הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוסף משמין

yosef haim

משתמש מתחיל
12
3
נק' מוניטין:
3
12
3
היי, יש לי אחות מאוד רזה( היא אוכלת מלא וכלום.....) הרופא אמר על כל מיני הורמונים....
יש גיינרים מתאימים או תוספים שהיא יכולה לקחת אבל שלא יהיה לה שרירים🤣
חומר שיש מין אותה קצת יעלה אותה במשקל, חשבתי לתת לה מהחלבונים והקריאטין שאני לוקח, מה אתם אומרים על זה?
אשמח לתשובות. תודה רבה☺️

ידידי , הלוואי שזה כזה קל , שרירים דורשים הרבה יותר עבודה מאשר לשתות "גיינר"
גיינר לא יעשה כלום , זה בסך הכל קלוריות וחלבון .
וזה גם לא טעים .
תסביר לה שכדאי לה לה להתחיל לאכל מאכלים עשירים בקלוריות ביחס לרמת שובע של המאכל , זה הרבה יותר יעיל וטעים מגיינר .
לדוגמא , חמאת בוטנים סקיפי , שייקים של שיבולת שועל וחלב , פיתות עם גבינות , לא חסר
גם אם היא תקח כל יום גיינר וקריאטין - אם היא לא תיהיה במאזן קלורי חיובי , היא לא תעלה במשקל

• פותח/ת השרשור
ידידי , הלוואי שזה כזה קל , שרירים דורשים הרבה יותר עבודה מאשר לשתות "גיינר"
גיינר לא יעשה כלום , זה בסך הכל קלוריות וחלבון .
וזה גם לא טעים .
תסביר לה שכדאי לה לה להתחיל לאכל מאכלים עשירים בקלוריות ביחס לרמת שובע של המאכל , זה הרבה יותר יעיל וטעים מגיינר .
לדוגמא , חמאת בוטנים סקיפי , שייקים של שיבולת שועל וחלב , פיתות עם גבינות , לא חסר
גם אם היא תקח כל יום גיינר וקריאטין - אם היא לא תיהיה במאזן קלורי חיובי , היא לא תעלה במשקל
תודה רבה רבה אגיד את זה....

היי, יש לי אחות מאוד רזה( היא אוכלת מלא וכלום.....)
היי,
"מאוד רזה" ו"אוכלת מלא וכלום" אלה הגדרות שרירותיות שכל אחד מאיתנו יכול לתת להם ערך מספרי שונה. ולגבי כמות המזון, הכמות לא מהווה תמיד אינדיקציה לכמות הקל' שאכלנו. אפשר לאכול כמויות גדולות של מאכלים המכילים כמות קל' קטנה (דחיסות קלורית נמוכה) וזה יוצר את הפיקציה של אכילה בכמות גבוהה, אבל בפועל כמות הקל' שנצרכה די קטנה.

אז, בת כמה אחותך? כמה היא שוקלת? מה הגובה? איך הערכת כמה היא אוכלת?

• פותח/ת השרשור
היי,
"מאוד רזה" ו"אוכלת מלא וכלום" אלה הגדרות שרירותיות שכל אחד מאיתנו יכול לתת להם ערך מספרי שונה. ולגבי כמות המזון, הכמות לא מהווה תמיד אינדיקציה לכמות הקל' שאכלנו. אפשר לאכול כמויות גדולות של מאכלים המכילים כמות קל' קטנה (דחיסות קלורית נמוכה) וזה יוצר את הפיקציה של אכילה בכמות גבוהה, אבל בפועל כמות הקל' שנצרכה די קטנה.

אז, בת כמה אחותך? כמה היא שוקלת? מה הגובה? איך הערכת כמה היא אוכלת?
אחותי עכשיו בת 15 1.60 שוקלת 30 .....
היא אוכלת תאמת לא הרבה בכלל כמה פרוסות ליום וארוחת צהריים ונשנוש בערב......
זה לא שהיא לא רוצה לאכול או אנרוקסיות או משהו כזה, בדקנו אצל רופא והוא פשוט אמר לה להתחיל לטחון.
לכן שאלתי אם יש איזה חומר שיכול לעזור אבל תוסף בריא.

הכי אמיתי, תבדקו עם החברות שלה בבית ספר
שאין לה ריבים או שונאים קקות למיניהם ...
הייתי מתחיל מזה
ואם יש משהו לפעול בהתאם

אם זה נטו איזהשהוא קושי באכילה אז פשוט להתחיל לאכול.. כל אדם יכול לעלות או לרדת במשקל וזה כולל אותה

• פותח/ת השרשור
הכי אמיתי, תבדקו עם החברות שלה בבית ספר
שאין לה ריבים או שונאים קקות למיניהם ...
הייתי מתחיל מזה
ואם יש משהו לפעול בהתאם

אם זה נטו איזהשהוא קושי באכילה אז פשוט להתחיל לאכול.. כל אדם יכול לעלות או לרדת במשקל וזה כולל אותה
היא מגיל 0 ככה היא אף פעם לא אכלה הרבה וגם מה שהיא אוכלת ישר מוציאה לפני שנה בדיוק היא שקלה כמו היום ,
אני אבדוק באמת אם הכל תקין בבית ספר, ואכן צריך להתחיל לאכול, השאלה אם יש תוסף שיכול לעזור הקלוריות וכדו' שהוא בריא.

לי שייקים מאוד עזר בלדחוף קלוריות, משקאות מתוקים גם כן, בגדול להפוך את האוכל לנוזלי עזר לי

אחותי עכשיו בת 15 1.60 שוקלת 30
זה משקל מאוד נמוך.
זה לא שהיא לא רוצה לאכול או אנרוקסיות או משהו כזה, בדקנו אצל רופא והוא פשוט אמר לה להתחיל לטחון.
אבחנות כאלה ואחרות משאירים לאנשי מקצוע שמטפלים במקרה בשטח. זה מה שהרופא אמר לנערה בת 15 ששוקלת 30 ק"ג? הוא לא הפנה אותה לדיאטנית או לאיש מקצוע אחר?

וגם מה שהיא אוכלת ישר מוציאה לפני שנה בדיוק היא שקלה כמו היום
מה הכוונה במשפט הזה? מה זאת אומרת שהיא מוציאה את מה שהיא אוכלת?

בכל אופן, לפנות לאיש מקצוע (לפנות בזריזות, לא לדחות את זה). לפנות לרופא המשפחה ולדרוש הפניה לדיאטנית או להמשך טיפול אחר. לפי מה שאתה מתאר המקרה הזה דורש טיפול הרבה יותר רציני מייעוץ בפורום. המשקל שלה מאוד מאוד נמוך.
ואם צריך אז לפנות לרופא אחר, לא סביר בעליל שרופא יגיד לנערה בת 15 ששוקלת 30 ק"ג על 1.6 מ' פשוט להתחיל לאכול. המקרה הזה דורש הרבה מעבר

וגם אם אין איזשהי בעיה רפואית/הצקות בבית ספר וכו', עדיין זה דורש התערבות של תזונאי/ת כי היא צריכה ללמוד איך לאכול. צריך לטפל בסיבה שממנה צורת האכילה הזאת נובעת ולא לטפל רק בסימפטום

• פותח/ת השרשור
זה משקל מאוד נמוך.

אבחנות כאלה ואחרות משאירים לאנשי מקצוע שמטפלים במקרה בשטח. זה מה שהרופא אמר לנערה בת 15 ששוקלת 30 ק"ג? הוא לא הפנה אותה לדיאטנית או לאיש מקצוע אחר?

מה הכוונה במשפט הזה? מה זאת אומרת שהיא מוציאה את מה שהיא אוכלת?

בכל אופן, לפנות לאיש מקצוע (לפנות בזריזות, לא לדחות את זה). לפנות לרופא המשפחה ולדרוש הפניה לדיאטנית או להמשך טיפול אחר. לפי מה שאתה מתאר המקרה הזה דורש טיפול הרבה יותר רציני מייעוץ בפורום. המשקל שלה מאוד מאוד נמוך.
ואם צריך אז לפנות לרופא אחר, לא סביר בעליל שרופא יגיד לנערה בת 15 ששוקלת 30 ק"ג על 1.6 מ' פשוט להתחיל לאכול. המקרה הזה דורש הרבה מעבר

וגם אם אין איזשהי בעיה רפואית/הצקות בבית ספר וכו', עדיין זה דורש התערבות של תזונאי/ת כי היא צריכה ללמוד איך לאכול. צריך לטפל בסיבה שממנה צורת האכילה הזאת נובעת ולא לטפל רק בסימפטום
מוציאה הכוונה מחרבנת.
ברור שאנחנו כל הזמן בביקורת ואנחנו מתייעצים עם רופא משפחה, לא באתי לפורום כדי לדעת סיבה רפואית אלא לדעת אם יש עוד משהו שיכול לעזור.
אנחנו אכן במעקב וטיפול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית