הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טסט נמוך

• פותח/ת השרשור Proxus
  • פורסם בתאריך

Proxus

משתמש מתחיל
5
3
נק' מוניטין:
3
5
3
טוב זה הולך להיות קצת חפירה אבל חשוב לי להעביר את כל הפרטים כדי שאני יוכל לקבל תשובות כמה שיותר נכונות ומדוייקות לסיטואציה שלי.

בן 25, הייתי בעודף משקל (כשבחיים לפני זה לא הייתי, תמיד הייתי בנוי טוב ושרירי, התאמנתי, אבל מאז הקורונה פשוט זרקתי על הכל) והתחלתי לחוות כל מיני סימפטומים לא נעימים פתאום. פחות ליבידו, הזכרון פתאום לא מרגיש כמו שהיה, תמיד היה לי זכרון ממש טוב ופתאום שוכח דברים גם שקרו לא מזמן. תחושת עייפות, קושי בלהתרכז לאורך זמן וכו. אמרתי זה חייב להיות קשור לעצם העובדה שאני בעודף משקל, אז אמרתי לעצמי שאני לוקח את עצמי בידיים ואכן הורדתי 10 ק"ג. עדיין רוצה לרדת עוד אבל מבחינת איך שאני נראה לא הייתי קורא לעצמי כבר בן אדם "שמן", יש לי גם מסת שריר מכובדת מאוד אני מתאמן כרגע והכל (3-4 פעמים בשבוע), אימוני כוח אינטנסיביים (ומרים משקלים די גדולים, סקוואטים 110 קג ל4 סטים, חזה דאמבלים של 37.5, ככה שבניגוד למה שהייתי מצפה מעצמי כמישהו עם טסט נמוך יש די הרבה כוח) ואירובי אחרי. אני כרגע שוקל 90 קג, הגובה שלי זה 176 ס"מ. חשוב לציין כי חל שיפור ניכר בסימפטומים שציינתי, אבל הם עדיין שם,. אז הלכתי ועשיתי בדיקות דם, ומסתבר שהטסט שלי מאוד נמוך (?).
התוצאות הרלוונטיות:
Testosterone: 9.52 NMOL/L
Free Testosterone CALCUL. : 0.26 NMOL/L
SHBG - 17.3 NMOL/L
PROLACTIN : 181.36 MU/L
LH: 2.02 MIU/ML
FSH: 1.48 MIU/ML
TSH: 2.18 uIU/mL

הלכתי לאורולוג, אמר שהטסט שלי ב"נורמה" אבל על הצד הנמוך יותר. זה משהו שקרה לאחרונה לדעתי גם לטסט שלי כי אף פעם לא חוויתי סימפטומים כאלו לפני זה.
בכל מקרה האורולוג אמר לי שיש 2 דרכים להתקיל את הנושא הזה, זריקות או SACHETS (כמו פלסטרים כאלו אני מניח). אמר שהוא מעדיף את הSACHETS כי זריקות כביכול מעלות את הסיכון לסרטן כבד (?) לגברים צעירים. הביא לי מרשם ל-TESTOMAX sac 50mg, 30 sachets, אמר לי לקחת 1 כל יום למשך 30 יום ולגשת לעשות בדיקות דם (ספציפית לכמות טסט) שוב.

עכשיו לא אשקר, זה די הלחיץ אותי. יצא לי לקרוא הרבה על סטרואידים וכו', ולכן אני פחות או יותר מודע לתופעות לוואי פוטנציאליות שמגיעות עם TRT. בעיקר אני מודאג מכך שזה עלול להשפיע על הפוריות שלי. ואני גם די מודאג מלאבד שיער, אבל לא אשקר בזמן האחרון התחלתי לשים לב שהשיער שלי התחיל להיות די דליל גם ככה, אז יש מצב שאני ממילא מקריח אז זה לא משנה חחח (הולך לבדוק את זה בקרוב עם רופא עור). כשאמרתי לו שאני מודאג לגבי הפוריות בעיקר הוא אמר לי שאין ממה לדאוג. לא דיבר איתי בכלל על HCG או כל דבר בסגנון שאני יודע שנהוג לקחת לאחר סייקלים, אבל בדיעבד אני מבין שאולי זה ככה כי אלו כמויות קליניות שאמורות להחזיר אותי לנורמה, וזה רק ל30 יום.
חשוב לציין גם שהפגישה עם האורולוג הייתה מלפני חודשיים. ולא קניתי את הSACHETS שהוא הביא לי מרשם עליהן ועוד לא עשיתי בדיקה חוזרת גם.

השורה תחתונה היא, לפי הבדיקות דם, האם TRT זה משהו שאין לי מנוס ממנו?
אני כן חושד שאולי הוא ירד בגלל אחוזי שומן גבוהיים שהיו לי וכו', בגלל זה עוד יש בי קצת תקווה שזה יתייצב תוך כדי שאני מתחטב עוד, או אולי אפילו זה כבר התייצב יחסית (כי בכל זאת אני כן מרגיש שיפור ניכר בסימפטומים בינתיים).
אז אולי כדאי לי להתחטב עוד קצת ואז לעשות בדיקות דם שוב לפני שאני מכוון בכלל לכיוון של TRT?
פשוט לא רוצה להתחיל עם זה ולהתחרט אחכ.

אשמח לעצות. תודה מראש!

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אורולוג או אנדוקרינולוג?

בגיל 25 לא!!! עולים על TRT.
והאם נבדק גם אסטרוגן E2?
כל זה קרה אצל אורולוג, הוא גם בו זמנית בדק את האשכים שלי וכו' ואמר שבהן הוא לא מבחין בשום בעיה.
כדאי לי ללכת גם לאנדוקרינולוג אני מניח לפי התגובה שלך?

נבדק E2 אך 3-4 חודש לפני הבדיקה הזו, כששקלתי אפילו יותר. בזמנו זה היה על 115(PMOL/L). סביר להניח שיותר נמוך כרגע.

קודם כל, רפואה שלימה.

אני זוכר חבר עם 250 ק"ג סקוואט שגילה שהטסט שלו נמוך, לא תמיד טסט נמוך משפיע, וכשלעצמו הוא לא כזה מדאיג. במקרה שלך אתה סובל מחוסר טסט, וזה לא רק בדיקת דם, אז כדאי יותר להתייחס לזה.

אני חושב שאמרת דברים נכונים, אולי אתה לא זקוק לTRT, אתה יורד במשקל גוף ומתאמן, אולי הטסט משתפר.
כמובן שכדאי להימנע מדברים שמשפיעים על טסט לרעה, כמו עישון ואלכוהול. כדאי לדאוג ליותר שינה איכותית ואולי לקחת מולטי ויטמינים למקרה שיש לך חסרים.
הייתי גם מנסה צמחים שאמורים לעזור לטסט, אומרים שאשווגנדה עוזר, אולי תנסה.

הייתי מנסה באופן טבעי ועצמאי לשפר את הטסט לחודשיים ככה, ואם זה לא משתפר ואני ממש סובל מהסימפטומים, הייתי שוקל תרופות.

• פותח/ת השרשור
קודם כל, רפואה שלימה.

אני זוכר חבר עם 250 ק"ג סקוואט שגילה שהטסט שלו נמוך, לא תמיד טסט נמוך משפיע, וכשלעצמו הוא לא כזה מדאיג. במקרה שלך אתה סובל מחוסר טסט, וזה לא רק בדיקת דם, אז כדאי יותר להתייחס לזה.

אני חושב שאמרת דברים נכונים, אולי אתה לא זקוק לTRT, אתה יורד במשקל גוף ומתאמן, אולי הטסט משתפר.
כמובן שכדאי להימנע מדברים שמשפיעים על טסט לרעה, כמו עישון ואלכוהול. כדאי לדאוג ליותר שינה איכותית ואולי לקחת מולטי ויטמינים למקרה שיש לך חסרים.
הייתי גם מנסה צמחים שאמורים לעזור לטסט, אומרים שאשווגנדה עוזר, אולי תנסה.

הייתי מנסה באופן טבעי ועצמאי לשפר את הטסט לחודשיים ככה, ואם זה לא משתפר ואני ממש סובל מהסימפטומים, הייתי שוקל תרופות.
תודה מלך.
עוד חודש, חודש וחצי ככה של תזונה פדנטית ואימונים כמו שצריך, ואלך לעשות בדיקת דם שוב. משם נראה מה אעשה לפי התוצאות, אין לי יותר מדי אופציות.
למרות שאני באמת מקווה והאמת גם מאמין שיהיה בסדר כי כבר אני לא מרגיש ככ את הסימפטומים כפי שהיה בהתחלה.
במקרה הכי גרוע אלך להקפיא זרע או משהו ואתחיל TRT חחחחחח

אמר שהוא מעדיף את הSACHETS כי זריקות כביכול מעלות את הסיכון לסרטן כבד
טסט' באופן כללי יכול להחמיר מצב קיים של סרטן בכבד. זה לא משנה אם זה טסט' שמגיע בזריקות, פלסטרים, משכה או מהביצים שלך.
בנוסף מחקרים הראו ששימוש בטסט' חיצוני מכניס אותך לסיכון גבוה יותר לפתח מחלות בכבד, אבל זה לא בהכרח מה שיקרה. יש מחקרים שהראו שזה משפר תפקודי כבד. (לי זה שיפר במעט, אבל אני זה אני ואתה זה אתה)

אבל שים לב, כל הדברים האלו ניתנים לניתור ובדיקה. הם לא מגיעים ביום בהיר סתם ככה.

בקשר לשאר השאלות שלך, כרגע אתה יכול להשתמש בתוספים כאלו או אחרים על מנת להגדיל טיפה את רמות הטסט' שלך. בהנחה שהסימפטומים יעלמו, ניצחת.

אבל קח בחשבון שהחל מגיל 30 רמות הטסט' באופן טבעי מתחילות לצנוח, אז אתה אולי יכול לעכב את הבלתי הנימנע אבל בגיל מסויים אתה תצטרך להתחיל כנראה trt.

באופן כללי, trt זה טיפול לחלוטין בטוח בטווח הרחוק ! כל עוד לא תקפוץ על מינוים גבוהים ותישאר בנורמה, תעשה בדיקות, אתה תהיה בסדר גמור.

לגבי הפוריות, יש אוביטרל/hcg. זה מה שגברים היפגונידים משתמשים על מנת להביא ילדים.

לגבי השיער שלך, קח פיינסטריד 1מג ביום.

• פותח/ת השרשור
טסט' באופן כללי יכול להחמיר מצב קיים של סרטן בכבד. זה לא משנה אם זה טסט' שמגיע בזריקות, פלסטרים, משכה או מהביצים שלך.
בנוסף מחקרים הראו ששימוש בטסט' חיצוני מכניס אותך לסיכון גבוה יותר לפתח מחלות בכבד, אבל זה לא בהכרח מה שיקרה. יש מחקרים שהראו שזה משפר תפקודי כבד. (לי זה שיפר במעט, אבל אני זה אני ואתה זה אתה)

אבל שים לב, כל הדברים האלו ניתנים לניתור ובדיקה. הם לא מגיעים ביום בהיר סתם ככה.

בקשר לשאר השאלות שלך, כרגע אתה יכול להשתמש בתוספים כאלו או אחרים על מנת להגדיל טיפה את רמות הטסט' שלך. בהנחה שהסימפטומים יעלמו, ניצחת.

אבל קח בחשבון שהחל מגיל 30 רמות הטסט' באופן טבעי מתחילות לצנוח, אז אתה אולי יכול לעכב את הבלתי הנימנע אבל בגיל מסויים אתה תצטרך להתחיל כנראה trt.

באופן כללי, trt זה טיפול לחלוטין בטוח בטווח הרחוק ! כל עוד לא תקפוץ על מינוים גבוהים ותישאר בנורמה, תעשה בדיקות, אתה תהיה בסדר גמור.

לגבי הפוריות, יש אוביטרל/hcg. זה מה שגברים היפגונידים משתמשים על מנת להביא ילדים.

לגבי השיער שלך, קח פיינסטריד 1מג ביום.
תודה רבה על התשובה המפורטת.
על איזה תוספים אתה ממליץ בשביל להגדיל את רמות הטסט?

אחי אין לך צורך בTRT..
ההיפופיזה שלך תקינה ומייצרת טסט.
אמרת שגם האשכים בגודל תקין לפי בדיקה של אורולוג.
אם אתה שואל אותי רוב הסיכויים שהמחסור שלך בטסט נגרם מעודף משקל ויתכן שגם סטרס.

אני אישית הייתי לוקח לתקופה:

בורון
אבץ
אומגה 3
ויטמין D, כ2000 יחידות ביום
מגנזיום גליצינאט

בנוסף בתזונה הייתי מוסיף כמקור שומן:
שקדים קלופים, אגוזי מלך, צנוברים קלופים, זרעי דלעת.

ובשביל להוריד סטרס תנסה קצת דימיון מודרך, מדיטציה, מיינדפולנס, תרגילי נשימה... תמצא מלא ביוטיוב.
ותקפיד על 7-8 שעות שינה.

תוך חודשיים אני משער שתראה שינוי בפנאל ההורמונלי.

תודה רבה על התשובה המפורטת.
על איזה תוספים אתה ממליץ בשביל להגדיל את רמות הטסט?
אין לי ניסיון אישית עם תוספי תזונה בעניין הזה אז תלך עם מה שdark_omega ואלחנן רשמו לך. במידה ועדיין קיימים תסמינים, אל תתכחש אליהם. זו ההצעה היחידה שלי אליך.

• פותח/ת השרשור
אחי אין לך צורך בTRT..
ההיפופיזה שלך תקינה ומייצרת טסט.
אמרת שגם האשכים בגודל תקין לפי בדיקה של אורולוג.
אם אתה שואל אותי רוב הסיכויים שהמחסור שלך בטסט נגרם מעודף משקל ויתכן שגם סטרס.

אני אישית הייתי לוקח לתקופה:

בורון
אבץ
אומגה 3
ויטמין D, כ2000 יחידות ביום
מגנזיום גליצינאט

בנוסף בתזונה הייתי מוסיף כמקור שומן:
שקדים קלופים, אגוזי מלך, צנוברים קלופים, זרעי דלעת.

ובשביל להוריד סטרס תנסה קצת דימיון מודרך, מדיטציה, מיינדפולנס, תרגילי נשימה... תמצא מלא ביוטיוב.
ותקפיד על 7-8 שעות שינה.

תוך חודשיים אני משער שתראה שינוי בפנאל ההורמונלי.
תודה רבה מלך, מקווה שאתה צודק. הייתי לוקח ויטמין די וB12 בהתחלה כי היה לי מחסור בשניהם, היום שהתייצב לי אז התחלתי לקחת מולטי ויטמין של אלטמן שיש שם ויטמין די, A, B, אבץ, מגנזיום וכו'. בנוסף יש לי גם מגנזיון גליצינאט שאני לוקח בנפרד כדי להשלים את הכמות שאני צריך כי במולטי אין מספיק. וכמובן לוקח גם אומגה 3.

האמת גם בזמנו השינה שלי הייתה לא סדירה בכלל וכיום היא הרבה יותר טובה, ככה שאולי באמת אתה צודק וזה גם משהו שפגע לי ברמות הטסט. אולי עוד סיבה מעבר למשקל עודף שאני מרגיש עכשיו הרבה יותר טוב זה באמת כי אני ישן כמו שצריך.
אין לי ניסיון אישית עם תוספי תזונה בעניין הזה אז תלך עם מה שdark_omega ואלחנן רשמו לך. במידה ועדיין קיימים תסמינים, אל תתכחש אליהם. זו ההצעה היחידה שלי אליך.
קיבלתי, תודה!
כמובן שאם תסמינים ממשיכים תפנה לאנדוקרינולוג ולא לאורולוג.
ברור. נותן לזה עוד חודש, חודש וחצי ככה כפי שאמרתי, ואז בדיקת טסט חוזרת, אם עדיין נמוך יחסית אלך לאנדו בלי קשר לאיך אני מרגיש ובין אם יש או אין סימפטומים.

ברור. נותן לזה עוד חודש, חודש וחצי ככה כפי שאמרתי, ואז בדיקת טסט חוזרת, אם עדיין נמוך יחסית אלך לאנדו בלי קשר לאיך אני מרגיש ובין אם יש או אין סימפטומים.
רק אחדד את מה שאמר. לא כל אנדו, כי רובם מתעסקים עם סכרת. יש כמה שמתעסקים בצורה אקסלוסיבית עם בעיות פוריות אצל גברים. אליהם אני ממליץ לך בחום לפנות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית