נשירה כבדה עקב לקיחת קריאטין

• פותח/ת השרשור Gyming
  • פורסם בתאריך

Gyming

משתמש מתחיל
2
2
נק' מוניטין:
2
2
2
אהלן חברים,
התחלתי להתאמן באופן רציף בחודשיים האחרונים ויחד עם זאת התחלתי לקחת קריאטין, כמות של 5 גרם בכל יום אחרי תקופה של משהו כמו שבועיים של שימוש בקריאטין התחילה לי נשירת שיער מאסיבית שלא הייתה לי לפני האם ממליצים להפסיק את השימוש או שאין קשר בין הדברים?
תודה 🙏

למה להפסיק? קירח זה יפה!

אני באמת לא מבין, הגעת למסקנה שהקריאטין גורם לך להקריח ואתה שואל האם להפסיק? זה כולה קריאטין, זה לא כזה עוזר באימונים, על סיבות יותר קטנות הייתי יורד מזה.

זה שעשית A ולאחר מכן קרה B , לא אומר שיש קשר בין הדברים .

זה כמו החיסוני קורונה , אנשים מתים בגיל צעיר מאלף בעיות כאלה ואחרות , ובגלל שהתחסנו לקורונה , המתנגדי חיסונים אומרים , עשית A , קרה B
מסקנה = חיסון קורונה הורג . (אין התייחסות למילארדים שהתחסנו ולא קרה כלום ולמחקרים) .
ככה עם הקריאטין
מיליונים לוקחים את זה , ומחקרים מראים שזה לא קשור .

זה שעשית A ולאחר מכן קרה B , לא אומר שיש קשר בין הדברים .

זה כמו החיסוני קורונה , אנשים מתים בגיל צעיר מאלף בעיות כאלה ואחרות , ובגלל שהתחסנו לקורונה , המתנגדי חיסונים אומרים , עשית A , קרה B
מסקנה = חיסון קורונה הורג . (אין התייחסות למילארדים שהתחסנו ולא קרה כלום ולמחקרים) .
ככה עם הקריאטין
מיליונים לוקחים את זה , ומחקרים מראים שזה לא קשור .
אני לא חושב שקריאטין גורם להקרחה, אבל מדובר בתוסף בעל יעילות נמוכה מאוד אם בכלל, ובאדם שרואה קשר ברור בין הנשירה שלו ותקופת השימוש בקריאטין.
לדעתי בשביל השקט הנפשי כדאי לוותר על התוסף.

מי שיש לו נטייה להקרחה יקריח בכל מקרה, יכול להיות שיהיו מקרים שיאיצו את זה

בכל מקרה, בעלה של בר רפאלי קירח, רק אומר
(וגם אני)
@nlr666 תגבה אותי פה

אני לא חושב שקריאטין גורם להקרחה, אבל מדובר בתוסף בעל יעילות נמוכה מאוד אם בכלל, ובאדם שרואה קשר ברור בין הנשירה שלו ותקופת השימוש בקריאטין.
לדעתי בשביל השקט הנפשי כדאי לוותר על התוסף.
מבין אותך לדעתי אם יש לו ספק הכי קטן שיפסיק .הקטע שגם מתנגדי החיסונים רואים קשר ברור בין חיסונים למוות 🤣

מבין אותך לדעתי אם יש לו ספק הכי קטן שיפסיק .הקטע שגם מתנגדי החיסונים רואים קשר ברור בין חיסונים למוות 🤣
לא יודע איך הגענו לחיסונים, אבל גם שם אני בדעה די דומה.
למחלות קלות או נדירות כמו אבעבועות רוח, אין סיבה להתחסן אם מישהו חושש מהחיסון עצמו.
דיברתי פעם עם אימונולוג שאמר שהוא ממליץ לאנשים לחכות עם התינוקות עד גיל 2 לפני שמחסנים.
נכון שהתינוק בסיכון כלשהו לפני שמתחסן, אבל אם קיים חשש שהמערכת החיסונית של התינוק לא מוכן לזה, אין מניעה מלהמתין קצת.

כשרק יצאו עם חיסוני הקורונה, הבנתי שהסיכון שלי נמוך מאוד, ועוד לא ידעתי יותר מידי על החיסון, אז החלטתי פשוט להמתין, אני צעיר ובריא מספיק לקחת כזה סיכון.

אין דבר נכון אן לא, זה שיקולים שכל אחד לוקח על פי דעתו ואלו שמבינים ומייעצים לו.

לא יודע איך הגענו לחיסונים, אבל גם שם אני בדעה די דומה.
למחלות קלות או נדירות כמו אבעבועות רוח, אין סיבה להתחסן אם מישהו חושש מהחיסון עצמו.
דיברתי פעם עם אימונולוג שאמר שהוא ממליץ לאנשים לחכות עם התינוקות עד גיל 2 לפני שמחסנים.
נכון שהתינוק בסיכון כלשהו לפני שמתחסן, אבל אם קיים חשש שהמערכת החיסונית של התינוק לא מוכן לזה, אין מניעה מלהמתין קצת.

כשרק יצאו עם חיסוני הקורונה, הבנתי שהסיכון שלי נמוך מאוד, ועוד לא ידעתי יותר מידי על החיסון, אז החלטתי פשוט להמתין, אני צעיר ובריא מספיק לקחת כזה סיכון.

אין דבר נכון אן לא, זה שיקולים שכל אחד לוקח על פי דעתו ואלו שמבינים ומייעצים לו.
הבנתי מלך
אתה מתנגד חיסונים אז? או יותר מתון ויותר בסגנון של נמנע חיסונים?

הבנתי מלך
אתה מתנגד חיסונים אז? או יותר מתון ויותר בסגנון של נמנע חיסונים?
אני לא חושב שאני מתנגד חיסונים. אני לא מאמין לקונספירציות 5G למינהם, ולא חושב שזה נורא לקבל חיסון, אנו פשוט אגנואיסט בכל העניין.

יש גם לחלק את עניין החיסונים לשתיים, חיסוני תינוקות וחיסוני קורונה.
לחיסונים השונים יש לי את ספקולציות שונות שהגיעו אליי מקריאה והתייעצות עם אנשים שונים.

הפולו ומחלות אחרות כבר די הוכחדו, אם נשאר ממנו זכר כלשהו, הסיכוי ללקות מזה ולהינזק בצורה קשה די נמוך. מצד שני הנזק הפוטנציאלי מהחיסון כנראה עוד יותר נמוך, אני מתחבר להמלצה להמתין עם התינוק לגיל שנתיים כדי לחסן.
חצבת באמת לא כזה נורא, חטפתי את זה עם בני המשפחה שלי לפני מספר שנים כשזה הסתובב. המחוסנים שבנינו, כמוני, חטפנו את זה ממש קל, וזה גורם לי להאמין שהחיסונים לגמרי עובדים, אבל גם אלו שלא היו מחוסנים זה חלף די בקלות ולא היה נורא בכלל.
אני יכול להבין את אלו שיוותרו לגמרי על חיסוני תינוקות או ידחו את זה למועד אחר, אין לי דעה מגובשת בעניין.

חיסוני קורונה לעומת זאת, יש לי ספקולציות עליהם, הרי כל כך הרבה אנשים חלו בזה, ככה שקל לכולם לאסוף deta אישי ולגבש דעה.

ראיתי לא מעט מחוסנים חוטפים את המחלה קשה, אז אני לא בטוח ביעילות שלה, ועברתי קורונה פעם אחת בעצמי וזה לא היה נורא.

אני יותר מאמין בבידוד כדי לא להדביק אחרים מאשר להתחסן ולהסתובב.

בהתחלה לא התחסנתי כי זה היה ניסיוני, ורציתי לראות מה יקרה בהמשך. גם ההגבלות לא הפריעו לי, נבדקתי כשהייתי צריך תו ירוק, טסתי פעמיים לחו"ל בתקופה הזאת, ולא הרגשתי שאני חייב להיות מחוסן בירוקרטית. ההלם הראשוני שלי היה כשהסתובבתי באזורים שונים בחו"ל, ומאות אנשים חולים בקורונה מסתובבים חופשי בלי דאגות, ואני ברחתי ממדינה שהגבילה אותי ל500 מטר לבית.

היום אני סבור שחטפנו מכה של הנגיף, הרבה אנשים קיבלו אותה, ומטבע הדברים אנשים רבים מתו ממנה כמו בקורונה. העומס על בתי החולים היה נורא והיה הסיבה הכי גדולה לדאגה, אבל החיסונים לצעירים לא עזרו לזה בהרבה, אולי לאנשים בקבוצת הסיכון זה יכל להיות שיקול.

היה ויש עדיין התעלמות מוחלטת מאלו שניזוקו מהחיסונים, אבא שלי עם בעיות בלב עדיין מאז שהתחסן. אז למרות הנזק האמיתי של הקורונה, היעילות המוגבלת של החיסונים, זה עדיין שיקול שלא היה קל להחליט בו.

לא חושב שהיה קורה לי משהו מלהתחסן, ואני עכשיו יודע שלא קרה לי כלום מלא להתחסן, נטו שיקול אישי עם אנשי מקצוע כמו איזה תרופה ליטול והאם בכלל.

הרופאה שלי הייתה מאוד בעד וגם הרב שלי, מצד שני היו לי מנטורים שלא תמכו בזה. אבא שלי התחסן ואמא שלי לא, חלק מהמשפחה שלי התחסנו וחלק לא.
בסביבה הקרובה שלי זה לא היה פוליטי, כל אחד דואג או לא דואג לבריאות שלו כפי שהוא רואה לנכון, אם זה לעשן, להתאמן או להתחסן.

עצוב לי כמה שזה נהיה פוליטי וערכי לאנשים, זה כולה פרוצדורה רפואית אישית. אף אחד לא מתשאל חולה בדלקת ריאות איזה אנטיביוטיקה הוא לוקח.

אני שמח שהאש מהחיסונים ירד, זה היה טמטום בדמות כתות שהיה בלתי נסבל, לא משנה באיזה צד היית.

מעניין לקרוא את תוצאות המחקרים של פייזר היום, אני חושב שיש לזה ערך היסטורי רב עם השפעה עתידית גדולה.

• פותח/ת השרשור
למה להפסיק? קירח זה יפה!

אני באמת לא מבין, הגעת למסקנה שהקריאטין גורם לך להקריח ואתה שואל האם להפסיק? זה כולה קריאטין, זה לא כזה עוזר באימונים, על סיבות יותר קטנות הייתי יורד מזה.
זהו אני מסכים איתך למען האמת, כמו שציינתי הנשירה הזו החלה בכפוף לתקופה שבה התחלתי לקחת את הקריאטין וגם ככה הגנטיקה לא מרשימה בעניין השיער.
הייתי בטוח שקריאטין הוא משהו מאוד רלוונטי לבניית שריר אבל אם אתה אומר שהוא לא עוזר כמו שחשבתי אני חושב שארד מזה ואשמור את השיער שנשאר לי 😅

מי שיש לו נטייה להקרחה יקריח בכל מקרה, יכול להיות שיהיו מקרים שיאיצו את זה

בכל מקרה, בעלה של בר רפאלי קירח, רק אומר
(וגם אני)
@nlr666 תגבה אותי פה
באיחור קצת,אבל מגבה כל מילה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית