבור לניטרלי, ולאחר ההפסקה הזו אפשר להחליט איך להמשיך (לחזור לגירעון, להמשיך לשמור על המשקל או להתחיל עלייה במסת השריר)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית