הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הUSAPL הגיע לישראל

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
איגוד הפאוורליפטינג העולמי USAPL הגיע לארץ.
אני מאוד מחבב את האיגוד הזה בגלל שהם עושים הרבה בדיקות.
זה גם הסיבה שהם התפצלו מהIPF, הם התעקשו שבIPF אין מספיק בדיקות, בגלל שWADA (ארגון בדיקות הסימום העולמי) לא בודקים מספיק.
הUSAPL מחייב כל תחרות תחתם לבדוק מינימום 10% מהמתחרים בתחרות עצמה, מעבר לבדיקות הפתע שמחוץ לתחרות.
הבדיקות נשלחות לאותם מעבדות של WADA. ההבדל היחיד, זה שבמקום שנציגים של WADA יאספו את השתן מהמתחרים בתחרות, הUSAPL מדריך את מארגני ושופטי התחרויות לעשות את זה.
יש בטופ של כל איגוד גם עם בדיקות, ספורטאים שמצליחים כנראה לרמות, אבל למי שחשוב לו תחרות מנוטר סימום, לדעתי אין יותר מנוטר מהם.
1_20240528_015310_0000.png

WADA הוא בדיחה. האמת לא ידעתי עליהם בכלל נחמד לראות. אני חושב שצריכות להיות יותר תחרויות עם ניטור מלא. תמיד יהיה מי שיצליח לרמות אבל זה לפחות מאפשר level playing field לרוב.

• פותח/ת השרשור
WADA הוא בדיחה. האמת לא ידעתי עליהם בכלל נחמד לראות. אני חושב שצריכות להיות יותר תחרויות עם ניטור מלא. תמיד יהיה מי שיצליח לרמות אבל זה לפחות מאפשר level playing field לרוב.
לגמרי, אני לא מאמין שמישהו טבעי ברמות הגבוהות, אבל לפחות לפקח כמה שאפשר זה חובה לדעתי.
ואם כבר בדיקות, אז כמה שיותר.

סליחה על הבורות..
בנאדם סכרתי אשר משתמש באינסולין או חולה במחלה אחרת שהתרופה שלו מכילה חומרים ממריצים או סטרואידים,
האם בגלל מחלתו נמנע ממנו להתחרות?
האם יש החרגות?

אני שואל באמת מתוך סקרנות, הרי חלק מהתרופות החוקיות בהחלט יכולות להיחשב כסימום ובצדק, אבל האם בנאדם שבאמת חולה נגזר עליו לוותר על התחרות הנ''ל?

• פותח/ת השרשור
סליחה על הבורות..
בנאדם סכרתי אשר משתמש באינסולין או חולה במחלה אחרת שהתרופה שלו מכילה חומרים ממריצים או סטרואידים,
האם בגלל מחלתו נמנע ממנו להתחרות?
האם יש החרגות?

אני שואל באמת מתוך סקרנות, הרי חלק מהתרופות החוקיות בהחלט יכולות להיחשב כסימום ובצדק, אבל האם בנאדם שבאמת חולה נגזר עליו לוותר על התחרות הנ''ל?
רוב הפעמים אפשר לבקש חריגה, קוראים לזה TUE (שזה Therapeutic Use Exemption).
צריך לשלוח בקשה לWADA או לגוף הבודק, בדרך כלל יהיה לך טופס למלאות עם אישורים מהרופא ודברים נוספים, אתה שולח להם והם שוקלים את הבקשה.

הרבה טיפולים לADHD ואסטתמה מכילים חומרים אסורים.

ממה שהבנתי, ספציפית הUSAPL מאוד קשוחים על טסט ודברים כאלו, גם אדם מבוגר על TRT לא יוכל להתחרות, הם פשוט יגידו לו שילך לתחרות ללא בדיקות באיגוד אחר.

אתה יכול לקרוא על זה כאן Therapeutic Use Exemptions (TUE)

• פותח/ת השרשור
קראתי, מעניין מאוד.
האם אתה חושב שאותם ארגוני 'אנטי סימום' הם חסיני שוחד?
הם בני אדם, לך תדע, אבל יש הרבה שלבים בבדיקה כך שיהיה לך הרבה אנשים לשחד.
בדיקות בתוך תתרות, WADA תמיד יהיו לפחות 3 אנשים שיבדקו אותך בפועל, אני משער שתוכל לתפוס אחד מהם בצד ולשכנע אותו, אבל מה בדיוק תשחד אותו לעשות? הוא חייב לראות אותך משתין בכוס ואוטם את זה בשני כוסות, שקיות וקופסאות. הם נאטמים בצורה שצריך לשבור ולקרוע בשביל להגיע לשתן, אם הבאת להם את השתן שלך, אין להם איך להחליף את זה עד שזה יגיע למעבדה.
אני חושב שאם היית רוצה לרמות, הייתי חייב לשחד את שלושתם שיסכימו שתביא להם שתן של מישהו אחר, תוך כדי שאולי עומדים לידך עוד ספורטאים שנבדקים, זה נראה לי פחות הגיוני.
אולי במעבדות תוכל לנסות משהו, אבל יש להם מעבדות בכל העולם, תצטרך לדעת לאיזה מעבדה שולחים את השתן שלך ספציפית, ולזכור את פרטי הכוסות שהשתנת אליהם, כי במעבדה הם לא יודעים של מי השתן שהם בודקים, רק את המספר שעל הקופסאות שבתוך השקיות והקופסאות האטומות.
אני לא יודע איך מתנהלים המעבדות וכמה אנשים תצטרך לשחד אם תצליח, אבל נשמע לי עסק מורכב.

בUSAPL לא מביאים נציגים של WADA לקחת את השתן, הם פחות סומכים עליהם, ורוצים יותר בדיקות ממה שWADA יעשו עם רק 3 בודקים. אז USAPL כל תחרות ממנה בודקים מטעמה, כל שופט גם מוכשר להיות בודק, והם עושים את הפרוצדורה של WADA, ושולחים למעבדות של WADA.
מצד אחד יש לך הרבה יותר בודקים ויהיה לך הרבה יותר קשה לשחד, זה כמו לשחד 3 שופטים שיעבירו לך סקוואט שלא שבר מקביל, זה קשוח, עכשיו יש לך 15 בודקים בכל תחרות, אמנם לא כולם עליך, אבל לך תדע מי לשחד.
מצד שני זה תלוי במנהל האיגוד באותה מדינה ומנהל התחרות למנות שופטים הוגנים, אני יכול לראות מציאות בה מנהלי האיגוד והתחרות עוזרים למדינה שלהם לרמאות. אבל זה רק ברמה הארצית, בתחרות בינלאומית הם עדיין יהיו בבעיה. אני לא מכיר מדינות שמעבירות סקוואט לא חוקי, כך שהם לא יעבירו בדיקות לא תקינות.

אבל אולי קורים דברים מהסרטים, לך תדע. אבל נראה לי יש יותר ניסיון לרמאות ופחות לשחד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית