הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ירידה מהירה במשקל

Ilya9999

משתמש מתחיל
29
5
נק' מוניטין:
5
29
5
שלום חברים התחלתי סוג של חיטוב קיטו לפני 3 ימים
ואני רואה שירדתי בערך 1.5-2.5 קילו כבר
לדעתי זה המון השאלה האם זה נוזלים והאם זה תקין?
מרגיש מעולה
ואם זה תקין ואלה נוזלים
למה הגוף אוגר כמויות כאלה של נוזלים?
תודה

ואני רואה שירדתי בערך 1.5-2.5 קילו כבר
איך הגעת לטווח כזה? ירידה במשקל שכבר קרתה אמורה להיות מספר אבסולוטי ולא טווח.

לדעתי זה המון השאלה האם זה נוזלים והאם זה תקין?
אם אתה צורך תזונה קטוגנית, אז זה תקין. הרוב המוחלט של הירידה במשקל כשאוכלים תזונה קטוגנית נובעת מהפרשת נוזלים. יש גם ירידה במשקל בגלל שאתה אוכל כמות קטנה יותר של מזון -> פחות מזון בקיבה.

למה הגוף אוגר כמויות כאלה של נוזלים?
בגוף יש מאגרי פחמימה בשריר ובכבד. התכולה המקסימלית של המאגרים האלה היא 500 גרם פחמימה בממוצע, ועל כל 1 גרם אתה צובר יחד עם זה 3 גרם מים. אז אם עברת לתזונה מאוד דלה בפחמימות, אתה תפרק גם מאגרי פחמימה ויחד עם זה תפריש את המים שנאגרו עם הפחמימה. כלומר, תאבד את המשקל של מאגר הפחמימה עצמו וגם את המשקל של המים.
בנוסף, אתה אוגר נוזלים עקב צריכת נתרן (מלח), אז יכול להיות שהמעבר לתזונה קטוגנית הובילה לצריכה קטנה יותר של נתרן.

• פותח/ת השרשור
איך הגעת לטווח כזה? ירידה במשקל שכבר קרתה אמורה להיות מספר אבסולוטי ולא טווח.

אם אתה צורך תזונה קטוגנית, אז זה תקין. הרוב המוחלט של הירידה במשקל כשאוכלים תזונה קטוגנית נובעת מהפרשת נוזלים. יש גם ירידה במשקל בגלל שאתה אוכל כמות קטנה יותר של מזון -> פחות מזון בקיבה.

בגוף יש מאגרי פחמימה בשריר ובכבד. התכולה המקסימלית של המאגרים האלה היא 500 גרם פחמימה בממוצע, ועל כל 1 גרם אתה צובר יחד עם זה 3 גרם מים. אז אם עברת לתזונה מאוד דלה בפחמימות, אתה תפרק גם מאגרי פחמימה ויחד עם זה תפריש את המים שנאגרו עם הפחמימה. כלומר, תאבד את המשקל של מאגר הפחמימה עצמו וגם את המשקל של המים.
בנוסף, אתה אוגר נוזלים עקב צריכת נתרן (מלח), אז יכול להיות שהמעבר לתזונה קטוגנית הובילה לצריכה קטנה יותר של נתרן.
רשמתי בערך כי לא זכרתי במדויק את המשקל שהיה לפני הירידה
אז מעריך שבין 1.5-2.5 קילו

תודה רבה על התשובה המפורטת
זה לא מסוכן לאבד נוזלים ככה?
זה בעצם לא נוזל של הגוף אם זה מקושר לפחמימה אלה סתם נוזל שהצטבר
פשוט לא רוצה להגיע למצב של התייבשות
למרות שאני שותה הרבה
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

בטח מרגיש מעולה...
אתה רק שלושה ימים בקיטו 😅
תוכל לפרט לי מה עוד צפוי לי כי אני מתחיל להרגיש חלש והרבה כאבי בטן 🫠

תוכל לפרט לי מה עוד צפוי לי כי אני מתחיל להרגיש חלש והרבה כאבי בטן 🫠
אז אני מבין שבאת בגלל הטרנד או סרטון ביוטיוב? 😜

יש כמה סימנים שיבשרו לכם שהקיטוזיס מתחיל להגיע :

יובש בפה
ריח רע מהפה, מזכיר ריח של אצטון
ריח חריף של השתן
אנרגיות גבוהות
קושי להירדם
תחושת שהרעב נעלם
רוב הסימנים יחלפו לאחר מספר שבועות, למעט תחושת הרעב שתשתנה, אתם לא תהיו רעבים.

אחריי שתעברו את המשוכה הראשונה של החולשה הכללית, במהלך החודשים הראשונים יהיו תופעות מוזרות שהגוף שלכם יעבור. לא תתקלו בכל הרשימה הבאה אבל בחלק ממנה לבטח תפגשו:

שרירים תפוסים - בעיקר בלילה או מוקדם בבוקר. זה סימן שחסר לכם מגנזיום בגוף. עליכם לצרוך יותר מלחים ולשתות יותר. ניתן גם לצרוך תוסף מגנזיום במקרה הצורך.

ירידה בביצועים פיזיים - מי שמתאמן, בתחילת התזונה יחוש בירידה ביכולות ובביצועים. לגוף לוקח זמן להתרגל לתזונה ויכולים לחלוף מספר חודשים עד שהגוף לומד להשתמש בשומן, ואז חוזרים לביצועים הקודמים.

עצירות - אתם תגלו שאתם מבקרים פחות בשרותים כשאתם בדיאטה. יש אפשרות שתגיעו למצב של עצירות ממש. חשוב לשתות הרבה מים ולצרוך ירקות עשירים בסיבים או להשתמש באבקת פסיליום (כמובן עם בקרה על כמות הפחמימות היומית).

מדדי כולסטרול בדם - בדרך כלל יעלה ה HDL (מה שמכונה הכולסטרול הטוב) ביחס ל LDL וזהו נתון חיובי. מי שנמצא בתהליך של הורדת משקל לבטח גם יעלה את מספר הטריגליצרידים שלו כל עוד המשקל לא מתייצב. בתחילת התזונה המדדים קצת משתנים ולכן כדאי להמתין מספר חודשים בשביל לראות התייצבות במדדים.

#נלקח מתוך אתר כפית - בית לקטוגנים

זה לא מסוכן לאבד נוזלים ככה?

הרבה דברים יכולים להיות מסוכנים אם לוקחים אותם לקיצון. אם לדוגמה לא תאכל בכלל נתרן אז אתה תגרום לעצמך כל מיני בעיות, כי נתרן הוא עדיין רכיב תזונתי חשוב לתפקוד הגוף.
זה בעצם לא נוזל של הגוף אם זה מקושר לפחמימה אלה סתם נוזל שהצטבר

זה לא סתם נוזל שהצטבר, כדי לאגור פחמימה הגוף חייב לאגור יחד עם זה מים. הגוף לא עושה שום דבר סתם ככה, לכל דבר יש סיבה.

פשוט לא רוצה להגיע למצב של התייבשות
למרות שאני שותה הרבה
הגוף יודע לנטר בעצמו אחר מצב הנוזלים בגוף שלך. אם תאכל הרבה מלח אז אתה תרגיש צמא ואז תשתה יותר מים. אם תחתוך את צריכת המלח אז הגוף יפריש את עודפי הנוזלים דרך השתן והזיעה.
לא צריך לשתות בכוח, האינדיקטור הכי טוב זה צבע השתן. אתה צריך לשאוף שהצבע יהיה כמעט שקוף. ומן הסתם לשתות אם אתה מרגיש צמא

• פותח/ת השרשור
אז אני מבין שבאת בגלל הטרנד או סרטון ביוטיוב? 😜

יש כמה סימנים שיבשרו לכם שהקיטוזיס מתחיל להגיע :

יובש בפה
ריח רע מהפה, מזכיר ריח של אצטון
ריח חריף של השתן
אנרגיות גבוהות
קושי להירדם
תחושת שהרעב נעלם
רוב הסימנים יחלפו לאחר מספר שבועות, למעט תחושת הרעב שתשתנה, אתם לא תהיו רעבים.

אחריי שתעברו את המשוכה הראשונה של החולשה הכללית, במהלך החודשים הראשונים יהיו תופעות מוזרות שהגוף שלכם יעבור. לא תתקלו בכל הרשימה הבאה אבל בחלק ממנה לבטח תפגשו:

שרירים תפוסים - בעיקר בלילה או מוקדם בבוקר. זה סימן שחסר לכם מגנזיום בגוף. עליכם לצרוך יותר מלחים ולשתות יותר. ניתן גם לצרוך תוסף מגנזיום במקרה הצורך.

ירידה בביצועים פיזיים - מי שמתאמן, בתחילת התזונה יחוש בירידה ביכולות ובביצועים. לגוף לוקח זמן להתרגל לתזונה ויכולים לחלוף מספר חודשים עד שהגוף לומד להשתמש בשומן, ואז חוזרים לביצועים הקודמים.

עצירות - אתם תגלו שאתם מבקרים פחות בשרותים כשאתם בדיאטה. יש אפשרות שתגיעו למצב של עצירות ממש. חשוב לשתות הרבה מים ולצרוך ירקות עשירים בסיבים או להשתמש באבקת פסיליום (כמובן עם בקרה על כמות הפחמימות היומית).

מדדי כולסטרול בדם - בדרך כלל יעלה ה HDL (מה שמכונה הכולסטרול הטוב) ביחס ל LDL וזהו נתון חיובי. מי שנמצא בתהליך של הורדת משקל לבטח גם יעלה את מספר הטריגליצרידים שלו כל עוד המשקל לא מתייצב. בתחילת התזונה המדדים קצת משתנים ולכן כדאי להמתין מספר חודשים בשביל לראות התייצבות במדדים.

#נלקח מתוך אתר כפית - בית לקטוגנים
תודה רבה
האמת שפשוט לא מצליח לרדת עם מאזן קלורי שלילי
הגוף כל כך התרגל לסוכרים וג׳אנק
שהוא תקוע
אז רציתי לנסות את הקיטו ועל הדרך זה עושה הרבה פלאים בגוף לפי מה שקראתי
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

הרבה דברים יכולים להיות מסוכנים אם לוקחים אותם לקיצון. אם לדוגמה לא תאכל בכלל נתרן אז אתה תגרום לעצמך כל מיני בעיות, כי נתרן הוא עדיין רכיב תזונתי חשוב לתפקוד הגוף.

זה לא סתם נוזל שהצטבר, כדי לאגור פחמימה הגוף חייב לאגור יחד עם זה מים. הגוף לא עושה שום דבר סתם ככה, לכל דבר יש סיבה.

הגוף יודע לנטר בעצמו אחר מצב הנוזלים בגוף שלך. אם תאכל הרבה מלח אז אתה תרגיש צמא ואז תשתה יותר מים. אם תחתוך את צריכת המלח אז הגוף יפריש את עודפי הנוזלים דרך השתן והזיעה.
לא צריך לשתות בכוח, האינדיקטור הכי טוב זה צבע השתן. אתה צריך לשאוף שהצבע יהיה כמעט שקוף. ומן הסתם לשתות אם אתה מרגיש צמא
תודה רבה העשרת את הידע שלי מאוד

אתה פשוט יכול להוציא את הפחמימות הפשוטות והג'אנק פוד ולהוריד יפה מאוד במשקל..
אין שום סיבה להתנזר מפחמימות מורכבות.
ואני אגלה לך סוד 🤫 שגם אם תאכל ג'אנק פוד פעמיים בחודש במידה ואתה בגירעון קלורי אתה תרד במשקל...

• פותח/ת השרשור
אתה פשוט יכול להוציא את הפחמימות הפשוטות והג'אנק פוד ולהוריד יפה מאוד במשקל..
אין שום סיבה להתנזר מפחמימות מורכבות.
ואני אגלה לך סוד 🤫 שגם אם תאכל ג'אנק פוד פעמיים בחודש במידה ואתה בגירעון קלורי אתה תרד במשקל...
כן אני עדיין מחפש מה השילוב הנכון בשבילי
תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית