הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דומס בגב תחתון או פציעה / משהו לא תקין

אוראל לוסב

משתמש מתחיל
203
84
נק' מוניטין:
226
203
84
בבית
היי 😃
חזרתי להתאמן סקוואט ודד (תכף תגלו למה הפסקתי)
לעניין..
כשאני חוזר להתאמן סקוואט ודד .. בימים האלו אני הולך לדוגמא למכולת השכונתית בישוב שלי שזה 2 קילומטר מהבית.. ובהליכה הגב התחתון שלי "תפוס" אני מרגיש "מכווץ" ורק רוצה לשבת .. זה לא כאבי תופת אלא יותר מגביל ואני פשוט מרגיש שממש אבל ממש "לא כיף לי ללכת" .. רוצה לציין כשאני מגיע לבית ואני שוכב אפילו חצי דקה על המיטה כל התחושה הזאת נעלמת..
באימון עצמו התחושה הזאת קיימת אבל בווליום נמוך.. בעיקר כי אני נח הרבה בשביל למנוע את התחושה הזאת ( אני שונא את התחושה הזאת היא מלווה אותי שלוש שנים כשאני מתאמן סקוואט דד)..
התחושה יכולה לעלות לדוגמא שאני מנקה את הבית יסודי ועומד הרבה..
ושוב אחרי שאני יושב או שוכב חצי דקה הכל נעלם..
ממש אשמח אם תגידו לי אם זה נורמטיבי כי אין לי בעיה לסבול את זה אם זה רק דומס (מה שתיארתי)
מאוד חשוב לי הסקוואט והדד ואני מאוד רוצה להמשיך להתחזק (מה גם שאני מתאמן בחדכ ביתי וחוץ מלג אקסטנשיין לג קורל ולאנץ בולגרי אין לי יותר מידי לרגליים)
ושוב אם מה שתיארתי זה דומס הכל בסדר אני יכול לסבול את זה.
תודה לעוזרים ❤️

זה לא רפוי לגמרי
רפוי ולא ישר אלו שני דברים שונים מאוד!
אין לי בעיה רצינית עם גב עגול, יש לי בעיה עם גב שלא מצליח להישאר באותה פוזיציה לאורך ההרמה!
אישש אתה מה שחשב.
לא התכוונתי ברצינות, לא ביקשתי תמונה, שם מלא (אמיתי) שם רחוב ומספר בית, רק התעניינתי בהכשרה שלה, זה ממש לא משהו שאמור להפריע לה או לכל אדם שחרד לכבוד הנשים בפורום ולכן לא ידעתי איך להגיב לו, אבל כן ידעתי שאני לא צריך להתחיל להתנצל או להסביר את עצמי לכל "אביר על סוס לבן", אז פשוט זרמתי, תגובה אחרת שחשבתי עליה היא "אם היא הייתה גבר והייתי שואל מה ההכשרה שלו גם הייתה יוצא להגנתו"?
מה אתה אומר מה עדיף?
אני פה שנים, והוא מעולם לא שאל אותי מאיזה אזור אני, קצת פגוע🥲
אותך פגשתי...
1.הוא התבטא בצורה שמשתמעת מכך
ממש לא, לא ביקשתי תמונה, שם מלא (אמיתי) שם רחוב ומספר בית, רק התעניינתי בהכשרה שלך, לאור התגובות שלך, זיו "קפץ" והחליט שזה קשור לזה שאתה אישה, לשאול בין אדם מה ההכשרה שלו זה ממש לא "חודרני" או מפר איזו שהיא פרטיות.
2.הוא בעצמו אישר את הטענה…
לא ידעתי איך להגיב לו, אבל כן ידעתי שאני לא צריך להתחיל להתנצל או להסביר את עצמי לכל "אביר על סוס לבן", אז פשוט זרמתי, תגובה אחרת שחשבתי עליה היא "אם היא הייתה גבר והייתי שואל מה ההכשרה שלו גם הייתה יוצא להגנתו"?
מה את אומרת מה עדיף?
בקיצור @אלפא123 קלע בול!
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

ודבר שני אתה אדם מביך,
אין לך מושג מה אני עושה בחיים מעבר להיות מאמנת כושר ואין לך מושג גם מה הוותק שלי.ואיך קורה שאני מגיעה לאימון בסוף היום בשעה 9 בלילה אחרי יום מלא בעשיה,רק כי אין דבר כזה לוותר על אימון שלי.ומבצעת תרגיל לא בטכניקה 100 כי אני גמורה אחרי יום עבודה+למידה ומעבר לכך שישבתי שעות מה שגרם לתחושת תפס בגב תחתון ואז עשיתי דדליפט בנוסף על כך ויש דומס חזקים לאחר מכן(הגיוני מאוד).לא התחלתי לפרט בהודעה ההיא מהי ״ההעייפות״ שלי.

והשאלה על פשיטת ברכיים גם מאוד לגטימית,לא מצאתי על כך מידע באינטרנט.אני אוהבת לדעת הכל.בעיקר בתור מאמנת.וגם שאלות שלך נראות טיפשיות אני רוצה שתהיה לי תשובה ברורה מדויקת ומבוססת.
פעם הבאה שאתה רוצה לרדת על מישהו מציעה שתחשוב פעמיים.אתה מביך
נכון באמת אין לי מושג לכן שאלתי! השאלות עצמם ששאלת לא מרמזות על רמה גבוהה, (כתבת שהגב התחתון בדדליפט "משתחרר") זה נתון לא קשור אלייך אישית כל מי ששואל שאלה כזאת יהיה חשוד כאחד שהידע שלו לוקה בחסר, ולכן התעניינתי במקצועיות ובהכשרה שלך, יכלות במקום להיעלב פשוט להסביר....

נערך לאחרונה:
יש לי בעיה עם גב שלא מצליח להישאר באותה פוזיציה לאורך ההרמה
גב לא נשאר באותו פוזיציה בדדליפט, הוא עובר מכפוף לזקוף
מה אתה אומר מה עדיף?
שנינו יודעים שההכשרה שווה לפח, זה הידע שהאדם מפגין שרלוונטי.
היה מיותר מ @יעל ג לציין את ההכשרה שלה, ולכן הבקשה להבין יותר על הכשרה שלך היה בצחוק.
שאלת מאיזה אזור היא, וזה היה החלק שהיה מיותר לדעתי שאולי לא הייתי שואל גבר מתל"ץ.
אבל מה אני יודע, אני סתם רציתי שתתעניין באזור שלי.
אותך פגשתי...
זה לא תירוץ
בית שמש

הוא לא הניח, הוא שאל, ו @איתמר .ק. אישש אתה מה שחשב.
מסתבר שלא
1.הוא התבטא בצורה שמשתמעת מכך.
2.הוא בעצמו אישר את הטענה…
מסתבר שלא
ודבר שני אתה אדם מביך,
אין לך מושג מה אני עושה בחיים מעבר להיות מאמנת כושר ואין לך מושג גם מה הוותק שלי
באמת לא היה לי מושג, אבל שימי לב שלא אני ולא @איתמר .ק. תקפנו אותך אישית את הראשונה שמתייחסת ספציפית לאדם ומעליבה אותו....just say

גב לא נשאר באותו פוזיציה בדדליפט, הוא עובר מכפוף לזקוף
כוונתי (שאני די בטוח שהבנת שלזה התכוונתי אבל שלא יקרא מישהו ויטעה) היא שהגב עובר לפלקשיין, לא מישהו שהתחיל עם גב עליון עגול ויישר אותו בסוף התנועה.
היה מיותר מ @יעל ג לציין את ההכשרה שלה, ולכן הבקשה להבין יותר על הכשרה שלך היה בצחוק.
נכון, ההכשרה שלה מסתכמת במדאגי"ת בצה"ל או מהכשרה בוינגייט אז זה הדבר הראשון שיא הייתה כותבת וזה היה חוסך זמן, אם היא מאמנת רצינית הייתי מצפה לשמוע על ספרים שהיא קראה, מאמנת/מאמן שהיא התאמנה אצלו/אצלה כמה שנים, כמה שנים היא מאמנת וכו'
שאלת מאיזה אזור היא, וזה היה החלק שהיה מיותר לדעתי שאולי לא הייתי שואל גבר מתל"ץ.
נכון זה הדבר היחיד שלא קשור ספציפית, אבל גם לא פוגע בפרטיות, "אזור השומרון", אזור תל אביב וכו'.
אני כבר כמה חודשים לוחץ על אמא שלי ללכת למאמנת, חשבתי לעצמי שאם היא תצליח להסביר את עצמה בצורה טובה והיא תהיה רלוונטית מבחינת המיקום זה יכול להסתדר....
אבל מה אני יודע, אני סתם רציתי שתתעניין באזור שלי.
אני יודע שאתה גר בבית שמש אז לא הייתי צריך לשאול....

בתור מאמנת כושר
בואו נסביר לכם למה אמרתי את זה ?
להגיד ״בתור …אז…״
זה כשל לוגי ,ומה הכוונה שלי אתן דוג׳:
מישהו אמר לי שהוא פרמדיק ולכן הוא יודע שפיתות זה המון קלוריות ונתן מספר מוגזם ולא הגיוני,התחלתי להתווכח איתו אבל הוא לא הבין שזה שהוא ״פרמדיק״ או איש מקצוע לא אומר שמה שהוא אומר בהכרח נכון.כשהראתי לו טבלת ערכים והוא התעקש שזה לא נכון..וכשהראתי לו באיטנרנט צחק ואמר לי ״את סומכת על אינטרנט״ .

נפלתי פה בכשל הלוגי הנל מהסיבה שאמרתי בתור מאמנת כושר ולא הסברתי ופירטתי למה זה חשוב לציין זאת אז הנה אני מסבירה.
אמרתי בתור מאמנת כושר כי יש לי ניסיון על סוגי גופים שונים ולכן הדוגמאות שנתתי שם הן מבוססות על האנשים(הגופים) השונים שאני מכירה וראיתי.בסוף לכל אחד יש גוף שונה ולכן גם ציינתי שאני לא יכולה לנחש אם לא ראיתי את הביצוע עצמו.

אני מאמנת סהכ קצת יותר מחצי שנה,
הקורס עצמו לא מספיק טוב כדי להגיד שאנשים הם מאמני כושר טובים,את רוב הדברים שלמדנו שם ידעתי לפני. ולעומתי יש אנשים שקיבלו תעודה וגם אחרי שקיבלו לא יודעים כלום,אפילו דבר בסיסי כמו לבצע סקוואט.
הקורס הוא בעיקר בשביל האנטומיה מבחינתי.

מה שכן.רקע עליי.
אני מתאמנת כבר כמה שנים ,
אני חיה את תחום הכושר
תמיד הייתי מאוהבת בספורט מכל סוג עד שמצאתי את החדר כושר והתאהבתי.
המאמנת הראשונה שלי מבחינתי הייתי אלוהים כל מה שהיא אמרה בלעתי ,עד שהבנתי שהיא מאוד מיושנת והיא לא קוראת דברים עכשיווים,בדיעבד הייתי סתומה , אבל בסדר.
לאחר מכן התאמנתי חצי שנה אונליין אצל מישהו תותח מהחדכ שלי ששילב את פיתוח הגוף עם הכוח,פחות התחברתי לזה שהוא לא סגור על עצמו וכו לא אפרט פה יותר מידי כרגע כי זאת לא הפואנטה.

כרגע אני כבר כמעט 3 חודשים מתאמנת אצל עדן רוטברג למי שמכיר,היא גם שפטה בתחרות פאוולפטינג אני לא בקיאה בזה אז לא יודעת מתי.
החלטתי שאני רוצה יותר לפתח כוח.

עכשיו עליי , מה שעשיתי בחודשים האחרונים (קיבלתי תעודה לפני חצי שנה+) אבל התחילה מלחמה וכו ,התחלתי לפני קצת פחות מ3 חודשים לעבוד בחדר כושר,שם קיבלתי ניסיון על אנשים,
ותוך כדי קראתי מה שהצלחתי,מאמרים מחקרים וכו ,עבדתי המון,בקושי הייתי בבית. ניסיתי ללמוד בקצת זמן שהיה לי . כי כל הזמן צריך להתחדש זה תחום שכל הזמן מתקדם.

ולא מזמן החלטתי שאני לא רוצה להיות רק מאמנת כל החיים,כי בשלב כלשהו אני לא אוכל לאמן(כשאהיה מבוגרת) וזה שוחק.
כיום אני לומדת לפסיכומטרי כי אני רוצה ללמוד פיזיותרפיה.

לא ככ מקבלת לקוחות כרגע ,כי עמוסה מאוד ,עובדת בעיקר רק עם אנשים מהעיר שלי ובעיקר בנות ,
יש פה ושם בנים אבל
המטרה שלי היא לגרום לבנות להיות חזקות,להרים כבד,לפתח מסת שריר,להיות עצמאיות. לעשות מתח או כל תרגיל אחר שהן לא מצליחות ורוצות ,להצליח להרים בעצמן את הקניות,את הילד שלהן בלי שיכאב להן הגב התחתון,ולא לפחד להגיע לחדר כושר(ולאמן פלג גוף עליון) .

ומעבר לכל זה והכי חשוב,ללמד בן אדם להיות עצמאי בחדר כושר,גם כשעשיתי אימונים אישים לימדתי אותם פרקטיקה ואיך הן יכולות להמשיך לבד אחרי שנסיים,כדי לא להיות תלויות לנצח במאמן אישי.

וכרגע החלום זה לפתוח מקום משלי אחרי התואר,לאמן קבוצות,יחידים,וגם לשקם אנשים בעזרת תחום הפיזיותרפיה.בעזרת ה׳.

נכון באמת לא הבנתי את השאלה של ״מה ההכשרה שלך״ ,אם אמרתי שאני מאמנת כושר.
ההכשרה לא שווה הרבה ,זה תלוי איפה עושים,ההכשרה הזאת היא רק בסיס מינמלי.
כל הידע ובעיקר הניסיון שצוברים אחרי הוא הרלוונטי.

נכון, ההכשרה שלה מסתכמת במדאגי"ת בצה"ל או מהכשרה בוינגייט אז זה הדבר הראשון שיא הייתה כותבת וזה היה חוסך זמן, אם היא מאמנת רצינית הייתי מצפה לשמוע על ספרים שהיא קראה, מאמנת/מאמן שהיא התאמנה אצלו/אצלה כמה שנים, כמה שנים היא מאמנת וכו
אני לא מדאגית…היו איתנו מדאגיות בקורס זה רמה מאוד נמוכה וחבל שזה ככה בצהל.

הקורס שעשיתי היה סביר,
היו 2 מרצים,אחד מיושן מאוד ולשמחתי טס לח״ול באמצע הקורס ואותו החליף מישהו מדהים שדווקא לימד אותי הרבה .

באמת לא היה לי מושג, אבל שימי לב שלא אני ולא @איתמר .ק. תקפנו אותך אישית את הראשונה שמתייחסת
ספציפית לאדם ומעליבה אותו..just say
אכן תקיפה לא הייתה,אבל לגלוג וזלזול היו. ואני אדם מתגונן מטבעי כי ככה לימדו אותי החיים,ואני תוקפת ישר,בלי לחשוב פעמיים.
יודעת שזה לא טוב ,עובדת על זה.

נכון באמת אין לי מושג לכן שאלתי! השאלות עצמם ששאלת לא מרמזות על רמה גבוהה, (כתבת שהגב התחתון בדדליפט "משתחרר")
השאלות לא מרמזות כלום.
אני לא טובה בלהתבטא בכתב.
אם תנהל איתי שיח במציאות אדע לענות על המון שאלות ולהסביר ולהדגים.ואצליח גם לבטא את עצמי בצורה בהירה יותר.
להסיק משאלה ששאלתי או ממשהו *שכתבתי* שאני ״לוקה בחסר״ קצת מרמז על רמת משכל נמוכה שלך כי אתה לא חושב מעבר.
אתה לא לוקח בחשבון שאולי יש לי בעיית כתיבה? או אם היו גם שגיאות כתיב אולי דיסלקציה,מה אם אדם כותב בשגיאות כתיב אומר ישר שהוא טיפש? לא,יכול להיות שיש לו בעיות עמוקות יותר.
אבל אם הוא רגיל בלי שום בעיה זה כן אומר משהו.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית