הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דומס בגב תחתון או פציעה / משהו לא תקין

אוראל לוסב

משתמש מתחיל
203
84
נק' מוניטין:
226
203
84
בבית
היי 😃
חזרתי להתאמן סקוואט ודד (תכף תגלו למה הפסקתי)
לעניין..
כשאני חוזר להתאמן סקוואט ודד .. בימים האלו אני הולך לדוגמא למכולת השכונתית בישוב שלי שזה 2 קילומטר מהבית.. ובהליכה הגב התחתון שלי "תפוס" אני מרגיש "מכווץ" ורק רוצה לשבת .. זה לא כאבי תופת אלא יותר מגביל ואני פשוט מרגיש שממש אבל ממש "לא כיף לי ללכת" .. רוצה לציין כשאני מגיע לבית ואני שוכב אפילו חצי דקה על המיטה כל התחושה הזאת נעלמת..
באימון עצמו התחושה הזאת קיימת אבל בווליום נמוך.. בעיקר כי אני נח הרבה בשביל למנוע את התחושה הזאת ( אני שונא את התחושה הזאת היא מלווה אותי שלוש שנים כשאני מתאמן סקוואט דד)..
התחושה יכולה לעלות לדוגמא שאני מנקה את הבית יסודי ועומד הרבה..
ושוב אחרי שאני יושב או שוכב חצי דקה הכל נעלם..
ממש אשמח אם תגידו לי אם זה נורמטיבי כי אין לי בעיה לסבול את זה אם זה רק דומס (מה שתיארתי)
מאוד חשוב לי הסקוואט והדד ואני מאוד רוצה להמשיך להתחזק (מה גם שאני מתאמן בחדכ ביתי וחוץ מלג אקסטנשיין לג קורל ולאנץ בולגרי אין לי יותר מידי לרגליים)
ושוב אם מה שתיארתי זה דומס הכל בסדר אני יכול לסבול את זה.
תודה לעוזרים ❤️

כן, זה דומס.
העונש שלנו מהפסקה מהאימונים, זה דומס נוראיים.
כמובן שחשוב שתעבוד עם תוכנית טובה ועליה הדרגתית, אבל גם עם תוכנית מושלמת, אין מנוס מהתזכורת האכזרית של דומס שהזנחנו את השרירים לתקופה מסוימת.
תמשיך להתאמן, הפתרון לדומס זה עוד אימון, אוכל, שינה ונוזלים.
תוך שבוע שבועיים הגוף אמור להתאקלם ולא להרגיש כל כך נורא כבר.

אמממ…. לא הייתי ממהר לקבוע בהחלטיות שזה דומס ולא סימפטומים ראשוניים של בלט/פריצת דיסק.
גם המיקום (גב תחתון), גם תיאור התחושה וגם העובדה שאתה חש הקלה בשכיבה, כולם מתאימים לסימפטומים של בלט.

במקומך הייתי פונה לאורטופד, מקבל הפנייה לסי טי, ומוודא את העניין.
אם בלט זה המצב, אבל תתעלם ותמשיך עם אותה הפעילות שהביאה למופע הזה, אתה מסתכן בפציעה חמורה בהרבה.

אגב, בלט/פריצת דיסק זה לא סוף העולם. לחלוטין אפשר לעבוד ״סביב״ הפציעה, לחזק שרירים תומכים כדי להימנע מהחרפת והישנות המצב, אבל בהחלט צריך לשנות את האימונים בהתאם.

אמממ…. לא הייתי ממהר לקבוע בהחלטיות שזה דומס ולא סימפטומים ראשוניים של בלט/פריצת דיסק.
גם המיקום (גב תחתון), גם תיאור התחושה וגם העובדה שאתה חש הקלה בשכיבה, כולם מתאימים לסימפטומים של בלט.

במקומך הייתי פונה לאורטופד, מקבל הפנייה לסי טי, ומוודא את העניין.
אם בלט זה המצב, אבל תתעלם ותמשיך עם אותה הפעילות שהביאה למופע הזה, אתה מסתכן בפציעה חמורה בהרבה.

אגב, בלט/פריצת דיסק זה לא סוף העולם. לחלוטין אפשר לעבוד ״סביב״ הפציעה, לחזק שרירים תומכים כדי להימנע מהחרפת והישנות המצב, אבל בהחלט צריך לשנות את האימונים בהתאם.
או גידול סרטני ממיר בעמוד השדרה, טפילי אמבה שחדרו לדם ולחוליות, או בריחת סידן כרונית עקב מחלת ההשימוטו.
עלינו לדרוש בכל תוקף MRI כשאנו חשים אי נוחות מהקל ביותר, כי לעולם אין לדעת מה הבעיה שלנו.
לא לשכוח אולטרה סאונד וCT ליתר ביטחון, ועל הדרך תוציא את התוספתן והשקדים ותחליף את הכליות והכבד כדי להקדים רפואה למכה.

יש כלל ברפואה, ההסבר הכי פשוט הוא כנראה הכי הגיוני, אין צורך להיות היפוכונדרי ולקפוץ למסקנות מרחיקות לכת, פריצת דיסק לא נגרמת מאימון קשה, בדרך כלל מדובר בתהליך איטי על פני שנים.
כאב באימונים אחרי תקופת מנוחה זה הכי מתאים לדומס, במיוחד אם הכאב יורד כשהוא מפסיק להתאמן.
תרחם על הרופא

או גידול סרטני ממיר בעמוד השדרה, טפילי אמבה שחדרו לדם ולחוליות, או בריחת סידן כרונית עקב מחלת ההשימוטו.
עלינו לדרוש בכל תוקף MRI כשאנו חשים אי נוחות מהקל ביותר, כי לעולם אין לדעת מה הבעיה שלנו.
לא לשכוח אולטרה סאונד וCT ליתר ביטחון, ועל הדרך תוציא את התוספתן והשקדים ותחליף את הכליות והכבד כדי להקדים רפואה למכה.

יש כלל ברפואה, ההסבר הכי פשוט הוא כנראה הכי הגיוני, אין צורך להיות היפוכונדרי ולקפוץ למסקנות מרחיקות לכת, פריצת דיסק לא נגרמת מאימון קשה, בדרך כלל מדובר בתהליך איטי על פני שנים.
כאב באימונים אחרי תקופת מנוחה זה הכי מתאים לדומס, במיוחד אם הכאב יורד כשהוא מפסיק להתאמן.
תרחם על הרופא

מסכים עם כמעט כל מה שכתבת.
חוץ מזה שבלט זה דווקא אחד ההסברים הפשוטים ביותר - ככה שאוקהם והתער שלו לא מתנגדים לעסק.

ובנוסף, אף שנכון שלרוב פריצת דיסק מופיעה בגיל מבוגר יותר כתוצאה מדגרגציה של הזדקנות, יש מיעוט גדול של צעירים שסובלים מכך גם כן.
גנטיקה, נזק שנגרם בשירות צבאי, ישיבה ממושכת במנח לא נכון, כולם גורמים אפשריים לפריצת דיסק אצל צעירים בני עשרים-שלושים.

לכן, אפילו במובן של סיכון מול תועלת - הייתי עושה את המינימום מאמץ ושולל את האפשרות הזו.

כשאני חוזר להתאמן סקוואט ודד .. בימים האלו אני הולך לדוגמא למכולת השכונתית בישוב שלי שזה 2 קילומטר מהבית.. ובהליכה הגב התחתון שלי "תפוס" אני מרגיש "מכווץ" ורק רוצה לשבת .. זה לא כאבי תופת אלא יותר מגביל ואני פשוט מרגיש שממש אבל ממש "לא כיף לי ללכת" .. רוצה לציין כשאני מגיע לבית ואני שוכב אפילו חצי דקה על המיטה כל התחושה הזאת נעלמת..
בשבועיים הראשונים כשהתחלתי להתאמן (דדליפט, סקוואט) הגב היה כל כך תפוס שכשהתעטשתי כאב לי הגב תחתון, אז כן זה הגיוני, אבל אני לא יודע מה בדיוק אתה מרגיש אז יש היגיון רב לשלוח אותך לבדיקה, עם זאת אם אתה ממשיך להתאמן אז קשה לראות איפה הבלט או כל דבר אחר....

לפי מה שאתה מתאר נשמע כמו דומס חזקים,
השאלה מה רמת הכאב?ואיזה סוג כאב ? מה העצימות שאתה מתאמן בה ?
האם אי פעם באמת הלכת לאורטופד/פיזיותרפיסט שיבדוק את העניין?

אתן את השערתי בתור מאמנת כושר,אך איני רופאה ולכן זו רק דעה ולא קביעה.
ובנוסף אין סרטונים שלך מבצע את התרגילים לכן זו השערה\מחשבה שלי בזכות הניסיון שיש לי.
יכול להיות לדעתי דומס חזקים מאוד מהסיבה שאתה לא שומר מספיק על טכניקה-לא שומר על הגב התחתון *מספיק* בזמן ביצוע התרגיל (בעיקר בסקוואט ודד)
מה זה כלול? לדוג' בדדליפט שמירה על הלאטס מכווצים, או שמירה על לחץ תוך ביטני מספיק חזק.

אבל כמו שחבריי אמרו כאן יכול להיות שזו גם פריצת דיסק לכן כדאי לבדוק וכשאתה הולך לרופא תוודא שזה רופא שמתמחה בספורט.יש יותר מידי רופאים שלא מבינים בספורט והדבר הראשון שהם אומרים זה ״תפסיק להתאמן״.
לא נכון נקודה.אם יש פריצה\בלט בדיסק הפיתרון הכי טוב זה להתאמן!!!!
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אתה 3 שנים עם כאבים בגב התחתון שלא עוברים?
אם כן, אז בפירוש צריך בירור רפואי.
נשמע לפי הכתיבה שלו שזה רק בתקופות שהוא מתאמן.

יכול להיות לדעתי דומס חזקים מאוד מהסיבה שאתה לא שומר מספיק על טכניקה-לא שומר על הגב התחתון *מספיק* בזמן ביצוע התרגיל (בעיקר בסקוואט ודד)
מה זה כלול? לדוג' בדדליפט שמירה על הלאטס מכווצים, או שמירה על לחץ תוך ביטני מספיק חזק.
אני גם סבור שזה דומס, אבל אני לא חושב שזה קשור לטכניקה. כשחוזרים לאימונים עם משקל כבד מידי, לנפח רב מידי, יש דומס גם עם טכניקה מושלמת.
אני חוטא בזה אחרי כל תחרות, אני חוזר מעט כבד מידי ויותר מידי נפח, ומשלם על זה שאני מתבכיין בבית מדומס.
האימון יכול להיות ממש קל וטכניקה מושלמת, אבל אין אדפטציה עדיין לעומס.
טכניקה גרועה תשים עומס באזורים שונים ששם יהיה יותר דומס, אבל חוסר אדפטציה מולידה דומס לא משנה מה.

ואני גם סבור שמי שחושש מפריצת דיסק זה אותם אנשים שחושבים שדדליפט תרגיל מסוכן.

אני לא חוששת מפריצת דיסק.להמון אנשים יש פריצת דיסק והם אפילו לא מודעים כי זה לא כואב להם.
יש הרבה יותר גרוע.
דומס יש תמיד.
אבל אצלי לדוגמא כשאני עושה דדליפט עייפה אז משתחרר לי קצת הגב התחתון וצד אחד נתפס מאוד וזה מפריע יום יומיים אחרי, שווה לשים לב לטכניקה.

אבל אצלי לדוגמא כשאני עושה דדליפט עייפה אז משתחרר לי קצת הגב התחתון וצד אחד נתפס מאוד וזה מפריע יום יומיים אחרי, שווה לשים לב לטכניקה.
הכאב נובע מכך שהעומס גדל (ללא כוונה) על הזוקפים ולא בגלל טכניקה לא טובה.
אם היית רגילה להרים דדליפט עם גב תחתון "משוחרר" כנראה שזה היה עובר לידך ולא היית מרגישה כאב מהותי.

אם זה היה מאמן היית גם מתעניין ככה?
למה אתה מיד מניח שזה קשור לזה שהיא אישה?
סתם מעלה השערה פרועה יכול להיות שזה קשור לדברים הבאים:
אבל אצלי לדוגמא כשאני עושה דדליפט עייפה אז משתחרר לי קצת הגב התחתון
כמה קריטי בפשיטת ברכיים ההישענות אחורה עם הגב על המושב?

יש לי פציעה בברך לכן לא נשענת על המושב ופשוט מחזיקה בצידי הכיסא וממש ״מושכת בהם״ כדי שהישבן יהיה צמוד לספסל והגב זקוף.
אני יודעת שזה מקצר את השריר הרקטורס פמוריס השאלה שלי כמה קריטי זה? והאם שווה להוריד משקל במקום לנסות לדלג על זה..
אבל שכוייח @ziv_r עזרת לאישה מסכנה שהותקפה ללא רחם על ידי גבר פריווילג לבן ושוביניסט!

אבל שכוייח @ziv_r עזרת לאישה מסכנה שהותקפה ללא רחם על ידי גבר פריווילג לבן ושוביניסט!
1+
בדיוק!

לא מכיר אחד שאומר שהגב תחתון יכול להיות משוחרר (רפוי?) בדדליפט
אפשר, זה לא רפוי לגמרי, אבל התעגלות הגב מביאה את הקוואדס לעבוד חזק מאוד, וקצת לגנוב מהגב את ההופעה.
הוא לא הניח, הוא שאל, ו @איתמר .ק. אישש אתה מה שחשב.
FYI, אני פה שנים, והוא מעולם לא שאל אותי מאיזה אזור אני, קצת פגוע🥲

1.הוא התבטא בצורה שמשתמעת מכך.
2.הוא בעצמו אישר את הטענה…

אבל שכוייח @ziv_r עזרת לאישה מסכנה שהותקפה ללא רחם על ידי גבר פריווילג לבן ושוביניסט

ודבר שני אתה אדם מביך,
אין לך מושג מה אני עושה בחיים מעבר להיות מאמנת כושר ואין לך מושג גם מה הוותק שלי.ואיך קורה שאני מגיעה לאימון בסוף היום בשעה 9 בלילה אחרי יום מלא בעשיה,רק כי אין דבר כזה לוותר על אימון שלי.ומבצעת תרגיל לא בטכניקה 100 כי אני גמורה אחרי יום עבודה+למידה ומעבר לכך שישבתי שעות מה שגרם לתחושת תפס בגב תחתון ואז עשיתי דדליפט בנוסף על כך ויש דומס חזקים לאחר מכן(הגיוני מאוד).לא התחלתי לפרט בהודעה ההיא מהי ״ההעייפות״ שלי.

והשאלה על פשיטת ברכיים גם מאוד לגטימית,לא מצאתי על כך מידע באינטרנט.אני אוהבת לדעת הכל.בעיקר בתור מאמנת.וגם שאלות שלך נראות טיפשיות אני רוצה שתהיה לי תשובה ברורה מדויקת ומבוססת.
פעם הבאה שאתה רוצה לרדת על מישהו מציעה שתחשוב פעמיים.אתה מביך

הכאב נובע מכך שהעומס גדל (ללא כוונה) על הזוקפים ולא בגלל טכניקה לא טובה.
אם היית רגילה להרים דדליפט עם גב תחתון "משוחרר" כנראה שזה היה עובר לידך ולא היית מרגישה כאב מהותי.
אני יודעת שהטכניקה בסדר גם אם הגב לא פלס ,
אבל באמת כי התרגלתי לטכניקה שהגב בה פלס אז כשהוא לא יש כאב.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית