אין כח לכח

PowerPoint

משתמש קבוע
1,488
874
נק' מוניטין:
1,094
1,488
874
אהלן חברים
מקווה שכולם בטוב..
לאחרונה אני מרגיש ירידה בכח,יתכן עקב המצב הנפשי,יתכן מזה ש"טחנתי" המון זמן תוכניות לכח.
ולכן אני רוצה קצת הפסקה,ולצאת לאימוני "חזרות"..
הבעיה שאני לא יודע איך לגשת לעניין?!
אשמח להוראות בנושא
1) לפי איזה אחוז עלי לגזור משקל?
2) מהו טווח החזרות?

תודה רבה מראש

לא היית מספיק ברור, אז אתייחס לבקשה שלך כמו שהייתי מתייחס לספורטאי אחרי תחרות שלא רוצה לדרוך בחדר כושר יותר, ואני נותן לו תוכנית אוף סיזן מגוון.
הייתי ממליץ לעשות רק ווריאציות של תרגילי המטרה ולא תרגיל המטרה בעצמה, כמו פין בנץ' או בנץ' בשיפוע חיובי ולא בנץ' רגיל שהיית עושה.
עושה פחות סטים לתרגיל, נגיד 3 סטים לכל תרגיל, אבל עדיין עושה הרבה תרגילים. נגיד במקום לעשות 7×5 לתרגיל אחד כמו שעשית בסמולוב, הייתי עושה 3×10 ל3 תרגילי ווריאציה.

טווח החזרות למטרת החזרת המוטיבציה לכוח היא 7-15 לדעתי.
לכל חזרה נוספת מתוכנית אחרת שהיית עושה, הייתי מוריד 2.5-3% משקל. נגיד אם עשית ב3×5 100 ק"ג, ל10 חזרות תוריד 15 ק"ג כי זה 5 חזרות יותר, ולכל חזרה הורדתי 3%.
לכל ווריאציה תוריד 5% מהמשקל שעשית בתרגיל הרגיל, נגיד עברת לפין בנץ' תוריד 5 ק"ג שזה 5%, שזה יוצא 80 ק"ג לעשיריות בפין בנץ' במקום 100 ק"ג לחמישיות שעשית.

אם אין לך מושג איך לבנות תוכנית, תבחר לך תוכנית מתחילים מתוכניות חינמיות אונליין כמו שיש לג'וני קנדיטו לדוגמה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה @elchonon
כרגיל לא מאכזב אף פעם.

אתה צודק.
ההרגשה היא שאין התקדמות,ואין מוטיבציה..
לכן אני רוצה קצת "להוריד הילוך"

כאשר אעשה את כל התרגילים סביב "הבנץ" הרגיל,לא יהיה לי קשה לחזור אליו?

תודה

תודה רבה @elchonon
כרגיל לא מאכזב אף פעם.

אתה צודק.
ההרגשה היא שאין התקדמות,ואין מוטיבציה..
לכן אני רוצה קצת "להוריד הילוך"

כאשר אעשה את כל התרגילים סביב "הבנץ" הרגיל,לא יהיה לי קשה לחזור אליו?

תודה
אל דאגה, לא רק שלא תיחלש, אוף סיזן יכול לחזק אותך הרבה יותר כשתחזור לתרגיל המטרה.

@elchonon
האם עברה עליך תקופה כזאת?
ברור, כל הזמן.
כמעט אחרי כל תחרות, לכן אני משתדל לא להתחרות יותר מפעם בשנה.
וכמו שציינת, דברים אישיים בחיים יכולים לגרום לזה גם.

בדיוק באותו מצב. סביר להניח בגלל המצב הנפשי שלי. אני באמת משתדל להתאמן אבל כל אימון זה סיוט :( מה שמחזיק אותי זאת המשמעת. אין שום מוטיבציה נטו משמעת עצמית

• פותח/ת השרשור
בדיוק באותו מצב. סביר להניח בגלל המצב הנפשי שלי. אני באמת משתדל להתאמן אבל כל אימון זה סיוט :( מה שמחזיק אותי זאת המשמעת. אין שום מוטיבציה נטו משמעת עצמית
בדיוק ככה.
הקשבתי אלחנן והורדתי משקלים,עובד על חזרות גבוהות..
3 סטים 3 תרגילים וזהו.
התחלתי יפה ותפסה אותי השפעת אז עכשיו ללא אימונים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית