הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עלייה במסה

Nimitz

משתמש מתחיל
23
2
נק' מוניטין:
2
23
2
היי. התחלתי תהליך לפני מספר שבועות יחד עם תזונאית, התהליך שלי מעט מיוחד יותר בעקבות מספר דברים שלא אפרט פה אך רק אגיד שאני מקווה שהפעם אצליח ואהיה חזק.
אני בן 19, על גובה 183, רץ תחרותי ומתאמן בערך 12-13 שעות שבועיות. כרגע כחלק מהתהליך אני גם לא שוקל מזון אלא אוכל בהערכה (מחשבון קלוריות מהלך בערך). אוכל כרגע בסביבות ה3200-3000, שכמובן כנראה שזה לא מדויק ויש סטיות לפה ולשם (במיוחד כי כרגע אני מפונה מהבית שלי ונמצא בבית מלון לצערי)
חלק מהתהליך הוא לא לייחס הרבה חשיבות למשקל אבל מן הסתם אני מאוד מודאג. רק רציתי להעלות פה ולשתף ולהעלות גם ממוצעי שקילות מהזמן האחרון. חשוב לציין שהרבה מהשקילות לא נכונות בעקבות נפח גבוה מאוד של אוכל וסיבים שאני אוכל ביום יום, והרבה מאוד פחמימות ומלח בגלל שגרה תזונתית שהיא לא ממש מאוזנת.
אשמח שתעיפו מבט. מבחינת הגוף? מרגיש נוזלי יותר, אבל כן מתחזק בחדר כושר ומרגיש טוב יותר. מאוד מאוד רעב ומרגיש כאילו הקלוריו לא מספיקות בכלל (התזונאית מתעקשת שאעלה אותן בעוד הרבה, זה אני שבולם אותה)

סתם שמחתי לפרוק, ואשמח לחוות דעת האם הקצב מהיר מדי, וכו. תודה!
(בחלק מהשבועות יש פה קפיצה כי היו שבועות שלא נשקלתי)

23 נוב 2023 - 29 נוב 2023 61.1 ק"ג
16 נוב 2023 - 22 נוב 2023 59.7 ק"ג
9 נוב 2023 - 15 נוב 2023 58.8 ק"ג
2 נוב 2023 - 8 נוב 2023 58.2 ק"ג
26 אוק' 2023 - 1 נוב 2023 56.6 ק"ג
28 ספט 2023 - 4 אוק' 2023 56.0 ק"ג
21 ספט 2023 - 27 ספט 2023 55.1 ק"ג
10 אוג 2023 - 16 אוג 2023 53.4 ק"ג
27 יול 2023 - 2 אוג 2023 52.5 ק"ג
29 יונ 2023 - 5 יול 2023 52.3 ק"ג

אני אתייחס לממוצעים שלך מחודר נובמבר כי בחודש הזה יש ממוצעי שקילות עקביים. סביר להניח שבגלל שאתה מפונה ההתנהלות התזונתית שלך ושגרת האימונים שלך השתנו, וזה בסדר ומובן. יש עלייה של 4.5 ק"ג בחודש הזה, לא סביר שזו עלייה של נוזלים בלבד. יכול להיות שהוספת יותר מדי קלוריות במהלך החודש הזה, יכול להיות שהעלת גם מסת שריר, וגם יכול להיות שעיקר העלייה היא עקב באמת עקב צבירת נוזלים ועקב שינוי התזונה. בכל אופן, אתה מבין שקצת קשה להסיק באופן מוחלט מה הרכב העלייה במשקל.

מאוד מאוד רעב ומרגיש כאילו הקלוריו לא מספיקות בכלל (התזונאית מתעקשת שאעלה אותן בעוד הרבה, זה אני שבולם אותה)
מה זה הרבה? כמה קלוריות היא רוצה להוסיף?
אם אתה רעב, התזונאית שלך אמורה להבין מה הסיבה לרעב הזה ולטפל בהתאם. אתה מתאר שאתה אוכל נפח גבוה של מזון וצורך כמות גדולה של סיבים תזונתיים, אז למרות שזה לא ממש מסתדר עם ממוצעי השקילות שלך בחודש האחרון, יכול להיות שאתה באמת אוכל מעט קלוריות ביחס להוצאה הקלורית שלך וביחס למטרה שלך (עלייה במסת השריר).

האם התזונאית לוקחת מדדים נוספים כמו היקף בטן, היקף יד, תמונות וכד'? או שאתם מסתמכים רק על משקל הגוף?

הצפת מול התזונאית שלך את כל מה שרשמת כאן? אם לא אז אני ממליץ לך שתתן בה אמון ותספר לה את כל מה שרשמת כאן. בסוף אתה עובד עם אשת המקצוע הזו והיא מכירה הכי טוב את המצב ואת הסיפור שלך.

כמובן שתמיד אתה יכול להתייעץ כאן, אבל זה צריך להיות במקביל לתזונאית ולא במקום.

בסוף אתה לא נמצא במצב רגיל וצריך להבין גם את זה, לכן צריך להתאים את עצמך, את ההרגלים שלך ואת המטרות שלך למצב החדש. בסופו של דבר אתה מפונה מהבית וזה מצב שרחוק מלהיות אידיאלי ונוח, במיוחד לספורטאי תחרותי ולמישהו בגיל שלך.

חלק מהתהליך הוא לא לייחס הרבה חשיבות למשקל אבל מן הסתם אני מאוד מודאג.
אתה יכול להיות רגוע לגבי המשקל, יכול להיות שהעלייה במשקל נובעת בין היתר מעלייה במסת השריר. וגם אם התרחשו שינויים לא רצויים במשקל, תמיד אפשר לתקן, ואני מקווה שהעלת גם את החששות שלך לגבי המשקל מול התזונאית, ואם לא אז מאוד כדאי שתעשה זאת.
בנוסף, המשקל הנוכחי שלך די נמוך ביחס לגובה, אז אולי בכלל העלייה במשקל רק תעשה לך טוב 🙂

• פותח/ת השרשור
אני אתייחס לממוצעים שלך מחודר נובמבר כי בחודש הזה יש ממוצעי שקילות עקביים. סביר להניח שבגלל שאתה מפונה ההתנהלות התזונתית שלך ושגרת האימונים שלך השתנו, וזה בסדר ומובן. יש עלייה של 4.5 ק"ג בחודש הזה, לא סביר שזו עלייה של נוזלים בלבד. יכול להיות שהוספת יותר מדי קלוריות במהלך החודש הזה, יכול להיות שהעלת גם מסת שריר, וגם יכול להיות שעיקר העלייה היא עקב באמת עקב צבירת נוזלים ועקב שינוי התזונה. בכל אופן, אתה מבין שקצת קשה להסיק באופן מוחלט מה הרכב העלייה במשקל.

אם אתה רעב, התזונאית שלך אמורה להבין מה הסיבה לרעב הזה ולטפל בהתאם. אתה מתאר שאתה אוכל נפח גבוה של מזון וצורך כמות גדולה של סיבים תזונתיים, אז למרות שזה לא ממש מסתדר עם ממוצעי השקילות שלך בחודש האחרון, יכול להיות שאתה באמת אוכל מעט קלוריות ביחס להוצאה הקלורית שלך וביחס למטרה שלך (עלייה במסת השריר).

האם התזונאית לוקחת מדדים נוספים כמו היקף בטן, היקף יד, תמונות וכד'? או שאתם מסתמכים רק על משקל הגוף?

הצפת מול התזונאית שלך את כל מה שרשמת כאן? אם לא אז אני ממליץ לך שתתן בה אמון ותספר לה את כל מה שרשמת כאן. בסוף אתה עובד עם אשת המקצוע הזו והיא מכירה הכי טוב את המצב ואת הסיפור שלך.

בסוף אתה לא נמצא במצב רגיל וצריך להבין גם את זה, לכן צריך להתאים את עצמך, את ההרגלים שלך ואת המטרות שלך למצב החדש. בסופו של דבר אתה מפונה מהבית וזה מצב שרחוק מלהיות אידיאלי ונוח, במיוחד לספורטאי תחרותי ולמישהו בגיל שלך.

אתה יכול להיות רגוע לגבי המשקל, יכול להיות שהעלייה במשקל נובעת בין היתר מעלייה במסת השריר. וגם אם התרחשו שינויים לא רצויים במשקל, תמיד אפשר לתקן, ואני מקווה שהעלת גם את החששות שלך לגבי המשקל מול התזונאית, ואם לא אז מאוד כדאי שתעשה זאת.
בנוסף, המשקל הנוכחי שלך די נמוך ביחס לגובה, אז אולי בכלל העלייה במשקל רק תעשה לך טוב 🙂
תודה רבה. מניח שבאמת עליתי הרבה גם במסת שריר, כי לא הייתה לי כזאת והייתי על אחוז שומן נמוך. ובתקופה מאוד ארוכה של תזונה לקויה.
מניח שאם הייתי קצת יותר מפרט מה התהליך אותו אני עושה היית מבין יותר, אבל פשוט קשה לי לשתף פה באינטרנט. רק אגיד שזה לא תהליך רגיל וסתם הייתי צריך גם קצת לפרוק פה. עובד עם תזונאית מקצוענית ומכון מקיף שמטפל.
תודה רבה על התגובה 😃
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אגב, רק אציין שאני מתאמן כרגע 13 שעות שבועיות בערך, מורכב בעיקר מתחום הטריאתלון אבל גם מאימוני כוח.
ובעיקרון פוטנציאל הצבירה של מסת שריר יותר גבוהה עבורי בגלל שהייתי עם אחוזים נמוכים, לא?

נערך לאחרונה:
אבל פשוט קשה לי לשתף פה באינטרנט
הכל בסדר, החשש שלך מובן לגמרי.

מורכב בעיקר מתחום הטריאתלון אבל גם מאימוני כוח.
ובעיקרון פוטנציאל הצבירה של מסת שריר יותר גבוהה עבורי בגלל שהייתי עם אחוזים נמוכים, לא?
אין ממש קשר בין אחוזי שומן לבין פוטנציאל עלייה במסת השריר. אם כבר, נפח הפעילות האירובית המאוד גדול שלך יכול להפריע לפיתוח מסת שריר. זה ממש לא אומר שזה ימנע ממך לפתח מסת שריר, אבל ייתכן שזה יפחית את הפוטנציאל.

• פותח/ת השרשור
הכל בסדר, החשש שלך מובן לגמרי.

אין ממש קשר בין אחוזי שומן לבין פוטנציאל עלייה במסת השריר. אם כבר, נפח הפעילות האירובית המאוד גדול שלך יכול להפריע לפיתוח מסת שריר. זה ממש לא אומר שזה ימנע ממך לפתח מסת שריר, אבל ייתכן שזה יפחית את הפוטנציאל.
תודה! האמת התכוונתי לזה שאחוז המסה הרזה אצלי יחסית נמוך ולכן ההתחלה יחסית מהירה. אני פשוט שואל בעיקר, האם יש לי מה לדאוג ממשקל?
מבחינת נראות על אף שעליתי יחסית מהר אני לא רואה שינויים יותר מדי לרעה, כן גדלתי במסה (באופן ברור לעין, חד משמעית), אבל אני לא במצב רע בכלל. סתם מייחס תמיד חשיבות גדולה מדי למספרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית