הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עלייה במשקל במסה

בלייר וולדורף

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
אז בקצרה אני בחורה 1.55 והתחלתי מסה לפני איזה חודשיים, בהתחלה כשהעלתי לממוצע קלוריות שהצבתי לעצמי עליתי בשבועיים הראשונים כמעט קילו ושם נתקעתי לכמה שבועות, העלתי את הממוצע בעוד איזה 50-100 ועדיין לא הייתה עלייה לשבוע פלוס ופתאום בשבוע האחרון עליתי בממוצע בין חצי קילו לקילו, נע בין זה. חשבתי שזה רק נוזלים אבל המשקל היה מאוד יציב על מספר ספציפי למשך כמה שבועות ועכשיו הייתה עלייה בטווח קצר שנשארה שם, לדאוג לגבי זה? העודף גדול מדי או שזה פשוט איך שהגוף שלי מגיב?
*רמת פעילות וצעדים נשארו קבועים, גם חלבון נשאר גבוה, שינה הייתה אפילו יותר טובה בשבוע לפני העלייה (חופש חנוכה).
יש הרבה פקטורים מעבר לזה שאני מאמינה שהשפיעו ויכולה לפרט אם זה עוזר

אז בקצרה אני בחורה 1.55 והתחלתי מסה לפני איזה חודשיים, בהתחלה כשהעלתי לממוצע קלוריות שהצבתי לעצמי עליתי בשבועיים הראשונים כמעט קילו ושם נתקעתי לכמה שבועות, העלתי את הממוצע בעוד איזה 50-100 ועדיין לא הייתה עלייה לשבוע פלוס ופתאום בשבוע האחרון עליתי בממוצע בין חצי קילו לקילו, נע בין זה. חשבתי שזה רק נוזלים אבל המשקל היה מאוד יציב על מספר ספציפי למשך כמה שבועות ועכשיו הייתה עלייה בטווח קצר שנשארה שם, לדאוג לגבי זה? העודף גדול מדי או שזה פשוט איך שהגוף שלי מגיב?
עדיף שתרשמי פה את השקילות האחרונות שלך כדי שיהיה אפשר להבין באמת את המגמה.
בתחילת מסה כמובן שהמשקל יקפוץ ולא יהיה יציב לפחות לא בשבועות הראשונים, לאחר מכן זה מתייצב ומכוונים לעליה של 1% ממ.ג בחודש.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

יש הרבה פקטורים מעבר לזה שאני מאמינה שהשפיעו ויכולה לפרט אם זה עוזר
אשמח.

• פותח/ת השרשור
בתחילת מסה כמובן שהמשקל יקפוץ ולא יהיה יציב לפחות לא בשבועות הראשונים, לאחר מכן זה מתייצב ומכוונים לעליה של 1% ממ.ג בחודש.

אשמח.

אשמח.
אז חזרנו ללימודים והיה שבוע של הרבה עומס, פחות שעות שינה, השקילות היו יותר מוקדמות וקרובות לארוחה האחרונה, הארוחה האחרונה בפני עצמה הייתה ענקית כי לא מצליחה לאכול מספיק במהלך היום כשיש לימודים, יש גם עצירות (לא יודעת אם זה משפיע)

קבצים מצורפים

• 1515A5AA-02D3-4025-9716-E24F015080A4.png
    1515A5AA-02D3-4025-9716-E24F015080A4.png
    KB 43.3 · צפיות: 47
  • 129A5E31-085A-4493-BED1-5E5859DB2FC1.png
    129A5E31-085A-4493-BED1-5E5859DB2FC1.png
    KB 42.2 · צפיות: 46
  • 229DB84F-9103-4216-8FD5-7249BF1C6ABE.png
    229DB84F-9103-4216-8FD5-7249BF1C6ABE.png
    KB 48.9 · צפיות: 36
  • 0A198BC6-96B2-44AF-8D31-9DCCA312BC13.png
    0A198BC6-96B2-44AF-8D31-9DCCA312BC13.png
    KB 39.9 · צפיות: 38
אז חזרנו ללימודים והיה שבוע של הרבה עומס, פחות שעות שינה, השקילות היו יותר מוקדמות וקרובות לארוחה האחרונה, הארוחה האחרונה בפני עצמה הייתה ענקית כי לא מצליחה לאכול מספיק במהלך היום כשיש לימודים, יש גם עצירות (לא יודעת אם זה משפיע)
טוב יש פה כמה דברים.

-השקילות עומדות בטווחים שמומלצים למסה אבל אם את שוקלת באיזור ה38-39 ק"ג ועם מסת שריר צריך לכוון לעליה גדולה יותר לפחות בתור התחלה.
-את נשקלת בבוקר? והארוחה האחרונה מתי?
-את צריכה ללמוד לחלק את האוכל לאורך היום, אין שום סיבה שברמה הזו יהיה לך קשה לסיים את האוכל. צריך לבדוק ולעשות התאמות.
-עצירות כמובן שיכולה להשפיע על השקילות, כדאי שוב לבחון את התזונה שלך לראות שזה לא נובע משם ושוב אם צריך - לעשות התאמות.
-בנתונים שלך הייתי מכוון לכל הפחות לעליה של 1 ק"ג בחודש.
-אני לא מכיר אותך אישית אבל הייתי ממליץ בחום להיות מלווה ע"י איש מקצוע כי הנתונים פה קרובים ללהיות בעייתים.

נ.ב
-פעילות הורמונלית תקינה? וסת?

• פותח/ת השרשור
טוב יש פה כמה דברים.

-השקילות עומדות בטווחים שמומלצים למסה אבל אם את שוקלת באיזור ה38-39 ק"ג ועם מסת שריר צריך לכוון לעליה גדולה יותר לפחות בתור התחלה.
-את צריכה ללמוד לחלק את האוכל לאורך היום, אין שום סיבה שברמה הזו יהיה לך קשה לסיים את האוכל. צריך לבדוק ולעשות התאמות.
-עצירות כמובן שיכולה להשפיע על השקילות, כדאי שוב לבחון את התזונה שלך לראות שזה לא נובע משם ושוב אם צריך - לעשות התאמות.
-אני לא מכיר אותך אישית אבל הייתי ממליץ בחום להיות מלווה ע"י איש מקצוע כי הנתונים פה קרובים ללהיות בעייתים.

נ.ב
הדאגה במקום כי אני באה מהפרעות אכילה ואפשר להבין, אני
טוב יש פה כמה דברים.

נ.ב
אני באה ממקום של הפרעות אכילה אני בטוחה שהבנת איכשהו, ולא אין וסת כרגע. העצירות אני מניחה שגם מהלחץ והשינה כי לא שיניתי הרבה במה שאני רגילה לאכול. וכן נשקלת בבוקר על בטן ריקה אחרי פיפי תמיד, אני חושבת שמה שהכי גרם להבדל זה שאני סוגשל התרגלתי לאכול את רוב הפחמימה בערב ולאכול קצת יותר קרוב לשינה משאני רגילה (רגילה בדכ לתת שלוש פלוס שעות לפני אבל עכשיו שעתיים כזה)- שניהם לא אידיאלים מאוד מבחינה בריאותית אבל אני מנסה לסדר את זה כי הלוז שלי מאוד דינמי ואני כמעט לא אוכלת בבית, יש לי פרפ לכל מקום

הדאגה במקום כי אני באה מהפרעות אכילה ואפשר להבין, אני

אני באה ממקום של הפרעות אכילה אני בטוחה שהבנת איכשהו, ולא אין וסת כרגע. העצירות אני מניחה שגם מהלחץ והשינה כי לא שיניתי הרבה במה שאני רגילה לאכול. וכן נשקלת בבוקר על בטן ריקה אחרי פיפי תמיד, אני חושבת שמה שהכי גרם להבדל זה שאני סוגשל התרגלתי לאכול את רוב הפחמימה בערב ולאכול קצת יותר קרוב לשינה משאני רגילה (רגילה בדכ לתת שלוש פלוס שעות לפני אבל עכשיו שעתיים כזה)- שניהם לא אידיאלים מאוד מבחינה בריאותית אבל אני מנסה לסדר את זה כי הלוז שלי מאוד דינמי ואני כמעט לא אוכלת בבית, יש לי פרפ לכל מקום
קודם כל כדאי לדאוג להחזיר את הפעילות ההורמונלית לתקינות, את צורכת מספיק שומן?

בכל מקרה עם כל הרצון הטוב לעזור, העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה להיעזר באיש מקצוע מתאים.
מאחל לך המון בהצלחה ובריאות.

• פותח/ת השרשור
קודם כל כדאי לדאוג להחזיר את הפעילות ההורמונלית לתקינות, את צורכת מספיק שומן?

בכל מקרה עם כל הרצון הטוב לעזור, העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה להיעזר באיש מקצוע מתאים.
מאחל לך המון בהצלחה ובריאות.
בערך 60-70 גרם ביום, מאמינה שזה מספיק?
לגבי איש מקצוע פשוט לא מסתדר לי/להורים שלי כלכלית, אז אני עושה תהליך נטו עם ידע שאני רוכשת, ותודה רבה:)

בערך 60-70 גרם ביום, מאמינה שזה מספיק?
נשמע מספיק.
לגבי איש מקצוע פשוט לא מסתדר לי/להורים שלי כלכלית, אז אני עושה תהליך נטו עם ידע שאני רוכשת, ותודה רבה:)
אין שום סיבה שבעיה כלכלית תעצור בעדך לדאוג לבריאות שלך, יש גם קופות חולים שאפשר דרכם לקבל ייעוץ מסובסד.
בכל מקרה אשאיר לך הודעה בפרטי ותצרי איתי קשר, אנסה לעזור כמה שאוכל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית