הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה לגבי תוכנית אימונים

• פותח/ת השרשור Yairbd
  • פורסם בתאריך

Yairbd

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
אז ככה, אני מתאמן יחסית חדש (חודש שלישי כרגע), יצא לי להתאמן בעבר אבל מסיבות אישיות רק עכשיו מתאפשר לי להתאמן רציני וקבוע.
אח שלי בנה לי את התוכנית אימונים הנוכחית שלי (תכף אפרט) ואני לא בטוח שאני עובר על כל השרירים שצריך ומרגיש שאני רוצה לתת עוד זמן לאימון (כרגע אימון לוקח לי בין 40 דקות לשעה), יש לי 2 סוגי אימונים שאני חוזר עליהם 5-6 ימים בשבוע:
(לא כל כך בקיא בשמות של התרגילים אנסה לתאר מה שאני לא מכיר שם)
אימון חזה+כתפיים+יד אחורית:
לחיצת חזה 45 מעלות (שיפוע חיובי) משקולות 10×4
פרפר 45 מעלות (שיפוע חיובי) משקולות 10×4
בנץ' מוט (מיטה ישרה) 10×4
כבל קרוס מעלה את שני הצדדים עד למעלה ועושה 4×10
לחיצת כתפיים 90 מעלות 10×4
הרחקת כתפיים משקולות 10×4
יד אחורית עם כבל (יד אחת כל פעם מעלה הכי למעלה) 10×4

אימון גב + יד קדמית:
פולי עליון 10×4
חתירה כנגד כבל 10×4
פולאובר בשכיבה עם משקולת 10×4
מסור 10×4
כפיפת מרפקים בכיסא כומר עם מוט 10×4
פטישים 10×4

בעיקרון אני עושה יום יום כל תכנית במשך כל השבוע ויש לי 4 שאלות.

1 - להוסיף רגליים לתוכנית של אימון גב? או לעשות יום נפרד לרגליים?
2 - יש שרירים שאני מחמיץ? ראיתי אנשים עובדים על חזה תחתון ועושים במכון הרבה תרגילים שאני לא מכיר ורוצה לדעת האם כדאי לי להחליף תרגילים או להוסיף.
3 - מה לגבי אימוני בטן? לעשות אותם בבית? אפשרי אחרי אימון? או שצריך להקדיש להם זמן משלהם? אם כן איפה אפשר לשלב?
4 - אני כן רואה התקדמות יפה בזמן האחרון, בחודש הראשון בקושי הייתי מצליח לסיים אימון עם משקולות 8 קילו בחזה ולא הייתי מצליח בכבל קרוס ואז חוזר לבית כולי תפוס למרות שעשיתי מתיחות, כנל לגבי אימון יד קדמית ועכשיו אני עושה עם 12 דחיקת חזה (יכול יותר), ו10 פרפר, עלייה משמעותית בשריר ביד קדמית ובמשקלים עם המוט גם כאילו השרירים שלי התרגלו לתרגילים, אבל מרגיש שאני מסוגל יותר, אחרי שאני עושה 10×4 דחיקת חזה 2 דקות אחר כך כשאני עובר לתרגיל אחר אני מרגיש מבואס שלא נתתי יותר בתרגיל אבל מצד שני אני מפחד שאם אתן יותר מדי בתרגיל לא יהיה לי כוח לשאר האימון, מה לעשות? להעלות משקל ולדחוק את עצמי או להמשיך ככה?
(עכשיו חזרתי לבית אחרי אימון ומרגיש קצת באסה כי בא לי להתאמן עוד אבל מפחד שזה יפגע באימון שעשיתי ובשרירים כי יש סדר לשרירים ולא יודע איזה תרגילים לעשות).

2 הערות:
1 - התרגילים שכתבתי הם לפי הסדר שאני עושה אותם, אז אם כן להוסיף איפה להכניס אותם?
2 - אני מנסה להעלות במסה ובשרירים, אני יחסית רזה (גובה בערך 1.74 ומשקל 67).

שאלה לא קשורה אם מישהו קרא עד לפה ומוכן לעזור:
זה בסדר לאכול שטויות כדי להעלות במשקל? אני בשגרה אוכל הרבה שטויות ואף פעם לא הגבלתי את עצמי אבל בכל זאת לא עולה במשקל, אין לי גם תפריט מוגדר כי אין הרבה דברים שאני אוהב לאכול, לאחרונה התחלתי לשלב חזה עוף ואורז, אני שותה אבקת חלבון גם בבוקר ואחרי אימון, אם למישהו יש הצעות לארוחות צהריים אני אשמח.

נערך לאחרונה:
יש לך פה סלט גדול בתוכנית האימון במיוחד עומס רב על הכתפיים ביום של הכתפיים ותרגילים דיי דומים ולא מובנים באימון הגב (למה לעשות חתירה כנגד כבל כשיש לך כבר "מסור" שאני מניח שאתה עושה עם משקולות יד שזה דיי אותו תרגיל).

1 - להוסיף רגליים לתוכנית של אימון גב? או לעשות יום נפרד לרגליים?
עניין של העדפה אישית. זה לא משנה. בכללי לעשות 5-6 אימוני כוח כאלו כמו שכתבת בשבוע זה יותר מידי נפח ויש דרכים יותר טובות להתעלל בעצמך אם זו המטרה. תוריד את תדירות האימונים ל-4, זה יותר ממספיק.

2 - יש שרירים שאני מחמיץ? ראיתי אנשים עובדים על חזה תחתון ועושים במכון הרבה תרגילים שאני לא מכיר ורוצה לדעת האם כדאי לי להחליף תרגילים או להוסיף.
אין דבר כזה חזה תחתון מבחינה אנטומית. אנשים אוהבים לעשות לוליינות בחדר כושר ולכן רוב תרגילי העזר המוזרים שאתה רואה מיותרים.

3 - מה לגבי אימוני בטן? לעשות אותם בבית? אפשרי אחרי אימון? או שצריך להקדיש להם זמן משלהם? אם כן איפה אפשר לשלב?
כמו שאתה מקדיש לכל שריר אחר. אינו שונה מחזה או כתף.

להעלות משקל ולדחוק את עצמי או להמשיך ככה?
להוריד תרגילים/סטים בתוכנית הקיימת. היא עמוסה מידי

זה בסדר לאכול שטויות כדי להעלות במשקל?
יכול לפגוע בבריאות לאורך זמן/מדדים בבדיקות דם ולכן זה לא אידיאלי ונדרש לכמת זאת. בנוסף, אתה תעלה בשומן מיותר וחבל.

• פותח/ת השרשור
יש לך פה סלט גדול בתוכנית האימון במיוחד עומס רב על הכתפיים ביום של הכתפיים ותרגילים דיי דומים ולא מובנים באימון הגב (למה לעשות חתירה כנגד כבל כשיש לך כבר "מסור" שאני מניח שאתה עושה עם משקולות יד שזה דיי אותו תרגיל).

עניין של העדפה אישית. זה לא משנה. בכללי לעשות 5-6 אימוני כוח כאלו כמו שכתבת בשבוע זה יותר מידי נפח ויש דרכים יותר טובות להתעלל בעצמך אם זו המטרה. תוריד את תדירות האימונים ל-4, זה יותר ממספיק.

אין דבר כזה חזה תחתון מבחינה אנטומית. אנשים אוהבים לעשות לוליינות בחדר כושר ולכן רוב תרגילי העזר המוזרים שאתה רואה מיותרים.

כמו שאתה מקדיש לכל שריר אחר. אינו שונה מחזה או כתף.

להוריד תרגילים/סטים בתוכנית הקיימת. היא עמוסה מידי

יכול לפגוע בבריאות לאורך זמן/מדדים בבדיקות דם ולכן זה לא אידיאלי ונדרש לכמת זאת. בנוסף, אתה תעלה בשומן מיותר וחבל.
מעריך מאוד את התשובה, אני באמת מרגיש עומס מטורף בכתפיים כשאני מגיע אליהם, בקושי מצליח לסיים את הסטים כשבזמן רגיל לפני אימון אני מצליח בקלות, לשים כתפיים ביום של גב (פחות עמוס) ויד קדמית ביום של חזה?
בהנחה שאני אוריד מסור (עם משקולות יד כן) יהיו לי רק 3 תרגילים לגב זה מספיק?(פולי עליון, חתירה, ופולאובר) אימון גב הוא מאוד קצר לכן אם יש תרגיל נוסף לגב שאתה ממליץ להוסיף שעובד על שרירים אחרים בגב / מומלץ להוסיף אשמח, יבאס אותי לסיים אימון בחצי שעה.
אם אני אשנה את תוכנית האימונים ל: חזה+ כתפיים+ יד אחורית ביום הראשון ואז יום של גב ויד קדמית בשני, ואז אני אכניס ביום השלישי בטן ורגליים ואז שוב חזה ברביעי ושוב גב בחמישי זה בסדר שישארו 5 ימי אימון? או שאני אצטרך לכניס בטן ורגליים במקום אחד מהם שיהיה לי בארבע ימים?

לא חייב לענות אני מעריך כבר שעזרת לי לשים לב לזה, זה דברים שהרגשתי בהם ואנסה לסדר תודה רבה ❤

לשים כתפיים ביום של גב (פחות עמוס) ויד קדמית ביום של חזה?
לא כי אז תעבוד על אותו השריר יום אחר יום (ביום של הגב אתה עדיין עובד על היד הקדמית באופן עקיף ובכתפיים אתה עובד על היד האחורית באופן עקיף כשעבדת עליה כבר בלחיצת חזה).

הייתי אומר זרוק את התוכנית לפח ותתחיל מחדש. היא לא טובה במהות שלה – אין פה מה לתקן, יש פה יותר מידי בעיות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית