הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מולטיויטמין, מגנזיום ואומגה 3 , האמנם מיותר ?

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
היי,
עברתי כאן על הודעות מהשנים האחרונות וברוב הפעמים מומחי הפורומים טענו שזה מיותר, בזבוז כסף ואף יכול להזיק (עודף ויטמינים\מינרלים) ורציתי לעשות סדר לבי כל אחד מהתוספים:
*עושה 3 אימוני כוח בשבוע + 3 אימוני ריצה (סה"כ 25-28 ק"מ נפח שבועי) - גיל 46
*הרגשה כללית טובה אבל לעתים מרגיש קצת עייף וחסר אנרגיה במשך היום, לא יודע אם זה משהו פיזי או מנטלי אבל חשבתי לאחרונה שאולי תוספים יכולים לעזור קצת.

מולטיויטמין - אני אוכל כל יום 3-4 ירקות (עגבניה, מלפפון, 2 גמבות), אוכל גם טחינה, ושקדים.... ארוחות מסודרות וצנועות, האם זה מספיק עבורי לקבל את כל הויטמינים ?, לא רואה את עצמי עושה בדיקות דם למדדי הויטמינים כל כמה חודשים אז ברור שלא אדע אם חסר משהו וכמה חסר...

מגנזיום - אכן מיותר לצרוך לפנ השינה כשאני עושה 3 אימוני כוח בשבוע + 3 אימוני ריצה (סה"כ 25-28 ק"מ נפח שבועי) ?

אומגה 3 - אני אוכל דג פעם בשבוע ולא תמיד זה סלמון, לרוב זה לברק או מושט.... האם זה מספק לי מספיק אומגה 3 ?

בן 49 כאן.

בדיקות דם הן דרך קלה לבדוק חסכים קריטיים בנוטריונטים (מינרלים/ויטמינים), חסכים שעם הגיל יכולים לנבוע מירידה ביכולת הספיגה של הגוף ולאו דווקא בשל תזונה לקויה.
כך שתזונה שהייתה מספקת בעבר כבר לא יכולה לספק את צרכי הגוף, ורק תוספים יכולים למלא את החסך.
במקרה שלי - ויטמין B וברזל.

בדיקות דם חצי שנתיות של כימיה מקיפה בדם בהחלט מומלצות. רופא המשפחה שלך ישמח לעזור.

לגבי אומגה 3 - למיטב הידע הכללי שלי, וחפרתי די הרבה בעניין, אין הוכחות שנטילת התוסף הזה מספקת יתרונות בריאותיים.
גילוי נאות - אני בכל זאת נוטל אותו - והסיבה שאני מספר לעצמי היא שאני לא אוכל הרבה דגים, אז יאללה להיות על הצד הבטוח.

*הרגשה כללית טובה אבל לעתים מרגיש קצת עייף וחסר אנרגיה במשך היום, לא יודע אם זה משהו פיזי או מנטלי אבל חשבתי לאחרונה שאולי תוספים יכולים לעזור קצת.
אם תחושת העייפות מופיעה לעיתים קרובות אתה צריך לבדוק מה הגורם לכך. לקחת סתם תוספים "כי אולי זה יעזור" מבלי לבדוק אם אתה אכן צריך אותם זה פשוט לעבוד על עצמך.

מולטיויטמין - אני אוכל כל יום 3-4 ירקות (עגבניה, מלפפון, 2 גמבות), אוכל גם טחינה, ושקדים.... ארוחות מסודרות וצנועות, האם זה מספיק עבורי לקבל את כל הויטמינים ?,
לא יודע. יש ויטמינים ומינרלים בעוד מזונות, לא רק בירקות, טחינה ושקדים. אבל זה בהחלט כיוון טוב.

לא רואה את עצמי עושה בדיקות דם למדדי הויטמינים כל כמה חודשים אז ברור שלא אדע אם חסר משהו וכמה חסר...
סה"כ לעשות בדיקות דם פעם-פעמיים בשנה. אם זה באמת חשוב לך אז זה מאמץ מינימלי שצריך לעשות כדי לבדוק את הסטטוס הרפואי/בריאותי שלך.

אומגה 3 - אני אוכל דג פעם בשבוע ולא תמיד זה סלמון, לרוב זה לברק או מושט.... האם זה מספק לי מספיק אומגה 3 ?
כנראה שלא מספיק, אבל אם אין לך היסטוריה של בעיות לב/טריגליצרידים גבוהים אז אין המלצה לקחת תוסף אומגה 3. אם אתה רוצה אתה יכול לקחת כדי ללכת על בטוח.

"ספורטאים, מהסיבה שהם מתאמנים קשה, צריכים לקבל יותר ויטמינים ומינרלים מאשר אדם שלא מתאמן, למרות שהם גם אוכלים יותר מאדם שלא מתאמן וכך צורכים ויטמינים גם מאוכל. בכל אופן, מולטי-ויטמין/מינרל פעם ביום אמור להספיק בתור ביטוח תזונתי זול. זה לא יזיק וזה יכול לסדר או למנוע חוסרים קטנים."

מגנזיום - אותו הסבר כמו מולטיויטמין

אומגה 3 - לא קריטי כמו מולטי ומגנזיום . אלא אם יש לך המלצה ספציפית לקחת (כפי שאמרו בעיות לב/שומנים)

• פותח/ת השרשור
אם תחושת העייפות מופיעה לעיתים קרובות אתה צריך לבדוק מה הגורם לכך. לקחת סתם תוספים "כי אולי זה יעזור" מבלי לבדוק אם אתה אכן צריך אותם זה פשוט לעבוד על עצמך.

לא יודע. יש ויטמינים ומינרלים בעוד מזונות, לא רק בירקות, טחינה ושקדים. אבל זה בהחלט כיוון טוב.

סה"כ לעשות בדיקות דם פעם-פעמיים בשנה. אם זה באמת חשוב לך אז זה מאמץ מינימלי שצריך לעשות כדי לבדוק את הסטטוס הרפואי/בריאותי שלך.

כנראה שלא מספיק, אבל אם אין לך היסטוריה של בעיות לב/טריגליצרידים גבוהים אז אין המלצה לקחת תוסף אומגה 3. אם אתה רוצה אתה יכול לקחת כדי ללכת על בטוח.
אז מלבד אומגה 3 שאר התוספים שציינתי מיותרים לחלוטין?
לגבי אומגה 3,יש חשיבות מתי לצרוך את התוסף במשך היום ואם עדיף על בטן ריקה או עם הארוחה ?

לגבי אומגה 3,יש חשיבות מתי לצרוך את התוסף במשך היום ואם עדיף על בטן ריקה או עם הארוחה ?
אם לא תעשה בדיקות דם לא יהיה לך מושג איזה חסכים אולי יש לך.
כאמור, בגילך תזונה בריאה לעיתים קרובות לא מחפה על ירידה ביכולת הספיגה של הגוף.

התוסף מגנזיום מיותר כי כנראה המולטי ויטמין מכיל גם מגנזיום. גם האומגה 3 כנראה לא ישפיע יותר מדי אם אין לך טריגליצרידים גבוהים או היסטוריה של מחלות לב, פשוט תשאף לאכול 2 מנות דג שמן בשבוע (סלמון, מקרל, סרדינים, פורל וכד') - זה יוצא בערך 200–150 גרם דג בשבוע סה"כ.

בכל אופן, תעשה בדיקות דם וגם תפנה לדיאטנ/ית כדי להעריך האם התזונה שלך אופטימלית ומספקת לך את כל מה שאתה צריך כי לא את כל הויטמינים והמינרלים אפשר לבדוק בבדיקות דם.

אם אתה רוצה לקחת את הבריאות שלך ברצינות, אז לעשות בדיקות דם ולפנות לדיאטן/ית לפגישת ייעוץ יתנו לך תמונה כללית טובה לגבי בריאותך מבלי "להתאמץ" יותר מדי. בסופו של דבר אלה לא דברים שדורשים ממך לצאת מגדרך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית