הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חבר שצריך עזרה בחיטוב-הרזייה

nadavr1234

משתמש קבוע
1,376
19
נק' מוניטין:
1,561
1,376
19
אני כותב את ההודעה בשם חבר שלי:

שלום חבר'ה רציתי להתייעץ איתכם.. החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולרזות.
מגיל 14 אני מתאמן במכון ואכלתי בעיקרון בלי תפריט ומה שאני רוצה ועליתי לאט לאט במשקל ובאחוז שומן..
אני בן 16,שוקל 110 קילו ו1.82-1.81 עם אחוז שומן גבוה (מעל 20 פחות או יותר)..
מבחינת מסת שריר יש לי..בבנץ' 125 RM2, ו100 קילו לRM8 ולג פרס 200 קילו.. פולאובר 35 קילו..
לא יודע אם זה כזה טוב אבל רשמתי בשביל שיהיה..
אני רוצה לרדת ל12-13 אחוז שומן וחשוב לי מאוד לשמור על מסת שריר.. תמונה אני ישים מחר..
קראתי את המאמרים אבל אני מפחד מסימני מתיחה/עור עודף וחשבתי שעדיף להתייעץ פה לפני..
מקווה שתעזרו לי ועם כמה שיותר פירוט בבקשה..
התפריט שאני ישתמש בו לשבוע של נייטרלי מורכב מ:

2600 קלוריות
230 גר' חלבון
113 גר' שומן
165 גר' פחמימה

בסדר, מה הבעיה שלו? הסימני מתיחה והעור העודף?
שיתחיל חיטוב קונבנציונלי (לפי המדריך לחיטוב בפורטל).

• פותח/ת השרשור
עזרתי לו במה שאני יודע מהמאמרים אבל בכל זאת 110 קילו זה לא תהליך של 3-4 חודשים..
והוא רוצה להיות בטוח שאני לא דופק לו את הגוף 😃 והוא רוצה להתייעץ טיפה פה..

שיתחיל מ 3000 קלוריות, 2.2 גרם חלבון לקילו משקל גוף, 1-1.2 גרם שומן לקילו וכל השאר פחמימה, כאשר יתקע שיוריד פחממה\שומן, כרגע העמסה פעם ב17 יום, שיגיע לא.ש נמוכים יותר לעדכן\לשנות בהתאם

• פותח/ת השרשור
אבל למה 3000 קלוריות? עשיתי לו את הנוסחא של:
(10 x בק"ג משקל) + (6.25 x בס"מ גובה) – (5 x גיל) + 5 ויצא 2580 בקירוב 2600..
החלבון יצא כמו שצריך שומן פחות או יותר 1 גר' למשקל גוף ופחמימות כשיתקע הוא יוריד..
אבל כמה שיעשה גירעון קלורי אחרי השבוע תחזוקה?

עור עודף אולי לא יהיה אם הוא ירד בהדרגה סימני מתיחה כנראה שיהיה. אפשר לנסות למרוח קרם עם ויטמין E במקומות הבעיתיים (איפה שהוא רואה שמתחילים הסימנים) יש האומרים שזה עוזר, יותר מכך אין מה לעשות.
חצי קילו עד קילו בשבוע תהיה ירידה טובה, יותר מכך אולי חשש ליותר מדי (זה לא תקף ל 2-3 שבועות הראשונים לחיטוב שיורדים לרוב מים ויכולים גם לרדת 10 ק"ג בחודש)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית