הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון ביום ציט יעילות?

• פותח/ת השרשור Lior98
  • פורסם בתאריך

Lior98

משתמש פעיל
345
17
נק' מוניטין:
20
345
17
שלום רב
אני בתקופת חיטוב (כבר לקראת הסוף)
ויש משהו מסקרן אותי.
אני עושה ציט כל 3 שבועות
שבממוצע אני צורך 3,700 קלוריות באותו יום (לפעמים טיפה יותר בכיוון של 4,000)
באותו יום אני ממש לא פעיל, לא מתאמן, עובד מהבית
האם לעשות אימון כמה שעות לפני ציט משפר משהו מבחינת צריכת השומן (עצם זה שבאותו יום אני לא עושה כלום ואני צורך כמות גבוהה של קלוריות)?
כי בחיטוב אני מתאמן 4-5 ימים ובכל סוף אימון מוסיף אירובי של חצי שעה.
עד היום שיערתי שעצם זה שאני מתאמן יום לפני ויום אחרי הציט אז זה כן "מעדן"
אבל אנחנו יודעים שהגוף צורך את הקלוריות לפי יום
אז זה לא באמת אפקטיבי מה עשית יום לפני ויום אחרי
כי באותו יום היה צריך לעדן את זה

השאלה
האם יהיה אפקטיביות כזאת או אחרת להתאמן דווקא באותו יום של הציט (במיוחד בחיטוב) על מנת לשפר/לייעל את הצריכה המוגזמת של הקלוריות
תודה

הגוף לא עובד במסגרת של 24 שעות, ככה שזה לא באמת משנה אם אכלת יותר קלוריות יום אחד ופחות ביום שאחרי, בסוף יוצא לך ממוצע בין שני הימים האלה.
בשורה התחתונה - זה לא משנה אם אתה מתאמן ביום של ציט או ביום אחר

• פותח/ת השרשור
הגוף לא עובד במסגרת של 24 שעות, ככה שזה לא באמת משנה אם אכלת יותר קלוריות יום אחד ופחות ביום שאחרי, בסוף יוצא לך ממוצע בין שני הימים האלה.
בשורה התחתונה - זה לא משנה אם אתה מתאמן ביום של ציט או ביום אחר
מעולה, עד היום פעלתי כך.
אבל שיערתי שבגלל שזה עובד לפי צריכה קלורית יומית
אז אולי כן יש הבדלים כאלו ואחרים.
תודה על התשובה!
נ.ב
זה תקף גם על אימון משקולות?
האם יש אינדקציה שאתה בחיטוב ודווקא להתאמן לפני הציט זה ייתן לך התאוששות הרבה יותר אפקטיבית מאשר אימון יום אחרי הציט?

בל שיערתי שבגלל שזה עובד לפי צריכה קלורית יומית
אז אולי כן יש הבדלים כאלו ואחרים.
בתכלז זה לא באמת משנה אם אתה עובד גם עם צריכה קלוריות דו יומית ואפילו יותר. יומית זה נוח פשוט, ואם תספור שבועית יכול להיות שיהיו לך ימים שתאכל בהם 5000 קלוריות וימים שתאכל 1000, שבטווח הארוך זה לא אידיאלי. אבל תכלס - גם הספירת קלורית היא יומית רק בגלל נוחות.
זה תקף גם על אימון משקולות?
האם יש אינדקציה שאתה בחיטוב ודווקא להתאמן לפני הציט זה ייתן לך התאוששות הרבה יותר אפקטיבית מאשר אימון יום אחרי הציט?
בתיאוריה לאכול הרבה פחמימות אחרי אימון כוח זה אפקטיבי יותר, בפועל זה לא באמת משנה

להתאמן לפני הארוחה הגדולה יגביר את קצב המטבוליזה של חומרי התזונה בגוף בטווח הקצר.

אם אתה בקטע של min/max אז הייתי כן מתאמן ביום הציט.
אם הכמויות גדלות לאורך היום ולא בארוחה אחת מרוכזת, הייתי מנסה להשאיר את הכמות המרכזית לאחרי האימון.

בסופו של דבר זה כן יתאזן כמו שכתב OYP. כמי שבא מספורט תחרותי, התוצאה לא תהיה 100% אותו הדבר. הבוסט התזונתי באותו היום יתן לך בנוסף לבוסט קצר טווח בפרפורמנס, קצת תמיכה לביטחון האישי בכל הנוגע להרמות ובין היתר יעזור לאזן את הליפטים שלך ברמה הפסיכולוגית.

אם אתה עושה את זה ללייפסטייל והכל בזרימה אז מציע שתראה איך יותר נוח לך. אם לא ניסית להתאמן ביום ריפיד ואתה סקרן, נסה. אם לא, לא קרה כלום 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית