הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בלט דיסק צריך להיפרד לשלום מהחדר כושר ?

Peach1212

משתמש מתחיל
15
5
נק' מוניטין:
5
15
5
לא מאמינה שבגיל כזה צעיר אני נאלצת להיות עם בעיות גב ועוד ייתכן ולהגביל את עצמי באימונים (מקווה שלא) . אני לא רואה את עצמי מוותרת על אימונים כי זה הדרך היחידה שגורמת לי לשמור על משקל תקין ולא להיות רזה מידיי .
גילו לי בלט שטוח בדיסק בl5-s1 יש לי אורך חיים ישבני (סטודנטית) לא בדיוק יודעת האם זה בגלל זה או אמונים כי קרה מקרה שסבלתי מכאבים גב נוראיים כתוצאה מאימון או בגלל מכה שחטפתי בגב התחתון .
בקיצור דיי אכזבה עבורי להפסיק ללכת לחדר כושר (אציין שאין לי כאב במהלך האימונים אולי טיפה אחרי כשהגוף מרגיש תפוס) הכאבים גב בעיקר מתרחשים באופן פתאומי או אחרי ישיבה שאורכת יותר מ30 דקות ברצף(קשה לי לשבת בלי לזוז בגלל כאבי הגב)
מישהו מכם יכול לייעץ לי טיפה על החוויה שלו עם בלט דיסק האם זה גזירת גורל שתגרום לי לשנות את אורח חיי או שאני יכולה להמשיך באורך החיים שלי כרגיל?

כנראה אין לך יותר מדי מה לדאוג ובטח שלא להיפרד לשלום מהחדר כושר.
ממליץ לפנות לפיזיותרפיסט להמשך ייעוץ, או להמתין שיותר מבינים ממני בנושא יענו.

לא מאמינה שבגיל כזה צעיר אני נאלצת להיות עם בעיות גב ועוד ייתכן ולהגביל את עצמי באימונים (מקווה שלא) . אני לא רואה את עצמי מוותרת על אימונים כי זה הדרך היחידה שגורמת לי לשמור על משקל תקין ולא להיות רזה מידיי .
גילו לי בלט שטוח בדיסק בl5-s1 יש לי אורך חיים ישבני (סטודנטית) לא בדיוק יודעת האם זה בגלל זה או אמונים כי קרה מקרה שסבלתי מכאבים גב נוראיים כתוצאה מאימון או בגלל מכה שחטפתי בגב התחתון .
בקיצור דיי אכזבה עבורי להפסיק ללכת לחדר כושר (אציין שאין לי כאב במהלך האימונים אולי טיפה אחרי כשהגוף מרגיש תפוס) הכאבים גב בעיקר מתרחשים באופן פתאומי או אחרי ישיבה שאורכת יותר מ30 דקות ברצף(קשה לי לשבת בלי לזוז בגלל כאבי הגב)
מישהו מכם יכול לייעץ לי טיפה על החוויה שלו עם בלט דיסק האם זה גזירת גורל שתגרום לי לשנות את אורח חיי או שאני יכולה להמשיך באורך החיים שלי כרגיל?

להפרד מהחדר כושר זה הדבר האחרון שתירצי לעשות. יש לי 2 בלטים + פריצת דיסק ומה שמציל אותי מכל הכאבי גב הללו זה דווקא האימונים.

את לא חייבת להיפרד מהחד"כ אבל כדאי להתייעץ עם מומחה

נראה לי שלא כדאי לך להעמיס על עמוד השדרה יותר מידי (שוב,אני לא מומחה ) אז לכך לך עדיף לעבוד עם מכשירים או בישיבה

למשל כפיפות מרפקים עדיף לעשות בישיבה מאשר בעמידה לחיצת כתפיים עדיף בישיבה
סקוואטים נראה לי עדיף לא לעשות
שוב ,הכי טוב להתייעץ עם מומחה

חד משמעית ייעוץ עם מומחה לפני שאת חוזרת לשים לחץ על עמוד השדרה.
מומחה זה אורתופד, לא פיזיותרפיסט ובוודאי שלא כירופרקט.
מאד ייתכן שתקבלי מהאורתופד הפנייה (שוב?) לצילום לפני שיוכל לתת אבחנה מלאה.
אם יש לך ביטוח פרטי - תפעילי אותו. זה יאפשר לך בחירה ברופא המומחה הטוב ביותר בזמינות המיידית ביותר שתוכלי למצוא, וגם יאפשר לך תור מהיר לצילומים אם תדרשי לכך.
בהצלחה.

נערך לאחרונה:
היי,
אני עם 2 פריצות דיסק +בלט (מתנות מצה"ל). כמובן שכל מקרה לגופו ולכל אחד מאיתנו הביטוי הפציעה והתמודדות איתה שונה, אבל "מהחוויה" שלי אין לזה שום השפעה על האורך חיים שלי ובמיוחד בפן של האימונים (עושה סקוואט ודדליפט כבדים בלי שום הגבלה).
כמו שהמליצו לך פה את צריכה להתייעץ עם אורתופד + פיזיותרפיסט כדי לראות איך להתנהל עם הכאב שיש לך כרגע, רק תיקחי בחשבון שיש לא מעט אורתופדים עם סטיגמות על אימונים שיגיד לך לא להתאמן וסתם יפחידו אותך (ראיתי לא מעט אורתופדים וחלקם אמרו לי שלא אוכל להרים משקולת יותר בחיים).

כמובן שכל מקרה לגופו ולכל אחד מאיתנו הביטוי הפציעה והתמודדות איתה שונה
זה הדגש הכי חשוב.
בהחלט ייתכן שיהיה צורך לשנות את תצורת האימונים - את סוג התרגילים, העומס, או שילוב של שניהם - בעקבות פריצת דיסק/בלט.
צריך חוות דעת של מומחה רפואי.

• פותח/ת השרשור
היי,
אני עם 2 פריצות דיסק +בלט (מתנות מצה"ל). כמובן שכל מקרה לגופו ולכל אחד מאיתנו הביטוי הפציעה והתמודדות איתה שונה, אבל "מהחוויה" שלי אין לזה שום השפעה על האורך חיים שלי ובמיוחד בפן של האימונים (עושה סקוואט ודדליפט כבדים בלי שום הגבלה).
כמו שהמליצו לך פה את צריכה להתייעץ עם אורתופד + פיזיותרפיסט כדי לראות איך להתנהל עם הכאב שיש לך כרגע, רק תיקחי בחשבון שיש לא מעט אורתופדים עם סטיגמות על אימונים שיגיד לך לא להתאמן וסתם יפחידו אותך (ראיתי לא מעט אורתופדים וחלקם אמרו לי שלא אוכל להרים משקולת יותר בחיים).
ומה לעשות בעצם ? ללכת כנגד מה שהאורתופד יגיד במידה והוא אומר לי שאסור לי להרים יותר משקלים כבדים ? אני משנה את התוכנית אימונים שלי אחרי שהתייעץ עם אורתופד כדי להתאים את עצמי למצב , בספק אם החברה המאמנים בחדר כושר יתנו לי מענה נכון לבעיה שלי אבל זה עדיף מכלום .
אתה עושה דדליפט בולגרי/הונגרי? (לא סגורה איך קוראים לזה) . ואתה לא סובל כלל בכלל מכאבים גב ?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

חד משמעית ייעוץ עם מומחה לפני שאת חוזרת לשים לחץ על עמוד השדרה.
מומחה זה אורתופד, לא פיזיותרפיסט ובוודאי שלא כירופרקט.
מאד ייתכן שתקבלי מהאורתופד הפנייה (שוב?) לצילום לפני שיוכל לתת אבחנה מלאה.
אם יש לך ביטוח פרטי - תפעילי אותו. זה יאפשר לך בחירה ברופא המומחה הטוב ביותר בזמינות המיידית ביותר שתוכלי למצוא, וגם יאפשר לך תור מהיר לצילומים אם תדרשי לכך.
בהצלחה.
כן כמובן . תודה . וזה תוצאות של MRI לא מאמינה שישלח אותי לעוד צילום ..

בוודאי ובוודאי שלא ללכת נגד המלצותיו של הרופא המומחה.
אם חוות הדעת לא נשמעת לך, לכי לקבל חוות דעת שנייה. אפילו שלישית. גם רופאים טועים.
אבל אם אומרים לך אורתופדים שמסוכן לבצע תרגיל כזה או אחר - תקשיבי לעצתם.
חד משמעית.

• פותח/ת השרשור
בוודאי ובוודאי שלא ללכת נגד המלצותיו של הרופא המומחה.
אם חוות הדעת לא נשמעת לך, לכי לקבל חוות דעת שנייה. אפילו שלישית. גם רופאים טועים.
אבל אם אומרים לך אורתופדים שמסוכן לבצע תרגיל כזה או אחר - תקשיבי לעצתם.
חד משמעית.
כן כן ברור , ויש בכלל דרך חלופית לדדליפט וסקוואט ? או שאני אצטרך להיפרד לשלום מכל העבודה הקשה

ומה לעשות בעצם ? ללכת כנגד מה שהאורתופד יגיד במידה והוא אומר לי שאסור לי להרים יותר משקלים כבדים ? אני משנה את התוכנית אימונים שלי אחרי שהתייעץ עם אורתופד כדי להתאים את עצמי למצב , בספק אם החברה המאמנים בחדר כושר יתנו לי מענה נכון לבעיה שלי אבל זה עדיף מכלום .
אתה עושה דדליפט בולגרי/הונגרי? (לא סגורה איך קוראים לזה) . ואתה לא סובל כלל בכלל מכאבים גב ?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

כן כמובן . תודה . וזה תוצאות של MRI לא מאמינה שישלח אותי לעוד צילום ..
אם האורתופד אומר לך שאסור לך לעשות יותר סקוואט ודדליפט זה צריך להדליק לך נורה אדומה והייתי שוקל לקבל עוד חוות דעת (רק שלא ישתמע מזה שיש לי משהו נגד רופאים, אני סטודנט לרפואה😅).
לגבי השאלה השנייה שלך - אני עושה דדלפיט קונבנציונלי, ללא שום כאב. זה לקח זמן, קודם השתקמתי מהפציעה ולאט לאט חזרתי להרים.

• פותח/ת השרשור
אם האורתופד אומר לך שאסור לך לעשות יותר סקוואט ודדליפט זה צריך להדליק לך נורה אדומה והייתי שוקל לקבל עוד חוות דעת (רק שלא ישתמע מזה שיש לי משהו נגד רופאים, אני סטודנט לרפואה😅).
לגבי השאלה השנייה שלך - אני עושה דדלפיט קונבנציונלי, ללא שום כאב. זה לקח זמן, קודם השתקמתי מהפציעה ולאט לאט חזרתי להרים.
אז בקיצור לחפש רופא שיגידו לי כן אפשר וזהו חחח
טוב בסדר נראה כבר מה יהיה יכול להיות שזה בכלל לא רציני (אני עוד לא קיבלתי חוות דעת על הפענוח שקיבלתי מהרופא )
תודה על המענה

טוב בסדר נראה כבר מה יהיה יכול להיות שזה בכלל לא רציני (אני עוד לא קיבלתי חוות דעת על הפענוח שקיבלתי מהרופא )
תודה על המענה
לחפש רופא שמודע לזה שאין שום ביסוס לזה שבלט דיסק (או כל פציעה אחרת) זה התווית נגד לאימוני כוח 😃
חלק מהחלמה מפציעות זה לחזור לשגרה הרגילה שלנו.
ובשמחה

לחפש רופא שמודע לזה שאין שום ביסוס לזה שבלט דיסק (או כל פציעה אחרת) זה התווית נגד לאימוני כוח

אתה פשוט טועה.
תלוי הפציעה, לגמרי ייתכן שצריך זמנית או תמידית לשנות או אף להפסיק תרגילים ששמים עומס על האזור הפגוע.
בעולם האמיתי ולא התיאורטי, גם המתאמן המנוסה ביותר עלול לבצע את הסקוואט או דד ליפט האחרונים בסט בטכניקה גרועה. וכשזה קורה יחד עם פריצת דיסק, זה מתכון להחמרה של הפציעה.

טענה בבחינת ״הרופאים לא מבינים״ היא bro science לתפארת.
בוודאי שנאחל לפותחת השרשור שתוכל לחזור לשגרת אימונים רגילה.
אבל מה שהמומחים הרפואיים ימליצו, זו התורה.
כל עצה אחרת היא עצת אחיתופל.

נערך לאחרונה:
אתה פשוט טועה.
תלוי הפציעה, לגמרי ייתכן שצריך זמנית או תמידית לשנות או אף להפסיק תרגילים ששמים עומס על האזור הפגוע.
בעולם האמיתי ולא התיאורטי, גם המתאמן המנוסה ביותר עלול לבצע את הסקוואט או דד ליפט האחרונים בסט בטכניקה גרועה. וכשזה קורה יחד עם פריצת דיסק, זה מתכון להחמרה של הפציעה.

טענה בבחינת ״הרופאים לא מבינים״ היא bro science לתפארת.
בוודאי שנאחל לפותחת השרשור שתוכל לחזור לשגרת אימונים רגילה.
אבל מה שהמומחים הרפואיים ימליצו, זו התורה.
כל עצה אחרת היא עצת אחיתופל.
אף אחד לא אומר לה תחזרי עוד שבוע להרים רגיל למרות הכאב. רשמתי לה לאורך ההודעות שהיא צריכה להתייעץ עם איש מקצוע ושבטווח הרחוק לא אמורה להיות לה שום מניעה לבצע תרגילים כמו סקוואט ודדליפט, למרות הפציעה. לא משנה מה הממצא שיש לה בבדיקת הדמייה לא אתה ולא שום רופא יכול להשליך את זה להשפעה של אחד מהתרגילים הללו, וההסקה שלך שהם יכולים להחמיר את הפציעה שלה כאילו הם גורמים לאיזו נזק לחוליות היא הנחה מוטעת.
המלצתי לה לקחת בחשדנות רופאים שה-Logic שלהם זה שזה נראה תרגיל מסוכן אז אל תעשי אותו.

תלוי הפציעה, דד ליפט וסקוואט בהחלט יכולים להיות תרגילים מסוכנים.
ולא רק הם.
שוב - מהסיבה המאד פשוטה שביצוע שלהם בטכניקה גרועה בהחלט יכול לגרום להחמרה משמעותית של פציעת גב קיימת.
זו עובדה.
אורתופד מומחה בעל נסיון, אמור להביא את השיקול הזה בחשבון.
יש מגוון דרכים לעבוד ״סביב״ הפציעה, לא לוותר על אימוני כח מחד, ולצמצם סיכון מאידך.

תודה על המענה
יכול להיות שהרופא יגיד לך שאסור יהיה לך לבצע תרגילים מסויימים שמעמיסים הרבה על הגב התחתון,
דדליפט, סקוואט ,לחיצת כתפיים בעמידה. אבל יכול להיות שהוא לא ימנע ממך לבצע תרגילים אחרים.
בגלל זה יש להיוועץ עם מומחה.
אני לא חושב שאת בכלל לא תוכלי להתאמן, את בטח תוכלי לבצע תרגילים בעיקר בישיבה או תרגילים כאלה שלא מעמיסים יותר מידי על הגב התחתון.
אם יגידו לך שאת תוכלי לעשות דדליפט וסקוואט אז תתחילי ממשקל נמוך ותלמדי את הטכניקה במלואה.
ואל תגיעי לכשל בתרגילים הללו! כי כשאנחנו מגיעים לכשל אז הסיכויים שלנו לבצע את התרגיל בטכניקה לקויה עולים בצורה דרסטית.
שוב,יש להיוועץ עם מומחה ואת תמיד יכולה לקבל כמה חוות דעת את לא חייבת לקבל רק חוות דעת אחת.

בתור מי שמתמודד עם 2 בלטי דיסק כבר כמה שנים ומחזיק ברמת אימונים די טובה
אני יכול להגיד לך שלא כל ממצא קליני בדמות בלט דיסק ישפיע אותו דבר,
במקרה שלי אחרי המון פיזיו והתאמת האימונים למצבי לא יוצא לי להיתקל בכאב ספציפי
שמיוחס לבלטי דיסק מעבר למס' פעמים בודדות בשנה.

אין שום סיבה להימנע מתרגילים ולרוב זו לא תהיה המלצה של אף גורם מקצועי,
במקסימום ויסות עומסים יותר מתאים למצבך.

הייתי ממליץ לקחת את האיבחון ולגשת לפיזיו כדי לקבל ממנו המלצות ממוקדות,
לא הייתי דואג למשך הקריירה שלך במכון הכושר ובאימונים.

• פותח/ת השרשור
בתור מי שמתמודד עם 2 בלטי דיסק כבר כמה שנים ומחזיק ברמת אימונים די טובה
אני יכול להגיד לך שלא כל ממצא קליני בדמות בלט דיסק ישפיע אותו דבר,
במקרה שלי אחרי המון פיזיו והתאמת האימונים למצבי לא יוצא לי להיתקל בכאב ספציפי
שמיוחס לבלטי דיסק מעבר למס' פעמים בודדות בשנה.

אין שום סיבה להימנע מתרגילים ולרוב זו לא תהיה המלצה של אף גורם מקצועי,
במקסימום ויסות עומסים יותר מתאים למצבך.

הייתי ממליץ לקחת את האיבחון ולגשת לפיזיו כדי לקבל ממנו המלצות ממוקדות,
לא הייתי דואג למשך הקריירה שלך במכון הכושר ובאימונים.
חחחח קריירה בחדר כושר אהבתי .
טוב יש לי תור שבוע הבא נקווה לטוב , בסוף כן יכול להיות שנמצאים מסויימים בmri ייתכן והם זניחים ולא משמעותיים כלל . הלוואי שזה מה שיהיה . נקווה לבשורות טובות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית