הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שומן בחזה

נהוראי ראובני

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
היי אני מתאמן כבר חודש משקל 85 גובה 1.75 עושה פול באדי ומשקיע לרוב באזור החזה אני סובל מעודף משקל באזור החזה כבר מגיל מאוד צעיר ולא ממש הצלחתי להוריד אותו עכשיו אני מנסה ומנסה ואחרי חודש כמעט לא רואה שהחזה יורד אני אוכל בדרך כלל אורז עם ירקות וחזה עוף/פרגית האורז שאני אכלץי היום הוא פרייד רייס עם ירקות אני לא יודע איך להוריד אותו ואיזה מאכלים לאכול בשביל להוריד את השומן

85 ק"ג על גובה 175 זה המון מסת שומן.
בתהליך הירידה במשקל הגוף מוריד שומן באופן כולל, ולא באיזור ספציפי אחד, והעובדה שאתה מתאמן על החזה לא אומר שהשומן בחזה ירד מהר יותר.
מה שאתה אמור לעשות בשלב הבסיס זה לרדת במשקל.
חשוב שתבדוק שהשומן בחזה הוא לא בעיה רפואית שמצריכה ניתוח כירורגי. גניקומסטיה לדוגמא.
אם התהליך חשוב לך, תתחיל לקרוא וללמוד איך לבצע את תהליך הירידה במשקל בצורה נכונה, מה לאכול וכמה. שילוב של פעילות גופנית מכל סוג תמיד טובה ובריאה.
התהליך הוא לא קצר מועד. חודש זה כלום..
תתמיד.

• פותח/ת השרשור
במקרה וזה גינקומסטיה כמו שאני חושד שיש לי איך אני אמור לעבור את זה איזה ניתוח וכמה זמן יקח לי לחזור
ומה אני צריך יותר לאכול אמרו לי לאכול יותר חלבונים ופחות פחמימות אני אכלתי היום פרייד רייס עם פרגיות ובשר הודו אדום קצוץ לצהריים ולבוקר חביתת ירק עם סלט של מלפפון ועגבנייה

במקרה וזה גינקומסטיה כמו שאני חושד שיש לי איך אני אמור לעבור את זה איזה ניתוח וכמה זמן יקח לי לחזור
ומה אני צריך יותר לאכול אמרו לי לאכול יותר חלבונים ופחות פחמימות אני אכלתי היום פרייד רייס עם פרגיות ובשר הודו אדום קצוץ לצהריים ולבוקר חביתת ירק עם סלט של מלפפון ועגבנייה
אין לי מושג לגבי הניתוח, אבל יש המון מידע באינטרנט לגבי זה.
מה אתה צריך לאכול יותר? לא ממש משנה.
תאכל את כל אבות המזון. העדיפות לחלבון על פני פחמימה היא בעיקר בעניין השובע, חלבון משביע יותר. שומן מכיל יותר קלוריות משאר אבות המזון, כלומר תקפיד לא לצרוך המון קלוריות משומן, שזה די קל לאכול הרבה טחינה, אבוקדו, שמן זית וכדומה- תימנע מזה כי זה יגרום לך להשמנה בלי שתרגיש.
בשורה התחתונה, לא משנה אם זה פחמימות או חלבונים, תקפיד לצרוך מזון במידה, תשתדל ככל הניתן לוותר על ממתקים, חטיפים, משקאות ממותקים ומזונות רוויי קלוריות שנמצאות כאמור בשמן זית, רטבים, ושאר נוזלים שומניים שמאוד קל להפריז בהם.

• פותח/ת השרשור
תאכל את כל אבות המזון. העדיפות לחלבון על פני פחמימה היא בעיקר בעניין השובע, חלבון משביע יותר. שומן מכיל יותר קלוריות משאר אבות המזון, כלומר תקפיד לא לצרוך המון קלוריות משומן, שזה די קל לאכול הרבה טחינה, אבוקדו, שמן זית וכדומה- תימנע מזה כי זה יגרום לך להשמנה בלי שתרגיש.
בשורה התחתונה, לא משנה אם זה פחמימות או חלבונים, תקפיד לצרוך מזון במידה, תשתדל ככל הניתן לוותר על ממתקים, חטיפים, משקאות ממותקים ומזונות רוויי קלוריות שנמצאות כאמור בשמן זית, רטבים, ושאר נוזלים שומניים שמאוד קל להפריז בהם.

אין קשר...אם הוא סופר קלוריות כמו שצריך אין מניעה לאכול שומן בריא ולא רק שאין מניעה אלא צריך ונכון לכלול בתפריט שומן בריא כמו שמן זית,אגוזי לוז,טחינה וכו ...
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

גניקומסטיה מאבחנים אצל רופא ..זה ניתוח פשוט יחסית ...וברמת העיקרון מה שאני ממליץ זה פשוט להתחיל לספור קלוריות...אתה עושה את זה כבר?

• פותח/ת השרשור
כן בהתחלה שלי אכלתי טחינה בעיקר בימי שישי עם פיתה הפסקתי לאחרונה אני מנסה לשמור כמה שאני יכול לאכול טוב שזה בעיקר אורז לבן או פרייד רייס עם סויה טריאקי שמן שומשום סרירצ'ה נראלי וצ'ילי גרוס וביצה מקושקשת בפנים ותמיד חשבתי ששמן זית דווקא בריא אני מטגן את החביתה עם מעט שמן זית ואמא שלי מכינה לי עוף או פרגיות ממש טעימות בלי שמן בכלל אני ממש מנסה לשמור ולהשתדל בשביל בחיטוב אחרי שהשתחררתי מהצבא במיוחד אני מנסה לבנות לעצמי תפריט אבל מתקשה להבין את המאזן הקלורי וכמה לשרוף וכמה לאכול לרוב זה פשוט כמו שכתבתי לך גם לארוחת ערב או שאני אוכל טונה וקוטג 3 אחוז וזהו אני מעלה את האימונים ל4 פעמים השבוע הזה ואני מקווה שיצליח לי תודה בכול מקרה

כן בהתחלה שלי אכלתי טחינה בעיקר בימי שישי עם פיתה הפסקתי לאחרונה אני מנסה לשמור כמה שאני יכול לאכול טוב שזה בעיקר אורז לבן או פרייד רייס עם סויה טריאקי שמן שומשום סרירצ'ה נראלי וצ'ילי גרוס וביצה מקושקשת בפנים ותמיד חשבתי ששמן זית דווקא בריא אני מטגן את החביתה עם מעט שמן זית ואמא שלי מכינה לי עוף או פרגיות ממש טעימות בלי שמן בכלל אני ממש מנסה לשמור ולהשתדל בשביל בחיטוב אחרי שהשתחררתי מהצבא במיוחד אני מנסה לבנות לעצמי תפריט אבל מתקשה להבין את המאזן הקלורי וכמה לשרוף וכמה לאכול לרוב זה פשוט כמו שכתבתי לך גם לארוחת ערב או שאני אוכל טונה וקוטג 3 אחוז וזהו אני מעלה את האימונים ל4 פעמים השבוע הזה ואני מקווה שיצליח לי תודה בכול מקרה
אבל אתה לא סופר קלוריות איך אתה יודע שאתה בפלוס? ...אתה קודם כול צריך לדעת מה הניטרלי שלך ומשם להתקדם...

• פותח/ת השרשור
אין קשר...אם הוא סופר קלוריות כמו שצריך אין מניעה לאכול שומן בריא ולא רק שאין מניעה אלא צריך ונכון לכלול בתפריט שומן בריא כמו שמן זית,אגוזי לוז,טחינה וכו ...
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

גניקומסטיה מאבחנים אצל רופא ..זה ניתוח פשוט יחסית ...וברמת העיקרון מה שאני ממליץ זה פשוט להתחיל לספור קלוריות...אתה עושה את זה כבר?
לא אני לא סופר קלוריות אני לא יודע איך לעשות את זה שמערבבים אורז עם רוטב סויה או הודו אדום עם רוטב עגבניות או חזה עוף עם פפריקה אני אוכל והולך להתאמן אחר כך לפי התפריט שלי

כן ידוע אחי
זאת טעות של לא מבינים
חושבים שטחינה זה סבבה, ואבוקדו, ושמן זית זה בריא אז בוא נגזים עם זה
ואגוזים ושקדים וכל מיני שומנים שצריך מעט מאוד מהם בעיקר בשביל המערכת ההורמונלית.
פירות גם לא להגזים, לאכול כמה שפחות.
אין בהם צורך.
ירקות בשפע כמובן, אגב פיתות זה אחד הדברים שאני רואה שעובדים בצורה מדהימה על אנשים לירידה במשקל. מבחינת הנזק- רק 250 קלוריות, אבל אתה יכול למלא בפיתה המון סלט עם חזה עוף, או קוטג' וסלט או כל מה שבא לך להעמיס. זאת ארוחה מאוד משביעה וטובה.
לחם לבן או חיטה מלאה אין לזה משמעות- פשוט תקפיד לקבל סיבים, ויטמינים ומינרלים מהירקות שאתה אוכל עם הפיתה.
תלמד את הנושא ותתקדם לאט לאט. לא קל לספור קלוריות ולשקול את המזון למישהו שמתחיל בתהליך.

• פותח/ת השרשור
אבל אתה לא סופר קלוריות איך אתה יודע שאתה בפלוס? ...אתה קודם כול צריך לדעת מה הניטרלי שלך ומשם להתקדם...
את האמת אני לא יודע פשוט בחדר כושר השרירים ביידים גדלו לי איך בכלל סופרים קלוריות שמערבבים לצורך העניין כמו שרשמתי הודו עם רוטב עגבניות

את האמת אני לא יודע פשוט בחדר כושר השרירים ביידים גדלו לי איך בכלל סופרים קלוריות שמערבבים לצורך העניין כמו שרשמתי הודו עם רוטב עגבניות
נשמע שאתה לא יודע אפילו מאיפה להתחיל.

יש המון אינפורמציה באתר.
הדבר הכי בסיסי זה להבין איך לבנות את תפריט התזונה ולעקוב אחר צריכת הקלוריות שלך.
תתחיל בלקרוא לעומק את שני המאמרים הבאים, ואח״כ אם יש לך שאלות המשך, שאל בשרשור הזה.

1. איך לרדת במשקל? אימון לירידה במשקל
2. לקבוע את הגירעון הקלורי – קטן, בינוני וגדול

תכתוב בגוגל לדוגמה: אורז ברוטב עגבניות עם שעועית ערך תזונתי.
יהיו לך ערכים לכל מיני מתכונים, תבחר מה שהכי דומה.
ככה או ככה מדויק זה בטוח שלא, גם התוויות על המאכלים לא מדויקות בעליל, אבל נותן לך את הכיוון הנכון.
קלוריות הכי קל לספור עם אפליקציה, יש מלא כאלה, נסה כמה עד שתגיע לזאת שהכי התחברת אליה, אני משתמש ב iShape.

• פותח/ת השרשור
תכתוב בגוגל לדוגמה: אורז ברוטב עגבניות עם שעועית ערך תזונתי.
יהיו לך ערכים לכל מיני מתכונים, תבחר מה שהכי דומה.
ככה או ככה מדויק זה בטוח שלא, גם התוויות על המאכלים לא מדויקות בעליל, אבל נותן לך את הכיוון הנכון.
קלוריות הכי קל לספור עם אפליקציה, יש מלא כאלה, נסה כמה עד שתגיע לזאת שהכי התחברת אליה, אני משתמש ב iShape.
אחי הקטן התקין לי את myfidns לא ברור לי איך היא יצרה את התוכנית שאני צריך 1900 קלוריות לאכול ביום

גבר ממליץ לך לפנות לתזונאי שיבנה לך תפריט מסודר.
נראה שחסר לך הרבה ידע..

חשוב שתבדוק שהשומן בחזה הוא לא בעיה רפואית שמצריכה ניתוח כירורגי. גניקומסטיה לדוגמא.
יש כל כך הרבה דברים שהוא צריך לעשות לפני הבדיקה הזו.
הבן אדם באחוז שומן שכנראה גם אם יש הוא לא יוכל להבחין בהבדל.
אין שום ביסוס להמלצה שלך לאכול פחות קלוריות משומן,
לך תשמע מה יש לאנשים עם תזונה קיטגונית להגיד בנושא בנושא הרעב / השמנה.
חוץ מזה שתזונה דלת פחמימה ועתירת שומן נחקרה די הרבה, אומנם אין יותר מידי יתרונות אבל גם אין את החסרונות שאתה מציג.
וההמלצה להימנע כמה שאפשר ממקורות שומן היא חסרת אחריות.
זה מאוד משנה אם זה פחמימות או חלבונים,
אין שום סיבה לוותר על שום מזון, בטח ובטח לא מקורות שומן איכותיים.
כן ידוע אחי
זאת טעות של לא מבינים
חושבים שטחינה זה סבבה, ואבוקדו, ושמן זית זה בריא אז בוא נגזים עם זה
ואגוזים ושקדים וכל מיני שומנים שצריך מעט מאוד מהם בעיקר בשביל המערכת ההורמונלית.
כן? רק בשביל המערכת ההורמונלית?
וחד משמעית חייב לשלב את המקורות שומן שציינת, וכן גם מ"להגזים" לא יקרה שום דבר.
פירות גם לא להגזים, לאכול כמה שפחות.
אין בהם צורך.
תשמע אני מנסה להיות סבלני אבל אתה פשוט רושם דברים מטומטמים וחסרי אחריות שאי אפשר להתעלם מזה.
ירקות בשפע כמובן, אגב פיתות זה אחד הדברים שאני רואה שעובדים בצורה מדהימה על אנשים לירידה במשקל. מבחינת הנזק- רק 250 קלוריות, אבל אתה יכול למלא בפיתה המון סלט עם חזה עוף, או קוטג' וסלט או כל מה שבא לך להעמיס. זאת ארוחה מאוד משביעה וטובה.
מה יש בפיתה שאין באף פחמימה אחרת?
למה לרשום סתם דברים?
לחם לבן או חיטה מלאה אין לזה משמעות- פשוט תקפיד לקבל סיבים, ויטמינים ומינרלים מהירקות שאתה אוכל עם הפיתה.
שמע אתה סותר את עצמך, לא נראה לי שאתה מבין מה זה לחם מחיטה מלאה.
ואין סיכוי לקבל את הויטמינים והמינרלים הנדרשים רק מירקות.
תלמד את הנושא ותתקדם לאט לאט. לא קל לספור קלוריות ולשקול את המזון למישהו שמתחיל בתהליך.
נראה לי שכדאי שתעשה קצת שיעורי בית לפני שאתה עושה התערבות תזונתית כלשהו לאדם זר, בטח עם עצות כאלו.

היי אני מתאמן כבר חודש משקל 85 גובה 1.75 עושה פול באדי ומשקיע לרוב באזור החזה אני סובל מעודף משקל באזור החזה כבר מגיל מאוד צעיר ולא ממש הצלחתי להוריד אותו עכשיו אני מנסה ומנסה ואחרי חודש כמעט לא רואה שהחזה יורד אני אוכל בדרך כלל אורז עם ירקות וחזה עוף/פרגית האורז שאני אכלץי היום הוא פרייד רייס עם ירקות אני לא יודע איך להוריד אותו ואיזה מאכלים לאכול בשביל להוריד את השומן

אתה צריך איש מקצוע / ללמוד את הנושא מהבסיס כי הבעיה שלך היא בחוסר ההבנה ולא בשום דבר אחר.
ברגע שתעשה דברים כמו שצריך אני מבטיח לך שההתקדמות שלך תהיה בקצב מדהים.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור

חוץ מזה שתזונה דלת פחמימה ועתירת שומן נחקרה די הרבה, אומנם אין יותר מידי יתרונות אבל גם אין את החסרונות שאתה מציג.

תשמע אני מנסה להיות סבלני אבל אתה פשוט רושם דברים מטומטמים וחסרי אחריות שאי אפשר להתעלם מזה.

למה לרשום סתם דברים?

נראה לי שכדאי שתעשה קצת שיעורי בית לפני שאתה עושה התערבות תזונתית כלשהו לאדם זר, בטח עם עצות כאלו.

אתה צריך איש מקצוע / ללמוד את הנושא מהבסיס כי הבעיה שלך היא בחוסר ההבנה ולא בשום דבר אחר.

בהצלחה

למה לרשום סתם דברים?

אתה צריך איש מקצוע / ללמוד את הנושא מהבסיס כי הבעיה שלך היא בחוסר ההבנה של ולא בשום דבר אחר.

בהצלחה
נשקלתי וירדתי ל84.6

למה לרשום סתם דברים?

בהצלחה
שמת לב שהסברתי גם כמוך אמנם פחות בהרחבה אבל גם הסברתי את אותן נקודות כמוך והוא עדיין המשיך לרשום את השטויות האלו...חבל על הזמן שלך ברצינות

למה לרשום סתם דברים?

בהצלחה
תשמע, אם הייתה לי קצת סבלנות לעבור ככה סעיף סעיף, כולל לצרף ביסוס מדעי הייתי מראה לך בצורה חד משמעית שאם היית מתייחס לכל משפט במלואו ולא לוקח את זה לכיוון שלך, שהכל נכון.
א' לא רק שפירות הם מרכיב לא חיוני בתזונה האנושית, אפשר גם להתקיים ללא פחמימות בכלל. ראה ערך תזונה קטוגנית שבטיפשותך כתבת "לך תלמד מהם" ואז כתבת "למרות שאין יתרון כלשהו בתזונה הזאת".
מכיר את התזונה הקטוגנית על בוריה. העמסת שומנים והתנזרות כמעט מוחלטת מפחמימות (למעט ירקות שמכילים כמות אפסית של פחמימות, לרוב עד 5 גרם פחמימה ל100 גרם).
חיטה מלאה וחיטה לא מלאה- שניהם נחשבים פחמימה מורכבת- עמילנים. תתחיל קצת להבין מה יש בחיטה מלאה- מעט יותר סיבים ומעט מינרלים וויטמינים, בוא נגיד בכמות מזערית. הערך הגליקמי זהה כמעט לחלוטין בין פיתה מקמח לבן לבין חיטה מלאה. אם אתה אומר שזו טעות אתה חובבן רציני.
וההמלצה שלי היא מאוד פשוטה, פיתה מחיטה מלאה מכילה מעט יותר סיבים? יופי. הירקות של הסלט כולל מילוי הפיתה במזונות נוספים שהמלצתי יספקו לו שפע של סיבים ויטמינים ומינרלים וכמובן חלבונים/שומנים בהתאם למה שהוא בוחר לאכול בתוך הפיתה.
תבין את הנקודה. זה חשוב. לא לסלף חבר כדי לצאת "מבין" כי אתה לא.
מה עוד כתבת? אה לגבי ירקות ללא צורך בפירות. תן לי ויטמין או מינרל אחד חיוני שגוף האדם לא יכול לקבל מאף אב מזון למעט מפירות. ויטמין סי לדוגמא הוא ויטמין שמצוי בירקות/פירות, כלומר אין לגוף יכולת למצות אותו ללא אכילת מזון שמכיל את אותו ויטמין. כנ"ל לגבי B12 שנמצא במזון מהחי. מה לגבי פירות?
עוד נקודה. מה יש בפיתה? פחמימה. מה ההבדל בין פיתה לסתם פסטה או פתיתים? כתבתי. השימוש בפיתה מאפשר להעמיס בתוכה תכולת מזון גבוהה, זה יותר לצורך נוחות. הסברתי בהודעה הקודמת רק שלקחת כמה מילים ושאלת שאלה די טיפשית.
לגבי השומן, נראה לי שכתבתי בהתחלה. כתבתי בעיקר בשביל המערכת ההורמונלית ואתה הדגשת "רק!" בשביל המערכת ההורמונלית עם סימן שאלה. אתה כנראה מודע לעובדה שכשבן אדם מנסה לרדת במשקל, בתינתן העובדה שגרם אחד של שומן מכיל 9 קק"ל ובתיתנן הידיעה שקל מאוד להפריז במזונות שמכילים כמות גבוהה של שומן, שציינתי את המזונות האלה, המסקנה היא שצריך לצמצם ככל הניתן, משום שידוע שבני אדם עושים הערכת חסר בכל מה שנכנס להם לפה, ואנשים שצורכים כ3000 קק"ל ליום מדווחים שלהערכתם צרכו כמחצית. לכן, משנה זהירות נדרשת והשומן יכול להיות גורם מכשיל בתהליך הירידה במשקל.
המשפט שכתבתי "זה לא משנה אם זה פחמימות או חלבונים" הייתה ממוקדת כלפי ההודעה שהוא כתב, שהוא מנסה להימנע מפחמימות, ככה שכתבתי מדוייק שאין סיבה ממשית להימנע מפחמימות כי הן לא משמינות, באותה המידה ששומן לא משמין וכנ"ל גם לגבי חלבונים. פשוט צריך לאכול בגירעון קלורי כדי לרדת במשקל.
מקווה שלמדת כמה דברים חדשים. אם אתה צריך עוד עזרה תכתוב לי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית