הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם כדאי לשלב סופרסטים באימון AB?

Ohad625

משתמש מתחיל
237
53
נק' מוניטין:
114
237
53
מתאמן מתקדם יחסית, כרגע במסה.
מתאמן AB ארבע פעמים בשבוע.
A- חזה, כתפיים, יד אחורית
B- גב, רגליים, יד קדמית
בזמן האחרון יצא לי איזה שני אימונים שונים, ורציתי להתייעץ האם כדאי להשאיר ככה.
שבוע שעבר מפאת חוסר בזמן, באימון A עשיתי רק חזה וכתפיים, ואמרתי שנשאיר את היד האחורית לאימון B. באימון B עשיתי את הכל כרגיל, רק פשוט במקום לעשות סטים של היד קדמית בלבד עשיתי סופר סט- יד אחורית+קדמית. משהו מוזר קרה לי, אבל הצלחתי בתרגילים של היד האחורית לעשות בערך 4-5 חזרות יותר בכל סט מאשר באימונים הרגילים (שאני שם את היד האחורית ב-A).
וגם שעברתי לתרגיל היד הקדמית (שכאמור היד אמורה להיות קצת יותר עייפה כנראה בגלל הסופר סט), הצלחתי כמעט את אותו משקל לאותן חזרות ממה שאני עושה ברגיל.
אני חושב שאולי זה קורה בגלל שכאשר אני עושה אימון חזה וכתפיים, והיד אחורית מגיעה בסוף האימון, אז היד האחורית משתתפת ומתעייפת בתרגילי הלחיצה וכו'.

השאלה שלי היא האם כדאי לי לשנות את זה בכל אימון? או שרק מדי פעם, כדי שלא יהיה עומס יתר? והאם זה בעיה אם יוצא לי אימון חזה וכתפיים ביום ראשון ויום אחרי אני יאמן גם את היד האחורית באימון הבא? הכוונה שאולי זה לא נותן לה לנוח?
כי אני רואה שיוצא לי יותר טוב לעשות חזה וכתפיים לבד, ולזרוק את היד האחורית לאימון הבא עם הקבוצות שריר האחרות, זה גם זה יכול לתת לי יותר זמני מנוחה באימון של החזה ולנסות להרים יותר כבד, וגם נותן לי לפי מה שאני רואה להרים משקלים גבוהים יותר ליד האחורית, אחרי שהיא לא עייפה מהחזה והכתפיים אולי.
אני יודע שזה לא עניין מהותי ואפשר להתקדם בכל דרך אבל אשמח לחוות דעת.. יש לציין שאני מתאמן להיפרטרופיה נטו.

נשמע טוב. אם זה זורם לך, תן לזה זמן מחזור של 4 שבועות ותראה אם ההתאוששות שלך לא נפגעת.
אם אתה רואה ירידה ברמת הביצועים ועלייה בעייפות, ובכל זאת רוצה להמשיך לנסות, נסה להגביר את כמות החזרות ולהוריד משקל ליד האחורית ביום החלוקה.
יכול להיות שזה יפתור את הבעיה הפוטנציאלית.

כך או כך זה לא קריטי.

מבחינת אופטימיזציה והפעלתיות לאורך זמן, עדיף לחלק אזורי הפעלה שריריים לאורך האימונים בשבוע.
התדירות שתיארת כך או כך לא מטורפת, רק תלוי בהעדפה וההתאוששות שלך.

מה שיקרה לדעתי לאורך זמן הוא שאתה תפתח עודף הפעלה לצד הקדמי של הגוף שלך ותצטרך למתוח אותו יותר, ולהוסיף הפעלה מינימלית לשרירים האחוריים באימון האחר שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית