הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הרושם שלכם מהרמה כבדה של מישהו משתנה בהתאם לאחוז שומן שלו?

• פותח/ת השרשור
עד שיש קצת זמן לא להרגיש עוצמתי תן להינות מהמצב.

לאחרונה המאמן שלי מכריח אותי לשלב סומו דדליפט בסוף אימון רגליים,
להגיד לך שאני נהנה מזה? כמעט התעלפתי 3 פעמים בחודש האחרון.

יש הבדל עצום בין עצימות לעוצמות.😃

נכון אבל אם מי ששוקל 80 היה מושך 240 ק"ג אז זה היה מרשים באותה מידה בדיוק.
לא מסכים איתך, מבחינתי מישהו במשקל 150 שמושך 450 יותר מרשים ממישהו במשקל 60 שמושך 180.
חןץ מזה למה להתייחס רק למשקל גוף? בואו נמדוד גם לאיזה גובה כל אחד מרים את המוט וכמה דרך המוט עושה, מישהו בגובה 2 מטר עושה דרך הרבה יותר ארוכה עם המוט ממישהו בגובה 1.60 אז למה להתייחס לעבודה מכאנית ולראות לפי זה מה יותר מרשים

• פותח/ת השרשור
לא מסכים איתך, מבחינתי מישהו במשקל 150 שמושך 450 יותר מרשים ממישהו במשקל 60 שמושך 180.
חןץ מזה למה להתייחס רק למשקל גוף? בואו נמדוד גם לאיזה גובה כל אחד מרים את המוט וכמה דרך המוט עושה, מישהו בגובה 2 מטר עושה דרך הרבה יותר ארוכה עם המוט ממישהו בגובה 1.60 אז למה להתייחס לעבודה מכאנית ולראות לפי זה מה יותר מרשים
אפשר גם כאן להחמיר ולבדוק את אורך המנופים המעורבים בתנועה,
אבל אני מניח שאלו דקויות שפשוט לא מעניינות.

אפשר גם כאן להחמיר ולבדוק את אורך המנופים המעורבים בתנועה,
אבל אני מניח שאלו דקויות שפשוט לא מעניינות.
אני מניח גם, אבל אם אתה (לא בהכרח אתה ספציפית) אומר שלמשוך 180 על 60 זה אותו דבר כמו 300 על 100 או 450 על 150 אז אני אומר סיבה אחת למה זה כנראה לא אותו דבר אם האנשים בגובה שונה עם אורך ידיים שונה. סיבה נוספת היא אני חושב העומס הגוף, מפרקים, גידים וכו' שהם עדיין עשויים מאותו חומר בין אם אתה שוקל או 150 והעומס עליהם הרבה יותר גבוה ככל שהמשקל גבוה יותר.

• פותח/ת השרשור
אני מניח גם, אבל אם אתה (לא בהכרח אתה ספציפית) אומר שלמשוך 180 על 60 זה אותו דבר כמו 300 על 100 או 450 על 150 אז אני אומר סיבה אחת למה זה כנראה לא אותו דבר אם האנשים בגובה שונה עם אורך ידיים שונה. סיבה נוספת היא אני חושב העומס הגוף, מפרקים, גידים וכו' שהם עדיין עשויים מאותו חומר בין אם אתה שוקל או 150 והעומס עליהם הרבה יותר גבוה ככל שהמשקל גבוה יותר.
אני רק יודע שלמשוך 170 על 90 קילו זה הרבה יותר מרשים.

אני מניח כמובן שיש עוד הרבה אלמנטים להשתמש בהם אבל זה לא משנה מההישג.
כמו שאם אראה מישהו ששוקל 50 מרים 150 זה ירשים אותי בטירוף.
מאיזה מספר זה כבר נהיה יותר מרשים כי זה יותר קרוב להישג של השיא העולמי.
ז״א אם מישהו ששוקל 150 קג ירים 450 ברור שזה יהיה יותר מרשים כי הוא מרחק נגיעה משיא עולמי.

מספיק להכנס לטבלה של תחרות פווארליפטינג בUSAPL ולראות שבקטגוריות הנמוכות הראטיו בין הטוטאל למשקל גוף הוא הרבה יותר גדול. מה יותר מרשים, זה כבר בעיני המתבונן.

כמובן, פה סתם זרקתי כמה דוגמאות ויש עוד כמה שהזכירו אחרי, מסת שריר זה נחמד, אבל לא GAME CHANGER בליפטינג לדעתי.

איפה ראית שאמרתי שזה נוגד את זה?
אמרתי שמסת שריר אפילו לא בTOP5.

הרבה יותר ישפיע טכניקה, התאוששות, מבנה גוף, מאזן קלורי, אורח חיים, תכנון התקדמות, ניהול עומסים...
ואפשר להמשיך ככה עוד הרבה לפני שאגיע למסת שריר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית